Kalla mig aldrig mamma på jobbet

NYHET Publicerad

GÄSTKRÖNIKA Man måste skilja på jobb och fritid. För den som är anställd är det naturligt, för de flesta företagare är det ett givet mål att ordna sig arbetsfri fritid. Har man som jag arbetsplatsen på gården, kontoret inne i huset och barn som närmaste medarbetare är det en liten kamp. Därför är jag ”Anniqa” på jobbet och ”mamma” när barnen kommer på besök.

Anniqa E Nygård och Benjamin, Edgården

Mamma Anniqa E Nygård och sonen Benjamin, Edgården.

Företaget Edgården producerar griskött och jag och maken Arne har drivit det sedan 1985. För ett och ett halvt år sedan startade vi Grisbilen. Det gjordes som en vidareutveckling av företaget.

Från att tidigare ha sålt köttet till slakterier började vi själva sälja både kött och vissa charkprodukter. Vi köpte en liten skåpbil som vi folierade grisrosa och levererar nu kött till våra kunder, både privatpersoner och restauranger.

I samband med det anställde vi både sonen Benjamin och dottern Isabelle. Ytterligare två personer är anställda i företaget.

Det är en fantastisk förmån att få jobba med sina barn och att kunna lära sig något helt nytt tillsammans. Vi kunde förstås stycka en gris, visst, men det gick i slow motion. Det har vi lärt oss. Vi hyrde in styckare som höll gårdskurs med oss.

Och jag vet inte hur många kilo prinskorv vi kastade bort. Men till slut hade vi tillsammans hittat rätt recept, en mix som vi är stolta över. Och vi har gjort det tillsammans.

Men familjeföretagandet har sina avigsidor också. Jag och Benjamin jobbar båda heltid med Grisbilen. Äpplet har inte fallit så långt från trädet, kan man väl säga, för vi är ganska lika i vårt sätt. Hetlevrade, riktigt tvärarga ibland. Det går visserligen fort över, men det ursäktar inte.

Jag har jobbat på flera ställen tidigare och det skulle aldrig falla mig in att skrika på en medarbetare. Men det gjorde jag mot sonen. Och han mot mig.

Inte ofta, men när stressen kröp sig på släppte spärrarna. Det gick så långt att vi var tvungna att sätta oss ner och skapa uppträdanderegler.

”Vi skriker inte åt varann på jobbet.” Det var en regel. Det är egentligen självklart, men för oss som jobbar i ett familjeföretag var det en process.

Vi införde också budgetmöten där vi gick igenom resultat och förväntad försäljning. Vi satte upp planeringsmöten. Ska vi ha två bilar? Ska vi öka området eller kanske satsa på en kylbil i Stockholm, där marknaden är ännu större? Vi hade möten där vi diskuterade vårt produktutbud. Och vi diskuterade arbetstider. Vi har ingen stämpelklocka, men vi insåg att det behövs fasta tider. Vi började också med enklare event, typ after work någon gång i halvåret.

Den som har kaos i huvudet behöver tydliga ramar och det har fungerat för oss. Allt det där som är självklart på andra arbetsplatser, det finns där av en anledning, nämligen att det behövs. Nu har vi det också och vi jobbar med respekt, delaktighet och glädje.

I somras tog vi ytterligare ett steg för att skilja arbete från fritid när vi införde en företagstelefon. Jag har haft min privata telefonen i företaget och tagit emot både frågor och beställningar alla möjliga tider på dygnet. Någon hade en lördagskväll kommit på att de skulle grilla en hel gris och telefonen har ringt före klockan sex på söndagsmorgnar.Jobb och fritid smälter ihop i en inte så lyckosam mix.

Nu är det slut med det. Den som har semester är ledig.

Kontoret, som vi har hemma i huset, ska också ut. Det blir ingen lång flytt, bara tvärs över gårdsplanen, men det blir bättre. Det är ytterligare ett steg i att separera jobbet från fritiden.

