"Vi har inte råd med ett dåligt företagsklimat"

NYHET Publicerad

FÖRETAGSKLIMAT Inför rankingsläppet av det lokala företagsklimatet den 26 september har vi frågat gruppledarna från samtliga partier i Stockholms stad hur de vill förbättra stadens företagsklimat. Så här svarar Lotta Edholm, oppositionsborgarråd för Liberalerna i Stockholms stad.

Lotta Edholm

-Stockholm ska vara en plats dit Sveriges och världens kompetenta människor vill och kan flytta till, då måste vi ta vara på talangerna, säger Lotta Edholm, oppositionsborgarråd för Liberalerna i Stockholms stad.

Foto: © Lena Larsson

Varför är det viktigt att ha ett bra företagsklimat i Stockholms stad?

-För att ett näringsliv med bra förutsättningar är grunden för en stad där människor får ökat välstånd och ökad frihet. Det är därför både oroväckande och sorgligt att företagsklimatet nu, under rödgrönrosa styre, snabbt håller på att försämras. Vi får många signaler om att företag upplever att de blir bemötta med ointresse av kommunen. Det är oacceptabelt, och bidrar till att vi tappar framtidschanser, engagemang, arbetstillfällen och utvecklingstakten saktar ned. Det har vi inte råd med.

Bland företagen som svarar på Svenskt Näringslivs enkät om hur de upplever det lokala företagsklimatet i Stockholms stad är det två branscher som utmärker sig och vars betyg inte når upp till godtagbart. Vad borde staden göra för att underlätta för företag inom Industri och Skola/utbildning?

-Stockholms styre behöver förändras och majoriteten behöver bytas ut efter valet. De rödgrönrosa visar, inte minst på skolsidan, att man är skeptisk till fler fristående förskolor och skolor, trots att antalet elever ökar så mycket att de har stora problem att bygga tillräckligt många nya skolplatser. Det är ett ideologiskt betingat motstånd.

Stockholms stad bör istället se det som något positivt att fler aktörer vill vara med och höja kvaliteten inom skola/utbildning samt tydliggöra det för regeringen som just nu står med Reepaluutredningen i sin hand.

När det kommer till industrin måste vi prioritera att ha kvar industriområden i staden så att inte alla försvinner när nya bostäder och bostadsområden byggs.

Vi måste också se till att också gods kan transporteras på ett tillgängligt och tillförlitligt sätt in och ut ur staden, på såväl väg som spår. Båda dessa frågor måste prioriteras högre än idag.

Industrin blir också alltmer kunskapsintensiv och högteknologisk, och vi måste se till att tillräckligt många ingenjörer men även andra yrken och kompetenser utbildas och kan jobba i regionen. Begåvade och talangfulla människor som vill jobba i Stockholm och Sverige ska inte kastas ut på grund av mindre formaliafel, och Migrationsverket måste sluta med de s.k. kompetensutvisningarna. Vi har inte råd att i onödan göra oss av med nyckelkompetenser som företagen behöver och vill ha.

När företagen får lista områden som de vill att staden prioriterar kommer lägre skatter och avgifter och fler bostäder högst upp. Vad vill ditt parti göra för att tillgodose de önskemålen?

-Vi vill städa upp i den rödgrönrosa byråkratin där utskott, råd och beredningar slukar skattemedel och pengar läggs på diffusa demokratisatsningar som få efterfrågar, så att vi får resurser till det som verkligen gör skillnad, och kan samtidigt låta människor få mer kvar i plånboken.

Sen behöver staden se till att kommunal byråkrati inte är en onödig stoppkloss i byggandet. Vi måste även se till att nya områden byggs bra och att infrastrukturen fungerar så vi får mer högkvalitativ stad som är attraktiv för företag att etablera sig i och för människor att flytta till.

Vilka förslag har ditt parti för att förbättra förutsättningarna för företagande i Stockholm stad?   

- Stockholms stad måste som kommun bättre inse värdet av både de företag och företagandet som finns i Stockholm. Den kommunala byråkratin och överbyggnaden ska minska, bemötande förbättras och förenklas (genom vad vi kallar ”en väg in”) och kommunen ska arbeta för att främja – inte försvåra – företagandet.  Som upphandlande kommun behöver också Stockholm bli en bättre och smidigare kund till små och medelstora företag. Men vi behöver också vara en attraktiv plats för storföretagens huvudkontor och forskningscentra.

