Staten måste samarbeta långsiktigt om nyanlända

NYHET Publicerad

GÄSTKRÖNIKA En ingenjör från Syrien bör inte förbli städare på ett hotell. Det är nog de flesta överens om. Ändå fastnar alltför många nyanlända akademiker idag i sitt första ingångsjobb trots att de kan gå vidare. Det vinner ingen på. Inte heller jag som gärna och ofta rekryterar nyanlända till vår bransch.

Anna Göransdotter Nilsson, Blå Huset

Anna Göransdotter Nilsson, vd för Blå Huset i Umeå

Foto: Andreas Nilsson

Jag är vd för Blå Huset, som äger och driver sju verksamheter inom besöksnäringen i Umeå. Vi har idag mellan 70-100 anställda beroende på säsong och efterfrågan. Vi har ett kontinuerligt behov av att rekrytera till tidsbegränsade såväl som fasta nya anställningar. Vi behöver växla upp med kockar, receptionister, städpersonal, servicepersonal, diskare, vaktmästare, med flera. Under olika tider på året beroende på säsong. Så funkar vår bransch.

Flera av de jobb vi kan erbjuda är jobb där det handlar mer om att hitta rätt person än att ha ett tjockt cv. Rätt person som delar våra värderingar, med en genuin trygg personlighet och passion för att jobba med oss, kan växa långsiktigt genom att jobba. Så har det alltid varit i besöksnäringen.

Därför har vi också möjlighet att erbjuda jobb till många som i normala fall står en bit ifrån arbetsmarknaden. Vår erfarenhet av att rekrytera folk från exempelvis Bangladesh, Iran eller Afghanistan är mycket positiv. Är individen rätt är arbetsmoralen oftast också hög. Även om språket kan vara en tröskel initialt och detta självklart kan leda till missförstånd samt kräva mer introduktion och handledning, något som kostar tid och pengar.

I teamet har vi relativt nyanlända kollegor med hög akademisk utbildning, som finansekonomer och ingenjörer. De är självklart varmt välkomna att jobba länge hos oss, men vi pratar ofta på chefsnivå om att de kanske inte borde bli kvar här om de faktiskt vill vidare. De ska om möjligt, precis som en svenskfödd, jobba på bank, vid ett ritbord eller med ett byggprojekt.

Idag är risken för inlåsning stor. För när man fått ett jobb är man inte med i statistiken, oavsett om jobbet inte är i linje med ens kompetens. Och vem tar vid i att stötta dem i att fortsätta sträva mot ett yrke, eller till den utbildning de hade påbörjat i hemlandet?

Riksrevisionen har nyligen granskat etableringen av nyanlända i Sverige. Enligt deras rapport är det mycket som inte fungerar. De har därför skrivit ner några rekommendationer till Arbetsförmedlingen för att få saker att fungera bättre. De skriver bland annat om mer individanpassning för att bättre ta tillvara på nyanländas kompetens, att identifiera framgångsrika vägar, projekt och goda exempel samt att förbättra samarbetet med såväl offentliga som privata arbetsgivare.

För några dagar sedan hade jag ett möte med Arbetsförmedlingen om samverkan kring ett långsiktigt pilotprojekt som underlättar för mina nyanlända anställda att fortsätta sin etablering trots att de kanske jobbar hel- eller deltid i något av våra företag. De ska uppmuntras att fortsätta läsa upp sin svenska, validera och komplettera sin utbildning och söka sig vidare i livet.

Fokus ligger idag alldeles för mycket på det första jobbet – och då kvarstår utmaningarna. När det inte finns med ett nästa steg i strategin, vem tar då vid? Det kan inte jag som arbetsgivare i denna bransch bära huvudansvar för. Här behövs insatser från det offentliga. Här behövs fortsatt stöd och råd, nya kontaktytor, nya möten och nya företag.

Vi kan ställa upp som resurs, men vi kan inte finansiera långsiktigheten. Vi har inte ekonomisk möjlighet att sitta med på alla möten och samtal som rör våra anställdas framtid. Där behöver Arbetsförmedlingen gå in med finansiering tidigt och dialogen behöver vara långsiktig, sannolikt två till tre år om det ska fungera för individen, företaget och samhället.

