Vi är inte konkurrenter utan kolleger i samma bransch

NYHET Publicerad

GÄSTKRÖNIKA Förra hösten stod vi på Villa Källhagen inför en utmaning; från att ha haft nattreceptionist i entreprenad gick vi över till egen regi. Anledningen till att vi ursprungligen valde att ha ettill exempelternt företag var till stor del av ren bekvämlighet, för vad gör man när ens nattpersonal är sjuka?

Victor

Victor Olin, Villa Källhagen Hotell & Restaurang AB

Det är så skönt att veta att det är någon annans problem. Vad har man annars för resurser att snabbt sätta in? Ska man kanske själv behöva hoppa in och sedan behöva försumma andra ansvars-områden?

På ett av VisitaAkademins management-seminarium fann jag och en branschkollega varandra och insåg att vi stod inför samma utmaning. Vi hade bägge egen nattpersonal utan en riktig backup-plan vid sjukdom och semester.

Men varför delar vi inte på personal och då skaffar en bättre buffert om det brister? Vi började samarbeta ganska omgående; våra nattkolleger blev extraanställda på varandras hotell. Betald upplärning med lika villkor på varandras ställen. När någon blir sjuk så finns det flera alternativ att få in någon duktig person som kan stället och tjänsten utan att vi som företag ska behöva involvera en mellanhand. Det finns givetvis massvis med mer eller mindre bra bemanningsföretag som tillhandahåller just sådana tjänster, men då de givetvis måste vara lönsamma så blir det en till i ledet som behöver en del av kakan. Som resultat så blir det dyrare för företaget med bemanningsbehovet och ibland sämre lönevillkor för den anställde. 

Att köra egen regi har lett till att det är mer förståelse och sammanhållning mellan kollegerna som jobbar dag och de som jobbar natt, det är mer vi-känsla än aldrig förr. Dessutom så fanns det mer spelutrymme vad gäller ersättning för den anställde och samtidigt spara lite pengar för företaget överlag (även när man räknar in alla sociala avgifter, upplärning och dessutom ett normalt antal sjukdagar per år).

Besöksnäringen är väldigt personalintensiv och det är inte alltid lätt att planera personal. Kan vi inte applicera idén om bemanningsnätverk på större skala i branschen? Hitta till exempel kompetenta kockar från restauranger av samma standard, fråga ”har ni någon fantastisk deltidsanställd som behöver flera timmar?” och istället för att ropa ut i olika forum att man behöver personal, kan vi inte också ropa ut till exempel: ”vi har en superduktig kollega i restaurangen som behöver mer timmar!” och därmed aktivt hjälpa bra kolleger som vi tyvärr inte kunnat ge fler pass till på grund av bokningsläge. Optimalt skulle man kunna finna samarbeten med ställen vars personalbehov ser lite olika ut säsongsmässigt och då komplettera varandra på riktigt.

Låt oss utnyttja varandras resurser istället för att se varandra som konkurrenter. Vi delar många liknande utmaningar, låt oss också dela med oss av lösningarna. Tillsammans blir vi bättre och starkare.

Victor Olin, VD
Villa Källhagen Hotell & Restaurang AB

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Den snillrika Reepaluutredningen innebär sotdöden

GÄSTKRÖNIKA ”Att fokusera på kunskap och utbildning känns idag viktigare än någonsin. I ljuset av detta blir jakten på friskolor och andra företag i välfärdssektorn ännu mer beklaglig. Vi behöver fler goda alternativ, inte färre.” Det skriver Maria Jacky, Skolhoppet AB i Lund, i en gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Hur modig är du?