Vi behöver stärka Stockholms intellektuella kapital, sluta utvisa kompetenta människor på enbart byråkratiska grunder och stärka både universitet och högskolor samt yrkesutbildningar betänkligt. Stockholm ska vara en plats dit Sveriges och världens kompetenta människor vill och kan flytta till, då måste vi ta vara på talangerna.

Elise Östevik

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Bristen på arbetskraft utgör största hindret för företagen

KONJUNKTUR "Det är påtagligt att den svåra bostadsmarknaden påverkar våra möjligheter att rekrytera. Vi är marknadsledande och behöver rätt personer på rätt plats", säger Rickad Lindvall, VD på Flir, när Svenskt Näringslivs chefekonom Bettina Kashefi besöker företaget för att presentera en ny konjunkturprognos tillsammans med Annika Bröms, chef för Svenskt Näringslivs regionkontor.
NYHET Publicerad:

Stockholms företagsklimat rasar: "Det är en kollaps"

FÖRETAGSKLIMAT På tre år har Stockholms företagsklimat rasat 101 placeringar på Svenskt Näringslivs ranking. Trafikkaos och dålig service är bidragande faktorer, vittnar företagare om. ”Man blir behandlad som om man är kriminell”, sa Johannes Cullberg, grundare av matvarukedjan Paradiset.
NYHET Publicerad:

Nya regler kan ge fler fasta jobb

ARBETSMARKNAD Lagen om anställningsskydd försvårar för företag att anställa. Helena Bonnevie driver en friskola. "Vi blir restriktiva med anställningar, men kan sysselsätta ett 10-tal personer utöver den bemanning som vi har idag”, säger hon.
NYHET Publicerad:

Kunskapsskolan utvecklar Indiens utbildningssystem

UTBILDNING PÅ EXPORT Kunskapsskolan har tecknat ett avtal med det halvstatliga indiska National Skill Development Corporation. "Det finns en otroligt stor efterfrågan på vårt kunnande utomlands", säger Cecilia Carnefeldt, vd för Kunskapsskolan Education.
NYHET Publicerad:

Scania storsatsar på mångfald

AFFÄRSNYTTA Att rekrytera nya grupper till företaget är inte det svåra. Den stora utmaningen är att se till att de känner sig inkluderade så att de vill stanna och kan bidra till sin fulla potential. Det säger Karin Callin på Scania som nu rustar företagets 48 000 medarbetare för att öka mångfalden.
NYHET Publicerad:

Starkt driv hos nya byggkvinnor

HALLÅ DÄR Anders Leander, projektledare, Ikano Bostad. I våras sökte ni kvinnliga snickare i en kampanj i tunnelbanan, och nu har de ni anställde jobbat i två månader. Hur har det gått?
NYHET Publicerad:

Företagare: Las hindrar oss från att anställa

LAS En av tre företagare avstår från att anställa på grund av Las, visar en ny undersökning. Björn Jonzon är en av dem. Han behöver anställa två kockar, och innan dess vågar han inte anställa till andra tjänster. "Alla blir förlorare, när alla istället skulle kunna bli vinnare", säger han.
NYHET Publicerad:

Öppna ögonen för Stockholms utmaningar

KOMMENTAR Som regionchef i Stockholm påminns jag dagligen om att våra företag i regionen lever i en global värld. Kanske har de en utländsk ägare, kanske har de alla kunder utanför Sveriges gränser och kanske är de beroende av arbetskraft som vi saknar i Sverige.
NYHET Publicerad:

Stockholms stad betalar hellre viten än utökar platser på särskilt boenden

VÄLFÄRD Stockholms stad har problem med att få fram platser till särskilda boenden. Det finns idag en lång kö och varje kvartal betalar Stockholms stad vite för flera icke-verkställda beslut. ”Samtidigt finns det ingen som helst rörelse för att lösa situationen”, säger Christina Cedergren, verksamhetschef och VD för Cedergruppen.
NYHET Publicerad:

"Jag ser fram mot att göra skillnad"

HALLÅ DÄR Christina Cedergren, ny ledamot i Svenskt Näringslivs SME-kommitté för Vårdföretagarna, som grundat och driver Cedergruppen. Vad är dina drivkrafter och utmaningar? Vad kommer du bidra med i SME-kommittén?
NYHET Publicerad:

Följ vår julkalender

FÖRETAGSKLIMAT ”Vi försöker alltid skruva och förändra det där lilla extra för att verkligen ligga i framkant, man kan säga att vi är för företagsklimatet vad Pep Guardiola är för fotbollen”. Så beskriver en av länets näringslivschefer företagsklimatet i sin kommun. Följ vår företagsklimatskalender på Facebook för att få redan på vem!
NYHET Publicerad:

Inspirationsdag över hela landet

FÖRETAGSKLIMAT Svenskt Näringslivs inspirationsdag för ett bättre företagsklimat äger rum vid fyra tillfällen nästa år. Christer Östlund, ansvarig för kommunrelationer på Svenskt Näringsliv, hoppas på fler deltagare 2018 när man sprider dagen geografiskt.
NYHET Publicerad:

Regelkrångel bromsar Grindtorps Gård

REGELKRÅNGEL Titti och Lennart Jöngren driver Grindtorps Gård i Österåker. Nu vill paret ställa om delar av företaget och förbereda den för en generationsväxling. Men regelkrångel gör det svårt. ”Vi vill ju lägga kraft i verksamheten, inte på att förklara självklarheter för kommunen”.
NYHET Publicerad:

Olle Burell skjuter från höften om friskolorna

TIDNINGEN ENTREPRENÖR "Politikerna borde tänka på kvaliteten all vaken tid och inte kasta ur sig uttalanden som får stora konsekvenser. Det menar debattören Johan Sjölin. Han reagerar starkt på att Stockholms socialdemokratiske skolborgarråd Olle Burell kräver förbud mot aktiebolagsdrivna skolor." Det skriver Johan Sjölin, vd, Pops Academy i en debattartikel för Tidningen Entreprenör.
NYHET Publicerad:

Reglerna på arbetsmarknaden är otidsenliga

DEBATT "Arbetsmarknaden förändras ständigt. Teknikutveckling, digitalisering och globalisering är några av de faktorer som driver på utvecklingen. Lagen om anställningsskydd (Las) är en kvarleva från en annan tid." Det skriver Peter Jeppsson, vice vd Svenskt Näringsliv och Annika Bröms, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm i denna debattartikel.
NYHET Publicerad:

Dubbla budskap när Löfven säljer Sverige med friskolor

EU Regeringen använder privata friskolor som ett säljargument för att Stockholm ska få EU:s läkemedelsinstitution. Skolorna har inte tillfrågats om de vill vara med i sammanhanget. Den sittande regeringen måste bestämma sig för vilken inställning de har till landets friskolor, säger Peter Bergström, vd för Futuraskolan.
NYHET Publicerad:

Reepalus förslag är rena konkursfabriken

VÄLFÄRD "Okunskapen är stor kring vad Reepalus förslag skulle innebära om det trädde i kraft. Det är ingen detaljreglering för en liten del av näringslivet. Företag i alla branscher kommer att drabbas direkt eller indirekt eftersom alla är beroende av väl fungerande skolor, omsorg och vård", säger Robert Thorburn, expert inom välfärdsfrågor hos Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Företagen om exportstrategin: ”Inte förändrat någonting”

EXPORT Regeringen satsar 800 miljoner kronor på att öka företagens möjlighet att exportera. Men en ny undersökning från Svenskt Näringsliv visar att majoriteten av företagen inte märkt av någon förändring i exportfrämjandet.
NYHET Publicerad:

Butong vill utveckla sin export

EXPORT Efterfrågan efter Butong som produkt växer världen över. Företaget har gjort sitt första projekt utomlands i Paris och har ett ytterligare projekt på gång där och andra projekt på gång i London. Nu satsar de på att ta fram en internationaliseringsplan för att utveckla sin export.
NYHET Publicerad:

Satsning på bättre service i Haninges näringslivsstrategi

FÖRETAGSKLIMAT Kortare handläggningstider kommer högt upp när företagen i Haninge listar de viktigaste åtgärderna för att förbättra företagsklimatet i kommunen. Sedan 2007 har företagen upplevt att den service de får i sina kontakter med kommunen har försämrats. I den senaste mätningen når betyget inte upp till godtagbart. Det vill Haninge kommunen nu förändra. I den nya näringslivsplanen finns tydligt fokus på ett mer kundorienterat perspektiv i företagarkontakterna.