Jag förstår att Arbetsförmedlingen inte ska eller kan favorisera ett företag eller företag inom en viss bransch. Men jag är inte ute efter en gräddfil. Jag tror på ett samhälle där vi tar hand om varandra och försöker skapa möjligheter. Det är mitt personliga sätt att se på världen, men också vårt företags perspektiv, vilket jag är glad för.

Därför riktar jag följande uppmaning till det offentliga Sverige – tänk långsiktigt och ge resurser till samarbetet med näringslivet. Det är hos oss som jobben och tillväxten skapas och vi kan ta emot fler nyanlända om hela vägen är utstakad.

Anna Göransdotter Nilsson, vd Blå Huset

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Umeå vill skrota LOV – pressar omsorgsföretag

WEBB-TV Umeå kommun överväger att skrota valfriheten inom hemtjänsten. Brukare och företagare försöker vinna stöd för friheten att välja.
NYHET Publicerad:

Skogsägare stämmer staten för utebliven ersättning

ÄGANDERÄTT Staten har slutat att ersätta skogsägare i fjällnära områden. Frågan ställs nu på sin spets i ett ärende i Mark- och miljödomstolen i Umeå.
NYHET Publicerad:

Maskinförarna intog centrum

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Att vara maskinförare är att ha ett spännande framtidsyrke där du får jobba med den allra senaste tekniken i en bransch i stark utveckling. Det stod klart när bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna i Skellefteå höll öppet hus på Möjligheternas torg i lördags för alla ungdomar som står inför sitt gymnasieval. "Vi vill sopa undan fördomarna kring yrket och visa vilken kvalitativ utbildning man får om man väljer att utbilda sig till maskinförare på ME-skolan", säger Anita Ifrig, regionchef för ME Nord.
NYHET Publicerad:

Jämställt på verkstadsgolvet

ARBETSMILJÖ På monteringen gäller varannan damernas. Det är lika självklart att en man vabbar som en kvinna och dessutom är personalen friskare. Knepet är att integrera jämställdhetsarbetet i vardagen, enligt Indexators hr-chef Linda Lönnerskog.
NYHET Publicerad:

Taxiförarlegitimation: Individuell prövning avgör hur snabbt det går

REPLIK I en artikel kritiserar Patric Gustafsson, vd för Sorsele Buss och Taxi, Transportstyrelsen för långa handläggningstider i samband med förarlegitimationer för taxi. Här svarar myndigheten på kritiken.
NYHET Publicerad:

Väntan på godkänt körkort sätter käppar i hjulen

REGELKRÅNGEL Bristen på taxichaufförer blir inte hjälpt av att Transportstyrelsens handläggning är långdragen. Patric Gustafsson, vd för Sorsele Buss och Taxi, fick lägga om sin verksamhet för att myndighetens pappersjobb drog ut på tiden.
NYHET Publicerad:

Ring din arbetsgivarorganisation!

Hur ska du som arbetsgivare agera om en medarbetare som behöver körkort förlorar det? Har du alltid ett ansvar att omplacera? Eller beror det på? Arbetsgivardagen i Umeå inleddes med en interaktiv övning där deltagarna fick vara med och tycka till om hur situationen skulle lösas. Slutsatsen av övningen, om du är osäker ring din arbetsgivarorganisation för råd.
NYHET Publicerad:

Andra Gasellen på raken

GASELLVINNARE Personalkollen AB är årets Gasellvinnare i Västerbotten 2018. Den minnesgode kanske känner igen sig. Det är faktiskt företagets andra raka Gaselltriumf i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Sorsele har Norrlands bästa företagsklimat

KRÖNIKA I snart 20 år har Svenskt Näringsliv undersökt företagsklimatet i Sverige. Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta och utveckla framgångsrika företag. Nyckeln till att fler människor kan erbjudas jobb och skatteintäkterna ökar. Med andra ord samhällets nyckel till framgång om vi ska fortsätta att bygga vår fantastiska välfärd.
NYHET Publicerad:

Lottas Omsorg expanderar till Örnsköldsvik

VALFRIHET Hemtjänstföretaget Lottas Omsorg har expanderat rekordsnabbt i Umeå. Nu inleder företaget en ny satsning på sydligare breddgrader. Med 20 anställda direkt från start är grundare, vd och delägare Lotta Lundsten förväntansfull, "Ingen kan säga vart det tar vägen men vi ser fram emot att erbjuda våra tjänster inom personlig assistans, städning och hushållsnära tjänster nu även till boende i Örnsköldsviks kommun".
NYHET Publicerad:

Boliden rekryterar på bred front

KOMPETENS Smältverket Boliden Rönnskär i Skelleftehamn står inför en stor utmaning. De närmaste åren går var fjärde medarbetare i pension, och det har fått företaget att tänka om och bredda sin rekrytering. Fokus ligger på cheferna.
NYHET Publicerad:

Sverige behöver ett ledarskap som prioriterar företagen

VALET 2018 Som ny regionchef har jag lagt tid på att följa den politiska debatten och föga är man förvånad över att det lovas vitt och brett i valtider från de olika partierna. Men eftersmaken biter sig kvar, hur blir det egentligen efter valet?
NYHET Publicerad:

Flygskatten slår hårt mot norrlandsort

TRANSPORTER Flygbolaget BRA drar ner verksamheten i Umeå och minskar flygandet till Stockholm med 40 procent. 15 personer blir arbetslösa och miljövänliga flygplan byts mot äldre jetmaskiner. Boven är den omdiskuterade flygskatten.
NYHET Publicerad:

Företagarupprop: Bärplockarskatt hotar jobben

ÖPPET BREV TILL REGERINGEN Regeringens förslag att beskatta bärplockare hotar svenska jobb inom livsmedelsindustrin, som i sin tur leder till lägre skatteintäkter och minskade exportintäkter. Vi begär att regeringen omgående stoppar förslaget, skriver 13 företagare i ett öppet brev till regeringen.
NYHET Publicerad:

”Fler måste komma i riktiga arbeten”

VALET 2018 Bengt Nises, vd för Fastighetssnabben, ger sin syn på vad han som företagare tycker är viktigt och förväntar sig av politiker inför kommande mandatperiod.
NYHET Publicerad:

Ny regionchef i Västerbotten

NY PÅ JOBBET Den 13 augusti tillträdde Mats Andersson tjänsten som regionchef på Svenskt Näringsliv Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Välfärden säkras genom effektivitet och ny teknik

VALET 2018 Välfärden står inför stora utmaningar. Bristen på arbetskraft, fler som blir äldre och en ökad försörjningsbörda. Situationen kräver ett trendbrott. Sverige behöver ta ett nytt välfärdskliv och det finns lösningar därute. Lösningar för förbättrad effektivitet och lösningar genom ny teknik. Kan vi genomföra lösningarna kan vi också i framtiden få en välfärd i världsklass. Det skriver Matilda Henningsson, Svenskt Näringsliv i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Västerbotten behöver en kompetensförsörjning i världsklass

REKRYTERING Kompetensförsörjningen är en av de största utmaningarna för företagen. Många har svårt att rekrytera och Svenskt Näringslivs rekryteringsenkät visar på att ett av fyra rekryteringsförsök misslyckas. Bristen finns i nästan alla branscher och yrken.
NYHET Publicerad:

ROT och RUT skapar jobb

VALET 2018 Över 30 000 nya arbetstillfällen har skapats genom RUT under reformens första 10 år konstaterar Almega. Av dessa jobb har 23 000 gått till människor som har stått utanför arbetsmarknaden. Den sänkta skatten på hushållsnära tjänster har visat sig vara en framgångsrik jobbskapare.
NYHET Publicerad:

Företagen önskar förändringar i LAS

REGELKRÅNGEL Företagare i Västerbotten vittnar om att de vill anställa fler nya medarbetare, men att osäkerheten ofta är för stor. En felrekrytering riskerar att bli mycket kostsam, i synnerhet för små företag där varje krona spelar stor roll på marginalen. Osäkerheten beror i stor utsträckning på LAS.