Karin Waller o Magnus Andersson
Foto: Sören Karlsson

Karin Waller och Magnus Andersson är övertygade om att internutbildning och trivselåtgärder underlättar företagets rekryteringar.

Internutbildning och trivsel gör rekryteringen lättare

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Internutbildning och ett batteri med trivselåtgärder är ingredienser i receptet för att hitta lämpliga medarbetare till Åtvidabergs Huskomponenter. "Det är så gott som omöjligt att rekrytera någon som presterar hundraprocentigt från första arbetsdagen", säger Karin Waller, personalchef på Åtvidabergs Huskomponenter och menar att intresset av att lära sig på jobbet är viktigast.

Adam Gärdeman

"Jag har hamnat rätt och trivs jättebra", förklarar Adam Gärdeman.

Foto: Sören Karlsson

– Det är så gott som omöjligt att rekrytera någon som presterar hundraprocentigt från första arbetsdagen. Vi får istället koncentrera oss på att få tag på killar och tjejer som är händiga, praktiska, arbetsvilliga och som är intresserade av att lära sig jobbet på företaget, förklarar Karin Waller, personalchef på Åtvidabergs Huskomponenter eller Åtvidabergshus som man brukar säga.

Företaget har utvecklats kraftigt sedan 2005. Det var då som Magnus Andersson tillsammans med två kompanjoner förvärvade Åtvidabergshus. Idag äger han 91 procent av aktierna. Omsättningen liksom antalet anställda har mångdubblats.

2017 omsatte bolaget 127 miljoner och hade drygt 100 medarbetare.

– 2018 blir ett mellanår med lite lägre omsättning och lite färre anställda. Det beror på att ett par stora projekt senare lagts, men för 2019 ser prognosen mycket bra ut. Beläggningen är redan hög. Jag räknar med en omsättning på 150 miljoner och vi behöver anställa 10-20 personer alldeles i början av året, poängterar Magnus Andersson.

Legotillverkning av serieproducerade stommar med väggar, bjälklag och takkonstruktioner är företagets klart dominerande verksamhetsområde. Kunderna finns bland ledande byggbolag i Sverige. Nyligen har man också börjat bearbeta de tyska och norska marknaderna. Åtvidabergshus monterar även takvåningar och gör privatpersoners enplanshus till tvåvåningsvillor.

– Att hitta lämpliga medarbetare är ett problem för oss precis som för många andra företag. Någon träteknisk utbildning finns inte här i regionen. En fullbetald snickare tjänar mer än våra trähusarbetare. Det är en faktor som också väger in, men å andra sidan är det många som föredrar inomhusjobb under den kalla årstiden, säger Karin Waller.

I våras tog Åtvidabergshus ett nytt grepp. Tillsammans med den lokala skolan Bildningscentrum Facetten och Arbetsförmedlingen ordnade man en fyra veckor lång utbildning där teori och praktik varvades.

Nio personer deltog och tre av dessa fick sedan anställning på Åtvidabergshus. Adam Gärdeman är en av dem.

– För mig var det väldigt viktigt att få in en fot på arbetsmarknaden. Jag vill ha ett praktiskt arbete där jag lär mig nya saker hela tiden. Utbildningen med teoretiska moment om maskinhantering, ritningsläsning och arbetsmetoder fick genast en praktisk tillämpning. Jag har hamnat rätt och trivs jättebra, betonar han.

Denna interna utbildning har alltså varit betydelsefull när Åtvidabergshus jagar kompetens. Karin Waller tror att förhållandevis enkla och billiga trivselåtgärder också spelar en roll när det gäller att rekrytera och behålla medarbetare.

– Alla får tårta på sin födelsedag. Vi ordnar sommarfest och bjuder på julbord och julklapp. Vi firar Bullens och Semlans dag. Våra medarbetare får också ett friskvårdsbidrag, berättar hon.

Inom kort flyttar kontoret till nya, fräscha och funktionella lokaler. Här blir det också utrymme för en After Work-lokal med storbilds-TV, biljardbord och bardisk. Det gamla kontoret omvandlas till personalgym och bastu.

– Jag hoppas att det ger oss konkurrensfördelar i dragkampen om medarbetare, säger Karin Waller.

Blocket är numera den vanligaste rekryteringsvägen.

– Där når vi många under en längre period, men också sociala medier betyder en hel del. Arbetsförmedlingen hjälper till på sitt sätt. Sedan får vi inte bortse från tips som kommer från våra egna medarbetare. Deras rekommendationer kan vara mycket värdefulla, menar Karin Waller.

Hon har flera handfasta råd till arbetssökande.

– Kom hel och ren till anställningsintervjun, hälsa artigt och ta i hand. Läs på om företaget, var engagerad och trevlig och visa att du är beredd att göra ett bra jobb.

