Andra Gasellen på raken

NYHET Publicerad

GASELLVINNARE Personalkollen AB är årets Gasellvinnare i Västerbotten 2018. Den minnesgode kanske känner igen sig. Det är faktiskt företagets andra raka Gaselltriumf i Västerbotten.

Niclas Lundell, Personalkollen

Niclas Lundell, vd på Personalkollen, säger att det känns magisk att vinna sin andra Gasell på raken.

För ett år sedan sa Niclas Lundell, vd, att glädjen står i proportion till att man bara vinner det en gång i livet.

– Det var väldigt oväntat då. När de ringde i år fick jag rysningar. Jag hade aldrig kunnat drömma om att vi skulle vinna igen. Det är helt magiskt och Gasellpriset är det absolut finaste man kan vinna som företag, säger Niclas Lundell och fortsätter:

– Det här är en klapp på axeln till hela arbetslaget. Vi gör tillsammans något bra. Framgångsfaktorerna för oss, och för många andra, är en bra personal och en bra produkt. Det har vi och det mal vi på med.

Gasellpriset delas ut till företag som uppnår ett antal kriterier under en fyraårsperiod. Bland annat ska ett Gasellföretag ha fördubblat omsättningen under perioden.

Personalkollen AB har ökat försäljningen med runt 50 procent senaste året till knappt 17 miljoner kronor och har en tillväxt på 672 procent sedan 2014. Företaget har fem delägare där Niclas Lundell och Andreas Pelme (teknisk chef) är majoritetsägare. Personalen består av tolv medarbetare.

– Det är samma personer som ifjol och vi gör samma sak nu som vi gjorde då, säger Niclas Lundell och tillägger:

– Fast vi försöker hela tiden att bli lite bättre.

Generellt förbud för övertid

Under hösten görs fyra nya rekryteringar. Företagets personalpolicy sticker ut på flera sätt. Det finns ett generellt övertidsförbud. Vidare har de anställda (heltid) två timmar att fritt förfoga över varje vecka. Man kan till exempel vara med sina barn eller träna den tiden utan löneavdrag. Dessutom har alla utvecklare fyra timmars utbildning varje vecka.

– Det är höga krav på att personalen ska vara på topp när de jobbar och det här är ett sätt att ge dem chans att prestera, säger Niclas Lundell.

Produkten som Personalkollen säljer är ett dataprogram för tidsrapportering där anställda kan lägga in schemaönskemål och även följa sin lön under månaden.

För arbetsgivaren finns i programmet dessutom ett antal funktioner inom bokföring, kontering och i kontakterna med Skatteverket. Programmet medger ekonomisk analys i både grafik och siffror och det stora syftet är att kunderna ska minska sina administrativa kostnader.

– Utbildningen är vårt sätt att vässa oss. Programmet medger inga avsteg från de lagar och regler som finns utan räknar till exempel ut semesterersättning. En del av utbildningen handlar därför till exempel om arbetsrätt, förklarar Niclas Lundell.

Gerillakampanj ger nya kunder

Företaget närmar sig 1 600 kunder över hela landet. Det tillkommer, berättar Niclas Lundell, cirka 25 i månaden. Hittills har Personalkollen helt fokuserat på hotell och restaurang.

– Vi gör många säljresor, rena gerillamarknadsföringen. Vi tar en bil, stannar i första stad och letar där upp varenda tänkbar kund som vi kan hitta och presenterar oss med ett säljkompendium. Vi tycker att alla borde ha vårt program, säger Niclas Lundell.

Målet är ställt till 100 miljoner kronor inom fem år och även om man nu jobbar mot hotell och restauranger finns en plan att på sikt växa till andra branscher, till exempel handel.

Det är bara enstaka företag som vunnit Gasellen två gånger i rad.

Ses vi om ett år?
– Haha, ett hattrick, alltså? Ingen vore gladare än oss, men det är förstås helt omöjligt. Vi är glada för det här priset, tar emot det med stor ödmjukhet och tar sikte på att fira det med det bästa företaget har, personalen.

