Karin Waller o Magnus Andersson
Foto: Sören Karlsson

Karin Waller och Magnus Andersson är övertygade om att internutbildning och trivselåtgärder underlättar företagets rekryteringar.

Internutbildning och trivsel gör rekryteringen lättare

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Internutbildning och ett batteri med trivselåtgärder är ingredienser i receptet för att hitta lämpliga medarbetare till Åtvidabergs Huskomponenter. "Det är så gott som omöjligt att rekrytera någon som presterar hundraprocentigt från första arbetsdagen", säger Karin Waller, personalchef på Åtvidabergs Huskomponenter och menar att intresset av att lära sig på jobbet är viktigast.

Adam Gärdeman

"Jag har hamnat rätt och trivs jättebra", förklarar Adam Gärdeman.

Foto: Sören Karlsson

– Det är så gott som omöjligt att rekrytera någon som presterar hundraprocentigt från första arbetsdagen. Vi får istället koncentrera oss på att få tag på killar och tjejer som är händiga, praktiska, arbetsvilliga och som är intresserade av att lära sig jobbet på företaget, förklarar Karin Waller, personalchef på Åtvidabergs Huskomponenter eller Åtvidabergshus som man brukar säga.

Företaget har utvecklats kraftigt sedan 2005. Det var då som Magnus Andersson tillsammans med två kompanjoner förvärvade Åtvidabergshus. Idag äger han 91 procent av aktierna. Omsättningen liksom antalet anställda har mångdubblats.

2017 omsatte bolaget 127 miljoner och hade drygt 100 medarbetare.

– 2018 blir ett mellanår med lite lägre omsättning och lite färre anställda. Det beror på att ett par stora projekt senare lagts, men för 2019 ser prognosen mycket bra ut. Beläggningen är redan hög. Jag räknar med en omsättning på 150 miljoner och vi behöver anställa 10-20 personer alldeles i början av året, poängterar Magnus Andersson.

Legotillverkning av serieproducerade stommar med väggar, bjälklag och takkonstruktioner är företagets klart dominerande verksamhetsområde. Kunderna finns bland ledande byggbolag i Sverige. Nyligen har man också börjat bearbeta de tyska och norska marknaderna. Åtvidabergshus monterar även takvåningar och gör privatpersoners enplanshus till tvåvåningsvillor.

– Att hitta lämpliga medarbetare är ett problem för oss precis som för många andra företag. Någon träteknisk utbildning finns inte här i regionen. En fullbetald snickare tjänar mer än våra trähusarbetare. Det är en faktor som också väger in, men å andra sidan är det många som föredrar inomhusjobb under den kalla årstiden, säger Karin Waller.

I våras tog Åtvidabergshus ett nytt grepp. Tillsammans med den lokala skolan Bildningscentrum Facetten och Arbetsförmedlingen ordnade man en fyra veckor lång utbildning där teori och praktik varvades.

Nio personer deltog och tre av dessa fick sedan anställning på Åtvidabergshus. Adam Gärdeman är en av dem.

– För mig var det väldigt viktigt att få in en fot på arbetsmarknaden. Jag vill ha ett praktiskt arbete där jag lär mig nya saker hela tiden. Utbildningen med teoretiska moment om maskinhantering, ritningsläsning och arbetsmetoder fick genast en praktisk tillämpning. Jag har hamnat rätt och trivs jättebra, betonar han.

Denna interna utbildning har alltså varit betydelsefull när Åtvidabergshus jagar kompetens. Karin Waller tror att förhållandevis enkla och billiga trivselåtgärder också spelar en roll när det gäller att rekrytera och behålla medarbetare.

– Alla får tårta på sin födelsedag. Vi ordnar sommarfest och bjuder på julbord och julklapp. Vi firar Bullens och Semlans dag. Våra medarbetare får också ett friskvårdsbidrag, berättar hon.

Inom kort flyttar kontoret till nya, fräscha och funktionella lokaler. Här blir det också utrymme för en After Work-lokal med storbilds-TV, biljardbord och bardisk. Det gamla kontoret omvandlas till personalgym och bastu.

– Jag hoppas att det ger oss konkurrensfördelar i dragkampen om medarbetare, säger Karin Waller.

Blocket är numera den vanligaste rekryteringsvägen.

– Där når vi många under en längre period, men också sociala medier betyder en hel del. Arbetsförmedlingen hjälper till på sitt sätt. Sedan får vi inte bortse från tips som kommer från våra egna medarbetare. Deras rekommendationer kan vara mycket värdefulla, menar Karin Waller.

Hon har flera handfasta råd till arbetssökande.

– Kom hel och ren till anställningsintervjun, hälsa artigt och ta i hand. Läs på om företaget, var engagerad och trevlig och visa att du är beredd att göra ett bra jobb.

