SEMINARIUM / MÖTE Län: Jönköpings län

SYV-dag med företagsbesök

Vi vill härmed bjuda in dig som Studie- och Yrkesvägledare till Svenskt Näringslivs årliga näringslivsdag torsdagen den 23 maj klockan 08.30 till 16.00 i Jönköping. Vi samlas på Vy Skybar, Vaggerydsvägen 1, 562 50 Jönköping.

Vårt mål med denna dag är att bidra till förbättrade kontakter och relationer mellan skolan och näringslivet. Dessutom vill vi visa vilka möjligheter till yrken och karriärer som finns i några av våra branscher.

Ett annat mål är att du som studie- och yrkesvägledare också ska få en större kunskap kring hur företagare och personalchefer ser på kunskap och kompetens. Men vi vill även att näringslivet ska få större kunskap om hur skolan fungerar idag och hur ungdomar ser på sin framtid, sitt yrkesval och sin karriär.

Dagen kommer börja med att vi samlas kl. 08.30 på Vy Skybar. Där bjuds det på en kopp kaffe innan vi kör igång dagen som kommer bjuda på företagsbesök på två olika företag i smågrupper.

Vi kommer att bjuda på lunch och även en fika i samband med att vi avslutar dagen, diskuterar vad vi tar med oss hem och hur vi kan arbeta för att ge ungdomar bättre förutsättningar inför deras val av utbildning i framtiden. Räkna med att vi är klara kring 16.00.

Vi ser denna dag som en ypperlig chans för dig att få ta del av företagens vardag, men också som en möjlighet för dig att dela med dig av åsikter, tankar och erfarenheter berörande skolan, näringslivet och företagande.

För att kunna planera dagen på bästa sätt ser vi fram emot din anmälan senast onsdagen den 24 april via länken nedan.

Vi ser fram emot att träffa dig den 23 maj!

Anna Gillek, Svenskt Näringsliv
Ann-Soffie Perrin
, Gröna Arbetsgivare
Sofia Eriksson, Maskinentreprenörerna
Katarina Johansson, Svensk Handel
Erik Hörnmark och Mikael Ohlsson, Teknikföretagen
Anna-Lena Johansson, Trä- och Möbelföretagen
Malin Blomqvist och Karolina Borg, Ung Företagsamhet

Plats

Vy skybar, Vaggerydsgatan 1, Jönköping

Kontaktperson

Anna Gillek