GÄSTKRÖNIKA "Så vad kan du och jag göra för att få fler att våga, fler att ta chansen att förädla sin idé, sin dröm? Vad kan du och jag göra för att uppmuntra, vägleda men även själva våga vägledas och våga vara nyfikna in i en ny tid av entreprenörskap?" Så skriver Leila Khammari, ordförande Ung Företagsamhet Skåne, i en gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Målet är resan värd

GÄSTKRÖNIKA Det brukar heta att det är vägen som är mödan värd, inte målet. Men jag vill slå ett slag för målet. För mig och företaget har ett tydligt uppsatt mål varit avgörande, utan det skulle jag kanske inte driva färgbutiken Colorama i Lycksele idag, skriver Joacim Eriksson i sin krönika.
NYHET Publicerad:

”Varje erfarenhet leder till nytt jobb”

GÄSTKRÖNIKA "Så var det dags att gå vidare från mitt första jobb. Osökt kommer tankarna om hur det egentligen är att vara ung på arbetsmarknaden i dag, tankar jag delar med så många andra." Det skriver Susanna Jertel i en krönika.
NYHET Publicerad:

Vi är inte konkurrenter

GÄSTKRÖNIKA I Svenskt kvalitetsindex är Arbetsförmedlingen den myndighet som har lägst förtroende. Både arbetsgivare och arbetssökande är missnöjda. För de arbetssökande är 2015 års resultat detsamma som tidigare år (index 43) och bland arbetsgivarna sjönk förtroendet under förra året (index 55), trots att Arbetsförmedlingen lagt stort fokus på att prata om arbetsgivarkontakter och matchning.
NYHET Publicerad:

Snart sinar korna

GÄSTKRÖNIKA "Vi företagare måste mana till sans vad gäller skatter och avgifter som regering och kommuner fattar beslut om. Vi är nu kassakor som mjölkas snabbt och säkert på sista dropparna. Är det sättet vi ska bygga Sverige på?”. Det skriver Jeanette Bohman, Skivarps Gästgivargård, i en gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Man måste både ge och ta chanserna som kommer

GÄSTKRÖNIKA Att få sitt första jobb kan vara svårt för vem som helst. Är man dessutom nyss anländ från ett annat land, med ett annat språk, är det ännu värre. En av de som vet, men som kämpat hårt från början – och lyckats – är Ilko Corkovic. Då flykting från Banja Luca i Bosnien, i dag kommunalråd i Borgholm.
NYHET Publicerad:

Sommarjobbet som dörröppnare ut till arbetslivet

GÄSTKRÖNIKA "Jag var inte mer än fem till sex år gammal när jag fick börja hjälpa till och expediera över disk. Det föll sig naturligt och kändes både spännande och roligt. Service och handel var en självklar del i min vardag när jag växte upp och ledde mig till mitt första sommarjobb." Så skriver Jörgen Andersson, Gota Media i Karlshamn, i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

"Ett feltänk från början till slut"

GÄSTKRÖNIKA "Jag driver en förskola och upplever hur sjukansvaret blir allt tyngre och urholkar alla mina möjligheter att vara den goda arbetsgivare som jag vill vara. Nu vill socialförsäkringsminister Annika Strandhäll göra det än tyngre." Det skriver Lena Karman, vd Klurifax Barnteaterhus AB i Hörby, i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

En mammaledig vd:s tankar

GÄSTKRÖNIKA Ska jag, tredje generation i familjeföretaget, riskera allt som tidigare generationer byggt upp? Jag skulle ju bli polis. Det skriver Elisabet Angelin, vd Tomas Buss.
NYHET Publicerad:

Vad är det värsta som kan hända?

GÄSTKRÖNIKA Jag har alltid vetat att jag ska öppna en egen salong. Att det skulle hända så fort hade jag ingen aning om, men när lokalen dök upp så tänkte jag bara – kör! Och är det så farligt? Det är så jag tänker för att hitta modet. Så inleder Elin Sjöström, ägare Runt Hörnet Sundsvall, sin krönika.
NYHET Publicerad:

Sjukt förslag utan slut

GÄSTKRÖNIKA "Nej, vet ni vad, socialförsäkringsminister Strandhälls sjukskatt kan ni kasta i soporna. Bums! Varför? Jo det ska jag berätta." Det skriver Jeanette Bohman, Skivarps Gästgivaregård i en gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Matcha nyanlända med startups

GÄSTKRÖNIKA ”För att trenden att Sverige är usla på att få företag att växa och vilja stanna kvar i landet, ska vändas så behöver vi tänka till. Att förse startups med den talang de i kritiska lägen behöver och samtidigt skapa arbetstillfällen för nyanlända borde ses som en självklarhet” Det skriver Jessica Stark, vd Sup46.
NYHET Publicerad:

Individuell lön – erfarenhet eller prestation?

