Riksdagskandidat 2018

Regionkontoren har inför valet erbjudit kandiderande riksdagspolitiker möten och samtal med lokala företagare. Samtalen genomförs partivis i respektive valkrets.

Här kan du läsa om vilka politiker som har deltagit, vilka företagarfrågor de är särskilt intresserade av och vad lokala företagare har berättat.

Om du vill veta mera kontakta ditt närmaste regionkontor.

Visar 1 - 20 av 148
NYHETPublicerad: Inga käppar i hjulen för företagarna, tack!

Inga käppar i hjulen för företagarna, tack!

”Viktigast efter valet är att politikerna förstår att de inte kan sätta käppar i hjulen för näringslivet. Blomstrar företagen så ger det också välfärd i landet. Går de bra för dem så går det också bra för Sverige.” Mikael Pudas, VD och koncernchef för NMV Group. Han efterlyser mer lyhördhet från kommande regimer både nationellt och lokalt.

NYHETPublicerad: Företagsfientligare än på decennier

Företagsfientligare än på decennier

”De senaste åren har varit en katastrof för företagande. Sverige har haft den mest företagsfientliga regeringen på många decennier. Att åstadkomma positiva förändringar efter valet bör därför vara tämligen enkelt.” Det säger Anders Hermanson, marknadschef vid tillväxtföretaget BnearIT i Luleå.

NYHETPublicerad: Tydligare spelregler viktigast efter valet

Tydligare spelregler viktigast efter valet

”Med en ny eller nygammal regering blir det nödvändigt att vi får en mycket bättre långsiktighet än i dag. Vi måste få veta att det inte blir ständiga förändringar av lagar, regler, skatter och att vi slipper en massa extra nya påhitt som vi ska ta hand om. Vi är bra på att driva företag och ska inte behöva sköta massor med uppgifter som politiker hittar på.” Det var Jan-Olov Daniels, VD för Modul, viktigaste budskap när han fick träffa de moderata riksdagskandidaterna Mattias Karlsson och Stefan Sydberg.

NYHETPublicerad: VALET 2018: reformera Lagen om anställningsskydd (LAS)

VALET 2018: reformera Lagen om anställningsskydd (LAS)

Svenska företag har levt med Lagen om anställningsskydd, LAS, sedan 1974. Många företagare vittnar om att lagstiftningen försvårar kompetensförsörjning, skapar tillväxthinder, inlåsningseffekter, tudelning och i värsta fall tvingar företag i konkurs är dessvärre många.

NYHETPublicerad: Jörgens vallöfte till jobbskaparna i Halland

Jörgens vallöfte till jobbskaparna i Halland

Inför hösten val är Svenskt Näringsliv nyfikna på hur riksdagskandidaterna i Halland ser på företagarfrågor och vi vill upplysa väljarna om den saken. Det är en del i vårt arbete för ett bättre företagsklimat, att öka kunskapen om hur partiernas kandidater resonerar. Här är Jörgen Warborn, från Moderaterna.

NYHETPublicerad: Sänkta ater ska underlätta för småföretagen

Sänkta avgifter ska underlätta för småföretagen

HALLÅ DÄR Ann-Christine From Utterstedt, som kandiderar till riksdagen för Sverigedemokraterna i höstens val. Vi på Svenskt Näringsliv vill veta hur länets riksdagskandidater ser på företagsamhet, entreprenörskap och på villkoren för landets företag

NYHETPublicerad: Trött på att utmålas som skurk

Trött på att utmålas som skurk

"Jag är vd för Hermelinen, en så kallad välfärdsföretagare. Hermelinen räknas till företag som gör vinster i välfärden. Jag är mycket bekymrad över den politiska retoriken som utmålar oss som skurkar som misshushållar med skattemedel och som enbart ser till privata vinstintressen. Det är en retorik som är kränkande för alla våra medarbetare och som varje dag gör en fantastisk insats". Det skriver Lisbeth Engelmark, vd för Hermelinen i Luleå.

NYHETPublicerad: Underlätta generationsväxlingen i Värmland

Underlätta generationsväxlingen i Värmland

Trygghetssystemen måste anpassas bättre till företagarna, den svenska modellen är värd att utvecklas och politiken måste bistå vid generationsväxlingar inom företagen. Det anser Kenneth Johansson, socialdemokratisk riksdagskandidat.

NYHETPublicerad: VALET 2018: värna arbetskraftsinvandring

VALET 2018: värna arbetskraftsinvandring

Att kunna rekrytera arbetskraft med relevant kompetens är avgörande för ett företags möjlighet att växa och utvecklas. När den kompetensen inte finns att tillgå i det egna landet måste man kunna vända sig utomlands, något som förslaget om minskad arbetskraftsinvandring hämmar.

NYHETPublicerad: Sänkta löneater viktigt för oss i norr

Sänkta löneavgifter viktigt för oss i norr

”För oss i Norrlands inland är det väldigt viktigt att en ny regering sänker arbetsgivaravgiften. Vi vill förutom en generell sänkning också se att man återinför ungdomsrabatten.” Det säger Karin Prytz, VD för Släp och lastbilspåbyggnader i Övertorneå AB.

