SEMINARIUM / MÖTE Län: Skåne länFullbokat

Nya dataskyddsförordningen – ökade krav, strängare straff

Carolina Brånby

Carolina Brånby

Mötet är fullbokat.

Har du koll på hur ditt företag påverkas av den nya förordningen som börjar tillämpas 25 maj 2018?

Svenskt Näringsliv välkomnar tillsammans med våra arbetsgivarorganisationer dig som medlemsföretagare till ett seminarium i Ystad den 21 september där Svenskt Näringslivs digitaliseringsexpert Carolina Brånby beskriver hur lagstiftningen berör din verksamhet.

Den nya förordningen ersätter nuvarande personuppgiftslagen (PUL), och ställer mycket högre krav på företag att systematiskt arbeta med dataskyddsfrågor. Höga sanktionsavgifter får utdömas direkt av Datainspektionen.

2018 kan kännas avlägset men det är hög tid att sätta sig in i vad de nya reglerna innebär för ditt företag och att lägga upp en plan för vilka anpassningar som behöver göras. Det kommer att handla om processer och rutiner liksom investeringar i IT-strukturen.

Om du inte redan tagit steget och börjat förbereda dig och företaget så passa på nu genom att delta på seminariet. Du som redan är igång med processen, passa på att uppdatera dig och få aktuell input till ditt fortsatta arbete.

Din anmälan behöver vi senast den 18 september. Arrangemanget är kostnadsfritt, inkl. fika, men antalet platser begränsat - först till kvarn gäller.

Datum och tid

  • Torsdag 21 september 2017, kl. 15:00 – 16:45

Plats

Ystads Saltsjöbad, Saltsjöbadsvägen 15, Ystad

Kontaktpersoner

Kristina Björkander
  • Kristina Björkander »