Frustrerad företagare söker

NYHET Publicerad

GÄSTKRÖNIKA Jag hör att det finns unga som vill utbilda sig till framtidsyrken som kan ge jobb. Jag hör att det finns arbetssökande som med ljus och lykta letar efter jobb. Jag hör att regeringen vill satsa på vuxenutbildningar som ska leda till arbete. Men hur jag än letar så verkar det inte ändå inte finnas någon för mig att anställa? Låt mig förklara problemet.

Liselotte Gustafsson, Gustafssons Rör

Liselott Gustafsson, Gustafssons Rör i Umeå

Gustafssons Rör är ett VVS-företag under ständig utveckling och expansion. Vi lovar öppenhet, närhet och trygghet till våra kunder och vi värnar om våra medarbetare. Vi är en attraktiv arbetsgivare och vi erbjuder jobb. Riktiga jobb med riktig lön. Så varför är det då så svårt att hitta nya medarbetare?

VVS-branschen står inför flera utmaningar. Den snabba teknikutvecklingen som sker i samhället leder till att vår bransch måste ha kunskap och kompetens för att ställa om och anamma de nya lösningar som lanseras. Samma gäller de nya kraven för hållbarhet och miljöanpassning som kommer. Och på detta behöver vi hantera ett generationsskifte bland ägarna till företagen i VVS-branschen. Men kanske står vi framför allt inför utmaningen att förklara hur ett jobb i vår bransch idag ser ut.

Det vi letar efter i våra medarbetare är teknikintresserade problemlösare som gillar att vara med och förbättra för sina medmänniskor. Miljöintresserade personer som gärna tänker ett varv extra för att skapa energi- och kostnadsbesparande lösningar för ett hållbart samhälle. Du som kan se den spännande utmaningen i att planera och utveckla värme-, ventilations- och sanitetslösningar för ett land med fyra årstider. Vi letar efter nyfikna entreprenörer. Summa summarum så behöver vi människor med en enorm kompetens helt enkelt. Och kompetens kräver utbildning.

Att skaffa sig en utbildning till vår bransch är helt lätt. Du kan göra valet när du är 15 år och välja att läsa VVS-programmet på gymnasiet. Kvalitén på utbildningen i Umeå är bra och du går ut med goda kunskaper i bagaget. Men, faktum är, att när du drar igång din utbildning är du inte garanterad att bli klar. För efter tre år på gymnasiet så krävs det fortfarande 2 år som lärling för att du ska få göra dina slutprov. Först efter det kan du få din branschlegitimation. Och om du inte får en lärlingsplats efter gymnasiet? Ja, då sitter du med en halv utbildning.

Missar du att välja VVS-programmet på gymnasiet blir vägen till ett jobb hos oss ännu svårare. Då återstår alternativet att gå en yrkesvuxutbildning till montör i 1-2 år, för att sedan gå som lärling i ytterligare 2 år utifrån samma förutsättningar som efter gymnasiet. Eller att hitta en arbetsgivare som vill satsa på dig och gå som företagslärling, men det är få små- och medelstora företag som har förutsättningar att utbilda oerfarna från grunden. I Sverige finns det idag få platser inom yrkesvux, ännu färre med koppling till VVS-branschen. Betänk då även att platserna inom yrkesvux i första hand går till dem som står längst från arbetsmarknaden och inte till den som kanske idag har ett jobb, men vill byta bana.

Som ni förstår så hjälper det inte hur många personer jag än söker, då det finns för få utbildade och erfarna att hitta. Mätningar från Svenskt Näringsliv visar att vart femte rekryteringsförsök i Sverige och vart fjärde rekryteringsförsök i Västerbotten misslyckas. I mitt fall skulle jag säga att det är vart annat försök som misslyckas. Helt i onödan.   

