KURS Län: Örebro län

Handfast utbildning i offentlig upphandling i Vintrosa

Ellen Hausel Heldahl
Foto: Ernst Henry Photography AB

Ellen Hausel Heldahl, Svenskt Näringsliv

Offentlig upphandling omsätter ca 650 miljarder kronor varje år i Sverige och hur upphandlingen sköts blir väldigt viktigt, både för regionens ekonomi och för företagen.

Ofta är offentlig upphandling ett område med stora möjligheter att förbättras både för företagen och för kommunen. Bristande dialog och krångliga förfrågningsunderlag är återkommande faktorer som hindrar en sund utveckling. För att öka möjligheterna och få fler företag att delta i offentliga upphandlingar krävs dels bättre upphandlingsdokument, men också en omställning mot mer strategisk upphandling – fokus på målen och sammanhängande strukturer i myndigheterna.

Tillsammans med upphandlare från flera av länets kommuner kommer Ellen Hausel Heldahl, upphandlingsexpert på Svenskt Näringsliv, att genomföra en utbildning och introduktion till hur denna marknad ser ut och vilka regler som gäller.

Vi går igenom nya regler för offentlig upphandling, tittar på hur man letar upp anbud som passar er, hur man svarar och vinner offentliga upphandlingar i praktiken, hur man utvecklar er affärsmodell och ert utbud med hjälp av offentliga anbud.

Vi hoppas kunna både ge möjligheter att förstå denna stora marknad bättre och ge handfast vägledning om hur man konkret tar sig in på den.

Svenskt Näringsliv och Företagarna i Örebro län hälsar dig varmt välkommen!
 

Datum och tid

  • Torsdag 3 maj 2018, kl. 08:00 – 11:00

Plats

Lanna Lodge, Vretvägen 3 , Vintrosa

Pris

Seminariet är kostnadsfritt. Vi bjuder på fika. Antalet platser är begränsade så först till kvarn gäller.


Kontaktpersoner

Karl Hulterström