NYHET3 mars 2017

Är kastrullinsatsen årets nytänkande produkt?

Att koka flera saker samtidigt kan vara en riktig utmaning i ett litet kök. Kombikok UF har med inspiration från en fritöskorg och med hjälp av en ingenjör skapat en egen smart lösning som sparar tid, energi och disk. Nu lanserar de sin produkt för en bredare marknad under mässan Entreprenörskap På Riktigt den 20-21 mars 2017.

Foto: UF STHLM

– Idén uppstod när jag såg att min mamma använde många olika kastruller samtidigt när hon lagade mat. Där föddes tanken att det borde kunna gå att effektivisera för att spara både tid, energi och disk när man lagar mat, säger Alexandra Mondolfi, en av fyra grundare bakom Kombikok UF.

Kombikok UF är ett av över 600 UF-företag som i mars ställer ut på mässan Entreprenörskap på riktigt 2017 på Stockholmsmässan. Mässan har fri entré och arrangeras av den ideella organisationen Ung Företagsamhet Stockholmsregionen. Över 10 000 besökare väntas

– Det har tagit längre tid än vad vi trott att göra något från grunden, att sitta och göra ritningarna. Prototyputvecklingen har varit den största utmaningen vi stött på, men det har samtidigt varit väldigt givande – när man gör något man brinner för så spelar det ingen roll om det tar massor av tid, för det kommer att löna sig, säger Alexandra Örenmark, VD för Kombikok UF.

Kombikok UF:s lösning fungerar både för barnfamiljer som för segelbåten och är ett set om tre insatser som ger friare möjligheter att koka olika livsmedel i samma kastrull.

– Många har ställt frågan om inte maten tar smak av varandra, men faktum är att de flesta basvaror går väldigt bra att koka ihop. Pasta kan till och med vinna på att koka ihop med grönsaker, säger Alexandra Mondolfi.

Alla UF-företag skall knyta till sig rådgivare från näringslivet. En av Kombikoks rådgivare är Axel Spendrup, som varit en värdefull resurs under utvecklingsfasen.

– Det har verkligen blivit ett givande utbyte. Axel har stöttat oss otroligt mycket och har hjälpt oss att inse att vi inte behöver se det här som en liten grej, utan som något stort som kan bli vår vardag och som vi kan vara stolta över. Dessutom har hans kontakter varit väldigt värdefulla, menar Alexandra Örenmark.

Varför borde då fler vuxna besöka UF-mässan?

– För att se unga innovation och idéer. Man kan om man vill, det spelar ingen roll vilken ålder man är, har du en idé så kan du sätta den i världen. Utbytet mellan den äldre och yngre generationen är värdefull, avslutar Alexandra Örenmark.

Kontakt Kombikok UF
Alexandra Örenmark, 072-310 5065, kombikok@gmail.com
Kombikok på Instagram: @kombikok

Utbildning
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Kontakta Svenskt Näringsliv
Postadress: 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19
Telefon: 08-553 430 00

Kontakta oss

Ta del av fler nyheter på Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet
Tidningen Näringslivet är för dig som är intresserad av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.
Prenumerera på Nytt från Svenskt Näringsliv
Ansvarig utgivare och chefredaktör Anna Dalqvist