SEMINARIUM / MÖTE Län: Östergötlands län

Östgötalunch i Linköping

Salladstallrik
Sofia Sjöström
Foto: Ernst Henry Photography AB

Sofia Sjöström, regionchef för Svenskt Näringsliv Östergötland

Mats Philipsson
Foto: David Zandén

Mats Philipsson, vd på Almi Östergötland

Robert Wallin

Robert Wallin, bitr. regionchef på Företagarna i Östergötland

Ett tillfälle för dig som företagare att träffa kollegor och knyta värdefulla kontakter genom nya möten och lyssna på aktuell information och nyheter från näringslivet! 

Östgötaluncherna genomförs av Almi,Företagarna och Svenskt Näringsliv. Arrangemanget inkluderar lunch och är kostnadsfritt.

Program

Rankingen är här! - Sofia Sjöström, regionchef för Svenskt Näringsliv Östergötland presenterar resultatet av Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet i kommunen. Vi går igenom årets enkätsvar och får svaret på hur kommunen rankats i jämförelse med Sveriges övriga kommuner.

Valresultatet - Vi diskuterar också vad Sveriges företagare kan förvänta sig av de kommande fyra åren. Hur kommer förutsättningarna för det svenska näringslivet att påverkas av resultatet i riksdagsvalet?

Framgång i företag - Mats Philipsson, vd på Almi Östergötland, ger sin syn på framgång och berättar kortfattat vad Almi kan bidra med i form av finansiering, affärsutveckling och kontakter.

Vilka är jobbaskaparna? - Robert Wallin, bitr. regionchef på Företagarna pratar om det faktum att 4 av 5 nya jobb i Sverige skapas i företag med färre än 50 anställda. Det är dessa företag som är motorn i ekonomin, de bidrar till vår gemensamma välfärd och skapar sysselsättning för människor runt om i landet. De företagare som driver dessa företag är därmed Sveriges främsta jobbskapare. 
 
Småföretagarbarometern - En stor undersökning som genomförs varje år om hur företagsklimatet är för småföretagare och var de just nu anser att det finns störst möjligheter och mest problem för att starta, driva och utveckla företag.

Varmt välkommen!

Datum och tid

  • Måndag 8 oktober 2018, kl. 12:00 – 13:30

Plats

Sky hotel apartments, Tornbyvägen 1, Linköping

Pris

Arrangemanget är kostnadsfritt och inkluderar lunch. Din anmälan behöver vi senast den 5 oktober.