Kalla mig aldrig mamma på jobbet

NYHET Publicerad

GÄSTKRÖNIKA Man måste skilja på jobb och fritid. För den som är anställd är det naturligt, för de flesta företagare är det ett givet mål att ordna sig arbetsfri fritid. Har man som jag arbetsplatsen på gården, kontoret inne i huset och barn som närmaste medarbetare är det en liten kamp. Därför är jag ”Anniqa” på jobbet och ”mamma” när barnen kommer på besök.

Anniqa E Nygård och Benjamin, Edgården

Mamma Anniqa E Nygård och sonen Benjamin, Edgården.

Företaget Edgården producerar griskött och jag och maken Arne har drivit det sedan 1985. För ett och ett halvt år sedan startade vi Grisbilen. Det gjordes som en vidareutveckling av företaget.

Från att tidigare ha sålt köttet till slakterier började vi själva sälja både kött och vissa charkprodukter. Vi köpte en liten skåpbil som vi folierade grisrosa och levererar nu kött till våra kunder, både privatpersoner och restauranger.

I samband med det anställde vi både sonen Benjamin och dottern Isabelle. Ytterligare två personer är anställda i företaget.

Det är en fantastisk förmån att få jobba med sina barn och att kunna lära sig något helt nytt tillsammans. Vi kunde förstås stycka en gris, visst, men det gick i slow motion. Det har vi lärt oss. Vi hyrde in styckare som höll gårdskurs med oss.

Och jag vet inte hur många kilo prinskorv vi kastade bort. Men till slut hade vi tillsammans hittat rätt recept, en mix som vi är stolta över. Och vi har gjort det tillsammans.

Men familjeföretagandet har sina avigsidor också. Jag och Benjamin jobbar båda heltid med Grisbilen. Äpplet har inte fallit så långt från trädet, kan man väl säga, för vi är ganska lika i vårt sätt. Hetlevrade, riktigt tvärarga ibland. Det går visserligen fort över, men det ursäktar inte.

Jag har jobbat på flera ställen tidigare och det skulle aldrig falla mig in att skrika på en medarbetare. Men det gjorde jag mot sonen. Och han mot mig.

Inte ofta, men när stressen kröp sig på släppte spärrarna. Det gick så långt att vi var tvungna att sätta oss ner och skapa uppträdanderegler.

”Vi skriker inte åt varann på jobbet.” Det var en regel. Det är egentligen självklart, men för oss som jobbar i ett familjeföretag var det en process.

Vi införde också budgetmöten där vi gick igenom resultat och förväntad försäljning. Vi satte upp planeringsmöten. Ska vi ha två bilar? Ska vi öka området eller kanske satsa på en kylbil i Stockholm, där marknaden är ännu större? Vi hade möten där vi diskuterade vårt produktutbud. Och vi diskuterade arbetstider. Vi har ingen stämpelklocka, men vi insåg att det behövs fasta tider. Vi började också med enklare event, typ after work någon gång i halvåret.

Den som har kaos i huvudet behöver tydliga ramar och det har fungerat för oss. Allt det där som är självklart på andra arbetsplatser, det finns där av en anledning, nämligen att det behövs. Nu har vi det också och vi jobbar med respekt, delaktighet och glädje.

I somras tog vi ytterligare ett steg för att skilja arbete från fritid när vi införde en företagstelefon. Jag har haft min privata telefonen i företaget och tagit emot både frågor och beställningar alla möjliga tider på dygnet. Någon hade en lördagskväll kommit på att de skulle grilla en hel gris och telefonen har ringt före klockan sex på söndagsmorgnar.Jobb och fritid smälter ihop i en inte så lyckosam mix.

Nu är det slut med det. Den som har semester är ledig.

Kontoret, som vi har hemma i huset, ska också ut. Det blir ingen lång flytt, bara tvärs över gårdsplanen, men det blir bättre. Det är ytterligare ett steg i att separera jobbet från fritiden.

