"Underskatta inte jobb som tillhandahåller service som alla vill ha"

NYHET Publicerad

GÄSTKRÖNIKA Att minska arbetslösheten är en konstant hjärtefråga i politiken och åsikterna går isär om hur man kommer dit. Jobb ska uppmuntras och belönas. Alla som jobbar betalar skatt och det är det som får det här landet, och vår omtalade välfärd, att gå runt.

IMG_2520

Lovisa Wåhlander, delägare i Tapas Bar och Restaurang i Linköping

Skattebetalare driver hjulet och ju fler som arbetar, desto bättre för alla. Och ju längre upp i åldern du arbetar, desto bättre för samhället. Är det inte så?

Att minska arbetslösheten är en konstant hjärtefråga i politiken och åsikterna går isär om hur man kommer dit. Jobb ska uppmuntras och belönas. Alla som jobbar betalar skatt och det är det som får det här landet, och vår omtalade välfärd, att gå runt. Skattebetalare driver hjulet och ju fler som arbetar, desto bättre för alla. Och ju längre upp i åldern du arbetar, desto bättre för samhället. Är det inte så?

Du sliter dig från kontoret. Kollar på klockan. Fan. Efter nio igen. Måste köpa mat ute. Kör in på McDonalds drive-through och beställer en plusmeny. Noterar att det är samma kille som står i kassan som stod där i lördags natt, när du beställde samma meny efter en trevlig utekväll som slutade vid 03. Han är lika glad idag som då. Kommer hem, äter. Barnen har precis gått och lagt sig.

Du går upp klockan 06, klär barnen, och lämnar på förskolan. ”Jag blir sen ikväll igen”, påpekar du för förskolelärarna. ”Okej. Vi tar hand om dina barn tills du kommer tillbaka” blir svaret. Du känner dig lugn. Du vet att barnen är i goda händer.

Du spenderar helgen med restaurangbesök. Noterar hur rena och fräscha lokalerna är och förvånas över den fantastiska servicen. Vilken duktig och serviceinriktad tjej! Och maten var utsökt dessutom. Undrar vem som skalade all denna potatis? Restaurangen var fullsatt i flera omgångar. Och barpersonalen. Vilket tålamod att hålla koll på alla dessa berusade människor och lyckas serva alla i rimlig tid. Du går hem, nöjd.

Med gott humör försöker du passa på att förklara för dina barn hur viktigt det är med arbete. Förmedlar vikten av vilket arbete du har. För statusen ligger inte i att gå till arbetet. Utan i till vilket arbete du går. Eller?

Exemplet ovan visar betydelsen av servicetjänster för en typisk persons livspussel. Jag har jobbat med service sen jag var 14 år och har därmed byggt upp en gedigen förståelse för tjänstesektorns inverkan på andras liv. Jag har arbetat med att erbjuda det andra behöver under lov, helger och kvällar. Ibland har jag jobbat för mycket och i vissa fall till och med dubbelt. På så vis har andra kunnat hinna med både familjeliv och sitt eget yrke.  

Jag köpte min första krog när jag nyss fyllt 22 år och har drivit företag sen dess. Vårt bidrag till samhället är utöver skatteintäkter att rädda andras livspussel samt att erbjuda möjligheten till guldkant på tillvaron.

I vårt moderna samhälle blir det allt mer kritiskt att inte begränsas av tid på dygnet eller geografiska avstånd för att kunna utnyttja tjänster och service. I många fall kan vi inte heller klara oss utan tjänster. Det behöver vi inte heller göra tack vare utvecklad tjänstesektor och att möjligheten finns att utveckla den ytterligare. För att detta ska vara möjligt krävs emellertid en förändring i vårt gemensamma sätt att se på och värdera yrken. 

Det är motsägelsefullt att nedvärdera jobben inom tjänstesektorn som erbjuder den service som vi så väl behöver. Alla yrken behövs. Alla jobb skapas utifrån ett reellt behov och är därmed bra jobb. Därför är det väldigt tråkigt att som företagare uppleva att de jobb som skapats inom restaurangbranschen under de senaste åren inte lyfts fram mer. Det ligger i servicesektorns natur att ha stort behov av att anställa arbetskraft. Gör man det dyrare att anställa och driva restaurang så tränger det undan potentiella jobb. Jobb som vårt nutida samhälle har ökat behov av. 