NYHETPublicerad: Välkommen till oss, Jonas Sjöstedt

Välkommen till oss, Jonas Sjöstedt

Debatten om vinster i välfärden har hamnat på fel nivå anser Lotta Peltoarvo, Vd för Strandhälsan i Falkenberg, som är trött på att utmålas som bov. ”Alla tycker att vi gör att fantastiskt arbete – att vi är bra – men ändå är det vi och våra kunder som skulle drabbas av ett vinstförbud. I slutändan även Sverige”, säger Lotta Peltoarvo.

NYHETPublicerad: Debatt med näringsliv och företagande i fokus

Debatt med näringsliv och företagande i fokus

Hur kommer villkoren för företagandet i Sverige och länet att se ut efter valet?  Svenskt Näringsliv och Företagarna Gävleborg bjöd in till lunch och politisk paneldebatt för att diskutera företagens viktigaste frågor.

NYHETPublicerad: VALET 2018: Sänkt skatt på arbete

VALET 2018: Sänkt skatt på arbete

Sverige har en av världens högsta skatter på arbete, vilket gör det svårare att växa och konkurrera i internationella sammanhang. För att kunna utvecklas och skapa ökad välfärd behöver företagen en lättare tillvaro att verka i.

NYHETPublicerad: Sluta lägga krokben för landets företagare

Sluta lägga krokben för landets företagare

”Respekten för distanskostnader måste vara större från nästa regering när den funderar över hur man ska kunna skapa jobb i hela Sverige. Man måste vara medvetna om att när man påför distanskostnader så slår det förstås hårdast mot de delar av näringslivet som ligger längst bort.” Det var budskapet från Richard Jonsson, utbildad inom industriell datateknik med inriktning på företagsekonomi och VD för Agio, när han träffade riksdagskandidat Linus Sköld (S).

NYHETPublicerad: ”Entreprenörer måste ges goda förutsättningar”

”Entreprenörer måste ges goda förutsättningar”

Inför valet 2018 träffar vi skånska riksdagskandidater från alla partier för att diskutera företagarfrågor. Nu har turen kommit till Socialdemokraterna i Malmö valkrets. Vi träffade Joakim Sandell, förstanamn på Socialdemokraternas riksdagslista i Malmö, på ett företagsbesök hos TePe tillsammans med vd Joel Eklund.

NYHETPublicerad: Trygghet och välfärd på tapeten

Trygghet och välfärd på tapeten

Det finns 14 000 hemtjänstföretag i Sverige. Ett av dem är Personstöd AB i Västerås med Tony Blomqvist som vd. Han är oroad av den politiska debatten kring välfärden. "Kommer våra kunder ges möjlighet att själva välja utförare enligt LOV i framtiden? En av flera viktiga frågor som borde diskuteras i valrörelsen." Tillsammans med andra lokala förtagare träffade han Samuel Stengård och Jesper Songer, som båda är lokala fritidspolitiker från KD som kandiderar till riksdagen.

NYHETPublicerad: Plåtföretagare: Det behövs fler insatser än bara utbildning

Plåtföretagare: Det behövs fler insatser än bara utbildning

Det saknas mer än 2000 plåtslagare i Sverige. Lödde Plåt, med huvudkontor i Malmö, är ett av många företag som kämpar med att rekrytera medarbetare. "Vi letar hela tiden efter fler plåtslagare att anställa" säger Nicklas Nordbeck, operativ chef på Lödde Plåt.

NYHETPublicerad: Vill ha klara regler för friskolesektorn

Vill ha klara regler för friskolesektorn

”Det vore välkommet om en ny regering snabbt försökte ta ett initiativ till en blocköverskridande överenskommelse som ger klara spelregler framöver för oss inom friskolesektorn." Det säger Magnus Selberg, VD för Nya Läroverket i Luleå.

NYHETPublicerad: "Glöm arbetsförmedlingen och satsa på lärlingssystem i stället"

"Glöm arbetsförmedlingen och satsa på lärlingssystem i stället"

Givande samtal om anställningsvillkor, kompetensförsöjning, utbildningsfrågor och välfärd fick Lars Kallsäby (C), kommunalråd i Västerås, som hoppas på en plats i Sveriges riksdag efter valet i höst, då han tillsammans med partikollegan Sture Johansson från Sala träffade lokala företagare i Västerås.

NYHETPublicerad: VALET 2018: värna arbetskraftsinvandring

VALET 2018: värna arbetskraftsinvandring

Att kunna rekrytera arbetskraft med relevant kompetens är avgörande för ett företags möjlighet att växa och utvecklas. När den kompetensen inte finns att tillgå i det egna landet måste man kunna vända sig utomlands, något som förslaget om minskad arbetskraftsinvandring hämmar.

1 2 3 4 5 6 7