Energisk entusiasm bakom målmedvetet samhällsansvar

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Elbranschen har ett skriande personalbehov och på skolornas elprogram saknas lärare med rätt kompetens. Vad kan ett mindre företag i branschen göra åt saken? Inte så mycket, skulle vissa hävda. Emil Stam är av en helt annan åsikt.

Emil Stam kontor

– Vi försöker ta emot så många praktikanter och lärlingar vi kan, säger Emil Stam och menar att det är något som branschen måste hjälpas åt med.

Emil Stam är VD för Emma Elinstallationer AB, en del av Infra Group Nordic AB. Företaget arbetar med både privatpersoner och företag och har även avtal med Försvarets materielverk. Företaget har fyra år på nacken, har vuxit snabbt och har nu 25 anställda.

En beskrivning av ett helt vanligt företag. Men om man tittar närmre upptäcker man ett engagemang för de anställda och för branschen som inspirerar. Emil Stam berättar.

– Vi har från första början lagt förväntningar på personalen genom att vara tydliga med vilka rättigheter och skyldigheter som gäller. Att respektera kunden genom att komma i tid och vara trevlig. Att alla är välkomna att jobba med oss, oavsett etnisk bakgrund, kön eller sexuell läggning. I gengäld backar vi upp personalen i allt de gör.

Samtidigt har företaget etablerat ett samarbete med Täby praktiska gymnasium, ett samarbete som började med att skolan ställde frågan om de kunde få låna en av deras elektriker som lärare.

– Vi behöver förstås våra elektriker ute i arbete, men samtidigt kändes det viktigt att få in vår elektriker på skolan så att han kan dela med sig av sin kompetens och förmedla en bild av verkligheten. Nästa vecka ska jag själv föreläsa om entreprenörskap och om hur det är att starta upp en elfirma. Det ger energi att få kunna hjälpa till.

Långsiktig vinst

Emil Stam betonar samtidigt att det är en långsiktig vinst för Emma Elinstallationer AB att jobba på det här sättet. Elektrikern på skolan får kompetensutveckling genom att vara på skolan och hjälpa eleverna, samtidigt som företaget får vara med och forma eleverna och så småningom kanske ta in dem som praktikanter, lärlingar och anställda dem.

– Vi försöker ta emot så många praktikanter och lärlingar vi kan, även om det kostar oss en del i arbetstid. Lärlingarna har jättesvårt att komma in på marknaden så vi har sagt att vi ska ta in minst en per kvartal. Det branschen efterfrågar är färdiga, erfarna elektriker, men vi måste alla hjälpas åt att ta in lärlingar för annars får vi en enorm flaskhals, konstaterar Emil Stam. Vi ser det istället som en styrka att ta emot både praktikanter och lärlingar. Vi kan forma elektrikern efter våra egna förväntningar och sälja in oss själva.

Att få tag på kompetent personal är inte det lättaste i en bransch det råder en skriande efterfrågan, men Emil Stam arbetar systematiskt och målmedvetet. Alla anställda uppmanas rekommendera personer, och Emil Stam har upparbetade kontakter med bemanningsbranschen samt använder sociala medier såsom LinkedIn för att marknadsföra företaget. Ambitionen att anställa fyra personer per kvartal under 2017 är redan uppfylld för det första kvartalet så hans taktik är framgångsrik.

Emils tips

Emil Stam har några råd till andra företag som vill börja ta ett större ansvar för att hjälpa till och trygga kompetensförsörjningen.

– Hitta en skola att samarbeta med, för de vill gärna hitta samarbeten med företag och få elever och företag att komma närmre varandra. Var tydlig mot organisationen och förklara för de anställda att alla någon gång har börjat som lärling och praktikant och därför måste vi alla ta ett ansvar. Låt praktikanten pröva på kvalitativa arbetsuppgifter och jobba med olika personer i företaget. Långsiktighet leder till en mer stabil kompetensförsörjning, och en kvalitativ utbildning leder till rekommendationer i vän- och arbetskretsar. Allt blir till ringar på vattnet som gör att företaget kan växa och få in både kunder och personal. Vi kan vara med och påverka!

