SEMINARIUM / MÖTE Län: Skåne län

Växande företag genom ökad integration

Samverkan som väg till integration, nya jobb och konkurrenskraftiga företag


Ta del av inspirerande exempel på hur vi tillsammans kan stärka kopplingen till näringslivet och minska utanförskapet på arbetsmarknaden!

Svenska företag har svårt att hitta rätt kompetens och samtidigt har personer med utländsk härkomst ofta svårt att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden. Var femte rekryteringsförsök misslyckas och mismatchen på den svenska arbetsmarknaden är ett stort problem.

En lösning är att bättre ta tillvara på de resurser som nyanlända invandrare utgör och den kompetens som de för med sig. Det behöver bli enklare att få ett första jobb och ta steget in på den svenska arbetsmarknaden utan tidigare erfarenheter och kontakter.

  • Vilka hinder finns det för personer med utländsk härkomst att ta jobb?
  • Hur kan vi skapa ett kontaktnät där även dessa personer kan inkluderas?
  • Hur kan vi sänka trösklarna på arbetsmarknaden?


 

Program

Moderator: Patricia KeyKl. 10.00 Inledning
Rolf Elmér, regionchef på Svenskt Näringsliv i Skåne hälsar välkommen.Sanningen bakom siffrorna
Farbod Rezania, expert inom integrations- och mångfaldsfrågor på Svenskt Näringsliv, presenterar statistik.Kl. 11.00 Paneldebatt
Deltar gör Filippa Engstrand från FC Rosengård, Yasemin Arhan Modéer från Mångkulturella Sverige, Tina Choobin från Arbetsförmedlingens projekt Nationell Matchning, John Monhardt, tidigare vd på Radisson Blu och vinnare av Malmö stads mångfaldspris 2011, Lars Ellborg, lärare Rosengårdsskolan och Jan-Erik Bengtsson som är verksamhetsledare och affärsutvecklare på Tillväxt Malmö.12.00 Lunchmingel

Anmälan

Hör av er så snart som möjligt om ni vill delta. På grund av begränsade lokaler gäller först till kvarn. Och glöm inte att ta med dina frågor och idéer för ett ännu intressantare samtal.

Arrangemanget är kostnadsfritt och din anmälan behöver vi senast den 5 november. Anmäl dig via den blå knappen "Anmäl dig" här nedan.

Datum och tid

  • Onsdag 7 november 2012, kl. 10:00 – 13:00

Plats

Radisson Blu Hotel, Östergatan 10, Malmö

Kontaktpersoner

Kristina Björkander
  • Kristina Björkander »