Engelska skolan har fördubblat elevantal

NYHET Publicerad

UTBILDNING Internationella Engelska Skolan, IES, har funnits i Umeå sedan hösten 2015 och redan har de fått motta priser för sin kvalitet. "Vi har barn som står i kö för att få börja hos oss och vi undersöker just nu möjligheten att expandera", säger Robb Cayford, rektor på skolan.

Robb Cayford, Internationella Engelska Skolan, Umeå.jpg

Robb Cayford

Varje morgon, oavsett väder och antal minusgrader, står Robb Cayford utanför IES mellan klockan 07.45 och 08.20 för att hälsa sina elever som går i klass 3–9 välkomna. Hans mål är att kunna alla barns namn.

– Vi har fått höra från föräldrar att det känns bra att lämna barnen här. Vi tar emot dem och här är det våra regler som gäller. Vi har också fått höra av föräldrar att deras barn känner att de är någon här. De är sedda. Det skapar en trygg miljö.

Det har gått väldigt fort för IES att etablera sig i Umeå. På tre läsår har antalet elever och anställd personal mer än fördubblats.

– Just nu har vi 50 anställda och 470 elever och vi har också barn som står i kö för att få börja. Just nu har vi  25 elever per klass i åk 3 och 4. I årskurserna 5-9 har vi upp till 32 elever per klass, säger Robb Cayford.

Han är själv från London i England och beskriver Umeå som så nära paradiset man kan komma. Det lugn och den miljö som finns här är något han verkligen uppskattar, vilka också är ord han använder för att beskriva den skola han ansvarar för – vilket kan vara receptet för den framgång skolan rönt på så kort tid.

– Vi fokuserar på kvalitet och att gå ”back to basics”. Vi har ett tänk som går igenom överallt i alla klassrum vilket gör att samtliga elever vet vad som gäller. Här ska lugn och ro finnas för det skapar en bra miljö och bäst förutsättningar för lärande. Vi sitter alla i samma båt och vi ska ro åt samma håll.

Han beskriver det förhållningssätt som finns som ”tough love”. Här är det lärarna som styr och eleverna har respekt för det. Mobiltelefoner lämnas inlåsta i elevskåpen under hela skoldagen och inget spring får förekomma i korridorerna exempelvis. Är det någon som bryter mot reglerna så blir det konsekvenser i form av samtal och i yttersta fall kvarsittning.

– Vi har en nära dialog med föräldrarna hela tiden med månatliga samtal om hur det går för deras barn i skolan, vilket är väldigt uppskattat.

Umeå toppar i undervisningskvalitet

Varje år får elever, föräldrar och personal svara på en enkät som skickas ut bland IES alla 34 skolor över landet och här ligger Umeå i topp. Skolan har kammat hem sex priser för sin undervisningskvalitet.

– Enkäterna handlar om hur man uppfattar skolan, om man skulle rekommendera den till andra och så vidare och vi har fått bäst resultat bland elever, föräldrar och personal två år i rad.

Rektor Robb Cayford tror verkligen på att arbetet för en god skolmiljö och bra resultat bland eleverna skapar förutsättningar för att IES ska kunna växa och bli vinstdrivande. För trots så goda betyg från alla inblandade har siffrorna ännu inte gått från röda till svarta.

– Det är som vilket nystartat företag som helst. Vi måste bygga upp det från början. Och jag tycker inte att det är så konstigt att föräldrar väntar lite med att anmäla sina barn till en ny skola förrän de har sett vad den står för, och det kan ta några år. Nu har vi kommit till den punkt att vi har elever i kö. Vårt huvudkontor har sagt att vi ska fokusera på eleverna och vår kvalitet så fokuserar de på finanserna.

Var ser du att Internationella Engelska Skolan är om fem år?

– Då har vi funnits i åtta år och vi är den första skolan alla föräldrar tänker på som ska välja utbildning åt sina barn. Vi håller just nu på att undersöka om vi kan expandera och bli en F–9-skola och om fem år hoppas jag också att vi kan erbjuda gymnasieutbildning. Den efterfrågan finns redan, säger Robb Cayford.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Umeå vill skrota LOV – pressar omsorgsföretag

WEBB-TV Umeå kommun överväger att skrota valfriheten inom hemtjänsten. Brukare och företagare försöker vinna stöd för friheten att välja.
NYHET Publicerad:

Skogsägare stämmer staten för utebliven ersättning

ÄGANDERÄTT Staten har slutat att ersätta skogsägare i fjällnära områden. Frågan ställs nu på sin spets i ett ärende i Mark- och miljödomstolen i Umeå.
NYHET Publicerad:

Maskinförarna intog centrum

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Att vara maskinförare är att ha ett spännande framtidsyrke där du får jobba med den allra senaste tekniken i en bransch i stark utveckling. Det stod klart när bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna i Skellefteå höll öppet hus på Möjligheternas torg i lördags för alla ungdomar som står inför sitt gymnasieval. "Vi vill sopa undan fördomarna kring yrket och visa vilken kvalitativ utbildning man får om man väljer att utbilda sig till maskinförare på ME-skolan", säger Anita Ifrig, regionchef för ME Nord.
NYHET Publicerad:

Jämställt på verkstadsgolvet

ARBETSMILJÖ På monteringen gäller varannan damernas. Det är lika självklart att en man vabbar som en kvinna och dessutom är personalen friskare. Knepet är att integrera jämställdhetsarbetet i vardagen, enligt Indexators hr-chef Linda Lönnerskog.
NYHET Publicerad:

Taxiförarlegitimation: Individuell prövning avgör hur snabbt det går

REPLIK I en artikel kritiserar Patric Gustafsson, vd för Sorsele Buss och Taxi, Transportstyrelsen för långa handläggningstider i samband med förarlegitimationer för taxi. Här svarar myndigheten på kritiken.
NYHET Publicerad:

Väntan på godkänt körkort sätter käppar i hjulen

REGELKRÅNGEL Bristen på taxichaufförer blir inte hjälpt av att Transportstyrelsens handläggning är långdragen. Patric Gustafsson, vd för Sorsele Buss och Taxi, fick lägga om sin verksamhet för att myndighetens pappersjobb drog ut på tiden.
NYHET Publicerad:

Ring din arbetsgivarorganisation!