Lovisa Wåhlander, delägare
Tapas Bar och Restaurang i Linköping

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

”En stöld kostar så mycket mer”

GÄSTKRÖNIKA "Ett normalt år drabbas vårt företag, Trellegräv, av runt 25 dieselstölder. Värdet på det som stjäls är ofta lågt men förlusterna för oss kan bli stora, exempelvis om maskinerna måste repareras och inte kan användas. Man önskar att det skedde mer kontroller för att försvåra för tjuvarna att sälja sitt stöldgods." Det skriver Jonas Jönsson, vd och ägare till Trellegräv i Trelleborg, i en gästkrönika.
NYHET Publicerad:

I huvudet på en småföretagare

GÄSTKRÖNIKA Att vara småföretagare är ett sätt att leva. Och när man lever mitt i det, är det så självklart hur allt fungerar (och vad som inte fungerar). Det är lätt att tro att alla andra människor också har helt klart för sig hur en småföretagares verklighet ser ut. Det skriver Elisabeth Moglia i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Många små bedrägerier hårt ekonomiskt slag

GÄSTKRÖNIKA Brottsligheten har blivit ett konkret problem för mig som företagare i Malmö. Många små bedrägerier kostar oss tiotusentals kronor, något som gör att de ekonomiska konsekvenserna snabbt blir ohållbara. Där ordningsmakten träder tillbaka uppstår andra, ofta oönskade lösningar. Det är en förfärlig konsekvens av en svikande rättsstat, skriver Henrik Jönsson, företagare, i en gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Sjöstedts vinststopp är en attack på hela näringslivet

GÄSTKRÖNIKA Om vinster förbjuds för välfärdsföretag, var går då gränsen? Ska den som bygger skolor eller säljer bilar till det offentliga inte heller få göra vinst? Det undrar den skånska företagaren Kalle Gustafsson, vd och ägare av PoG Woody Bygghandel. Läs hans gästkrönika här.
NYHET Publicerad:

"Vi tvingas lägga ned, men jag tror inte att du är ledsen för det"

GÄSTKRÖNIKA ”Man kan undra hur mycket du egentligen känner till om verkligheten för små och medelstora företag i vårt land?” Den frågan ställer före detta bankmannen Bo Åhnebrink i Malmö i ett öppet brev till finansminister Magdalena Andersson, apropå nya regler för företagsstyrelser.
NYHET Publicerad:

Höjning av entreprenörsskatt är som att kissa i byxan

GÄSTKRÖNIKA "Att inte fler reagerar över att finansministern med berått mod vill försvåra för landets småföretagare. Hon påstår att höjningen av entreprenörsskatten enbart drabbar de som hänger vid Stureplan. Men så är det inte" skriver Carl-Otto Swartz, Örups Säteri, Tomelilla i en gästkrönika.
NYHET Publicerad:

”Enkelt göra fel, omöjligt göra rätt”

GÄSTKRÖNIKA Det borde inte vara så komplicerat. Person söker asyl i Sverige. Person vill jobba och får tillåtelse av Migrationsverket att göra så. Person får jobb. Sedan är allting klart? Inte direkt. Jeanette Bohman är ägare av Skivarps Gästgivaregård. Läs hennes Kafka-artade skildring av att försöka anställa en nyanländ.
NYHET Publicerad:

Arbete – farligt eller vägen till lycka

GÄSTKRÖNIKA "Arbetslivet är farligt, människor blir sjuka av arbete, hälsorisker i arbetslivet, utbränd av arbete. Rubrikerna har varit talrika de senaste åren och långt innan dess också. Men arbete är faktiskt en hälsofaktor." Det skriver Jehoshua Kaufmann, leg psykolog och entreprenör i en gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Den snillrika Reepaluutredningen innebär sotdöden

GÄSTKRÖNIKA ”Att fokusera på kunskap och utbildning känns idag viktigare än någonsin. I ljuset av detta blir jakten på friskolor och andra företag i välfärdssektorn ännu mer beklaglig. Vi behöver fler goda alternativ, inte färre.” Det skriver Maria Jacky, Skolhoppet AB i Lund, i en gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Hur modig är du?

