Kalla mig aldrig mamma på jobbet

NYHET Publicerad

GÄSTKRÖNIKA Man måste skilja på jobb och fritid. För den som är anställd är det naturligt, för de flesta företagare är det ett givet mål att ordna sig arbetsfri fritid. Har man som jag arbetsplatsen på gården, kontoret inne i huset och barn som närmaste medarbetare är det en liten kamp. Därför är jag ”Anniqa” på jobbet och ”mamma” när barnen kommer på besök.

Anniqa E Nygård och Benjamin, Edgården

Mamma Anniqa E Nygård och sonen Benjamin, Edgården.

Företaget Edgården producerar griskött och jag och maken Arne har drivit det sedan 1985. För ett och ett halvt år sedan startade vi Grisbilen. Det gjordes som en vidareutveckling av företaget.

Från att tidigare ha sålt köttet till slakterier började vi själva sälja både kött och vissa charkprodukter. Vi köpte en liten skåpbil som vi folierade grisrosa och levererar nu kött till våra kunder, både privatpersoner och restauranger.

I samband med det anställde vi både sonen Benjamin och dottern Isabelle. Ytterligare två personer är anställda i företaget.

Det är en fantastisk förmån att få jobba med sina barn och att kunna lära sig något helt nytt tillsammans. Vi kunde förstås stycka en gris, visst, men det gick i slow motion. Det har vi lärt oss. Vi hyrde in styckare som höll gårdskurs med oss.

Och jag vet inte hur många kilo prinskorv vi kastade bort. Men till slut hade vi tillsammans hittat rätt recept, en mix som vi är stolta över. Och vi har gjort det tillsammans.

Men familjeföretagandet har sina avigsidor också. Jag och Benjamin jobbar båda heltid med Grisbilen. Äpplet har inte fallit så långt från trädet, kan man väl säga, för vi är ganska lika i vårt sätt. Hetlevrade, riktigt tvärarga ibland. Det går visserligen fort över, men det ursäktar inte.

Jag har jobbat på flera ställen tidigare och det skulle aldrig falla mig in att skrika på en medarbetare. Men det gjorde jag mot sonen. Och han mot mig.

Inte ofta, men när stressen kröp sig på släppte spärrarna. Det gick så långt att vi var tvungna att sätta oss ner och skapa uppträdanderegler.

”Vi skriker inte åt varann på jobbet.” Det var en regel. Det är egentligen självklart, men för oss som jobbar i ett familjeföretag var det en process.

Vi införde också budgetmöten där vi gick igenom resultat och förväntad försäljning. Vi satte upp planeringsmöten. Ska vi ha två bilar? Ska vi öka området eller kanske satsa på en kylbil i Stockholm, där marknaden är ännu större? Vi hade möten där vi diskuterade vårt produktutbud. Och vi diskuterade arbetstider. Vi har ingen stämpelklocka, men vi insåg att det behövs fasta tider. Vi började också med enklare event, typ after work någon gång i halvåret.

Den som har kaos i huvudet behöver tydliga ramar och det har fungerat för oss. Allt det där som är självklart på andra arbetsplatser, det finns där av en anledning, nämligen att det behövs. Nu har vi det också och vi jobbar med respekt, delaktighet och glädje.

I somras tog vi ytterligare ett steg för att skilja arbete från fritid när vi införde en företagstelefon. Jag har haft min privata telefonen i företaget och tagit emot både frågor och beställningar alla möjliga tider på dygnet. Någon hade en lördagskväll kommit på att de skulle grilla en hel gris och telefonen har ringt före klockan sex på söndagsmorgnar.Jobb och fritid smälter ihop i en inte så lyckosam mix.

Nu är det slut med det. Den som har semester är ledig.

Kontoret, som vi har hemma i huset, ska också ut. Det blir ingen lång flytt, bara tvärs över gårdsplanen, men det blir bättre. Det är ytterligare ett steg i att separera jobbet från fritiden.

Vi har vänt på många stenar när vi startat Grisbilen, som ju är en helt ny gren i ett inarbetat företag. Vi har lärt oss hantverk vi inte tidigare kunde, vi har jobbat med försäljning och marknadsföring mot kunder på ett nytt sätt och vi har slipat på våra personliga brister gentemot varann. Vi har blivit mer kompetenta, mer proffsiga.

Det är svårt att driva ett familjeföretag och det har inte varit roligt alla dagar på jobbet. Men vi har lärt oss mycket nytt, vi har växt i en takt som vi själva bestämt och vi har fått arbeta med dem vi älskar mest.

Dessutom, om någon undrar, det finns inte längre någon mamma på Edgården.