GÄSTKRÖNIKA “Erfarenheten kommer med åren sägs det. Likadant är det med lönen. I organisationer med individuell lönesättning är korrelationen mellan hög lön och erfarenhet något av de starkaste på svensk arbetsmarknad. Nästan så att erfarenhet är det absolut viktigaste lönekriteriet i den svenska modellen”, skriver Daniel Edenholm, vd på Sysarb Group, i sin gästkrönika och undrar samtidigt, är det verkligen så?
NYHET Publicerad:

Med hjärta och passion för mat, kaffe och eget företagande

GÄSTKRÖNIKA "Vart femte företag som startas idag, startas av en person med utländsk bakgrund. Största hindret är att få finansiering och uppstartskapital. Idag finns det ca 95 000 företag som är ägda av personer med utländsk bakgrund i Sverige som sysselsätter ca 350 000 personer. Det är inte dåligt och det kan bli bättre", skriver Orhan Asmarson, Melins café & bistro i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Valfrihet sticker landstinget i ögonen

GÄSTKRÖNIKA "Med en övertygelse om att göra primärvården bättre och mer personlig, lämnade jag mitt tidigare jobb som skattejurist för att starta en egen vårdcentral i Nyköping. Strävan efter att erbjuda högkvalitativ vård med ett helhetsperspektiv på patientens fysiska och psykiska välmående har gett fantastisk respons från patienterna. Lika entusiastiska har inte landstinget varit." Det skriver Lora Leijoned, verksamhetschef på Din Vårdcentral i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Sökes: En ny sorts chef

GÄSTKRÖNIKA "Det finns ingen som kan förutspå hur världen kommer att se ut framöver. Varken politiker, tjänstemän eller entreprenörer har några spåkulor. Istället är rollen som facilitator och möjliggörare vår viktigaste uppgift. En ny sorts chef helt enkelt". Det skriver Patricia Kimondo, grundare och VD för Lärarförmedlarna i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Avskyr Sverige internationella företagare?

GÄSTKRÖNIKA ”Fram till 2013 bodde jag i mitt hemland Jordanien. Där drev jag eget företag, ett konsultföretag specialiserat på affärsutveckling och projektledning. Jag arbetade med kunder på den Arabiska halvön men kriget i Syrien påverkade allt och alla.” Det skriver Fairooz Tamini från Malmö i en gästkrönika om hur det var att flytta till Sverige som företagare.
NYHET Publicerad:

Flera ungdomar bör driva UF-företag

GÄSTKRÖNIKA "Att dagens ungdomar är framtidens entreprenörer är ett faktum. Intresset för ungt entreprenörskap ökar, vilket bekräftas av rekordåret för Ung Företagsamhet i Västmanland. Trots det finns det mycket som kan förbättras för att gynna företagandet redan vid tidig ålder. Att införa entreprenörskap som ett obligatoriskt grundämne i skolan är ett sätt att få ungdomarna att utvecklas samtidigt som det gynnar samhället i längden." Det skriver Lucas Solteiro, VD för Lunchie UF, som utsågs till Årets Bästa UF-företag i Västmanland 2016 i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Företagare på fyra kommuners olika villkor

GÄSTKRÖNIKA "Jag är en välfärdsföretagare som driver förskoleverksamheter i fyra kommuner: Nyköping, Örebro, Nacka och Huddinge. Trots att uppdraget är detsamma är förutsättningarna påtagligt olika från kommun till kommun, beträffande såväl ekonomiska frågor som bemötande och attityder." Så inleder Solveig Sunnebo, vd för Förskoleteamet Helianthus sin gästkrönika.