SEMINARIUM / MÖTE Län: Kronobergs län

Nya dataskyddsförordningen

Tangentbord med hänglås

Ökade krav, strängare straff - Har du koll på hur ditt företag påverkas av den nya förordningen som börjar tillämpas 25 maj 2018?

Svenskt Näringsliv välkomnar tillsammans med våra arbetsgivarorganisationer dig till ett informationsmöte där Svenskt Näringslivs digitaliseringsexpert Carolina Brånby beskriver hur lagstiftningen berör din verksamhet.

Blond Expert

Den nya förordningen ersätter nuvarande personuppgiftslagen (PUL), och ställer mycket högre krav på företag att systematiskt arbeta med dataskyddsfrågor. Höga sanktionsavgifter får utdömas direkt av Datainspektionen.

2018 kan kännas avlägset men det är hög tid att sätta sig in i vad de nya reglerna innebär för ditt företag och att lägga upp en plan för vilka anpassningar som behöver göras. Det kommer att handla om processer och rutiner liksom investeringar i IT-strukturen.

Om du inte redan tagit steget och börjat förbereda dig och företaget så passa på nu genom att delta på informationsmötet. Du som redan är igång med processen, passa på att uppdatera dig och få aktuell input till ditt fortsatta arbete. 

Det finns även möjlighet att lyssna på Carolina Brånby i Kalmar samma dag, kl 10.30-12.00 om tiden passar dig bättre.

Din anmälan behöver vi senast den 4 sept. Arrangemanget är kostnadsfritt. Din anmälan är bindande men vid behov av avanmälan kontakta oss snarast.


Företagsamma hälsningar

Svenskt Näringsliv              
Eilon Fransson

Plats

Kök11, Honnörsgatan, Växjö

Pris

Kostnadsfritt, vi bjuder på fika