Karin Waller o Magnus Andersson
Foto: Sören Karlsson

Karin Waller och Magnus Andersson är övertygade om att internutbildning och trivselåtgärder underlättar företagets rekryteringar.

Internutbildning och trivsel gör rekryteringen lättare

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Internutbildning och ett batteri med trivselåtgärder är ingredienser i receptet för att hitta lämpliga medarbetare till Åtvidabergs Huskomponenter. "Det är så gott som omöjligt att rekrytera någon som presterar hundraprocentigt från första arbetsdagen", säger Karin Waller, personalchef på Åtvidabergs Huskomponenter och menar att intresset av att lära sig på jobbet är viktigast.

Adam Gärdeman

"Jag har hamnat rätt och trivs jättebra", förklarar Adam Gärdeman.

Foto: Sören Karlsson

– Det är så gott som omöjligt att rekrytera någon som presterar hundraprocentigt från första arbetsdagen. Vi får istället koncentrera oss på att få tag på killar och tjejer som är händiga, praktiska, arbetsvilliga och som är intresserade av att lära sig jobbet på företaget, förklarar Karin Waller, personalchef på Åtvidabergs Huskomponenter eller Åtvidabergshus som man brukar säga.

Företaget har utvecklats kraftigt sedan 2005. Det var då som Magnus Andersson tillsammans med två kompanjoner förvärvade Åtvidabergshus. Idag äger han 91 procent av aktierna. Omsättningen liksom antalet anställda har mångdubblats.

2017 omsatte bolaget 127 miljoner och hade drygt 100 medarbetare.

– 2018 blir ett mellanår med lite lägre omsättning och lite färre anställda. Det beror på att ett par stora projekt senare lagts, men för 2019 ser prognosen mycket bra ut. Beläggningen är redan hög. Jag räknar med en omsättning på 150 miljoner och vi behöver anställa 10-20 personer alldeles i början av året, poängterar Magnus Andersson.

Legotillverkning av serieproducerade stommar med väggar, bjälklag och takkonstruktioner är företagets klart dominerande verksamhetsområde. Kunderna finns bland ledande byggbolag i Sverige. Nyligen har man också börjat bearbeta de tyska och norska marknaderna. Åtvidabergshus monterar även takvåningar och gör privatpersoners enplanshus till tvåvåningsvillor.

– Att hitta lämpliga medarbetare är ett problem för oss precis som för många andra företag. Någon träteknisk utbildning finns inte här i regionen. En fullbetald snickare tjänar mer än våra trähusarbetare. Det är en faktor som också väger in, men å andra sidan är det många som föredrar inomhusjobb under den kalla årstiden, säger Karin Waller.

I våras tog Åtvidabergshus ett nytt grepp. Tillsammans med den lokala skolan Bildningscentrum Facetten och Arbetsförmedlingen ordnade man en fyra veckor lång utbildning där teori och praktik varvades.

Nio personer deltog och tre av dessa fick sedan anställning på Åtvidabergshus. Adam Gärdeman är en av dem.

– För mig var det väldigt viktigt att få in en fot på arbetsmarknaden. Jag vill ha ett praktiskt arbete där jag lär mig nya saker hela tiden. Utbildningen med teoretiska moment om maskinhantering, ritningsläsning och arbetsmetoder fick genast en praktisk tillämpning. Jag har hamnat rätt och trivs jättebra, betonar han.

Denna interna utbildning har alltså varit betydelsefull när Åtvidabergshus jagar kompetens. Karin Waller tror att förhållandevis enkla och billiga trivselåtgärder också spelar en roll när det gäller att rekrytera och behålla medarbetare.

– Alla får tårta på sin födelsedag. Vi ordnar sommarfest och bjuder på julbord och julklapp. Vi firar Bullens och Semlans dag. Våra medarbetare får också ett friskvårdsbidrag, berättar hon.

Inom kort flyttar kontoret till nya, fräscha och funktionella lokaler. Här blir det också utrymme för en After Work-lokal med storbilds-TV, biljardbord och bardisk. Det gamla kontoret omvandlas till personalgym och bastu.

– Jag hoppas att det ger oss konkurrensfördelar i dragkampen om medarbetare, säger Karin Waller.

Blocket är numera den vanligaste rekryteringsvägen.

– Där når vi många under en längre period, men också sociala medier betyder en hel del. Arbetsförmedlingen hjälper till på sitt sätt. Sedan får vi inte bortse från tips som kommer från våra egna medarbetare. Deras rekommendationer kan vara mycket värdefulla, menar Karin Waller.

Hon har flera handfasta råd till arbetssökande.

– Kom hel och ren till anställningsintervjun, hälsa artigt och ta i hand. Läs på om företaget, var engagerad och trevlig och visa att du är beredd att göra ett bra jobb.