Här följer tre förslag som skulle underlätta fler rekryteringar inom VVS-branschen: 
- Stärk samverkan mellan skola och lokalt näringsliv för att öka elevernas kunskaper om arbetslivet.
- Ställ höga krav på utbildningen. Ge eleverna högre kompetens och gör dem mer anställningsbara direkt efter skolan och minimera sträckan från utbildad till branschlegitimation.
- Underlätta för yrkesväxling genom att utöka platserna på yrkesvux och YH-utbildningarna.

VVS-branschen behöver duktiga medarbetare både idag och inför framtiden. Låt de som vill få möjligheten att utbilda sig inom branschen. Och låt mig få möjlighet att anställa fler.

Liselott Gustafsson, Gustafssons Rör i Umeå

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Umeå vill skrota LOV – pressar omsorgsföretag

WEBB-TV Umeå kommun överväger att skrota valfriheten inom hemtjänsten. Brukare och företagare försöker vinna stöd för friheten att välja.
NYHET Publicerad:

Skogsägare stämmer staten för utebliven ersättning

ÄGANDERÄTT Staten har slutat att ersätta skogsägare i fjällnära områden. Frågan ställs nu på sin spets i ett ärende i Mark- och miljödomstolen i Umeå.
NYHET Publicerad:

Maskinförarna intog centrum

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Att vara maskinförare är att ha ett spännande framtidsyrke där du får jobba med den allra senaste tekniken i en bransch i stark utveckling. Det stod klart när bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna i Skellefteå höll öppet hus på Möjligheternas torg i lördags för alla ungdomar som står inför sitt gymnasieval. "Vi vill sopa undan fördomarna kring yrket och visa vilken kvalitativ utbildning man får om man väljer att utbilda sig till maskinförare på ME-skolan", säger Anita Ifrig, regionchef för ME Nord.
NYHET Publicerad:

Jämställt på verkstadsgolvet

ARBETSMILJÖ På monteringen gäller varannan damernas. Det är lika självklart att en man vabbar som en kvinna och dessutom är personalen friskare. Knepet är att integrera jämställdhetsarbetet i vardagen, enligt Indexators hr-chef Linda Lönnerskog.
NYHET Publicerad:

Taxiförarlegitimation: Individuell prövning avgör hur snabbt det går

REPLIK I en artikel kritiserar Patric Gustafsson, vd för Sorsele Buss och Taxi, Transportstyrelsen för långa handläggningstider i samband med förarlegitimationer för taxi. Här svarar myndigheten på kritiken.
NYHET Publicerad:

Väntan på godkänt körkort sätter käppar i hjulen

REGELKRÅNGEL Bristen på taxichaufförer blir inte hjälpt av att Transportstyrelsens handläggning är långdragen. Patric Gustafsson, vd för Sorsele Buss och Taxi, fick lägga om sin verksamhet för att myndighetens pappersjobb drog ut på tiden.
NYHET Publicerad:

Ring din arbetsgivarorganisation!

Hur ska du som arbetsgivare agera om en medarbetare som behöver körkort förlorar det? Har du alltid ett ansvar att omplacera? Eller beror det på? Arbetsgivardagen i Umeå inleddes med en interaktiv övning där deltagarna fick vara med och tycka till om hur situationen skulle lösas. Slutsatsen av övningen, om du är osäker ring din arbetsgivarorganisation för råd.
NYHET Publicerad:

Andra Gasellen på raken

GASELLVINNARE Personalkollen AB är årets Gasellvinnare i Västerbotten 2018. Den minnesgode kanske känner igen sig. Det är faktiskt företagets andra raka Gaselltriumf i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Sorsele har Norrlands bästa företagsklimat

KRÖNIKA I snart 20 år har Svenskt Näringsliv undersökt företagsklimatet i Sverige. Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta och utveckla framgångsrika företag. Nyckeln till att fler människor kan erbjudas jobb och skatteintäkterna ökar. Med andra ord samhällets nyckel till framgång om vi ska fortsätta att bygga vår fantastiska välfärd.
NYHET Publicerad:

Lottas Omsorg expanderar till Örnsköldsvik

VALFRIHET Hemtjänstföretaget Lottas Omsorg har expanderat rekordsnabbt i Umeå. Nu inleder företaget en ny satsning på sydligare breddgrader. Med 20 anställda direkt från start är grundare, vd och delägare Lotta Lundsten förväntansfull, "Ingen kan säga vart det tar vägen men vi ser fram emot att erbjuda våra tjänster inom personlig assistans, städning och hushållsnära tjänster nu även till boende i Örnsköldsviks kommun".
NYHET Publicerad:

Boliden rekryterar på bred front

KOMPETENS Smältverket Boliden Rönnskär i Skelleftehamn står inför en stor utmaning. De närmaste åren går var fjärde medarbetare i pension, och det har fått företaget att tänka om och bredda sin rekrytering. Fokus ligger på cheferna.
NYHET Publicerad:

Sverige behöver ett ledarskap som prioriterar företagen

VALET 2018 Som ny regionchef har jag lagt tid på att följa den politiska debatten och föga är man förvånad över att det lovas vitt och brett i valtider från de olika partierna. Men eftersmaken biter sig kvar, hur blir det egentligen efter valet?
NYHET Publicerad:

Flygskatten slår hårt mot norrlandsort

TRANSPORTER Flygbolaget BRA drar ner verksamheten i Umeå och minskar flygandet till Stockholm med 40 procent. 15 personer blir arbetslösa och miljövänliga flygplan byts mot äldre jetmaskiner. Boven är den omdiskuterade flygskatten.
NYHET Publicerad:

Företagarupprop: Bärplockarskatt hotar jobben

ÖPPET BREV TILL REGERINGEN Regeringens förslag att beskatta bärplockare hotar svenska jobb inom livsmedelsindustrin, som i sin tur leder till lägre skatteintäkter och minskade exportintäkter. Vi begär att regeringen omgående stoppar förslaget, skriver 13 företagare i ett öppet brev till regeringen.
NYHET Publicerad:

”Fler måste komma i riktiga arbeten”

VALET 2018 Bengt Nises, vd för Fastighetssnabben, ger sin syn på vad han som företagare tycker är viktigt och förväntar sig av politiker inför kommande mandatperiod.
NYHET Publicerad:

Ny regionchef i Västerbotten

NY PÅ JOBBET Den 13 augusti tillträdde Mats Andersson tjänsten som regionchef på Svenskt Näringsliv Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Välfärden säkras genom effektivitet och ny teknik

VALET 2018 Välfärden står inför stora utmaningar. Bristen på arbetskraft, fler som blir äldre och en ökad försörjningsbörda. Situationen kräver ett trendbrott. Sverige behöver ta ett nytt välfärdskliv och det finns lösningar därute. Lösningar för förbättrad effektivitet och lösningar genom ny teknik. Kan vi genomföra lösningarna kan vi också i framtiden få en välfärd i världsklass. Det skriver Matilda Henningsson, Svenskt Näringsliv i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Västerbotten behöver en kompetensförsörjning i världsklass

REKRYTERING Kompetensförsörjningen är en av de största utmaningarna för företagen. Många har svårt att rekrytera och Svenskt Näringslivs rekryteringsenkät visar på att ett av fyra rekryteringsförsök misslyckas. Bristen finns i nästan alla branscher och yrken.
NYHET Publicerad:

ROT och RUT skapar jobb

VALET 2018 Över 30 000 nya arbetstillfällen har skapats genom RUT under reformens första 10 år konstaterar Almega. Av dessa jobb har 23 000 gått till människor som har stått utanför arbetsmarknaden. Den sänkta skatten på hushållsnära tjänster har visat sig vara en framgångsrik jobbskapare.
NYHET Publicerad:

Företagen önskar förändringar i LAS

REGELKRÅNGEL Företagare i Västerbotten vittnar om att de vill anställa fler nya medarbetare, men att osäkerheten ofta är för stor. En felrekrytering riskerar att bli mycket kostsam, i synnerhet för små företag där varje krona spelar stor roll på marginalen. Osäkerheten beror i stor utsträckning på LAS.