SEMINARIUM / MÖTE Län: Kronobergs län

Dags att hejda kompetenstappet i regionen!

Många arbetsgivare i Linnéregionen hindras idag i sin utveckling och tillväxt av brist på folk. Samtidigt menar en del av dem att Linnéuniversitetets internationella studenter inte är anställningsbara. Huvudskälet är att de inte kan svenska, men även förståelse för svenskt arbetsliv blir ibland ett hinder. Däremot upplevs deras fackkompetens (inom till exempel teknik, IT, ekonomi, sjukvård) ofta som minst lika god som hos våra svenska studenter.

Eftersom många av de internationella studenterna skulle vilja stanna kvar efter sina studier men har svårt att få kontakt med regionens arbetsgivare finns här stora möjligheter att göra skillnad för både arbetsgivarna och studenterna.

Vi bjuder nu in dig till en Open Spaceworkshop med det yttersta målet att Linnéregionens arbetsgivare i större utsträckning än idag ska kunna anställa utländska studenter efter avslutad utbildning. Den frågeställning vi kommer att arbeta med under förmiddagens arbetspass är ”Hur hjälps vi bäst åt för att fler internationella studenter ska vilja och kunna stanna kvar i regionen efter avslutade studier?”

Denna Open space arrangeras av:  Linnéuniversitet i samarbete med Information Engineering Center, Linnaeus Technical Center, Region Kronoberg, Linnéstudenterna, Sydsvenska Handelskammaren, Företagarna, Regionförbundet i Kalmar län och Svenskt Näringsliv.

Aktiviteten kan komma att hållas på engelska, vi bjuder på lunch och fika.

Datum och tid

  • Måndag 1 februari 2016, kl. 09:00 – 13:00

Plats

Region Kronoberg, lokal Bolmen, Nygatan 20, Växjö