– Och ta av dig kepsen och spotta ut snuset innan du kommer hit, fyller Magnus Andersson i.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Grannsamverkan skapar motvikt till Linköping och Norrköping

FÖRETAGSKLIMAT Ett allt närmare samarbete mellan de fem kommunerna på det som ibland kallas Västbanken i Östergötland – Motala, Vadstena, Ödeshög, Mjölby och Boxholm – ska skapa en motvikt till dominansen från Linköping och Norrköping.
NYHET Publicerad:

Osund konkurrens ett orosmoment för JM:s

OSUND KONKURRENS "Osund konkurrens och dåliga ersättningar är de stora problemen för oss småföretagare i den här branschen", säger Malin Hallberg på JM:s Entreprenad & Transport AB i Kimstad utanför Norrköping.
NYHET Publicerad:

Försiktig optimism bland företagen i Östergötland

KONJUNKTUR Konjunkturen ser oförändrad eller svagt positiv ut, både i riket och i Östergötland, företagen i länet verkar överlag ha en försiktig tro på ett lite mer gynnsamt läge i ekonomin. Få företag anser att risken för en nedgång i ekonomin är särskilt hög, en del är till och med lite mer positiva än tidigare. Det framgår av Svenskt Näringslivs konjunkturrapport för första kvartalet 2019.
NYHET Publicerad:

Ny KSO: Det ska vara lätt att driva företag i Linköping

NY PÅ JOBBET Nu har våra folkvalda kommunpolitiker tagit plats på sina, ibland nya, positioner och är redo att ta sig an de kommande fyra åren. I Linköpings kommun är Niklas Borg (M) ny ordförande för kommunstyrelsen och vi är nyfikna på hur han ser på näringslivsfrågorna i kommunen.
NYHET Publicerad:

Flygande start för handlaren Lovisa

ENTREPRENÖRSKAP I september 2017 fick 28-åriga Lovisa Skoog erbjudandet om att bli ICA-handlare och ta över ICA Nära Kneippen på Villagatan i centrala Norrköping. På Handelsgalan, för några månader sedan, tilldelades hon Utmärkelsen Årets Livsmedelsbutik i Norrköping.
NYHET Publicerad:

Besöksnäringen i centrum på årets första Östgötalunch

FÖRETAGSKLIMAT "Branschen har över 200 000 sysselsatta och är Sveriges nya basnäring. Vi är en extremt betydelsefull motor för integrationen av nyanlända. Dessutom vet vi att många ungdomar får sitt allra första jobb på en restaurang eller ett hotell", menade Magnus Dahlin, styrelseledamot i Visita Mellersta och vd på konferensanläggningen Villa Fridhem i Getå utanför Norrköping, när årets första Östgötalunch satte fokuset på besöksnäringen.
NYHET Publicerad:

Motala kommun ska ha servicefokus i dialog med företagen

NY PÅ JOBBET Nu har våra folkvalda kommunpolitiker tagit plast på sina, ibland nya, positioner och är redo att ta sig an de kommande fyra åren. I Motala kommun är Kåre Friberg (M) ny ordförande för kommunstyrelsen och vi är nyfikna på hur han ser på näringslivsfrågorna i kommunen.
NYHET Publicerad:

Välkommen Oscar

NY PÅ JOBBET Oscar Åberg är ny studentmedarbetare på Svenskt Näringslivs regionkontor i Östergötland. Oscar läser fjärde terminen på Civilekonomprogrammet vid Linköpings Universitet och utöver sitt stora intresse för samhälls- och näringslivsfrågor är han en inbiten AIK-are.
NYHET Publicerad:

Gymnasievalet, tänk noga igenom ditt val

DEBATT "Faktum är att elever som gått ett yrkesprogram har goda jobbchanser – och inte bara när det gäller första jobbet. Yrkesprogrammen ger goda utvecklingsmöjligheter i yrkeslivet och till eget företagande. Möjligheten att senare läsa på högskola och yrkeshögskola finns också." Det skriver Sofia Sjöström i denna debattartikel.
NYHET Publicerad:

Tyska turister fick fart på Skänninge Stadshotell

ENTREPRENÖRSKAP "Jag lockas till de omöjliga uppdragen. Nu börjar vi landa men det är fortfarande mycket kvar att göra", säger Christina Landoff, huvudägare och vd på Skänninge Stadshotell, där de tyska turisterna idag fått en nyckelroll.
NYHET Publicerad:

Frihandel ligger bakom vår välfärd

KOMMENTAR På 1860-talet var Sverige ett av Europas fattigaste länder. De efterföljande 100 åren växte vår BNP snabbare än något annat land i världen, undantaget Japan. Den drivande kraften bakom ökningen var globaliseringen, att ett litet land i norra Europa fick tillgång till världsmarknaden. Frihandel är det som ligger bakom vår välfärd. Svenskarna är dessutom ett av de folk i EU som är allra mest positiva till frihandel.
NYHET Publicerad:

2019 måste bli reformernas år

KRÖNIKA "Vi har fått förtroendet att föra dialog med politiker, allmänhet och media. Lyfta fram företagens frågor på agendan, och folkbilda i hur det är att vara företagare så att allmänhet och våra framtida beslutsfattare får med sig en förståelse kring det ansvar och risk det innebär att vara företagare. Framöver kommer vi att jobba hårt med de frågor som ni företagare har satt högst på agendan: Minskad regelbörda, lägre skatt på arbete och förändrade turordningsregler i LAS, och ökat fokus på kompetensförsörjning. Vi vill få till ett ordentligt reformarbete under kommande mandatperiod", skriver Sofia Sjöström, Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Den dolda skatten på arbete

DEBATT Arbetsgivaravgifterna finansierar socialförsäkringsförmåner som ålderspension, sjuk- och föräldraförsäkring, arbetsskadeförmåner och arbetslöshetsersättning. Men trots att kostnaderna för de förmånerna har minskat de senaste åren och delavgifterna för försäkringarna har sänkts, så ligger den totala arbetsgivaravgiften kvar på samma nivå: 31,42 procent på lönen.
NYHET Publicerad:

Att stödja UF är viktigt för hela samhället

HALLÅ DÄR Sofia Sjöström, regionchef på Svenskt Näringsliv i Östergötland och även partner till Ung Företagsamhet. Partners till UF bidrar till att de kan driva sitt viktiga arbete med att grundskole- och gymnasieelever ska få möjlighet att utveckla sin kreativitet och företagsamhet. Varför är det så viktigt att stödja Ung Företagsamhets verksamhet?
NYHET Publicerad:

”Gör det lättare att karriärväxla”

ARBETSMARKNAD En återkommande fråga inom politiken och i näringslivet är lagen om anställningsskydd (LAS). Under Svenskt Näringslivs företagardag där företagare från hela landet deltog diskuterades därför hur reglerna i lagen påverkar deras verksamhet. Bland annat diskuterades saklig grund, turordningsreglerna och att höja LAS-åldern från 67 till 69.
NYHET Publicerad:

Utmaning att driva vårdföretag

SKATT Det är inte lätt att driva företag inom vårdbranschen när de hårda reformerna ständigt slår emot en. Gunilla Rundqvist, VD och grundare på Cordinator Medical Service i Linköping och Norrköping, berättar om hur förmånsbeskattningen på privat vård och hotet om moms kan komma att påverka hennes verksamhet i framtiden.
NYHET Publicerad:

Framtidstro och konkret åtgärdsplan ska lyfta Motalas företagsklimat

FÖRETAGSKLIMAT Arbetslösheten har sjunkit kraftigt. Fler och fler företag etablerar sig i kommunen och inflyttningen ökar. Vätternrundan sätter Motala allt tydligare på kartan. Men fortfarande är det lokala företagsklimatet inte mycket att skryta med. "Det finns inga snabba och enkla lösningar. Därför har det varit nödvändigt att borra djupt ner i problemen och sedan försöka hitta vägar till förbättringar", säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan och ordförande i Tillväxt Motala. 
NYHET Publicerad:

Företagsklimatet bekymrar inte Gasellföretagen i Östergötland

ENTREPRENÖRSKAP Ett dåligt lokalt företagsklimat verkar i allmänhet inte vara något som bekymrar de snabbväxande företagen speciellt mycket. Trots försämrade villkor för näringslivet fortsätter Gasellföretagen att rusa framåt. Den fråga man naturligtvis kan ställa sig är om Gasellföretagen skulle varit ännu fler till antalet och ännu mer framgångsrika om näringslivsklimatet varit gynnsammare.
NYHET Publicerad:

Ett bra företagsklimat ska bli ännu bättre i Ödeshög

FÖRETAGSKLIMAT Företagsklimatet har blivit riktigt bra men kan och måste bli ännu bättre. På den punkten är samstämmigheten mellan kommunledningen och företagen stor. "Vi i kommunen har arbetat målmedvetet för att närma oss företagen. Det handlar om att besöka företag och att träffa företagare i så många sammanhang som möjligt. Idag finns ett ömsesidigt förtroende. Ödeshög vill verkligen leva upp till bilden av en företagsvänlig kommun", säger kommunstyrelsens ordförande Annicki Oscarsson.
NYHET Publicerad:

"Syftet är att inspirera kommunerna"

INSPIRATIONSDAGARNA Sedan några år tillbaka bjuder Svenskt Näringsliv in alla Sveriges kommuner till inspirationsdagar för att prata om det lokala företagsklimatet. "Det som händer under dagarna ska ge nytta i hemmakommunen", säger Daniel Andersson, nationell projektledare för inspirationsdagarna.