Anniqa E Nygård

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Minskad regelbörda högst på önskelistan

MINSKAD REGELBÖRDA Svenskt Näringsliv har bett sina medlemsföretag att värdera hur viktiga en mängd olika (val)frågor är för dem som företagare. Minskad regelbörda är den absolut viktigaste frågan enligt företagen i Västerbotten, 82 procent anger att det är viktigt eller mycket viktigt för dem. ”Det har kommit till en punkt där jag ofta känner oro för att jag missat någon regel eller något tillstånd. Som företagare vill jag såklart göra rätt, men det är både svårt och tidskrävande att hålla reda på allt. Det har gått för långt, det måste bli enklare att kunna uppfylla alla regler”, säger Mia Karlsson-Jonsson, VD och ägare av Rex i Umeå.
NYHET Publicerad:

Hög etableringsåldern för högskoleutbildade

UTBILDNING Det tar längre tid för högskoleutbildade i Sverige att etablera sig på arbetsmarknaden jämfört med motsvarande grupp i till exempel Norge och Danmark. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv. Den höga etableringsåldern påverkar de offentliga finanserna negativt och riskerar att ge individen en lägre livslön och pension än nödvändigt.
NYHET Publicerad:

Företagarröster till riksdagskandidater

RIKSDAGSKANDIDAT 2018 Åsa Karlsson och Fredrik Stenberg, Skellefteå är nya på socialdemokraternas riksdagslista i Västerbotten. Om valresultatet i höst blir detsamma som 2014 kommer bägge att sitta i riksdagen. För att ge dessa eventuellt nya riksdagsledamöter företagarinspel fick de träffa skellefteåföretagarna  Roger Fransson, Skeprint, Tommy Lundström, Autotech teknikinformation och Anna Larsson, Nygatan 57.
NYHET Publicerad:

100 dagar kvar till valet

KRÖNIKA Svenskt Näringsliv har summerat den rödgröna regeringens politik mellan år 2014–2018 och resultatet är tyvärr beklämmande. Av de totalt 92 initiativ regeringen har vidtagit under mandatperioden har en majoritet, 53 stycken, varit negativa för näringslivet. Regelbördan har ökat och skatterna har höjts med 70 miljarder, som i huvudsak belastat företagen.
NYHET Publicerad:

Regelkrångel vid expertimport

GÄSTKRÖNIKA Brännland Cider har producerat iscider och cider sedan 2012. Vi är ett litet företag i Västerbotten som snabbt etablerat oss som en kvalitetsproducent nationellt och internationellt. Vi är ett kärn-team på tre personer som finns i den dagliga verksamheten och omsätter ca 3 miljoner per år.
NYHET Publicerad:

Reformer för framtiden

RIKSDAGSKANDIDAT 2018 Kompetensförsörjning var ämnet som dominerade när företagare från länet fick träffa riksdagskandidaterna för moderaterna, Edward Riedl och Elisabeth Björnsdotter Rahm. Ett möte där företagarna fick ge en uppdaterad bild vad gäller näringslivets förutsättningar i Västerbotten och Sverige. Politikerna fick ge sin syn på villkoren för att driva företag i Sverige idag, och hur de borde förändras.
NYHET Publicerad:

Årets betyg från expertjuryn

FÖRETAGSKLIMATET Vi har ett resultat! Expertjuryn, på 1450 företagare, har sagt sitt. Nio kommuner i Västerbotten får högre betyg för sitt företagsklimat. Och en av kommunerna når betyget godkänt för första gången på elva år.
NYHET Publicerad:

Skruv på sin business

ENTREPRENÖRSKAP Det började som en idé mellan tre skateboardåkande gymnasiekompisar. Nu har tanken på att revolutionera marknaden inom muttrar kommit darrande nära verklighet. "Målet är att kunna starta tillverkning i Skellefteå och ge något tillbaka till stan", säger Alexander Harpa, ägare av Combolt AB.
NYHET Publicerad:

Hotelldirektör suddar ut negativ attityd till besöksnäringen

REKRYTERING Låg arbetslöshet och ett oförtjänt rykte om att vara en genomfartsbransch gör att hotelldirektör Sara Johansson jobbar proaktivt för att kunna anställa engagerad personal. "Vi måste synas och visa på goda exempel från branschen", säger hon.
NYHET Publicerad:

Företagen i Västerbotten väljer bort Arbetsförmedlingen

ARBETSFÖRMEDLINGEN Förtroendet för Arbetsförmedlingen vacklar. Bara 17 procent av företagen planerar att ta hjälp av myndigheten för att hantera kompetensbehovet de närmaste åren. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv. Hela 80 procent av företagen i Västerbotten kommer framöver att välja bort Arbetsförmedlingen. ”Det är ett kraftigt underbetyg för myndigheten. Förtroendet är kört i botten”, säger Karina Folkesson, regionchef för Svenskt Näringsliv i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Samarbete eller kannibalism