Karin Carlesten

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

"Validera istället för att utbilda redan kompetenta"

DEBATT Högskolor ska kunna validera kompetens och växla den till högskolepoäng, men det är fortfarande bara en rättighet i teorin. Det är oacceptabelt och ett betydande misslyckande för den förda utbildningspolitiken. Nu krävs politiska beslut för att få igång valideringen, inte minst för de nyanlända akademiker som saknar dokumentation över sin utbildning. Det skriver Tobias Krantz, Svenskt Näringsliv, och Martin Linder, Unionen.
NYHET Publicerad:

Prao blir obligatoriskt – regeringen har lyssnat på näringslivet

KOMMENTAR Alla elever ska få rätt till minst tio dagar prao. Det är ett välkommet besked från regeringen. Nu får alla ungdomar möjlighet att se hur en arbetsplats fungerar, någonting som ger dem en fot in på arbetsmarknaden och underlättar deras framtida studie- och yrkesval. Det skriver Fredric Skälstad, skolpolitisk expert på Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Full fart på skolarbetet när målet är tydligt

SAMVERKAN I ett lyckat samarbete mellan skola och näringsliv har engagerade elever fått utmana sin kreativitet genom att sätta sin egen prägel på stolar som skänkts till skolan. "De har kommit in till lektionerna med fullt fokus och arbetat stenhårt", säger läraren.
NYHET Publicerad:

Äventyr i det gröna ska locka till okänd näring

KOMPETENS De odlar basilika, gissar på kryddväxter och anlägger stenpartier. Och framför allt får högstadieeleverna en inblick i en bransch som de knappt ens visste existerade. Det behövs, branschen ropar efter fler medarbetare och fler företag.
NYHET Publicerad:

SL: Elevappar ska vägleda resenärer rätt

SAMVERKAN Teknikelever från Stockholm Science and Innovation School (SSIS) håller på att ta fram en navigationsapp för de nya pendeltågsstationerna. ”Vi vill visa unga att det inte bara är på spelföretag man gör häftiga teknikprodukter”, säger Anders Sköld på SL.
NYHET Publicerad:

Högsta betyg för entreprenörkör i butik

SAMVERKAN Under våren har sjätteklassare i Röstånga fått en snabbkurs i entreprenörskap i byns Ica-butik. Projektet har fått högsta betyg och Tomas Nilsson uppmanar nu andra företag att slå upp dörrarna för skolan. ”Det har varit så otrolig roligt att möta alla nyfikna elever och visa dem hur arbetslivet ser ut i en matvarubutik.”
NYHET Publicerad:

Stort intresse för att praktisera som ingenjör

TEKNIK Ansökan till årets upplaga av Tekniksprånget, praktikprogrammet där unga får testa på ingenjörsyrket, har dragit igång. Syftet är inspirera unga att läsa till ingenjörer."Kompetensförsörjning ligger högst upp på agendan för många arbetsgivare", säger projektledare Alexandra Ridderstad.
NYHET Publicerad:

Järnvägsutbildning går som tåget

KOMPETENS En teknikintensiv bransch med tydlig miljöprofil. Dessutom en bransch där staten lägger in 125 miljarder de kommande åren. Infranord Academy har tagit på sig uppgiften att stå för en del av den utbildning som behövs inom järnvägsnäringen.
NYHET Publicerad:

Ingenjörsyrket nu hetast

TEKNIK Ingenjör ligger i topp bland de yrken som väcker mest intresse hos dagens gymnasieväljare, enligt Yrkesguiden på Gymnasium.se. Lika högt placerar sig naturvetenskapligt arbete bland yrkeskategorier. ”Visst känns det som att vi har vind i seglen”, säger Li Ljungberg-Nilsson på Teknikföretagen.
NYHET Publicerad:

OKQ8 Scandinavia satsar på nyanlända akademiker

PRAKTIK Förra året erbjöd OKQ8 Scandinavia utländska akademiker praktik på sina kontor. Nu har projektet blivit permanent och förhoppningen är att göra det skandinaviskt.
NYHET Publicerad:

Mentorer taggar tjejers intresse för teknik

TEKNIK Det behövs 50 000 nya ingenjörer de närmaste 13 åren. Fler tjejer behövs inom tekniskt inriktade utbildningar och yrken. Men bristen på kvinnliga förebilder gör att de tvekar. Det tänker Semcon råda bot på ett helt nytt mentorsprogram.
NYHET Publicerad:

Inspiratör med förkärlek för kemi

KEMI En vetenskapskvinna i kemins tjänst. Så beskriver Louise Fornander sig själv. ”Det behövs fler förebilder än de av kemister i vita rockar, så att ungdomarna ser alla de möjligheter som finns till ett spännande arbetsliv”, säger hon.
NYHET Publicerad:

Mycket vunnet på att anställa internationella studenter

KOMPETENS Många arbetsgivare har idag problem att hitta kvalificerad arbetskraft i Jönköping. För Jönköping International Business School kommer lösningen att bli ännu tightare samarbete mellan studenterna och näringslivet. "Vi som skola måste se vårt ansvar”, säger Vaida Staberg, Alumni relations koordinator på JIBS.
NYHET Publicerad:

Få lärosäten förbereder naturvetare för arbetslivet

KVALITET I HÖGSKOLAN Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, är bäst och Uppsala universitet förhållandevis bra på arbetslivsanknytning. Men få lärosäten ger tillräckligt stöd till naturvetarstudenter för att de ska känna sig förberedda för arbetslivet när de tar examen, enligt en undersökning som Naturvetarna har genomfört.
NYHET Publicerad:

Här går jakten på framtidens digitala talanger

DIGITALISERING Samverkan med företagen är en förutsättning. Det är där som de skarpa casen finns. Sedan är det upp till åttondeklassarna att visa sina talanger när det gäller digital utveckling. I år vann Sannaskolan i Göteborg som konstruerat en inlärningsrobot. "Deras idéer är en stor inspirationskälla för oss", säger en företagsrepresentant.
NYHET Publicerad:

Umeåentreprenörer erbjuder digital praktik

HÖGSKOLAN Tjänsten Webbexpressen erbjuder studenterna att göra praktik på ett helt nytt sätt. Studenterna jobbar digitalt och väljer själva arbetstid och varifrån de jobbar. De får testa att jobba som digitala entreprenörer.
NYHET Publicerad:

Studenter måste få bättre hjälp att välja utbildning

DEBATT En del i regeringens satsning på högre utbildning måste vara att hjälpa studenter att få ut mesta möjliga av sina val. Men i Sverige finns inte relevant information att basera valen på. Att detta tillåts är direkt oansvarigt. Det skriver Mikaela Almerud, ansvarig för högskolefrågor på Svenskt Näringsliv, och Henrik Ehrenberg, samhällspolitisk chef på fackförbundet Unionen.
NYHET Publicerad:

Utanförskap hotar vid dålig språkintroduktion

SEMINARIUM 36 000 ungdomar läser språkintroduktionsprogram på gymnasiet för att kunna gå nationella program. Men resultaten är för dåliga och ungdomarna riskerar att fastna i utanförskap. "Vi behöver vara nytänkande och våga testa saker för att förbättra resultatet", säger Johan Olsson, utbildningspolitisk expert.
NYHET Publicerad:

Väl rustade ingenjörer tack vare mycket praktik

HÖGSKOLAN Sebastian Eklind och Michelle Larsson är inne på sluttampen på sina studier på Produktionsingenjörsprogrammet vid Högskolan i Skövde. De varvar just nu examensarbete med jobbintervjuer och båda två ser väldigt positivt på framtiden. "Det bästa med vår utbildning har varit att vi har varit ute så mycket på företag och gjort praktiska uppgifter", säger Michelle.
NYHET Publicerad:

Bussföretag skolar framtidens förare

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Bussförarens roll är central för hela bussbranschen. Samtidigt är branschen i behov av att rekrytera 4200 nya förare de närmaste åren. Mot bakgrund av detta startar branschens största företag, Nobina, i dagarna en egen lokal yrkesskola i Uppsala för blivande förare.