Vi har vänt på många stenar när vi startat Grisbilen, som ju är en helt ny gren i ett inarbetat företag. Vi har lärt oss hantverk vi inte tidigare kunde, vi har jobbat med försäljning och marknadsföring mot kunder på ett nytt sätt och vi har slipat på våra personliga brister gentemot varann. Vi har blivit mer kompetenta, mer proffsiga.

Det är svårt att driva ett familjeföretag och det har inte varit roligt alla dagar på jobbet. Men vi har lärt oss mycket nytt, vi har växt i en takt som vi själva bestämt och vi har fått arbeta med dem vi älskar mest.

Dessutom, om någon undrar, det finns inte längre någon mamma på Edgården.

Anniqa E Nygård

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Lycksele rivstartar 2019

FÖRETAGSKLIMAT Under 48 år har Socialdemokraterna haft egen majoritet i Lyckseles kommunfullmäktige. Efter valet 2018 är epoken över och Alliansen har getts förtroendet att styra. "Vi vill stärka samarbetet mellan kommunen och våra näringsidkare", säger kommunalrådet Christer Rönnlund (M).
NYHET Publicerad:

Umeå synliggör osund konkurrens

FÖRETAGSKLIMAT Tanken är att kommunen inte ska konkurrera med det privata näringslivet och nu har Umeå kommun synliggjort sin tjänst där vem som helst kan anmäla misstänkt osund konkurrens.
NYHET Publicerad:

Åsele vill ta krafttag 2019

FÖRETAGSKLIMAT "Det finns väldigt mycket att göra, plats 287 är nästan så dåligt man kan komma", konstaterar Andreas From (S), kommunstyrelsens nya ordförande i Åsele. Rankingen av företagsklimatet i kommunen vittnar om en längre kräftgång som kommunen vill bryta.
NYHET Publicerad:

”Företagen måste också bli tydligare”

INSPIRATIONSDAG Tjänstemän och politiker från Umeå lät sig inspireras av Cecilia Lejon som berättade om hur Trellborgs kommun fått fler nyanlända att gå från bidrag till självförsörjning genom digitalisering och en attitydförändring, som genomsyrade hela organisationen.
NYHET Publicerad:

Möt Västerbottens framtid på Entreprenörskap på riktigt 2019

UNG FÖRETAGSAMHET Den 14 mars är det dags för Entreprenörskap på riktigt 2019, Västerbottens regionala UF-mässa där länets UF-företagare ställer ut för att visa upp och sälja sina produkter. I år ställer över 130 UF-företag ut på Scandic i Skellefteå och mässan håller öppet mellan klockan 11:00-18:00. Mässan är öppen för allmänheten och det är fritt inträde.
NYHET Publicerad:

Företagsamheten växer i Sorsele

FÖRETAGSAMHET Nyföretagsamheten i Sorsele växer. När det gäller andelen företagsamma kvinnor ligger Västerbotten som län fortfarande under snittet för övriga Sverige. Bjurholm är en av de kommuner i Sverige med högst andel äldre företagsamma, visar Svenskt Näringslivs undersökning om företagsamheten i landet.
NYHET Publicerad:

Norsjö jobbar på inslagen väg

FÖRETAGSKLIMAT Det övergripande målet i Norsjö kommun är att förbättra företagsklimatet och på sikt möjliggöra för fler lokala företagare att kunna lägga bud på kommunala upphandlingar. "Vi är på rätt väg och har byggt upp ett förtroende", säger Mikael Lindfors (S), kommunstyrelsens ordförande.
NYHET Publicerad:

Privata aktörer fick nobben av Skellefteå kommun

KONKURRENS Privata intressenter fick nobben. Förlusttyngd restaurang blir kvar i kommunal regi i Skellefteå. Politikerna oeniga om beslutet, som går stick i stäv med kommunens näringspolitiska program.
NYHET Publicerad:

Vännäs jobbar för att bli en av de 50 främsta

FÖRETAGSKLIMAT Vännäs kommun har på en handfull år klättrat från plats 236 till 78 i rankingen av företagsklimatet. ”Nu har vi skruvat upp förväntningarna i Vännäs. Målsättningen är att bli en av landets 50 främsta kommuner", säger kommunalrådet Johan Söderling (S).
NYHET Publicerad:

Bygg- och tjänstesektorn går starkast i Västerbotten

KONJUNKTUR Störst optimism inom länets bygg- och tjänstesektor, visar Svenskt Näringslivs konjunkturrapport."Västerbottens företag uppvisar en något starkare optimism och konjunktur än genomsnittet för företag i övriga Sverige," säger Mats Andersson, regionchef för Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Nordmaling jobbar på nästa kapitel i framgångssagan

FÖRETAGSKLIMAT 2013 stod Nordmaling för sitt bottenrekord – sedan påbörjades resan uppåt och i dag skriver vi om en framgångshistoria där företagarna lovsjunger kommunen. Nu väntar fortsatta satsningar på företagsklimatet och det finns flera idéer. ”Jag är så glad över att få fortsätta arbetet som vi drivit hårt under fyra år”, säger Madelaine Jakobsson (C).
NYHET Publicerad:

Topp-100 är målet på sikt för Vindeln

FÖRETAGSKLIMAT Företagsklimatet i Vindeln rankas inom den sämre tredjedelen av Sveriges kommuner. Men målsättningen är att hamna bland de 100 bästa. ”Vi måste hitta flera arenor för samtal med näringslivet och tillsammans bestämma oss för vad som vi i första hand måste prioritera i framtiden”, säger kommunalrådet Mathias Haglund.
NYHET Publicerad:

Kommunikation är nyckeln för att bli bättre

FÖRETAGSKLIMAT Trots en stor förbättring av företagsklimatet i Storuman finns fortfarande saker att jobba på. Tomas Mörtsell (C), kommunstyrelseordförande, anser att kommunikationen mellan näringslivet och kommunorganisationen är ett viktigt område i det arbetet.
NYHET Publicerad:

Nytt varsel slår mot hamnen i Holmsund

HAMNKONFLIKTEN Hamnarbetarkonflikten trappas upp, nytt varsel lagt som slår mot hamnföretagen i Holmsund. Svenskt Näringsliv vill se ny lagstiftning på plats snarast för att förhindra den här typen av konflikter.
NYHET Publicerad:

Han lovar ökad dialog med näringslivet

FÖRETAGSKLIMAT ”Nu ska vi ha igång en dialog, ordna olika företagsluncher som inte funnits. Vi måste sätta ner foten och ta oss ut och för att träffa företagare i deras miljöer och prata om deras önskemål”. Det lovar Greger Lindqvist (S), som har återkommit som kommunalråd i Dorotea.
NYHET Publicerad:

Bjurholm är minst men fortsatt stark

FÖRETAGSKLIMAT Bjurholm fortsätter att driva ett långsiktigt och framgångsrikt företagsklimat – år efter år har Sveriges minsta kommun legat runt topp 50. "Det är en nödvändighet att fortsätta jobba för en bra dialog med företagen om man snabbt ska fånga upp vad som händer", säger Christina Lidström (M), kommunstyrelsens ordförande.
NYHET Publicerad:

Ny vd på besök i expansiv region

VINDELN Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke är ute på turné för att träffa företagare och regionkontor runt om i landet. Nyligen besöktes Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Här är gymnasieutbildningarna som ger högst lön

GYMNASIEVALET Så undviker du arbetslöshet efter avslutade gymnasiestudier
NYHET Publicerad:

Malå sneglar på Sorsele

FÖRETAGSKLIMAT ”Här i Malå finns alla förutsättningar för ett bättre företagsklimat än en bottenplats i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Se på grannkommunen Sorsele som tillhör de allra bästa i landet. Hur kan man vara så mycket bättre där?”, säger nya kommunalrådet Lennart Gustavsson (V).
NYHET Publicerad:

Mjölkbonden har gett Sorsele lyftet

FÖRETAGSKLIMAT ”Topplatsen i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet ser jag mest som grädde på moset. Viktigast är ändå hur vi jobbar för företagens bästa och utveckling. Det är ju där jobben skapas vilket kan leda till nödvändiga befolkningsökningar", säger Kjell Öjeryd, kommunalråd i Sorsele och även mjölkbonde med 70-talet kor.