Karin Waller o Magnus Andersson
Foto: Sören Karlsson

Karin Waller och Magnus Andersson är övertygade om att internutbildning och trivselåtgärder underlättar företagets rekryteringar.

Internutbildning och trivsel gör rekryteringen lättare

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Internutbildning och ett batteri med trivselåtgärder är ingredienser i receptet för att hitta lämpliga medarbetare till Åtvidabergs Huskomponenter. "Det är så gott som omöjligt att rekrytera någon som presterar hundraprocentigt från första arbetsdagen", säger Karin Waller, personalchef på Åtvidabergs Huskomponenter och menar att intresset av att lära sig på jobbet är viktigast.

Adam Gärdeman

"Jag har hamnat rätt och trivs jättebra", förklarar Adam Gärdeman.

Foto: Sören Karlsson

– Det är så gott som omöjligt att rekrytera någon som presterar hundraprocentigt från första arbetsdagen. Vi får istället koncentrera oss på att få tag på killar och tjejer som är händiga, praktiska, arbetsvilliga och som är intresserade av att lära sig jobbet på företaget, förklarar Karin Waller, personalchef på Åtvidabergs Huskomponenter eller Åtvidabergshus som man brukar säga.

Företaget har utvecklats kraftigt sedan 2005. Det var då som Magnus Andersson tillsammans med två kompanjoner förvärvade Åtvidabergshus. Idag äger han 91 procent av aktierna. Omsättningen liksom antalet anställda har mångdubblats.

2017 omsatte bolaget 127 miljoner och hade drygt 100 medarbetare.

– 2018 blir ett mellanår med lite lägre omsättning och lite färre anställda. Det beror på att ett par stora projekt senare lagts, men för 2019 ser prognosen mycket bra ut. Beläggningen är redan hög. Jag räknar med en omsättning på 150 miljoner och vi behöver anställa 10-20 personer alldeles i början av året, poängterar Magnus Andersson.

Legotillverkning av serieproducerade stommar med väggar, bjälklag och takkonstruktioner är företagets klart dominerande verksamhetsområde. Kunderna finns bland ledande byggbolag i Sverige. Nyligen har man också börjat bearbeta de tyska och norska marknaderna. Åtvidabergshus monterar även takvåningar och gör privatpersoners enplanshus till tvåvåningsvillor.

– Att hitta lämpliga medarbetare är ett problem för oss precis som för många andra företag. Någon träteknisk utbildning finns inte här i regionen. En fullbetald snickare tjänar mer än våra trähusarbetare. Det är en faktor som också väger in, men å andra sidan är det många som föredrar inomhusjobb under den kalla årstiden, säger Karin Waller.

I våras tog Åtvidabergshus ett nytt grepp. Tillsammans med den lokala skolan Bildningscentrum Facetten och Arbetsförmedlingen ordnade man en fyra veckor lång utbildning där teori och praktik varvades.

Nio personer deltog och tre av dessa fick sedan anställning på Åtvidabergshus. Adam Gärdeman är en av dem.

– För mig var det väldigt viktigt att få in en fot på arbetsmarknaden. Jag vill ha ett praktiskt arbete där jag lär mig nya saker hela tiden. Utbildningen med teoretiska moment om maskinhantering, ritningsläsning och arbetsmetoder fick genast en praktisk tillämpning. Jag har hamnat rätt och trivs jättebra, betonar han.

Denna interna utbildning har alltså varit betydelsefull när Åtvidabergshus jagar kompetens. Karin Waller tror att förhållandevis enkla och billiga trivselåtgärder också spelar en roll när det gäller att rekrytera och behålla medarbetare.

– Alla får tårta på sin födelsedag. Vi ordnar sommarfest och bjuder på julbord och julklapp. Vi firar Bullens och Semlans dag. Våra medarbetare får också ett friskvårdsbidrag, berättar hon.

Inom kort flyttar kontoret till nya, fräscha och funktionella lokaler. Här blir det också utrymme för en After Work-lokal med storbilds-TV, biljardbord och bardisk. Det gamla kontoret omvandlas till personalgym och bastu.

– Jag hoppas att det ger oss konkurrensfördelar i dragkampen om medarbetare, säger Karin Waller.

Blocket är numera den vanligaste rekryteringsvägen.

– Där når vi många under en längre period, men också sociala medier betyder en hel del. Arbetsförmedlingen hjälper till på sitt sätt. Sedan får vi inte bortse från tips som kommer från våra egna medarbetare. Deras rekommendationer kan vara mycket värdefulla, menar Karin Waller.

Hon har flera handfasta råd till arbetssökande.