Hur ska du som arbetsgivare agera om en medarbetare som behöver körkort förlorar det? Har du alltid ett ansvar att omplacera? Eller beror det på? Arbetsgivardagen i Umeå inleddes med en interaktiv övning där deltagarna fick vara med och tycka till om hur situationen skulle lösas. Slutsatsen av övningen, om du är osäker ring din arbetsgivarorganisation för råd.
NYHET Publicerad:

Andra Gasellen på raken

GASELLVINNARE Personalkollen AB är årets Gasellvinnare i Västerbotten 2018. Den minnesgode kanske känner igen sig. Det är faktiskt företagets andra raka Gaselltriumf i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Sorsele har Norrlands bästa företagsklimat

KRÖNIKA I snart 20 år har Svenskt Näringsliv undersökt företagsklimatet i Sverige. Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta och utveckla framgångsrika företag. Nyckeln till att fler människor kan erbjudas jobb och skatteintäkterna ökar. Med andra ord samhällets nyckel till framgång om vi ska fortsätta att bygga vår fantastiska välfärd.
NYHET Publicerad:

Lottas Omsorg expanderar till Örnsköldsvik

VALFRIHET Hemtjänstföretaget Lottas Omsorg har expanderat rekordsnabbt i Umeå. Nu inleder företaget en ny satsning på sydligare breddgrader. Med 20 anställda direkt från start är grundare, vd och delägare Lotta Lundsten förväntansfull, "Ingen kan säga vart det tar vägen men vi ser fram emot att erbjuda våra tjänster inom personlig assistans, städning och hushållsnära tjänster nu även till boende i Örnsköldsviks kommun".
NYHET Publicerad:

Boliden rekryterar på bred front

KOMPETENS Smältverket Boliden Rönnskär i Skelleftehamn står inför en stor utmaning. De närmaste åren går var fjärde medarbetare i pension, och det har fått företaget att tänka om och bredda sin rekrytering. Fokus ligger på cheferna.
NYHET Publicerad:

Sverige behöver ett ledarskap som prioriterar företagen

VALET 2018 Som ny regionchef har jag lagt tid på att följa den politiska debatten och föga är man förvånad över att det lovas vitt och brett i valtider från de olika partierna. Men eftersmaken biter sig kvar, hur blir det egentligen efter valet?
NYHET Publicerad:

Flygskatten slår hårt mot norrlandsort

TRANSPORTER Flygbolaget BRA drar ner verksamheten i Umeå och minskar flygandet till Stockholm med 40 procent. 15 personer blir arbetslösa och miljövänliga flygplan byts mot äldre jetmaskiner. Boven är den omdiskuterade flygskatten.
NYHET Publicerad:

Företagarupprop: Bärplockarskatt hotar jobben

ÖPPET BREV TILL REGERINGEN Regeringens förslag att beskatta bärplockare hotar svenska jobb inom livsmedelsindustrin, som i sin tur leder till lägre skatteintäkter och minskade exportintäkter. Vi begär att regeringen omgående stoppar förslaget, skriver 13 företagare i ett öppet brev till regeringen.
NYHET Publicerad:

”Fler måste komma i riktiga arbeten”

VALET 2018 Bengt Nises, vd för Fastighetssnabben, ger sin syn på vad han som företagare tycker är viktigt och förväntar sig av politiker inför kommande mandatperiod.
NYHET Publicerad:

Ny regionchef i Västerbotten

NY PÅ JOBBET Den 13 augusti tillträdde Mats Andersson tjänsten som regionchef på Svenskt Näringsliv Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Välfärden säkras genom effektivitet och ny teknik

VALET 2018 Välfärden står inför stora utmaningar. Bristen på arbetskraft, fler som blir äldre och en ökad försörjningsbörda. Situationen kräver ett trendbrott. Sverige behöver ta ett nytt välfärdskliv och det finns lösningar därute. Lösningar för förbättrad effektivitet och lösningar genom ny teknik. Kan vi genomföra lösningarna kan vi också i framtiden få en välfärd i världsklass. Det skriver Matilda Henningsson, Svenskt Näringsliv i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Västerbotten behöver en kompetensförsörjning i världsklass

REKRYTERING Kompetensförsörjningen är en av de största utmaningarna för företagen. Många har svårt att rekrytera och Svenskt Näringslivs rekryteringsenkät visar på att ett av fyra rekryteringsförsök misslyckas. Bristen finns i nästan alla branscher och yrken.
NYHET Publicerad:

ROT och RUT skapar jobb

VALET 2018 Över 30 000 nya arbetstillfällen har skapats genom RUT under reformens första 10 år konstaterar Almega. Av dessa jobb har 23 000 gått till människor som har stått utanför arbetsmarknaden. Den sänkta skatten på hushållsnära tjänster har visat sig vara en framgångsrik jobbskapare.
NYHET Publicerad:

Företagen önskar förändringar i LAS

REGELKRÅNGEL Företagare i Västerbotten vittnar om att de vill anställa fler nya medarbetare, men att osäkerheten ofta är för stor. En felrekrytering riskerar att bli mycket kostsam, i synnerhet för små företag där varje krona spelar stor roll på marginalen. Osäkerheten beror i stor utsträckning på LAS.