Stefan Lindbäck, vd för familjeföretaget Lindbäcks bygg.

Lindbäcks Bygg: "Vi blir ett stabilare företag av fler kvinnor"

NYHET Publicerad

REKRYTERING Lindbäcks Byggs nya fabrik är klar. Det innebär mängder av nyanställningar och ledningen har beslutat att hälften av de som rekryteras till fabriken ska vara kvinnor. ”Målet har inte uppfyllts men vi är på god väg”, säger vd:n Stefan Lindbäck.

När Lindbäcks Byggs nya fabrik står färdig. Företaget räknar med tredubblad omsättning och det betyder att många nya medarbetare ska anställas.

Det byggföretaget Lindbäcks Bygg framför allt behöver är hjärnstyrka och för att hitta tillräckligt med skickliga killar och tjejer måste företaget se till att de fysiska förutsättningarna är de rätta för alla. Det förklarar vd:n Stefan Lindbäck.

Han berättar att man byggt produktionen så att exempelvis muskelkraft blir mindre avgörande.

Effekten blir att företaget lockar fler kvinnor och samtidigt att männen kan jobba kvar längre i byggbranschen eftersom det tar mindre även på deras kroppar.

– Vi har bestämt oss för att vi vill rekrytera fler kvinnor – då är det bara att göra det. Att prata om att ”det sitter i väggarna” är bara en klyscha som inte betyder något. Vi ska vara mycket bättre än så.

Men det kräver att arbetsgivaren tänker till, påpekar han. Att exempelvis annonser formuleras på ett sätt som är inbjudande och som tilltalar alla, utan att skriva ”gärna kvinnliga sökande” för Lindbäcks vill att det ska vara tydligt att alla kommer in på egna meriter. Det handlar också sådant som att se till att det finns omklädningsrum för kvinnor.

– Som kvinna ska det inte kännas som att man tillhör en särskild grupp. Ingen ska behöva fråga efter ett eget omklädningsrum, det ska finnas där från början. Liksom arbetskläder som passar kvinnliga former.

Sedan mars 2016 har företaget anställt 48 kvinnor både till kontoret och fabriken. Det är allt från förskolelärare och vårdpersonal till poliser och snabbköpsbiträden som har börjat i fabriken. Många ser det som en andra chans i livet att byta jobb.

– För oss är det egentligen inte jämställdheten i sig som är det viktigaste, utan hur vi som företag formulerar våra värderingar och principer, säger Stefan Lindbäck.

Det handlar om vilka visioner och strategiska mål som sätts upp, hur de nås, vilka utmaningar företaget satsar på och vad det betyder för medarbetarna, förklarar han.

– Vi blir ett stabilare och robustare företag av att få in fler kvinnor. I den gamla mansdominerade kulturen blir det för mycket ensidiga samtal i fikarummet och runt arbetsstationerna.

Genom att skapa en jämnare balans, på riktigt, tvingas alla tänka på ett annat sätt och bli mer ödmjuka, konstaterar han.

– Det blir en helt annan stämning. Men samtidigt vill vi inte anställa kvinnor som stämningshöjare, för det blir fel. Våra kunder är blandade och då måste vi också vara det.

Stefan Lindbäck berättar att beslutet att rekrytera 50–50 var enkelt att fatta, och det var lättare än han trodde att göra verkstad av det, trots att det finns de som är skeptiska till fler kvinnor. De vill ha det som det alltid har varit.

– Så säger de här personerna om det mesta när vi förändrar processer och arbetssätt. Det gäller inte bara när vi tar in fler kvinnor.

Det viktiga är att sätta förutsättningarna så att de tjejer som kommer in känner sig bekväma, påpekar Stefan Lindbäck.

– Den första kvinnan på en arbetsplats måste ha extra driv för att komma dit, men så fort det är fler är det ingen big deal varken för oss som arbetsgivare eller för den som anställs. ”Du är en schyst person – välkommen”.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Volvo: ”Kompetens en överlevnadsfråga”

KOMPETENSBRIST Transportbranschen har länge haft problem med kompetensbrist. Förutom yrkeschaufförer finns risken även att tusentals mekaniker kommer att saknas. ”Det är en överlevnadsfråga för hela branschen”, säger Anders Edin, kompetensutvecklingschef på Volvo Lastvagnar.
NYHET Publicerad:

Uthållighet ger resultat på Saab

STRATEGI De senaste tio åren har Saab haft stort fokus på att fler lönesättande chefer ska vara kvinnor. Och det har gett tydligt resultat – en fördubbling. Engagerade ledare, uthållighet och mod är främsta framgångsfaktorerna, enligt Marie Bellö Yngveson, chef för Saab Academy.
NYHET Publicerad:

IBM ändrar fokus för kvinnosatsningar

JÄMSTÄLLDHET IBM har dragit ner på mentorprogram för kvinnor och arbetar i stället med värderingar. Många av kvinnorna är redan väldigt kompetenta och behöver inga mentorer anser IBM Sverige. 
NYHET Publicerad:

Teknikcollege stärker regional samverkan 

FYRA SNABBA TILL Mia Bernhardsen på Svenskt Näringsliv som vid årsskiftet blir ny vd på Teknikcollege.
NYHET Publicerad:

"Cheferna måste rustas på rätt sätt"

HALLÅ DÄR Carina Lindfelt, chef på Svenskt Näringslivs arbetsmarknadsavdelning och ordförande i Prevent som sprider metoder och kunskap om arbetsmiljö. Hur märker Prevent av #Metoo?
NYHET Publicerad:

Pluggparadoxen urholkar landets yrkesutbildningar

YRKESPROGRAM De unga vill jobba i näringslivet – men väljer inte utbildningar som ger jobb. De senaste tolv åren har yrkesprogrammen tappat var tredje elev. Nu behövs politiska satsningar på studie- och yrkesvägledningen, på yrkesprogrammen och på lärlingsutbildningarna, menar Västsvenska Handelskammaren.
NYHET Publicerad:

Skånska insikter i den smarta fabriken

KOMPETENS Ny teknologi kommer att innebära dramatiska förändringar för morgondagens industri. Projektet Smarta Fabriker vill sprida kunskap om industriell digitalisering. 50 företag har bidragit med komponenter och kompetens.
NYHET Publicerad:

Scania: "Inkludering ger större mångfald"

AFFÄRSNYTTA Det svåra är inte att rekrytera nya grupper till företaget. Utmaningen är att se till att de känner sig inkluderade, vill stanna och bidra fullt ut med sitt kunnande. Det konstaterar Karin Callin som rustar fordonstillverkaren Scanias 48 000 medarbetare för ökad mångfald.
NYHET Publicerad:

Starkt driv hos nya byggkvinnor

HALLÅ DÄR Anders Leander, projektledare, Ikano Bostad. I våras sökte ni kvinnliga snickare i en kampanj i tunnelbanan, och nu har de ni anställde jobbat i två månader. Hur har det gått?
NYHET Publicerad:

Inkluderande karriärmodell central för teknikkonsult

KOMPETENS När företaget ÅF vill öka andelen kvinnor handlar det främst om att jobba med chefsförsörjningen och att säkra att kompetensutveckling är inkluderande. ”En mer diversifierad arbetsplats ger ökad konkurrenskraft”, säger Emma Claesson, kommunikations- och hr-direktör.
NYHET Publicerad:

Byggbranschens bryderi: 10000 nya medarbetare varje år

UTBILDNING Kompetensförsörjningen är helt affärskritisk för byggbranschen. Det säger Elin Kebert på Sveriges Byggindustrier. Fler utbildningsplatser och bredare rekrytering måste till för att få in de minst 10 000 nya medarbetare som behövs varje år.
NYHET Publicerad:

Sponsrat labb ska väcka kemisten i de unga

KEMI Ett toppmodernt kemilabb har öppnat på Universeum i Göteborg. Det är ett första steg i satsningen ”Älska Kemi”, som möjliggörs bland annat tack vare BASF, världens största kemiföretag, och bioläkemedelsföretaget Astra Zeneca.
NYHET Publicerad:

Forskare: ”Kompetensbrist största tillväxthindret”

KOMPETENS Kompetensbristen är skriande i nästan alla branscher. ”Att bara satsa på utbildning när de andra pusselbitarna saknas är som att slänga pengarna i sjön."
NYHET Publicerad:

Akut personalbrist stoppar verkstadsföretag

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Verkstadsföretaget Nordtek skulle kunna fördubbla försäljningen men avstår då det inte finns personal att anställa. ”Det behövs fler tekniker och ingenjörer, många fler”, säger Krister Koch som driver företaget.
NYHET Publicerad:

Kommer kompetensutvisningarna att fortsätta?

KOMMENTAR Lagrådet har avstyrkt socialförsäkringsutskottets förslag om ny lagstiftning kring kompetensutvisningarna. Men förändringen är nödvändig för att komma tillrätta med de orättfärdiga utvisningarna, skriver arbetsmarknadsexpert Patrik Karlsson.
NYHET Publicerad:

”Mentorprogram ger en knuff framåt”

LEDARSKAP För Anna-Lena Olsson gav ledarskapsprogrammet Womentor en chans att reflektera över sig själv, lägga upp en strategi framåt och bli en bättre ledare. ”Det ger en knuff framåt och det blir lättare att se sitt eget värde och ta för sig”, säger hon.
NYHET Publicerad:

Teknik mot mensvärk lockar unga

HALLÅ DÄR Elin Östblom, kommunikatör på Teknikföretagen. På sajten Hacktheworld.se låter ni videobloggaren Therese Lindgren och andra Youtube-profiler presentera tekniska lösningar på vardagliga problem. Vad ligger bakom det?
NYHET Publicerad:

Webbverktyget ger koll på kompetensen

STRATEGI Kompetensförsörjning är en av företagens största utmaningar, och för att hantera verksamhetens unika kompetensbehov krävs ett systematiskt arbete. Som stöd för det har webbverktyget Jobbamedlonen.se en modul för att analysera kompetensbehovet.
NYHET Publicerad:

Lindbäcks Bygg: "Vi blir ett stabilare företag av fler kvinnor"

REKRYTERING Lindbäcks Byggs nya fabrik är klar. Det innebär mängder av nyanställningar och ledningen har beslutat att hälften av de som rekryteras till fabriken ska vara kvinnor. ”Målet har inte uppfyllts men vi är på god väg”, säger vd:n Stefan Lindbäck.
NYHET Publicerad:

Föräldraledighet stoppar inte karriären

REKRYTERING Stockholms Hamnar jobbar hårt för att få in fler kvinnor genom att vara en schyst och öppen arbetsplats. Men för att anställa fler kvinnor måste det också finnas ett rekryteringsunderlag, säger HR-specialisten Johanna Wiberg.