KONFERENS Län: Stockholms länFullbokat

Inspirationsdag 2018

Svenskt Näringsliv bjuder in politiker och tjänstemän i Sveriges kommuner till vår populära Inspirationsdag för ett bättre företagsklimat.

Deltar gör bl.a Per Mosseby, tidigare ansvarig för digitaliseringsfrågorna på SKL, som beskriver hur företagsklimatet kan förbättras genom nya digitala lösningar. Markus Svensson och Martin Clarstedt från Tillväxt & Tillsyn ger sina bilder av vilka åtgärder som är viktigast för att förbättra företagsklimatet.

Dagen leds av Fredrik Berling. Han är för de flesta känd som programledare på TV-sporten och Hjärnkontoret som han var med och startade. Numera lägger han större delen av arbetstiden på uppdrag som moderator och konferencier. I fjol var han nominerad till Årets Moderator.

Eftermiddagen ägnas åt fördjupning i olika frågor, i anmälan ges möjlighet att välja mellan tre olika workshops:

Workshop 1: En fördjupning av Tillväxt & Tillsyns arbete. Kommunens roll är att hjälpa företagare att göra rätt. Våga tro på företagen.

Workshop 2: Hur blir företagsklimatet en del av kommunens DNA? En diskussion om hur kommunen bygger en företagarvänlig kultur och vad det innebär i praktiken. Vilken roll politiken och organisationen har i detta. Hur mål och måluppföljning kan stödja utvecklingen.

Workshop 3: Ledarskapets betydelse för företagsklimatet. Hur ett engagerat ledarskap kan ta med sig organisationen i önskad riktning. När samtalet om företagsklimatet i mötesrummet följs upp av samtal i korridorer och fikarum.

Det finns ett begränsat antal platser, anmäl dig gärna i god tid. Inbjudan riktar sig främst till kommunalråd, ledande oppositionsråd, kommunchef samt näringslivschef eller motsvarande. Deltagandet är kostnadsfritt och det kommer att bjudas på lunch och fika under dagen.

Varmt välkommen!

Plats

Quality Hotel Globe, Arenaslingan 7, Stockholm

Pris

Deltagandet är kostnadsfritt och konferensen riktar sig till kommunalråd, ledande oppositionsråd, kommunchefer samt näringslivschefer eller motsvarande.


Kontaktperson

Björn Lindgren