Stefan Lindbäck, Lindbäcks Bygg

"Vi har bestämt oss för att vi vill rekrytera fler kvinnor – då är det bara att göra det. Att prata om att ”det sitter i väggarna” är bara en klyscha som inte betyder något. Vi ska vara mycket bättre än så." Det säger vd:n för Lindbäcks Bygg, Stefan Lindbäck.

Smart produktion lockar byggkvinnor

NYHET Publicerad

REKRYTERING I början av nästa år är Lindbäcks Byggs nya fabrik klar. Det innebär mängder av nyanställningar och ledningen har beslutat att hälften av de som rekryteras till fabriken ska vara kvinnor. ”Målet har inte uppfyllts men vi är på god väg”, säger vd:n Stefan Lindbäck.

När Lindbäcks Byggs nya fabrik står färdig nästa år räknar företaget med att tredubbla omsättningen och det betyder att många nya medarbetare ska anställas.

Det byggföretaget Lindbäcks Bygg framför allt behöver är hjärnstyrka och för att hitta tillräckligt med skickliga killar och tjejer måste företaget se till att de fysiska förutsättningarna är de rätta för alla. Det förklarar vd:n Stefan Lindbäck.

– Eftersom det är vanligare att kvinnor är något svagare muskulärt har vi byggt produktionen så att det går att jobba med lite mindre muskelkraft.

Effekten blir att företaget lockar fler kvinnor och samtidigt att männen kan jobba kvar längre i byggbranschen eftersom det tar mindre även på deras kroppar.

– Vi har bestämt oss för att vi vill rekrytera fler kvinnor – då är det bara att göra det. Att prata om att ”det sitter i väggarna” är bara en klyscha som inte betyder något. Vi ska vara mycket bättre än så.

Men det kräver att arbetsgivaren tänker till, påpekar han. Att exempelvis annonser formuleras på ett sätt som är inbjudande och som tilltalar alla, utan att skriva ”gärna kvinnliga sökande” för Lindbäcks vill att det ska vara tydligt att alla kommer in på egna meriter. Det handlar också sådant som att se till att det finns omklädningsrum för kvinnor.

– Som kvinna ska det inte kännas som att man tillhör en särskild grupp. Ingen ska behöva fråga efter ett eget omklädningsrum, det ska finnas där från början. Liksom arbetskläder som passar kvinnliga former.

Sedan mars 2016 har företaget anställt 48 kvinnor både till kontoret och fabriken. Det är allt från förskolelärare och vårdpersonal till poliser och snabbköpsbiträden som har börjat i fabriken. Många ser det som en andra chans i livet att byta jobb.

– För oss är det egentligen inte jämställdheten i sig som är det viktigaste, utan hur vi som företag formulerar våra värderingar och principer, säger Stefan Lindbäck.

Det handlar om vilka visioner och strategiska mål som sätts upp, hur de nås, vilka utmaningar företaget satsar på och vad det betyder för medarbetarna, förklarar han.

– Vi blir ett stabilare och robustare företag av att få in fler kvinnor. I den gamla mansdominerade kulturen blir det för mycket ensidiga samtal i fikarummet och runt arbetsstationerna.

Genom att skapa en jämnare balans, på riktigt, tvingas alla tänka på ett annat sätt och bli mer ödmjuka, konstaterar han.

– Det blir en helt annan stämning. Men samtidigt vill vi inte anställa kvinnor som stämningshöjare, för det blir fel. Våra kunder är blandade och då måste vi också vara det.

Stefan Lindbäck berättar att beslutet att rekrytera 50–50 var enkelt att fatta, och det var lättare än han trodde att göra verkstad av det, trots att det finns de som är skeptiska till fler kvinnor. De vill ha det som det alltid har varit.

– Så säger de här personerna om det mesta när vi förändrar processer och arbetssätt. Det gäller inte bara när vi tar in fler kvinnor.

Det viktiga är att sätta förutsättningarna så att de tjejer som kommer in känner sig bekväma, påpekar Stefan Lindbäck.

– Den första kvinnan på en arbetsplats måste ha extra driv för att komma dit, men så fort det är fler är det ingen big deal varken för oss som arbetsgivare eller för den som anställs. ”Du är en schyst person – välkommen”.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Akut personalbrist stoppar verkstadsföretag

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Verkstadsföretaget Nordtek skulle kunna fördubbla försäljningen men avstår då det inte finns personal att anställa. ”Det behövs fler tekniker och ingenjörer, många fler”, säger Krister Koch som driver företaget.
NYHET Publicerad:

Kommer kompetensutvisningarna att fortsätta?

KOMMENTAR Lagrådet har avstyrkt socialförsäkringsutskottets förslag om ny lagstiftning kring kompetensutvisningarna. Men förändringen är nödvändig för att komma tillrätta med de orättfärdiga utvisningarna, skriver arbetsmarknadsexpert Patrik Karlsson.
NYHET Publicerad:

”Mentorprogram ger en knuff framåt”

LEDARSKAP För Anna-Lena Olsson gav ledarskapsprogrammet Womentor en chans att reflektera över sig själv, lägga upp en strategi framåt och bli en bättre ledare. ”Det ger en knuff framåt och det blir lättare att se sitt eget värde och ta för sig”, säger hon.
NYHET Publicerad:

Teknik mot mensvärk lockar unga

HALLÅ DÄR Elin Östblom, kommunikatör på Teknikföretagen. På sajten Hacktheworld.se låter ni videobloggaren Therese Lindgren och andra Youtube-profiler presentera tekniska lösningar på vardagliga problem. Vad ligger bakom det?
NYHET Publicerad:

Webbverktyget ger koll på kompetensen

STRATEGI Kompetensförsörjning är en av företagens största utmaningar, och för att hantera verksamhetens unika kompetensbehov krävs ett systematiskt arbete. Som stöd för det har webbverktyget Jobbamedlonen.se en modul för att analysera kompetensbehovet.
NYHET Publicerad:

Smart produktion lockar byggkvinnor

REKRYTERING I början av nästa år är Lindbäcks Byggs nya fabrik klar. Det innebär mängder av nyanställningar och ledningen har beslutat att hälften av de som rekryteras till fabriken ska vara kvinnor. ”Målet har inte uppfyllts men vi är på god väg”, säger vd:n Stefan Lindbäck.
NYHET Publicerad:

Föräldraledighet stoppar inte karriären

REKRYTERING Stockholms Hamnar jobbar hårt för att få in fler kvinnor genom att vara en schyst och öppen arbetsplats. Men för att anställa fler kvinnor måste det också finnas ett rekryteringsunderlag, säger HR-specialisten Johanna Wiberg.
NYHET Publicerad:

Lokala tävlingar ska locka till praktiska jobb

HALLÅ DÄR Pontus Slättman, vd på Worldskills. Ni har fått er ansökan om projektstöd från Europeiska socialfonden, ESF, godkänd. Hur ska pengarna användas?
NYHET Publicerad:

Volvo vill få fler kvinnor att köra lastbil

KOMPETENS Förarhytter för kvinnor, tjejer som får provköra lastbil, och internt arbete för att ändra attityder. Volvo Lastvagnar vill bredda rekryteringen och locka fler kvinnor till lastbilsbranschen.
NYHET Publicerad:

Hon skräddarsyr arbetsplagg för kvinnor

FÖRETAGANDE Kläder betyder mycket för hur man känner sig och uppfattas i sin yrkesroll. Därför utvecklar Johanna Söderström arbetskläder designade för kvinnor.
NYHET Publicerad:

"Att tävla i ett yrke sätter det på kartan"

WORLDSKILLS SWEDEN Förra Yrkes-VM tog det svenska laget hem två silver och ett brons. Nu håller lagledaren Annie Widerberg och de tävlande tummen för att det blir guld i år. "Det är ett fantastiskt lag som åker till VM", säger hon.
NYHET Publicerad:

Egen skola ska stärka rekryteringen

KOMPETENS Åtta skolor ska bli tolv, väl spridda över landet. Det är Maskinentreprenörernas sätt att stärka den framtida rekryteringen av förare. Med modern utrustning på plats vill man locka både killar och tjejer.
NYHET Publicerad:

Arbetskraftsbrist tvingar café att stänga

ARBETSMARKNAD I tre år har Donald Eriksson och Maria Gustafsson drivit Mårdseleforsens café och restaurang. Under åren har de haft tusentals gäster och fått höga rankningar av gästerna. Men nu tvingas paret säga upp avtalet med kommunen – på grund av arbetskraftsbrist.
NYHET Publicerad:

”Kompetensutvisningarna är katastrof och komplett vansinne”

KOMPETENSUTVISNINGAR På två veckor har Jörgen Eng, vd för techföretaget Dynamo Consulting, tvingats säga hejdå till två av sina bästa programmerare. Kompetent personal utvisas för bagatellartade fel. Nu varnar han för att Sveriges rykte snabbt försämras i internationella programmerarkretsar, vilket gör det ännu svårare att hitta den svårflörtade kompetensen.
NYHET Publicerad:

Motorbranschcollege ska stärka utbildningen

KOMPETENS Klara för certifiering – nu är Motorbranschcollege igång. Motorbranschens Yrkesnämnd kommer i september att certifiera tre skolor som Motorbranschcollege. 
NYHET Publicerad:

Kompetensbrist gör att företag förlorar uppdrag

KOMPETENSFÖRSÖRJNING För att regeringens mål om EU:s lägsta arbetslöshet 2020 ska kunna nås krävs inte minst åtgärder för att skapa en bättre rörlighet och matchning på arbetsmarknaden.
NYHET Publicerad:

Succérekrytering av kvinnliga snickare

ARBETSMARKNAD I våras gick Ikano Bostad ut och sökte 15 kvinnliga snickare, bland annat på stortavlor i Stockholms tunnelbana. Responsen blev bättre än väntat.
NYHET Publicerad:

Spel ger bränsle för diskussioner

MÅNGFALD Inkludering och mångfald är viktiga frågor i byggbranschen men de upplevs ofta som jobbiga att ta i. För att hjälpa företagen har kortspelet Ansvarsfullt byggande tagits fram för att få igång diskussionerna.
NYHET Publicerad:

Vården ska locka män med karriärutveckling

KOMPETENS Äldreomsorgsbolaget Vardaga vill anställa fler män men hela branschen har svårt att attrahera män. Enligt Margareta Sööder, hr-direktör på Ambea, handlar det om att skapa arbetsplatser med en bra miljö där medarbetare får vara med och påverka upplägg och inriktning.
NYHET Publicerad:

Ny version av löneverktyget på gång

TIPS Inom kort lanseras en ny version av webbverktyget www.jobbamedlonen.se. En av nyheterna är bland annat en modul för kompetensplanering.