"Många har insett att vi gör bra saker"

NYHET Publicerad

ÅRETS GASELL Med syftet att inspirera och verka som förebilder, utser Dagens Industri varje år de snabbaste växande företagen till så kallade Gaseller. Förra veckan gick årets gala av stapeln och högst på prispallen för Uppsala län stod vårdbolaget NiNa Familjestöd.

Navid Khaledi

Navid Khaledi

VD:n Navid Khaledi är ödmjuk inför vinsten och berättar om den resa företaget har genomgått för att komma dit de är idag.

- Vi har vetat om det ett tag men det var först när vi var på plats på galan som vi insåg hur stort det var. Det har varit en fantastisk resa som vi har fått dela med våra kollegor, att bli årets Gasellvinnare i Uppsala län är alla våra medarbetares förtjänst!

NiNa Familjestöd startades år 2012 och har idag drygt 50 anställda. Företaget bedriver verksamhet inom hemsjukvård, stöd för barn & ungdomar samt, det nyligen startade, första linjens psykiatri. Historien bakom NiNa Familjestöd grundar sig i att verksamhetschefen Diana Kobadi länge arbetat inom olika delar av vården och genom det kunnat identifiera brister och förbättringsområden i branschen.

- Olika typer av vård är ofta kopplade till olika instanser i samhället, länken mellan dessa är inte alltid den starkaste. Vi på NiNa Familjestöd har skapat en plattform med olika tjänster med möjligheten att bedriva verksamhet inom flera områden samtidigt och på så vis stärka kontakten emellan de olika delarna. Som företagare har man en flexibilitet som inte alltid är lika lätt att uppnå på den kommunala sidan. Samverkan är nyckeln till en bra vård och det är något som vi på NiNa Familjestöd alltid sträva efter!

NiNa Familjestöds snabbt växande verksamhet har fått positiv respons från såväl medarbetare som anhöriga till brukare. Men att driva företag inom den svenska välfärden är inte alltid det lättaste och Navid Khaledi upplever att man många gånger måste göra mer än de kommunala bolagen.

- För vissa enskilda måste vi ständigt bevisa att vi kan det vi håller på med samtidigt som många har insett att vi gör bra saker. När beställaren tar sitt tillsyns ansvar och genomför bra upphandlingar vilket resulterar i att lämpliga aktörer får verka på marknaden, är nästa steg att man måste jobba tillsammans och samarbeta, det är då vi når bästa resultatet. Tyvärr så ligger fokus ofta på pris när man upphandlar och då tappas en stor del av kvalitén. 

Trots hög arbetslöshet i landet menar Navid Khaledi att en av de största utmaningarna de upplever i företaget är att hitta kompetent personal.

- Regeringen måste ta ett ansvar och komma med fler konkreta lösningar. Att samarbeta med oss företagare och lyssna in vilka problem vi belyser är något som politiker borde göra i större utsträckning än idag.

Navid Khaledi är stolt över att en majoritet av de anställda på företaget är kvinnor med utländsk bakgrund, vilka tillhör den grupp i samhället som annars har högst andel arbetslösa. I samband med flyktingvågen 2015 tog NiNa Familjestöds verksamhet inom boenden för ensamkommande flyktingbarn en ordentlig fart. Att företaget hade möjlighet att axla den tillväxten menar Navid Khaledi förklaras genom att de hade rätt person på rätt plats samtidigt som de haft en stabil och existerande plattform.  

- I början var vi tvungna att ha på oss alla hattar själva. Efter ett tag började vi inse att det fanns vissa saker som andra var bättre på. Då gällde det att våga anställa och hitta de bästa personerna. Lyckas man hitta motiverade medarbetare för varje position så har man en oslagbar grupp. Att ha rätt person på rätt plats är det främsta receptet till framgång.