Vi har vänt på många stenar när vi startat Grisbilen, som ju är en helt ny gren i ett inarbetat företag. Vi har lärt oss hantverk vi inte tidigare kunde, vi har jobbat med försäljning och marknadsföring mot kunder på ett nytt sätt och vi har slipat på våra personliga brister gentemot varann. Vi har blivit mer kompetenta, mer proffsiga.

Det är svårt att driva ett familjeföretag och det har inte varit roligt alla dagar på jobbet. Men vi har lärt oss mycket nytt, vi har växt i en takt som vi själva bestämt och vi har fått arbeta med dem vi älskar mest.

Dessutom, om någon undrar, det finns inte längre någon mamma på Edgården.

Anniqa E Nygård

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Umeå vill skrota LOV – pressar omsorgsföretag

WEBB-TV Umeå kommun överväger att skrota valfriheten inom hemtjänsten. Brukare och företagare försöker vinna stöd för friheten att välja.
NYHET Publicerad:

Skogsägare stämmer staten för utebliven ersättning

ÄGANDERÄTT Staten har slutat att ersätta skogsägare i fjällnära områden. Frågan ställs nu på sin spets i ett ärende i Mark- och miljödomstolen i Umeå.
NYHET Publicerad:

Maskinförarna intog centrum

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Att vara maskinförare är att ha ett spännande framtidsyrke där du får jobba med den allra senaste tekniken i en bransch i stark utveckling. Det stod klart när bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna i Skellefteå höll öppet hus på Möjligheternas torg i lördags för alla ungdomar som står inför sitt gymnasieval. "Vi vill sopa undan fördomarna kring yrket och visa vilken kvalitativ utbildning man får om man väljer att utbilda sig till maskinförare på ME-skolan", säger Anita Ifrig, regionchef för ME Nord.
NYHET Publicerad:

Jämställt på verkstadsgolvet

ARBETSMILJÖ På monteringen gäller varannan damernas. Det är lika självklart att en man vabbar som en kvinna och dessutom är personalen friskare. Knepet är att integrera jämställdhetsarbetet i vardagen, enligt Indexators hr-chef Linda Lönnerskog.
NYHET Publicerad:

Taxiförarlegitimation: Individuell prövning avgör hur snabbt det går

REPLIK I en artikel kritiserar Patric Gustafsson, vd för Sorsele Buss och Taxi, Transportstyrelsen för långa handläggningstider i samband med förarlegitimationer för taxi. Här svarar myndigheten på kritiken.
NYHET Publicerad:

Väntan på godkänt körkort sätter käppar i hjulen

REGELKRÅNGEL Bristen på taxichaufförer blir inte hjälpt av att Transportstyrelsens handläggning är långdragen. Patric Gustafsson, vd för Sorsele Buss och Taxi, fick lägga om sin verksamhet för att myndighetens pappersjobb drog ut på tiden.
NYHET Publicerad:

Ring din arbetsgivarorganisation!

Hur ska du som arbetsgivare agera om en medarbetare som behöver körkort förlorar det? Har du alltid ett ansvar att omplacera? Eller beror det på? Arbetsgivardagen i Umeå inleddes med en interaktiv övning där deltagarna fick vara med och tycka till om hur situationen skulle lösas. Slutsatsen av övningen, om du är osäker ring din arbetsgivarorganisation för råd.
NYHET Publicerad:

Andra Gasellen på raken

GASELLVINNARE Personalkollen AB är årets Gasellvinnare i Västerbotten 2018. Den minnesgode kanske känner igen sig. Det är faktiskt företagets andra raka Gaselltriumf i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Sorsele har Norrlands bästa företagsklimat

KRÖNIKA I snart 20 år har Svenskt Näringsliv undersökt företagsklimatet i Sverige. Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta och utveckla framgångsrika företag. Nyckeln till att fler människor kan erbjudas jobb och skatteintäkterna ökar. Med andra ord samhällets nyckel till framgång om vi ska fortsätta att bygga vår fantastiska välfärd.
NYHET Publicerad:

Lottas Omsorg expanderar till Örnsköldsvik

VALFRIHET Hemtjänstföretaget Lottas Omsorg har expanderat rekordsnabbt i Umeå. Nu inleder företaget en ny satsning på sydligare breddgrader. Med 20 anställda direkt från start är grundare, vd och delägare Lotta Lundsten förväntansfull, "Ingen kan säga vart det tar vägen men vi ser fram emot att erbjuda våra tjänster inom personlig assistans, städning och hushållsnära tjänster nu även till boende i Örnsköldsviks kommun".
NYHET Publicerad:

Boliden rekryterar på bred front

KOMPETENS Smältverket Boliden Rönnskär i Skelleftehamn står inför en stor utmaning. De närmaste åren går var fjärde medarbetare i pension, och det har fått företaget att tänka om och bredda sin rekrytering. Fokus ligger på cheferna.
NYHET Publicerad:

Sverige behöver ett ledarskap som prioriterar företagen

VALET 2018 Som ny regionchef har jag lagt tid på att följa den politiska debatten och föga är man förvånad över att det lovas vitt och brett i valtider från de olika partierna. Men eftersmaken biter sig kvar, hur blir det egentligen efter valet?
NYHET Publicerad:

Flygskatten slår hårt mot norrlandsort

TRANSPORTER Flygbolaget BRA drar ner verksamheten i Umeå och minskar flygandet till Stockholm med 40 procent. 15 personer blir arbetslösa och miljövänliga flygplan byts mot äldre jetmaskiner. Boven är den omdiskuterade flygskatten.
NYHET Publicerad:

Företagarupprop: Bärplockarskatt hotar jobben

ÖPPET BREV TILL REGERINGEN Regeringens förslag att beskatta bärplockare hotar svenska jobb inom livsmedelsindustrin, som i sin tur leder till lägre skatteintäkter och minskade exportintäkter. Vi begär att regeringen omgående stoppar förslaget, skriver 13 företagare i ett öppet brev till regeringen.
NYHET Publicerad:

”Fler måste komma i riktiga arbeten”

VALET 2018 Bengt Nises, vd för Fastighetssnabben, ger sin syn på vad han som företagare tycker är viktigt och förväntar sig av politiker inför kommande mandatperiod.
NYHET Publicerad:

Ny regionchef i Västerbotten

NY PÅ JOBBET Den 13 augusti tillträdde Mats Andersson tjänsten som regionchef på Svenskt Näringsliv Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Välfärden säkras genom effektivitet och ny teknik

VALET 2018 Välfärden står inför stora utmaningar. Bristen på arbetskraft, fler som blir äldre och en ökad försörjningsbörda. Situationen kräver ett trendbrott. Sverige behöver ta ett nytt välfärdskliv och det finns lösningar därute. Lösningar för förbättrad effektivitet och lösningar genom ny teknik. Kan vi genomföra lösningarna kan vi också i framtiden få en välfärd i världsklass. Det skriver Matilda Henningsson, Svenskt Näringsliv i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Västerbotten behöver en kompetensförsörjning i världsklass

REKRYTERING Kompetensförsörjningen är en av de största utmaningarna för företagen. Många har svårt att rekrytera och Svenskt Näringslivs rekryteringsenkät visar på att ett av fyra rekryteringsförsök misslyckas. Bristen finns i nästan alla branscher och yrken.
NYHET Publicerad:

ROT och RUT skapar jobb

VALET 2018 Över 30 000 nya arbetstillfällen har skapats genom RUT under reformens första 10 år konstaterar Almega. Av dessa jobb har 23 000 gått till människor som har stått utanför arbetsmarknaden. Den sänkta skatten på hushållsnära tjänster har visat sig vara en framgångsrik jobbskapare.
NYHET Publicerad:

Företagen önskar förändringar i LAS

REGELKRÅNGEL Företagare i Västerbotten vittnar om att de vill anställa fler nya medarbetare, men att osäkerheten ofta är för stor. En felrekrytering riskerar att bli mycket kostsam, i synnerhet för små företag där varje krona spelar stor roll på marginalen. Osäkerheten beror i stor utsträckning på LAS.