Anders Boström

Fakta

Gasellpriset delas ut av Dagens Industri.
Kraven baseras på årsredovisningar 2014-2017. Några av minimikravet är tio miljoner i omsättning, tio anställda, fördubblad omsättning positivt rörelseresultat, tillväxt ska huvudsakligen vara organisk och inte via förvärv och bolaget ska ha sunda finanser.

1 340 bolag i Sverige uppfyllde i år kriterierna för att bli ett Gasellbolag. Dessa bolag har under perioden skapat 29 000 nya arbeten.
Flest Gaseller under 2018 finns i byggbranschen.
Överlägset Gaselltätast är Stockholm.
Västerbotten har 10,8 Gaseller per 100 000 invånare.
4 december delas Supergasellen ut.

Källa: Dagens Industri.

 

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Ny vd på besök i expansiv region

VINDELN Infrastruktur och kompetens viktiga frågor för företagare i Västerbotten
NYHET Publicerad:

Här är gymnasieutbildningarna som ger högst lön

GYMNASIEVALET Så undviker du arbetslöshet efter avslutade gymnasiestudier
NYHET Publicerad:

Malå sneglar på Sorsele

FÖRETAGSKLIMAT ”Här i Malå finns alla förutsättningar för ett bättre företagsklimat än en bottenplats i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Se på grannkommunen Sorsele som tillhör de allra bästa i landet. Hur kan man vara så mycket bättre där?”, säger nya kommunalrådet Lennart Gustavsson (V).
NYHET Publicerad:

Mjölkbonden har gett Sorsele lyftet

FÖRETAGSKLIMAT ”Topplatsen i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet ser jag mest som grädde på moset. Viktigast är ändå hur vi jobbar för företagens bästa och utveckling. Det är ju där jobben skapas vilket kan leda till nödvändiga befolkningsökningar", säger Kjell Öjeryd, kommunalråd i Sorsele och även mjölkbonde med 70-talet kor.
NYHET Publicerad:

Klappar, löften och ett spännande 2019

JULHÄLSNING Jul- och nyårsafton är för många främst klapparnas och löftens högtidsdagar, men de är också dagar då vi börjar blicka framåt mot ljusare och förhoppningsvis ännu bättre tider. Vi har kanske drömt om en lyckad satsning eller en omstart som vi känner att vi efter årsskiftet äntligen ska försöka förverkliga, idéer som kan plockas fram igen efter att ha gömt sig själva i novembermörkret.
NYHET Publicerad:

God jul & Gott nytt år!

JULHÄLSNING 2018 lider mot sitt slut och vi vill passa på och önska er trevliga helger!
NYHET Publicerad:

Här uppmuntras äldre att leva livet

HEMTJÄNST Att ge äldre möjligheten att leva sitt liv fullt ut. Det är hemtjänstföretaget Alevas främsta mål. Framgångarna bygger på ett tydligt fokus på att individens behov tillgodoses, och att medarbetarna får stort handlingsutrymme att fatta beslut i vardagen.
NYHET Publicerad:

”Höjd moms slår hårt mot hela glesbygder”

SKATTER ”Det är inte genomtänkt att höja momsen för naturguider från sex till 25 procent. Prishöjningen slår mycket bredare än mot själva guideningen som är en viktig del för dem som söker sig till våra trakter. Det gör man ju inte för att ligga på sängen och läsa deckare precis utan man vill ha olika aktiviteter att ägna sig åt när man kommer hit.” Det säger Stig Strand, ägare och VD på  Trolltunet i Hemavan.
NYHET Publicerad:

Slopad flygskatt bra men höjd moms drabbar små

SKATTER ”Man sänker elpriset genom att i stort sett ta bort skatten för dataföretags högenergislukande serverhallar för att klara hem etableringar i konkurrensen mot Finland. Därför känns det väldigt konstigt att man nu höjer skatten med 19 procent, från sex till 25 procent, för många mindre företag inom besöksnäringen. Det gynnar förstås i hög grad konkurrenter i våra konkurrentländer.” Det säger Jalle Svanberg som är ordförande i den regionala turistorganisationen Swedish Lapland efter beslutet att höja momsen för naturguidning.
NYHET Publicerad:

Lyfter blicken och lär av framgångskommun

FÖRETAGSKLIMAT När Lycksele kommun tillsammans med näringslivet arrangerade näringslivsgalan Guldkalaset var det inte bara kommunens egna goda exempel som hyllades. Lycksele lyfte blicken och bjöd in rankingraketen Nordmaling och kommunstyrelsens ordförande Madelaine Jakobsson, (C) som fick berätta om succéresan från botten till toppen i rankingen av företagsklimatet. "Det känns givet att titta på en kommun som Nordmaling som redan gjort resan och lyckats, säger Christer Rönnlund (M)", tillträdande ordförande av kommunstyrelsen.
NYHET Publicerad:

Umeå vill skrota LOV – pressar omsorgsföretag

WEBB-TV Umeå kommun överväger att skrota valfriheten inom hemtjänsten. Brukare och företagare försöker vinna stöd för friheten att välja.
NYHET Publicerad:

Den dolda skatten på arbete

SKATTER Arbetsgivare är ofta kritiska till arbetsgivaravgifterna, inte för förmånerna de bekostar utan för att en stor del av avgifterna är ren skatt.
NYHET Publicerad:

Skogsägare stämmer staten för utebliven ersättning

ÄGANDERÄTT Staten har slutat att ersätta skogsägare i fjällnära områden. Frågan ställs nu på sin spets i ett ärende i Mark- och miljödomstolen i Umeå.
NYHET Publicerad:

Maskinförarna intog centrum

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Att vara maskinförare är att ha ett spännande framtidsyrke där du får jobba med den allra senaste tekniken i en bransch i stark utveckling. Det stod klart när bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna i Skellefteå höll öppet hus på Möjligheternas torg i lördags för alla ungdomar som står inför sitt gymnasieval. "Vi vill sopa undan fördomarna kring yrket och visa vilken kvalitativ utbildning man får om man väljer att utbilda sig till maskinförare på ME-skolan", säger Anita Ifrig, regionchef för ME Nord.
NYHET Publicerad:

Jämställt på verkstadsgolvet

ARBETSMILJÖ På monteringen gäller varannan damernas. Det är lika självklart att en man vabbar som en kvinna och dessutom är personalen friskare. Knepet är att integrera jämställdhetsarbetet i vardagen, enligt Indexators hr-chef Linda Lönnerskog.
NYHET Publicerad:

Taxiförarlegitimation: Individuell prövning avgör hur snabbt det går

REPLIK I en artikel kritiserar Patric Gustafsson, vd för Sorsele Buss och Taxi, Transportstyrelsen för långa handläggningstider i samband med förarlegitimationer för taxi. Här svarar myndigheten på kritiken.
NYHET Publicerad:

Väntan på godkänt körkort sätter käppar i hjulen

REGELKRÅNGEL Bristen på taxichaufförer blir inte hjälpt av att Transportstyrelsens handläggning är långdragen. Patric Gustafsson, vd för Sorsele Buss och Taxi, fick lägga om sin verksamhet för att myndighetens pappersjobb drog ut på tiden.
NYHET Publicerad:

Ring din arbetsgivarorganisation!

Hur ska du som arbetsgivare agera om en medarbetare som behöver körkort förlorar det? Har du alltid ett ansvar att omplacera? Eller beror det på? Arbetsgivardagen i Umeå inleddes med en interaktiv övning där deltagarna fick vara med och tycka till om hur situationen skulle lösas. Slutsatsen av övningen, om du är osäker ring din arbetsgivarorganisation för råd.
NYHET Publicerad:

Andra Gasellen på raken

GASELLVINNARE Personalkollen AB är årets Gasellvinnare i Västerbotten 2018. Den minnesgode kanske känner igen sig. Det är faktiskt företagets andra raka Gaselltriumf i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Sorsele har Norrlands bästa företagsklimat

KRÖNIKA I snart 20 år har Svenskt Näringsliv undersökt företagsklimatet i Sverige. Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta och utveckla framgångsrika företag. Nyckeln till att fler människor kan erbjudas jobb och skatteintäkterna ökar. Med andra ord samhällets nyckel till framgång om vi ska fortsätta att bygga vår fantastiska välfärd.