Kalla mig aldrig mamma på jobbet

NYHET Publicerad

GÄSTKRÖNIKA Man måste skilja på jobb och fritid. För den som är anställd är det naturligt, för de flesta företagare är det ett givet mål att ordna sig arbetsfri fritid. Har man som jag arbetsplatsen på gården, kontoret inne i huset och barn som närmaste medarbetare är det en liten kamp. Därför är jag ”Anniqa” på jobbet och ”mamma” när barnen kommer på besök.

Anniqa E Nygård och Benjamin, Edgården

Mamma Anniqa E Nygård och sonen Benjamin, Edgården.

Företaget Edgården producerar griskött och jag och maken Arne har drivit det sedan 1985. För ett och ett halvt år sedan startade vi Grisbilen. Det gjordes som en vidareutveckling av företaget.

Från att tidigare ha sålt köttet till slakterier började vi själva sälja både kött och vissa charkprodukter. Vi köpte en liten skåpbil som vi folierade grisrosa och levererar nu kött till våra kunder, både privatpersoner och restauranger.

I samband med det anställde vi både sonen Benjamin och dottern Isabelle. Ytterligare två personer är anställda i företaget.

Det är en fantastisk förmån att få jobba med sina barn och att kunna lära sig något helt nytt tillsammans. Vi kunde förstås stycka en gris, visst, men det gick i slow motion. Det har vi lärt oss. Vi hyrde in styckare som höll gårdskurs med oss.

Och jag vet inte hur många kilo prinskorv vi kastade bort. Men till slut hade vi tillsammans hittat rätt recept, en mix som vi är stolta över. Och vi har gjort det tillsammans.

Men familjeföretagandet har sina avigsidor också. Jag och Benjamin jobbar båda heltid med Grisbilen. Äpplet har inte fallit så långt från trädet, kan man väl säga, för vi är ganska lika i vårt sätt. Hetlevrade, riktigt tvärarga ibland. Det går visserligen fort över, men det ursäktar inte.

Jag har jobbat på flera ställen tidigare och det skulle aldrig falla mig in att skrika på en medarbetare. Men det gjorde jag mot sonen. Och han mot mig.

Inte ofta, men när stressen kröp sig på släppte spärrarna. Det gick så långt att vi var tvungna att sätta oss ner och skapa uppträdanderegler.

”Vi skriker inte åt varann på jobbet.” Det var en regel. Det är egentligen självklart, men för oss som jobbar i ett familjeföretag var det en process.

Vi införde också budgetmöten där vi gick igenom resultat och förväntad försäljning. Vi satte upp planeringsmöten. Ska vi ha två bilar? Ska vi öka området eller kanske satsa på en kylbil i Stockholm, där marknaden är ännu större? Vi hade möten där vi diskuterade vårt produktutbud. Och vi diskuterade arbetstider. Vi har ingen stämpelklocka, men vi insåg att det behövs fasta tider. Vi började också med enklare event, typ after work någon gång i halvåret.

Den som har kaos i huvudet behöver tydliga ramar och det har fungerat för oss. Allt det där som är självklart på andra arbetsplatser, det finns där av en anledning, nämligen att det behövs. Nu har vi det också och vi jobbar med respekt, delaktighet och glädje.

I somras tog vi ytterligare ett steg för att skilja arbete från fritid när vi införde en företagstelefon. Jag har haft min privata telefonen i företaget och tagit emot både frågor och beställningar alla möjliga tider på dygnet. Någon hade en lördagskväll kommit på att de skulle grilla en hel gris och telefonen har ringt före klockan sex på söndagsmorgnar.Jobb och fritid smälter ihop i en inte så lyckosam mix.

Nu är det slut med det. Den som har semester är ledig.

Kontoret, som vi har hemma i huset, ska också ut. Det blir ingen lång flytt, bara tvärs över gårdsplanen, men det blir bättre. Det är ytterligare ett steg i att separera jobbet från fritiden.

Vi har vänt på många stenar när vi startat Grisbilen, som ju är en helt ny gren i ett inarbetat företag. Vi har lärt oss hantverk vi inte tidigare kunde, vi har jobbat med försäljning och marknadsföring mot kunder på ett nytt sätt och vi har slipat på våra personliga brister gentemot varann. Vi har blivit mer kompetenta, mer proffsiga.