– Kom hel och ren till anställningsintervjun, hälsa artigt och ta i hand. Läs på om företaget, var engagerad och trevlig och visa att du är beredd att göra ett bra jobb.

– Och ta av dig kepsen och spotta ut snuset innan du kommer hit, fyller Magnus Andersson i.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Skilda åsikter i årets enkät

FÖRETAGSKLIMAT Årets enkät har besvarats av både företagare och kommunpolitiker. På alla frågeområden sätter politikerna högre betyg än företagen. Särskilt stora skillnader finns bland annat i synen på hur upphandling, dialog med kommunledningen samt tillämpningen av lagar och regler fungerar.
NYHET Publicerad:

En fin dag för integration

INTEGRATION FIN DAG, förkortning för Företagande, integration och nätverkande, är en dag för att öka integrationen i Östergötland genom att inspirera fler företagsamma nyanlända att hitta en sysselsättning, till exempel genom nyföretagande. Hallå där Anders Björck, initiativtagare till FIN DAG, vill du berätta mer om konceptet?
NYHET Publicerad:

Företagszafari med fokus på dragkampen om medarbetarna

FÖRETAGSKLIMAT "Det har varit väldigt intressant att i en blandad grupp komma ut på två företag med helt olika inriktning och ta del av deras vardag. Hur ska arbetsgivare attrahera medarbetare idag och i framtiden? Konkurrensen om arbetskraften kommer att bli allt hårdare", säger Agneta Niklasson (MP), regionråd i Östergötland.
NYHET Publicerad:

Ny nämnd ska få fler med försörjningsstöd i arbete

HALLÅ DÄR Fredrik Lundén (M), ordförande för den nya Arbetsmarknadsnämnden i Linköping. Arbetsmarknadsnämnden är en ny nämnd som Alliansstyret i Linköping tillsatt, varför har man valt att starta upp nämnden?
NYHET Publicerad:

På Ica Storgatan är det kunderna som bestämmer

ENTREPRENÖRSKAP På ICA Supermarket Storgatan i Linköping är det kunderna som bestämmer. Deras önskemål väger åtminstone väldigt tungt. Kompletta måltidslösningar har blivit ett signum för butiken. En vanlig dag säljer man mellan 400 och 500 varma och kalla måltider. Siffran stiger hela tiden. "Genom en ständig dialog kan kundernas synpunkter snabbt få genomslag och bli verklighet", säger ICA-handlaren Mikael Oskarsson.
NYHET Publicerad:

Webbinar om psykisk ohälsa - vilket ansvar har du?

WEBBINAR Vilket ansvar kan, bör och ska arbetsgivaren, medarbetaren respektive samhället ta när det gäller att förebygga psykisk ohälsa? Vad innebär Arbetsmiljöverkets föreskrift om ”organisatorisk och social arbetsmiljö”? Se vårt medlemswebbinar där Anna Bergsten, arbetsmiljöexpert på Svensk Näringsliv, rätar ut en hel del av frågetecknen och ger handfasta tips.
NYHET Publicerad:

Webbinar om säkerhet - Så skyddar du ditt företag

WEBBINAR Vad kan och får du göra när brott sker i din verksamhet? Vad behövs för att polisen ska hantera ditt ärende och vad kan ni egentligen kräva av rättsväsendet? Hur kan brotten förebyggas? Se vårt medlemswebbinar där Per Geijer, säkerhetschef Svensk Handel, rätar ut en hel del av frågetecknen och ger handfasta tips.
NYHET Publicerad:

Asbest och klotter ger försiktig optimism

FÖRETAGSKLIMAT Behoven av asbest- och klottersanering under lång tid framför gör att Östgöta Sanering AB i Norrköping ser ganska ljust på framtiden. "Det kommer att ta många år innan all asbest är sanerad och att tvätta bort klotter verkar vara ett evighetsuppdrag. Sedan får vi se vad som händer med Ostlänken. Det är mycket som ska rivas och saneras nere i hamnen och på andra ställen. Det ger oss förhoppningsvis ett och annat jobb", säger vd Fredrik Axelsson.
NYHET Publicerad:

Sverige och EU halkar efter resten av världen

KOMMETAR EU är på väg in i en ny fas. Valet till Europaparlamentet nalkas och så även en ny EU-kommission. I Sverige är dock intresset för EU ganska ljumt, vilket är tråkigt. För på den europeiska arenan finns det mycket svenska representanter kan göra för att förbättra villkoren här hemma och då inte minst på näringslivssidan.
NYHET Publicerad:

William är övertygad om att UF släpper loss kreativiteten

UNG FÖRETAGSAMHET "Jag har själv sett hur UF:are på kort tid lär sig företagande och tar fram en solklar affärsidé. Dessutom innebär Ung Företagsamhet ofta en personlig utveckling. Det är häftigt med all kreativitet som UF släpper loss", säger William Almevik, som sedan början av september förra året är skolinformatör på Ung Företagsamhet Östergötland.
NYHET Publicerad:

Grannsamverkan skapar motvikt till Linköping och Norrköping

FÖRETAGSKLIMAT Ett allt närmare samarbete mellan de fem kommunerna på det som ibland kallas Västbanken i Östergötland – Motala, Vadstena, Ödeshög, Mjölby och Boxholm – ska skapa en motvikt till dominansen från Linköping och Norrköping.
NYHET Publicerad:

Osund konkurrens ett orosmoment för JM:s

OSUND KONKURRENS "Osund konkurrens och dåliga ersättningar är de stora problemen för oss småföretagare i den här branschen", säger Malin Hallberg på JM:s Entreprenad & Transport AB i Kimstad utanför Norrköping.
NYHET Publicerad:

Försiktig optimism bland företagen i Östergötland

KONJUNKTUR Konjunkturen ser oförändrad eller svagt positiv ut, både i riket och i Östergötland, företagen i länet verkar överlag ha en försiktig tro på ett lite mer gynnsamt läge i ekonomin. Få företag anser att risken för en nedgång i ekonomin är särskilt hög, en del är till och med lite mer positiva än tidigare. Det framgår av Svenskt Näringslivs konjunkturrapport för första kvartalet 2019.
NYHET Publicerad:

Ny KSO: Det ska vara lätt att driva företag i Linköping

NY PÅ JOBBET Nu har våra folkvalda kommunpolitiker tagit plats på sina, ibland nya, positioner och är redo att ta sig an de kommande fyra åren. I Linköpings kommun är Niklas Borg (M) ny ordförande för kommunstyrelsen och vi är nyfikna på hur han ser på näringslivsfrågorna i kommunen.
NYHET Publicerad:

Flygande start för handlaren Lovisa

ENTREPRENÖRSKAP I september 2017 fick 28-åriga Lovisa Skoog erbjudandet om att bli ICA-handlare och ta över ICA Nära Kneippen på Villagatan i centrala Norrköping. På Handelsgalan, för några månader sedan, tilldelades hon Utmärkelsen Årets Livsmedelsbutik i Norrköping.
NYHET Publicerad:

Besöksnäringen i centrum på årets första Östgötalunch

FÖRETAGSKLIMAT "Branschen har över 200 000 sysselsatta och är Sveriges nya basnäring. Vi är en extremt betydelsefull motor för integrationen av nyanlända. Dessutom vet vi att många ungdomar får sitt allra första jobb på en restaurang eller ett hotell", menade Magnus Dahlin, styrelseledamot i Visita Mellersta och vd på konferensanläggningen Villa Fridhem i Getå utanför Norrköping, när årets första Östgötalunch satte fokuset på besöksnäringen.
NYHET Publicerad:

Motala kommun ska ha servicefokus i dialog med företagen

NY PÅ JOBBET Nu har våra folkvalda kommunpolitiker tagit plast på sina, ibland nya, positioner och är redo att ta sig an de kommande fyra åren. I Motala kommun är Kåre Friberg (M) ny ordförande för kommunstyrelsen och vi är nyfikna på hur han ser på näringslivsfrågorna i kommunen.
NYHET Publicerad:

Välkommen Oscar

NY PÅ JOBBET Oscar Åberg är ny studentmedarbetare på Svenskt Näringslivs regionkontor i Östergötland. Oscar läser fjärde terminen på Civilekonomprogrammet vid Linköpings Universitet och utöver sitt stora intresse för samhälls- och näringslivsfrågor är han en inbiten AIK-are.
NYHET Publicerad:

Gymnasievalet, tänk noga igenom ditt val

DEBATT "Faktum är att elever som gått ett yrkesprogram har goda jobbchanser – och inte bara när det gäller första jobbet. Yrkesprogrammen ger goda utvecklingsmöjligheter i yrkeslivet och till eget företagande. Möjligheten att senare läsa på högskola och yrkeshögskola finns också." Det skriver Sofia Sjöström i denna debattartikel.
NYHET Publicerad:

Tyska turister fick fart på Skänninge Stadshotell

ENTREPRENÖRSKAP "Jag lockas till de omöjliga uppdragen. Nu börjar vi landa men det är fortfarande mycket kvar att göra", säger Christina Landoff, huvudägare och vd på Skänninge Stadshotell, där de tyska turisterna idag fått en nyckelroll.