– Och ta av dig kepsen och spotta ut snuset innan du kommer hit, fyller Magnus Andersson i.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

2019 måste bli reformernas år

KRÖNIKA "Vi har fått förtroendet att föra dialog med politiker, allmänhet och media. Lyfta fram företagens frågor på agendan, och folkbilda i hur det är att vara företagare så att allmänhet och våra framtida beslutsfattare får med sig en förståelse kring det ansvar och risk det innebär att vara företagare. Framöver kommer vi att jobba hårt med de frågor som ni företagare har satt högst på agendan: Minskad regelbörda, lägre skatt på arbete och förändrade turordningsregler i LAS, och ökat fokus på kompetensförsörjning. Vi vill få till ett ordentligt reformarbete under kommande mandatperiod", skriver Sofia Sjöström, Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Den dolda skatten på arbete

DEBATT Arbetsgivaravgifterna finansierar socialförsäkringsförmåner som ålderspension, sjuk- och föräldraförsäkring, arbetsskadeförmåner och arbetslöshetsersättning. Men trots att kostnaderna för de förmånerna har minskat de senaste åren och delavgifterna för försäkringarna har sänkts, så ligger den totala arbetsgivaravgiften kvar på samma nivå: 31,42 procent på lönen.
NYHET Publicerad:

Att stödja UF är viktigt för hela samhället

HALLÅ DÄR Sofia Sjöström, regionchef på Svenskt Näringsliv i Östergötland och även partner till Ung Företagsamhet. Partners till UF bidrar till att de kan driva sitt viktiga arbete med att grundskole- och gymnasieelever ska få möjlighet att utveckla sin kreativitet och företagsamhet. Varför är det så viktigt att stödja Ung Företagsamhets verksamhet?
NYHET Publicerad:

”Gör det lättare att karriärväxla”

ARBETSMARKNAD En återkommande fråga inom politiken och i näringslivet är lagen om anställningsskydd (LAS). Under Svenskt Näringslivs företagardag där företagare från hela landet deltog diskuterades därför hur reglerna i lagen påverkar deras verksamhet. Bland annat diskuterades saklig grund, turordningsreglerna och att höja LAS-åldern från 67 till 69.
NYHET Publicerad:

Utmaning att driva vårdföretag

SKATT Det är inte lätt att driva företag inom vårdbranschen när de hårda reformerna ständigt slår emot en. Gunilla Rundqvist, VD och grundare på Cordinator Medical Service i Linköping och Norrköping, berättar om hur förmånsbeskattningen på privat vård och hotet om moms kan komma att påverka hennes verksamhet i framtiden.
NYHET Publicerad:

Framtidstro och konkret åtgärdsplan ska lyfta Motalas företagsklimat

FÖRETAGSKLIMAT Arbetslösheten har sjunkit kraftigt. Fler och fler företag etablerar sig i kommunen och inflyttningen ökar. Vätternrundan sätter Motala allt tydligare på kartan. Men fortfarande är det lokala företagsklimatet inte mycket att skryta med. "Det finns inga snabba och enkla lösningar. Därför har det varit nödvändigt att borra djupt ner i problemen och sedan försöka hitta vägar till förbättringar", säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan och ordförande i Tillväxt Motala. 
NYHET Publicerad:

Företagsklimatet bekymrar inte Gasellföretagen i Östergötland

ENTREPRENÖRSKAP Ett dåligt lokalt företagsklimat verkar i allmänhet inte vara något som bekymrar de snabbväxande företagen speciellt mycket. Trots försämrade villkor för näringslivet fortsätter Gasellföretagen att rusa framåt. Den fråga man naturligtvis kan ställa sig är om Gasellföretagen skulle varit ännu fler till antalet och ännu mer framgångsrika om näringslivsklimatet varit gynnsammare.
NYHET Publicerad:

Ett bra företagsklimat ska bli ännu bättre i Ödeshög

FÖRETAGSKLIMAT Företagsklimatet har blivit riktigt bra men kan och måste bli ännu bättre. På den punkten är samstämmigheten mellan kommunledningen och företagen stor. "Vi i kommunen har arbetat målmedvetet för att närma oss företagen. Det handlar om att besöka företag och att träffa företagare i så många sammanhang som möjligt. Idag finns ett ömsesidigt förtroende. Ödeshög vill verkligen leva upp till bilden av en företagsvänlig kommun", säger kommunstyrelsens ordförande Annicki Oscarsson.
NYHET Publicerad:

"Syftet är att inspirera kommunerna"

INSPIRATIONSDAGARNA Sedan några år tillbaka bjuder Svenskt Näringsliv in alla Sveriges kommuner till inspirationsdagar för att prata om det lokala företagsklimatet. "Det som händer under dagarna ska ge nytta i hemmakommunen", säger Daniel Andersson, nationell projektledare för inspirationsdagarna.
NYHET Publicerad:

Linköping sätter fokus på företagandet

FÖRETAGSKLIMAT Ett bättre företagsklimat blir ett prioriterat område för det nya styret i Linköping. Den som ska leda arbetet har själv drivit företag sedan 2005. ”Jag har varit med och startat företag från grunden och upplevt allt man kan uppleva som företagare”, säger kommunstyrelsens nya ordförande Niklas Borg (M).
NYHET Publicerad:

Valfriheten kan bli bättre bland Östergötlands kommuner

LOV En av Svenskt Näringslivs prioriteringar inför valet 2018 var att värna om Lagen om valfrihetssystem, LOV, för en bättre välfärd. Med LOV ges förutsättningar för en sundare konkurrens och incitament till högre kvalitet på både kommunala och privata tjänster, idag är det totalt 161 svenska kommuner som tillämpar lagen och ger brukarna makten att välja. Frågan är hur det ser ut bland Östergötland kommuner?
NYHET Publicerad:

Så lyckades byggföretaget bli en mångkulturell arbetsplats

ARBETSGIVARDAGEN Hur botar man kompetensbrist samtidigt som man jobbar för integrationen i samhället? Under Arbetsgivardagen i Västerås berättade Charlie Eldh, vd för Flens Byggelement, om sin resa när han anställde nyanlända i sin fabrik.
NYHET Publicerad:

I spåren av #metoo – vilket ansvar har du som arbetsgivare

ARBETSGIVARDAGEN #metoo är fortfarande aktuellt, i alla branscher. Det blir allt viktigare att fokusera på det förebyggande arbetet, men också att veta hur man som arbetsgivare ska hantera en situation när sexuella trakasserier förekommer på arbetsplatsen. Lina Tidell, arbetsrättsjurist på Visita, höll under förra veckans Arbetsgivardag i Västerås en viktig föreläsning om spåren av #metoo i näringslivet.
NYHET Publicerad:

Ständiga förbättringar förklarar framgången för Ombergs Golf

ENTREPRENÖRSKAP "Jag ser ljust på företagets framtid, men mycket arbete återstår. Du måste alltid vara på tårna och göra ständiga förbättringar. Det är livsfarligt att slå sig till ro och att känna sig nöjd", säger Ulf Tegnebo, vd och hälftenägare på Ombergs Golf Resort vid Vätterns strand en knapp halvmil norr om Ödeshög.
NYHET Publicerad:

Arbetsgivardagen - Om konsten att vara arbetsgivare

ARBETSGIVARDAGEN I tisdags gick Svenskt Näringslivs arbetsgivardag av stapeln. Denna gången fylldes Aros Congress i Västerås av arbetsgivare som tog chansen att informeras och inspireras. Vad innebär den nya vårdskatten? Hur leder man en mångkulturell arbetsplats? Hur hanterar man digitaliseringen? Eller, hur kan man som företagare hjälpa unga hitta rätt väg in i framtidens arbetsliv? Under dagen erbjöds en välfylld agenda med seminarier som behandlade flera av de aktuella frågor dagens arbetsgivare möter.
NYHET Publicerad:

Internutbildning och trivsel gör rekryteringen lättare

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Internutbildning och ett batteri med trivselåtgärder är ingredienser i receptet för att hitta lämpliga medarbetare till Åtvidabergs Huskomponenter. Intresset av att lära sig på jobbet är viktigast", säger Karin Waller, personalchef.
NYHET Publicerad:

Mer skola för pengarna i Ljungsbro

WEBB-TV Politiker och skolpersonal har klippkort till östgötska Ljungsbro. Förklaringen är att Småskolan förenar små klasser med hög lärartäthet, utan att spräcka budgeten. 
NYHET Publicerad:

Tävla i företagsklimat, går det?

KOMMENTAR Den 2 oktober släpptes årets ranking av företagsklimat. En ranking där vi på Svenskt Näringsliv gör en topplista utifrån ett enkätbatteri som gått ut till företagare i alla Sveriges kommuner. Vi har mätt företagsklimatet sedan 2000, och samma frågor har ställts, det gör att vi får en bra spårbarhet och kan se utveckling på olika områden över tid. Vissa frågor kanske upplevs irrelevanta i en kommun, i en annan kommun är just den frågan det viktigaste fokusområdet.
NYHET Publicerad:

Företag fortsätter att utmana kommunen

UTMANINGSRÄTTEN Utmaningsrätten gör det möjligt för företag att utmana kommunala verksamheter. Syftet är att pröva om kommunal verksamhet måste drivas av kommunen eller landstinget/regionen eller om den kan bedrivas av privata företag för att öka mångfalden och förbättra den kommunala verksamheten.
NYHET Publicerad:

Ydre fortsätter marschen mot toppen

FÖRETAGSKLIMAT Ydre fortsätter sin marsch mot toppen i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. I den nya mätningen når man plats 24 bland Sveriges 290 kommuner. Det är elva placeringar bättre än förra hösten. Ydre är klart bäst i Östergötland. "Att skapa ett gott företagsklimat är egentligen inte alls något konstigt. Det handlar om att prata med varandra och att hålla kontakten", säger Sven-Inge Karlsson (C), kommunstyrelsens ordförande i Ydre.