– Och ta av dig kepsen och spotta ut snuset innan du kommer hit, fyller Magnus Andersson i.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Besöksnäringen skapar jobb för unga under högsäsong

SOMMARJOBB I besöksnäringen ökar antalet anställningar med ca 20 000 enligt siffror från SCB som Visita tagit fram. På Villa Fridhem i Östergötland är det 10 till 15 ungdomar som får jobb över sommaren. Många av dem får dessutom sitt första jobb. "Vi skulle inte klarat av sommarmånaderna och hade varit tvungna att stänga ner om vi inte hade haft tillgång till sommarjobbare", säger Magnus Dahlin.
NYHET Publicerad:

Sommarjobbare till stor hjälp under högsäsong

SOMMARJOBB Sommarsäsongen möjliggör för ungdomar i Linköping att ta sig in på arbetsmarknaden samtidigt som företagen är tacksamma över extra hjälp för att klara av den hektiska perioden på året. ”Utan våra sommarjobbare hade vi inte klarat oss” säger Monica Persson, butikschef på Ica Supermarket Storgatan i Linköping.
NYHET Publicerad:

Svenska företag bidrar till att rädda klimatet

KLIMATARBETE Klimatutmaningen är en av vår tids största utmaningar. Forskningen är tydlig, den globala uppvärmningen måste begränsas, helst till under 1,5 grader. För att klara det måste världens utsläpp gå mot netto-noll till mitten av seklet. Sedan några år tillbaka har näringslivets klimatarbete intensifierats ytterligare. Det arbetas aktivt med utveckling av nya tekniker, fossilfria bränslen, utsläppsfria processer i industrin samt nya tjänster och produkter som hjälper konsumenter att minska sina klimatavtryck, villket är mycket positivt och något som måste bejakas och stöttas. Det skriver Linda Flink, Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Östergötland en europeisk patentstjärna

PATENT Patent- och registreringsverket har nyligen presenterat sin statistik för 2018. I den statistiken kan man bland annat se antal ansökningar som gjorts under året. För den som vill se på patentstatistiken för Östergötland kan det dels väcka bekymrade frågor och dels ge glädjande besked.
NYHET Publicerad:

Tankeläsning är svårt

UPPHANDLING Den offentliga marknaden är stor, mycket stor. Enligt Upphandlingsmyndigheten uppgick värdet på den offentliga marknaden år 2016 till 683 miljarder, eller 17 procent av BNP. Det saknas dock fullt tillförlitlig statistik och många menar att marknaden sannolikt är ännu större. En del menar att det handlar om över 1000 miljarder kronor per år.
NYHET Publicerad:

Victor Nyberg laddar för Yrkes VM i Ryssland

YRKES VM I augusti i år tävlar det svenska yrkeslandslaget i yrkes-VM i Kazan, Ryssland. Under 5 dagar ska deltagare från 70 länder tävla i 50 yrken. Av de 1200 deltagarna är 28 från Sverige, och 3 av dem är i sin tur från Östergötland. En av dem är Victor Nyberg, It-tekniker från Linköping.
NYHET Publicerad:

Miljöskatter måste designas bättre

SKATTER Svenskt Näringsliv är av uppfattningen att elektronikskatten, den s.k. kemikalieskatten, aldrig borde ha införts och att den bör avskaffas. Skatten infördes med miljöargument men den eventuella miljönyttan är tveksam och den har påtagliga negativa effekter för svenska företag i form av bl.a. ökad administration och försämrad konkurrenskraft.
NYHET Publicerad:

Signe Skogstjärna siktar på att bli världens bästa guldsmed

YRKES VM I augusti i år tävlar det svenska yrkeslandslaget i yrkes-VM i Kazan, Ryssland. Under 5 dagar ska deltagare från 70 länder tävla i 50 yrken. Av de 1200 tävlande är 28 från Sverige, och tre av dem är i sin tur från Östergötland. En av dem är Signe Skogstjärna, guldsmed och juvelerare från Motala.
NYHET Publicerad:

Företagsklimat i fokus på Sjöstadslunch

Det bjöds in till Sjöstadslunch på Coffice i Motala. I fokus stod den årliga enkätundersökning som mäter företagsklimatet på kommunnivå, och gästade, det gjorde Svenskt Näringslivs Sofia Sjöström.
NYHET Publicerad:

Skilda åsikter i årets enkät

FÖRETAGSKLIMAT Årets enkät har besvarats av både företagare och kommunpolitiker. På alla frågeområden sätter politikerna högre betyg än företagen. Särskilt stora skillnader finns bland annat i synen på hur upphandling, dialog med kommunledningen samt tillämpningen av lagar och regler fungerar.
NYHET Publicerad:

En fin dag för integration

INTEGRATION FIN DAG, förkortning för Företagande, integration och nätverkande, är en dag för att öka integrationen i Östergötland genom att inspirera fler företagsamma nyanlända att hitta en sysselsättning, till exempel genom nyföretagande. Hallå där Anders Björck, initiativtagare till FIN DAG, vill du berätta mer om konceptet?
NYHET Publicerad:

Företagszafari med fokus på dragkampen om medarbetarna

FÖRETAGSKLIMAT "Det har varit väldigt intressant att i en blandad grupp komma ut på två företag med helt olika inriktning och ta del av deras vardag. Hur ska arbetsgivare attrahera medarbetare idag och i framtiden? Konkurrensen om arbetskraften kommer att bli allt hårdare", säger Agneta Niklasson (MP), regionråd i Östergötland.
NYHET Publicerad:

Ny nämnd ska få fler med försörjningsstöd i arbete

HALLÅ DÄR Fredrik Lundén (M), ordförande för den nya Arbetsmarknadsnämnden i Linköping. Arbetsmarknadsnämnden är en ny nämnd som Alliansstyret i Linköping tillsatt, varför har man valt att starta upp nämnden?
NYHET Publicerad:

På Ica Storgatan är det kunderna som bestämmer

ENTREPRENÖRSKAP På ICA Supermarket Storgatan i Linköping är det kunderna som bestämmer. Deras önskemål väger åtminstone väldigt tungt. Kompletta måltidslösningar har blivit ett signum för butiken. En vanlig dag säljer man mellan 400 och 500 varma och kalla måltider. Siffran stiger hela tiden. "Genom en ständig dialog kan kundernas synpunkter snabbt få genomslag och bli verklighet", säger ICA-handlaren Mikael Oskarsson.
NYHET Publicerad:

Webbinar om psykisk ohälsa - vilket ansvar har du?

WEBBINAR Vilket ansvar kan, bör och ska arbetsgivaren, medarbetaren respektive samhället ta när det gäller att förebygga psykisk ohälsa? Vad innebär Arbetsmiljöverkets föreskrift om ”organisatorisk och social arbetsmiljö”? Se vårt medlemswebbinar där Anna Bergsten, arbetsmiljöexpert på Svensk Näringsliv, rätar ut en hel del av frågetecknen och ger handfasta tips.
NYHET Publicerad:

Webbinar om säkerhet - Så skyddar du ditt företag

WEBBINAR Vad kan och får du göra när brott sker i din verksamhet? Vad behövs för att polisen ska hantera ditt ärende och vad kan ni egentligen kräva av rättsväsendet? Hur kan brotten förebyggas? Se vårt medlemswebbinar där Per Geijer, säkerhetschef Svensk Handel, rätar ut en hel del av frågetecknen och ger handfasta tips.
NYHET Publicerad:

Asbest och klotter ger försiktig optimism

FÖRETAGSKLIMAT Behoven av asbest- och klottersanering under lång tid framför gör att Östgöta Sanering AB i Norrköping ser ganska ljust på framtiden. "Det kommer att ta många år innan all asbest är sanerad och att tvätta bort klotter verkar vara ett evighetsuppdrag. Sedan får vi se vad som händer med Ostlänken. Det är mycket som ska rivas och saneras nere i hamnen och på andra ställen. Det ger oss förhoppningsvis ett och annat jobb", säger vd Fredrik Axelsson.
NYHET Publicerad:

Sverige och EU halkar efter resten av världen

KOMMETAR EU är på väg in i en ny fas. Valet till Europaparlamentet nalkas och så även en ny EU-kommission. I Sverige är dock intresset för EU ganska ljumt, vilket är tråkigt. För på den europeiska arenan finns det mycket svenska representanter kan göra för att förbättra villkoren här hemma och då inte minst på näringslivssidan.
NYHET Publicerad:

William är övertygad om att UF släpper loss kreativiteten

UNG FÖRETAGSAMHET "Jag har själv sett hur UF:are på kort tid lär sig företagande och tar fram en solklar affärsidé. Dessutom innebär Ung Företagsamhet ofta en personlig utveckling. Det är häftigt med all kreativitet som UF släpper loss", säger William Almevik, som sedan början av september förra året är skolinformatör på Ung Företagsamhet Östergötland.
NYHET Publicerad:

Grannsamverkan skapar motvikt till Linköping och Norrköping

FÖRETAGSKLIMAT Ett allt närmare samarbete mellan de fem kommunerna på det som ibland kallas Västbanken i Östergötland – Motala, Vadstena, Ödeshög, Mjölby och Boxholm – ska skapa en motvikt till dominansen från Linköping och Norrköping.