REKRYTERING IT-konsulten Tieto i Umeå är ett av alla företag som har svårt hitta medarbetare. "Ledsamt att tänka på att jobben försvinner härifrån," säger Patrik Jonsson, sajtchef på Tieto i Umeå. "Vi skulle kunna ha mellan 30-40 personer fler anställda."
NYHET Publicerad:

Ingen medarbetare att finna till var femte jobb

REKRYTERINGSENKÄTEN 2018 Det blir allt svårare för länets företag att hitta medarbetare. Det visar Svenskt Näringslivs nya rekryteringsenkät. Företagen tvingas tacka nej till order, deras planer på att expandera stoppas och lönsamheten påverkas.
NYHET Publicerad:

Vill du vara VD för en dag?

#GILLAJOBBSKAPARNA Är du ung, bor i Västerbotten och nyfiken på vad det innebär att vara jobbskapare? Då kan du delta i tävlingen ”VD för en dag”. Vinnarna har möjlighet att få testa på att vara VD för en dag hos Josef Alenius på Texor i Lycksele, Anna Larsson på Nygatan 57 i Skellefteå eller Anna Strandgren på Modigt/Gränslöst i Umeå.
NYHET Publicerad:

Våra jobbskapare i rampljuset!

#GILLAJOBBSKAPARNA Jobb skapas av företagsamma människor. Med rätt förutsättningar vågar fler förverkliga idéer och utveckla sina företag. Deras företag skapar jobb och framtidstro långt utanför storstäder och tillväxtregioner. Under april månad vill vi rikta extra uppmärksamhet mot alla jobbskapare ute i landet. ”Nu drar vi igång kampanjen Gilla Jobbskaparna i sociala medier och med aktiviteter runt om i Västerbotten”, säger Karina Folkesson, regionchef Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Kretskort betalar läkarbesök

VÄLFÄRDSAVTRYCK Företaget Techsam Electronics med 46 anställda bidrar med 6 100 000 kr till välfärden varje år. Det motsvarar kostnaden för 4 116 läkarbesök i primärvården, 62 grundskoleplatser eller löner till 11 barnmorskor. "Jag har ju haft koll på summorna men inte att det genererar så mycket till välfärden. Det känns bra! Inte ens de som styr landet tänker nog på detta", säger Håkan Johansson, vd för Techsam Electronics.
NYHET Publicerad:

Västerbottningen allt företagsammare

FÖRETAGSAMHET Sorsele har flest företagsamma, flest företagsamma kvinnor och starkast nyföretagsamhet i länet. Det visar Svenskt Näringslivs Företagsamhetsrapport. Men företagsamheten ökar i alla kommuner i länet. Ett varningstecken är dock att över 20 procent av alla företagsamma är över 64 år.
NYHET Publicerad:

Samarbete högt på kommunernas agenda

FÖRETAGSKLIMAT När Svenskt Näringslivs inspirationsdag för ett förbättrat företagsklimat hölls i Umeå var det fullsatt med inbjudna politiker och tjänstemän. Föreläsningar och workshops stod på programmet. ”Under 2017 började vi arbeta med företagsklimatet på ett annat sätt i Åsele. Nu är det mer tydligt att vi gör det här tillsammans”, säger Linnea Lindberg, kommunalråd Åsele kommun.
NYHET Publicerad:

Storm i skogspolitiken – äganderätten hotas

ÄGANDET Privata skogsägare blir utan ersättning när staten inför avverkningsförbud. Nu har en kritikstorm blåst upp. Politikerna skyller på varandra i den infekterade frågan om äganderätt och miljöhänsyn. En spricka framträder mellan regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
NYHET Publicerad:

Chips för integration

ENTREPRENÖRSKAP Kan chips öka acceptansen för ett mångkulturellt samhälle? Ja, det kan i alla fall ge ett bidrag, och inspirera till att uppskatta andra kulturer. Så resonerar UF-företaget Kulturchips som är ett av företagen som deltar i Ung Företagsamhet mässa "Entreprenörskap på riktigt 2018" i Umeå.
NYHET Publicerad:

Ett högst barnvänligt företagande

ENTREPRENÖRSKAP Varför ska det som kvinna vara en motsättning i att skaffa barn och driva eget företag samtidigt? Jenny Berg har under de senaste fem åren byggt upp Norrlands enda chokladfabrik samtidigt som hon fött två barn, och aldrig haft en tanke på att det ena skulle hindra det andra.