Emelie Hägerström

Topptio gaseller

I år kvalade 42 företag i Uppsala län in på listan. Här är de 10 i topp:

1. NiNa Familjestöd

2. JMG Sten

3. Golvlandslaget

4. SBK Sweden

5. Elak

6. CTC Clinical Trial Consultants

7. Foundation Drilling Sweden

8. Trippus Event Solutions

9. Dirac Research

10. Wahlros Byggprojektledning

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

"I bland måste vi ta av oss politiker-hatten"

FÖRETAGSKLIMAT Vi har frågat kommunalråd från samtliga partier i Uppsala kommun hur de vill förbättra kommunens företagsklimat. Så här svarar Mohamad Hassan, kommunalråd för Liberalerna i Uppsala kommun.
NYHET Publicerad:

Valda sanningar och ”fake news”

KRÖNIKA "Vi lever i en tid då vi tenderar att slå ifrån oss argument och fakta som inte stämmer med vår bild av ”verkligheten” och till och med starkt ogilla dem som framför dem. Vi tenderar också att misstro budbäraren som argumenterar mot vår övertygelse och letar efter politisk tillhörighet som förklaring till ståndpunkten. Fakta är nämligen inte längre ”bara” fakta, de är i hög grad politiserade enligt ny forskning på området. Som grädde på moset har vi via Donald Trump fått lära oss begreppet ”fake news” vilket komplicerar det hela ytterligare." Det skriver Anna-Lena Holmström i sin krönika.
NYHET Publicerad:

I huvudet på en småföretagare

GÄSTKRÖNIKA Att vara småföretagare är ett sätt att leva. Och när man lever mitt i det, är det så självklart hur allt fungerar (och vad som inte fungerar). Det är lätt att tro att alla andra människor också har helt klart för sig hur en småföretagares verklighet ser ut. Det skriver Elisabeth Moglia i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Företagarföreningarna i Håbo positiva till dialogmöten

FÖRETAGSKLIMAT De sex dialogmöten som genomförts inom "Tillsammans mot ett bättre företagsklimat" under hösten får ett positivt betyg av företagarföreningarna.
NYHET Publicerad:

"Många har insett att vi gör bra saker"

ÅRETS GASELL Med syftet att inspirera och verka som förebilder, utser Dagens Industri varje år de snabbaste växande företagen till så kallade Gaseller. Förra veckan gick årets gala av stapeln och högst på prispallen för Uppsala län stod vårdbolaget NiNa Familjestöd. VD:n Navid Khaledi är ödmjuk inför vinsten och berättar om den resa företaget har genomgått för att komma dit de är idag.
NYHET Publicerad:

945 miljoner skäl att lära av andra

KOMMENTAR Det är allmänt känt att kommuner presterar olika vad gäller kvalitet i utförda tjänster och kostnader för desamma. Vissa kommuner levererar hög kvalitet i förhållande till kostnaderna medan motsatsen gäller för andra. Därmed finns en potential att öka effektiviteten, att få ut mer av skattepengarna.
NYHET Publicerad:

Det gröna guldet

GÄSTKRÖNIKA "Har du varit i skogen på sistone? Löpning, skidåkning och svampplockning är bara några exempel på hur svenskarna varje dag njuter av vår fantastiska skog. Men alldeles för få vet vilken resurs skogen är, inte bara för välbefinnande och friluftsliv, utan för hela vårt samhälle. Inte minst ur ett miljöperspektiv." Det skriver Mårten Mattsson, Skogsägarförening Mellanskog i sin gästkrönika.
NYHET Publicerad:

Akut kompetensbrist kräver snabba lösningar

ARBETSMARKNAD Svenska företag skriker efter kompetens. Det är svårt att hitta rätt personer, eftersom arbetslösa inte möter kraven som finns. Tillgång till välutbildade medarbetare är avgörande om svenska företag ska stå sig i den internationella konkurrensen, var slutsatsen vid ett seminarium.
NYHET Publicerad:

"Självklart att vårda våra företagare ömt"

FÖRETAGSKLIMAT Vi har frågat kommunalråd från samtliga partier i Uppsala kommun hur de vill förbättra kommunens företagsklimat. Så här svarar Stefan Hanna, kommunalråd för Centerpartiet i Uppsala kommun.
NYHET Publicerad:

Inspirationsdag över hela landet

FÖRETAGSKLIMAT Svenskt Näringslivs inspirationsdag för ett bättre företagsklimat äger rum vid fyra tillfällen nästa år. Christer Östlund, ansvarig för kommunrelationer på Svenskt Näringsliv, hoppas på fler deltagare 2018 när man sprider dagen geografiskt.
NYHET Publicerad:

"Det ska vara låga trösklar och enkla vägar in i kommunen"

FÖRETAGSKLIMAT Vi har frågat kommunalråd från samtliga partier i Uppsala kommun hur de vill förbättra kommunens företagsklimat. Så här svarar Maria Gardfjell, kommunalråd för Miljöpartiet i Uppsala kommun.
NYHET Publicerad:

Vad ska du bli när blir stor?

