NYHET13 juni 2018

Skånska restauranger i uppror mot nytt regelkrångel

Den 1 juli träder nya regler i kraft för personalliggare. Tidigare har företagarna i de branscher som berörs enbart behövt skriva in personalen som arbetar, nu måste de även skriva in sig själva och sina anhöriga. En enda miss kan leda till dryga böter. Bland skånska restauranger är upprördheten stor. "Vi förstår inte syftet med det här. Man kan ju inte jobba svart i sin egen verksamhet", säger Peter Svensson, ägare av Hotell Mossbylund i Skurup.

I flera branscher, såsom byggbranschen, frisörbranschen och restaurangbranschen, måste företagen föra en personalliggare, där medarbetarna skriver in sig när de börjar jobba och skriver ut sig när de lämnar. Tanken är att motarbeta svartarbete. Många företagare är positiva till idén, trots att den medför en hel del extra administration. De nya reglerna, där även företagarna själva måste skriva in sig, har däremot mött hårdnackat motstånd.

– Det känns som att vi är något slags banditer som de vill jaga med blåslampa. Personalliggaren är ett bra redskap för att hålla koll på arbetstider och personal, vi har ingenting emot dem. Men detta riskerar tvärtom att rasera förtroendet för hela idén, säger Peter Svensson.

Många företagare vi har pratat med har svårt att förstå syftet med lagen. Som företagare går det inte att arbeta olagligt eller svart i sin egen verksamhet. Ändå väntar dryga böter för den som missar att skriva in sig själv. Dessutom ska även närstående skrivas in om de hjälper till. Det kan exempelvis handla om att ens barn hjälper till när de kommer hem från skolan. Jeanette Bohman på Skivarps Gästgivaregård är en av många som upprörts av lagändringen. Så här sa hon i en hearing i riksdagen:

– Våra barn växte upp på gästgivargården. De fick tidigt lära sig att vi föräldrar jobbade när alla andra var lediga, så ville man få skjuts till stranden så var de snabba att hjälpa till med både disk och gräsklippning. Att registrera barnen för att undvika att åka på dryga böter är skrämmande och integritetskränkande.

Jeanette Bohman tillhör dessutom den grupp företagare som bor i samma fastighet som företaget. Någon tydlig gräns för när man är på jobbet och när man är hemma är därför svår att dra, och under en vanlig arbetsdag kan man gå in och ut från jobbet många gånger. Jeanette har försökt få information om hur gränserna ska dras, men utan att lyckas.

– Politiker och myndighet har olika uppfattning om samma fråga och ger olika svar. Om inte ni vet, hur ska vi kunna göra rätt, sa hon under riksdagens hearing.

ArbetsgivarfrågorRegelkrånglet
Skriven avErik Hultgren
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Ansvarig utgivare och chefredaktör Anna Dalqvist