GÄSTKRÖNIKA "Så vad kan du och jag göra för att få fler att våga, fler att ta chansen att förädla sin idé, sin dröm? Vad kan du och jag göra för att uppmuntra, vägleda men även själva våga vägledas och våga vara nyfikna in i en ny tid av entreprenörskap?" Så skriver Leila Khammari, ordförande Ung Företagsamhet Skåne, i en gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Målet är resan värd

GÄSTKRÖNIKA Det brukar heta att det är vägen som är mödan värd, inte målet. Men jag vill slå ett slag för målet. För mig och företaget har ett tydligt uppsatt mål varit avgörande, utan det skulle jag kanske inte driva färgbutiken Colorama i Lycksele idag, skriver Joacim Eriksson i sin krönika.
NYHET Publicerad:

”Varje erfarenhet leder till nytt jobb”

GÄSTKRÖNIKA "Så var det dags att gå vidare från mitt första jobb. Osökt kommer tankarna om hur det egentligen är att vara ung på arbetsmarknaden i dag, tankar jag delar med så många andra." Det skriver Susanna Jertel i en krönika.
NYHET Publicerad:

Vi är inte konkurrenter

GÄSTKRÖNIKA I Svenskt kvalitetsindex är Arbetsförmedlingen den myndighet som har lägst förtroende. Både arbetsgivare och arbetssökande är missnöjda. För de arbetssökande är 2015 års resultat detsamma som tidigare år (index 43) och bland arbetsgivarna sjönk förtroendet under förra året (index 55), trots att Arbetsförmedlingen lagt stort fokus på att prata om arbetsgivarkontakter och matchning.
NYHET Publicerad:

Snart sinar korna

GÄSTKRÖNIKA "Vi företagare måste mana till sans vad gäller skatter och avgifter som regering och kommuner fattar beslut om. Vi är nu kassakor som mjölkas snabbt och säkert på sista dropparna. Är det sättet vi ska bygga Sverige på?”. Det skriver Jeanette Bohman, Skivarps Gästgivargård, i en gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Man måste både ge och ta chanserna som kommer

GÄSTKRÖNIKA Att få sitt första jobb kan vara svårt för vem som helst. Är man dessutom nyss anländ från ett annat land, med ett annat språk, är det ännu värre. En av de som vet, men som kämpat hårt från början – och lyckats – är Ilko Corkovic. Då flykting från Banja Luca i Bosnien, i dag kommunalråd i Borgholm.
NYHET Publicerad:

Sommarjobbet som dörröppnare ut till arbetslivet

GÄSTKRÖNIKA "Jag var inte mer än fem till sex år gammal när jag fick börja hjälpa till och expediera över disk. Det föll sig naturligt och kändes både spännande och roligt. Service och handel var en självklar del i min vardag när jag växte upp och ledde mig till mitt första sommarjobb." Så skriver Jörgen Andersson, Gota Media i Karlshamn, i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

"Ett feltänk från början till slut"

GÄSTKRÖNIKA "Jag driver en förskola och upplever hur sjukansvaret blir allt tyngre och urholkar alla mina möjligheter att vara den goda arbetsgivare som jag vill vara. Nu vill socialförsäkringsminister Annika Strandhäll göra det än tyngre." Det skriver Lena Karman, vd Klurifax Barnteaterhus AB i Hörby, i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

En mammaledig vd:s tankar

GÄSTKRÖNIKA Ska jag, tredje generation i familjeföretaget, riskera allt som tidigare generationer byggt upp? Jag skulle ju bli polis. Det skriver Elisabet Angelin, vd Tomas Buss.
NYHET Publicerad:

Vad är det värsta som kan hända?

GÄSTKRÖNIKA Jag har alltid vetat att jag ska öppna en egen salong. Att det skulle hända så fort hade jag ingen aning om, men när lokalen dök upp så tänkte jag bara – kör! Och är det så farligt? Det är så jag tänker för att hitta modet. Så inleder Elin Sjöström, ägare Runt Hörnet Sundsvall, sin krönika.
NYHET Publicerad:

Sjukt förslag utan slut

GÄSTKRÖNIKA "Nej, vet ni vad, socialförsäkringsminister Strandhälls sjukskatt kan ni kasta i soporna. Bums! Varför? Jo det ska jag berätta." Det skriver Jeanette Bohman, Skivarps Gästgivaregård i en gästkrönika.