SEMINARIUM / MÖTE Län: Skåne län

Skapa framgång genom export

Att satsa på en exportmarknad är många företags dröm för att kunna växa. Med en liten hemmamarknad blir internationella marknader allt viktigare för svenska företag, även för de små och medelstora företagen. För att kunna växa behöver företaget hitta sin roll på exportmarknaden.

Vad är det som skapar framgång internationellt och vad kan vi lära oss av de företagen som har lyckats med sin internationalisering?

grön container

Forum för Global Business har tagit fram en bok med tio framgångsrika exportföretag som ska inspirera andra företag: Miljardvallen – Tio svenska företag om hur man skapar framgång genom export. Seminariet utgår från dessa exempel och regerings exportstrategi.

Tillsammans utbyter vi erfarenheter om vad som krävs för att lyckas och diskuterar hur regeringens exportstrategi kan hjälpa till. Är det regionala exportcentra eller exportnätverk som är lösningen? Kan det statliga exportfrämjande hjälpa till? Hur kan du få hjälp av Business Sweden och EKN?
Eva Häussling

Eva Häussling

Foto: Ernst Henry Photography

Medverkande

Eva Häussling ansvarig för handelsfrämjandefrågor på Svenskt Näringsliv lotsar oss genom seminariet och svarar på era frågor.

Fredrik Wester, vd och delägare av gamingföretaget Paradox Interactive, berättar om vilka vägar de använder för lyckas med sin export och berättar om nyttiga erfarenheter.

Alex Djordjevic, Marketing and Business Development Manager på Tiranius, ett företag i Malmö som genom återanvändning ger gamla vitvaror nytt liv, delar med sig av sina erfarenheter av sin exportresa.

Gabriella Danielsson, Business Sweden och Greger Leijonhufvud, Exportkreditnämnden (EKN) berättar om hur deras organisationer kan stötta företag i sin exportresa.

Anmälan

Din anmälan behöver vi senast den 13 oktober. Arrangemanget inkl. lunch är kostnadsfritt. Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller.

Plats

Turning Torso, Lilla Varvsgatan 14, Malmö