Det är svårt att driva ett familjeföretag och det har inte varit roligt alla dagar på jobbet. Men vi har lärt oss mycket nytt, vi har växt i en takt som vi själva bestämt och vi har fått arbeta med dem vi älskar mest.

Dessutom, om någon undrar, det finns inte längre någon mamma på Edgården.

Anniqa E Nygård

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Bra företagsklimat bakom valframgång

VALET 2018 Centerpartiet gör ett historiskt val och sitter kvar vid makten i Nordmaling. Ett av huvudskälen till den politiska framgången är en långsiktig satsning på företagsklimatet.
NYHET Publicerad:

Boliden rekryterar på bred front

KOMPETENS Smältverket Boliden Rönnskär i Skelleftehamn står inför en stor utmaning. De närmaste åren går var fjärde medarbetare i pension, och det har fått företaget att tänka om och bredda sin rekrytering. Fokus ligger på cheferna.
NYHET Publicerad:

Sverige behöver ett ledarskap som prioriterar företagen

VALET 2018 Som ny regionchef har jag lagt tid på att följa den politiska debatten och föga är man förvånad över att det lovas vitt och brett i valtider från de olika partierna. Men eftersmaken biter sig kvar, hur blir det egentligen efter valet?
NYHET Publicerad:

Flygskatten slår hårt mot norrlandsort

TRANSPORTER Flygbolaget BRA drar ner verksamheten i Umeå och minskar flygandet till Stockholm med 40 procent. 15 personer blir arbetslösa och miljövänliga flygplan byts mot äldre jetmaskiner. Boven är den omdiskuterade flygskatten.
NYHET Publicerad:

Företagarupprop: Bärplockarskatt hotar jobben

ÖPPET BREV TILL REGERINGEN Regeringens förslag att beskatta bärplockare hotar svenska jobb inom livsmedelsindustrin, som i sin tur leder till lägre skatteintäkter och minskade exportintäkter. Vi begär att regeringen omgående stoppar förslaget, skriver 13 företagare i ett öppet brev till regeringen.
NYHET Publicerad:

”Fler måste komma i riktiga arbeten”

VALET 2018 Bengt Nises, vd för Fastighetssnabben, ger sin syn på vad han som företagare tycker är viktigt och förväntar sig av politiker inför kommande mandatperiod.
NYHET Publicerad:

Ny regionchef i Västerbotten

NY PÅ JOBBET Den 13 augusti tillträdde Mats Andersson tjänsten som regionchef på Svenskt Näringsliv Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Välfärden säkras genom effektivitet och ny teknik

VALET 2018 Välfärden står inför stora utmaningar. Bristen på arbetskraft, fler som blir äldre och en ökad försörjningsbörda. Situationen kräver ett trendbrott. Sverige behöver ta ett nytt välfärdskliv och det finns lösningar därute. Lösningar för förbättrad effektivitet och lösningar genom ny teknik. Kan vi genomföra lösningarna kan vi också i framtiden få en välfärd i världsklass. Det skriver Matilda Henningsson, Svenskt Näringsliv i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Västerbotten behöver en kompetensförsörjning i världsklass

REKRYTERING Kompetensförsörjningen är en av de största utmaningarna för företagen. Många har svårt att rekrytera och Svenskt Näringslivs rekryteringsenkät visar på att ett av fyra rekryteringsförsök misslyckas. Bristen finns i nästan alla branscher och yrken.
NYHET Publicerad:

ROT och RUT skapar jobb

VALET 2018 Över 30 000 nya arbetstillfällen har skapats genom RUT under reformens första 10 år konstaterar Almega. Av dessa jobb har 23 000 gått till människor som har stått utanför arbetsmarknaden. Den sänkta skatten på hushållsnära tjänster har visat sig vara en framgångsrik jobbskapare.
NYHET Publicerad:

Företagen önskar förändringar i LAS

REGELKRÅNGEL Företagare i Västerbotten vittnar om att de vill anställa fler nya medarbetare, men att osäkerheten ofta är för stor. En felrekrytering riskerar att bli mycket kostsam, i synnerhet för små företag där varje krona spelar stor roll på marginalen. Osäkerheten beror i stor utsträckning på LAS.
NYHET Publicerad:

Praktik i toppklass lockar unga till teknikföretag

KOMPETENS Att bredda rekryteringsbasen är en utmaning för företag i norrländska Lycksele där lediga tjänster ofta inte har en enda sökande. Det konstaterar Elisabeth Nordström, vd på Lycksele Plåtprodukter som arbetar hårt för att få kvinnor och unga att inse att jobbet inte längre är smutsigt och tungt.
NYHET Publicerad:

Förbättrad integration genom jobb

INTEGRATION Ingen politisk åtgärd är så viktig för Sverige och Västerbotten som att förbättra integrationen av nyanlända. Utanförskapet är ett akut och växande problem som kostar stora summor för samhället. ”Den stora klyftan går mellan de som har jobb och de som inte har jobb. För att bekämpa denna klyfta måste vägen till ett jobb kortas, där fler har möjlighet att få fotfäste på arbetsmarknaden och kan gå från bidrag till att försörja sig själv”, säger Matilda Henningsson, projektledare Svenskt Näringsliv
NYHET Publicerad:

Minskad regelbörda högst på önskelistan

MINSKAD REGELBÖRDA Svenskt Näringsliv har bett sina medlemsföretag att värdera hur viktiga en mängd olika (val)frågor är för dem som företagare. Minskad regelbörda är den absolut viktigaste frågan enligt företagen i Västerbotten, 82 procent anger att det är viktigt eller mycket viktigt för dem. ”Det har kommit till en punkt där jag ofta känner oro för att jag missat någon regel eller något tillstånd. Som företagare vill jag såklart göra rätt, men det är både svårt och tidskrävande att hålla reda på allt. Det har gått för långt, det måste bli enklare att kunna uppfylla alla regler”, säger Mia Karlsson-Jonsson, VD och ägare av Rex i Umeå.
NYHET Publicerad:

Hög etableringsåldern för högskoleutbildade

UTBILDNING Det tar längre tid för högskoleutbildade i Sverige att etablera sig på arbetsmarknaden jämfört med motsvarande grupp i till exempel Norge och Danmark. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv. Den höga etableringsåldern påverkar de offentliga finanserna negativt och riskerar att ge individen en lägre livslön och pension än nödvändigt.
NYHET Publicerad:

Företagarröster till riksdagskandidater

RIKSDAGSKANDIDAT 2018 Åsa Karlsson och Fredrik Stenberg, Skellefteå är nya på socialdemokraternas riksdagslista i Västerbotten. Om valresultatet i höst blir detsamma som 2014 kommer bägge att sitta i riksdagen. För att ge dessa eventuellt nya riksdagsledamöter företagarinspel fick de träffa skellefteåföretagarna  Roger Fransson, Skeprint, Tommy Lundström, Autotech teknikinformation och Anna Larsson, Nygatan 57.
NYHET Publicerad:

100 dagar kvar till valet

KRÖNIKA Svenskt Näringsliv har summerat den rödgröna regeringens politik mellan år 2014–2018 och resultatet är tyvärr beklämmande. Av de totalt 92 initiativ regeringen har vidtagit under mandatperioden har en majoritet, 53 stycken, varit negativa för näringslivet. Regelbördan har ökat och skatterna har höjts med 70 miljarder, som i huvudsak belastat företagen.
NYHET Publicerad:

Regelkrångel vid expertimport

GÄSTKRÖNIKA Brännland Cider har producerat iscider och cider sedan 2012. Vi är ett litet företag i Västerbotten som snabbt etablerat oss som en kvalitetsproducent nationellt och internationellt. Vi är ett kärn-team på tre personer som finns i den dagliga verksamheten och omsätter ca 3 miljoner per år.
NYHET Publicerad:

Reformer för framtiden

RIKSDAGSKANDIDAT 2018 Kompetensförsörjning var ämnet som dominerade när företagare från länet fick träffa riksdagskandidaterna för moderaterna, Edward Riedl och Elisabeth Björnsdotter Rahm. Ett möte där företagarna fick ge en uppdaterad bild vad gäller näringslivets förutsättningar i Västerbotten och Sverige. Politikerna fick ge sin syn på villkoren för att driva företag i Sverige idag, och hur de borde förändras.
NYHET Publicerad:

Årets betyg från expertjuryn

FÖRETAGSKLIMATET Vi har ett resultat! Expertjuryn, på 1450 företagare, har sagt sitt. Nio kommuner i Västerbotten får högre betyg för sitt företagsklimat. Och en av kommunerna når betyget godkänt för första gången på elva år.