KRÖNIKA "De valmöjligheter vi ser framför oss på livets smörgåsbord begränsas många gånger av de alternativ vi får hjälp med att ställa upp på bordet redan när vi är små. Vissa av oss har ett dignande smörgåsbord med många smaskiga rätter, medan andra får det lite mer sparsmakat." Det skriver Anna-Lena Holmström, Svenskt Näringsliv i sin krönika.
NYHET Publicerad:

"Kommunen behöver en helt annan servicekultur gentemot företagen"

FÖRETAGSKLIMAT Vi har frågat kommunalråd från samtliga partier i Uppsala kommun hur de vill förbättra kommunens företagsklimat. Så här svarar Jonas Segersam, kommunalråd för Kristdemokraterna i Uppsala kommun.
NYHET Publicerad:

"Självklart att företagare ska bemötas med förståelse"

FÖRETAGSKLIMAT Vi har frågat kommunalråd från samtliga partier i Uppsala kommun hur de vill förbättra kommunens företagsklimat. Så här svarar Marlene Burwick, kommunalråd för Socialdemokraterna i Uppsala kommun.
NYHET Publicerad:

"Uppsala kommun ska vara topp 100 till år 2020"

FÖRETAGSKLIMAT Vi har frågat kommunalråd från samtliga partier i Uppsala kommun hur de vill förbättra kommunens företagsklimat. Här svarar Fredrik Ahlstedt, kommunalråd för Moderaterna i Uppsala kommun.
NYHET Publicerad:

Ett första dialogmöte för att lyfta Håbos näringsliv

FÖRETAGSKLIMAT På torsdagsmorgonen samlades drygt 30 deltagare för det första dialogmötet i samverkansprojektet ”Tillsammans mot ett bättre företagsklimat”. Både företagare, politiker och tjänstemän från Håbo kommun diskuterade vad som är viktigt för att Håbo ska ha ett bra näringslivsklimat.
NYHET Publicerad:

Uppstart visar Uppsalas potential

ENTREPRENÖRSKAP Den 11 november går årets upplaga av Uppstart av stapeln på Uppsala slott. Eventet beskrivs som en avslappnad entreprenörskonferens för alla IT- och teknologintresserade. Jason Dainter, grundaren av Uppstart ser mycket förväntansfullt på evenemanget dit över 1000 personer förväntas komma. Uppstart grundades för fyra år sedan och växer för varje år som går. En av grundtankarna var att sätta Uppsala på kartan där framtidens stora företag inom IT-branschen ska vilja slå sig ner.
NYHET Publicerad:

Vem vill bli politiker?

KRÖNIKA "Tänk om du och jag kan påverka vilka som väljer att bli politiker? Och tänk om du och jag kan påverka hur politiker talar till varandra? Kan det vara så enkelt att vi kan åstadkomma en skillnad genom att trycka på vår egen mentala pausknapp en stund, och funderar en smula över på vilket sätt vi delar med oss av vad vi tycker och tänker om våra förtroendevalda?" Det skriver Anna-Lena Holmström, Svenskt Näringsliv, i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Vill du höras från Riksdagens talarstol?

TIDNINGEN ENTREPRENÖR "Så är det då mindre än ett år till nästa val. Så många av oss håller tyst och gnetar på. Vår röst blir inte hörd. Som företagare kan det vara känsligt att uttala sig eftersom det kan störa våra relationer till kunder och beslutsfattare. Men vi måste ändå." Det skriver Mats Brolin, Ekeby Hälsocenter, i sin krönika på entreprenor.se
NYHET Publicerad:

Håbos starka kvinnor överens om näringslivsarbetet

FÖRETAGSKLIMAT Över sextio personer slöt upp i fredags för att starta upp dialogen kring näringslivsklimatet i Håbo. På plats fanns också kommunalrådet Carina Lund (M) och oppositionsrådet Agneta Hägglund (S). De är överens om att det är viktigt att företagarna i Håbo är nöjda och vill bedriva sin verksamhet i kommunen.