Staten måste samarbeta långsiktigt om nyanlända

NYHET Publicerad

GÄSTKRÖNIKA En ingenjör från Syrien bör inte förbli städare på ett hotell. Det är nog de flesta överens om. Ändå fastnar alltför många nyanlända akademiker idag i sitt första ingångsjobb trots att de kan gå vidare. Det vinner ingen på. Inte heller jag som gärna och ofta rekryterar nyanlända till vår bransch.

Anna Göransdotter Nilsson, Blå Huset

Anna Göransdotter Nilsson, vd för Blå Huset i Umeå

Foto: Andreas Nilsson

Jag är vd för Blå Huset, som äger och driver sju verksamheter inom besöksnäringen i Umeå. Vi har idag mellan 70-100 anställda beroende på säsong och efterfrågan. Vi har ett kontinuerligt behov av att rekrytera till tidsbegränsade såväl som fasta nya anställningar. Vi behöver växla upp med kockar, receptionister, städpersonal, servicepersonal, diskare, vaktmästare, med flera. Under olika tider på året beroende på säsong. Så funkar vår bransch.

Flera av de jobb vi kan erbjuda är jobb där det handlar mer om att hitta rätt person än att ha ett tjockt cv. Rätt person som delar våra värderingar, med en genuin trygg personlighet och passion för att jobba med oss, kan växa långsiktigt genom att jobba. Så har det alltid varit i besöksnäringen.

Därför har vi också möjlighet att erbjuda jobb till många som i normala fall står en bit ifrån arbetsmarknaden. Vår erfarenhet av att rekrytera folk från exempelvis Bangladesh, Iran eller Afghanistan är mycket positiv. Är individen rätt är arbetsmoralen oftast också hög. Även om språket kan vara en tröskel initialt och detta självklart kan leda till missförstånd samt kräva mer introduktion och handledning, något som kostar tid och pengar.

I teamet har vi relativt nyanlända kollegor med hög akademisk utbildning, som finansekonomer och ingenjörer. De är självklart varmt välkomna att jobba länge hos oss, men vi pratar ofta på chefsnivå om att de kanske inte borde bli kvar här om de faktiskt vill vidare. De ska om möjligt, precis som en svenskfödd, jobba på bank, vid ett ritbord eller med ett byggprojekt.

Idag är risken för inlåsning stor. För när man fått ett jobb är man inte med i statistiken, oavsett om jobbet inte är i linje med ens kompetens. Och vem tar vid i att stötta dem i att fortsätta sträva mot ett yrke, eller till den utbildning de hade påbörjat i hemlandet?

Riksrevisionen har nyligen granskat etableringen av nyanlända i Sverige. Enligt deras rapport är det mycket som inte fungerar. De har därför skrivit ner några rekommendationer till Arbetsförmedlingen för att få saker att fungera bättre. De skriver bland annat om mer individanpassning för att bättre ta tillvara på nyanländas kompetens, att identifiera framgångsrika vägar, projekt och goda exempel samt att förbättra samarbetet med såväl offentliga som privata arbetsgivare.

För några dagar sedan hade jag ett möte med Arbetsförmedlingen om samverkan kring ett långsiktigt pilotprojekt som underlättar för mina nyanlända anställda att fortsätta sin etablering trots att de kanske jobbar hel- eller deltid i något av våra företag. De ska uppmuntras att fortsätta läsa upp sin svenska, validera och komplettera sin utbildning och söka sig vidare i livet.

Fokus ligger idag alldeles för mycket på det första jobbet – och då kvarstår utmaningarna. När det inte finns med ett nästa steg i strategin, vem tar då vid? Det kan inte jag som arbetsgivare i denna bransch bära huvudansvar för. Här behövs insatser från det offentliga. Här behövs fortsatt stöd och råd, nya kontaktytor, nya möten och nya företag.

Vi kan ställa upp som resurs, men vi kan inte finansiera långsiktigheten. Vi har inte ekonomisk möjlighet att sitta med på alla möten och samtal som rör våra anställdas framtid. Där behöver Arbetsförmedlingen gå in med finansiering tidigt och dialogen behöver vara långsiktig, sannolikt två till tre år om det ska fungera för individen, företaget och samhället.

Jag förstår att Arbetsförmedlingen inte ska eller kan favorisera ett företag eller företag inom en viss bransch. Men jag är inte ute efter en gräddfil. Jag tror på ett samhälle där vi tar hand om varandra och försöker skapa möjligheter. Det är mitt personliga sätt att se på världen, men också vårt företags perspektiv, vilket jag är glad för.

Därför riktar jag följande uppmaning till det offentliga Sverige – tänk långsiktigt och ge resurser till samarbetet med näringslivet. Det är hos oss som jobben och tillväxten skapas och vi kan ta emot fler nyanlända om hela vägen är utstakad.

Anna Göransdotter Nilsson, vd Blå Huset

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Minskad regelbörda högst på önskelistan

MINSKAD REGELBÖRDA Svenskt Näringsliv har bett sina medlemsföretag att värdera hur viktiga en mängd olika (val)frågor är för dem som företagare. Minskad regelbörda är den absolut viktigaste frågan enligt företagen i Västerbotten, 82 procent anger att det är viktigt eller mycket viktigt för dem. ”Det har kommit till en punkt där jag ofta känner oro för att jag missat någon regel eller något tillstånd. Som företagare vill jag såklart göra rätt, men det är både svårt och tidskrävande att hålla reda på allt. Det har gått för långt, det måste bli enklare att kunna uppfylla alla regler”, säger Mia Karlsson-Jonsson, VD och ägare av Rex i Umeå.
NYHET Publicerad:

Hög etableringsåldern för högskoleutbildade

UTBILDNING Det tar längre tid för högskoleutbildade i Sverige att etablera sig på arbetsmarknaden jämfört med motsvarande grupp i till exempel Norge och Danmark. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv. Den höga etableringsåldern påverkar de offentliga finanserna negativt och riskerar att ge individen en lägre livslön och pension än nödvändigt.
NYHET Publicerad:

Företagarröster till riksdagskandidater

RIKSDAGSKANDIDAT 2018 Åsa Karlsson och Fredrik Stenberg, Skellefteå är nya på socialdemokraternas riksdagslista i Västerbotten. Om valresultatet i höst blir detsamma som 2014 kommer bägge att sitta i riksdagen. För att ge dessa eventuellt nya riksdagsledamöter företagarinspel fick de träffa skellefteåföretagarna  Roger Fransson, Skeprint, Tommy Lundström, Autotech teknikinformation och Anna Larsson, Nygatan 57.
NYHET Publicerad:

100 dagar kvar till valet

KRÖNIKA Svenskt Näringsliv har summerat den rödgröna regeringens politik mellan år 2014–2018 och resultatet är tyvärr beklämmande. Av de totalt 92 initiativ regeringen har vidtagit under mandatperioden har en majoritet, 53 stycken, varit negativa för näringslivet. Regelbördan har ökat och skatterna har höjts med 70 miljarder, som i huvudsak belastat företagen.
NYHET Publicerad:

Regelkrångel vid expertimport

GÄSTKRÖNIKA Brännland Cider har producerat iscider och cider sedan 2012. Vi är ett litet företag i Västerbotten som snabbt etablerat oss som en kvalitetsproducent nationellt och internationellt. Vi är ett kärn-team på tre personer som finns i den dagliga verksamheten och omsätter ca 3 miljoner per år.
NYHET Publicerad:

Reformer för framtiden

RIKSDAGSKANDIDAT 2018 Kompetensförsörjning var ämnet som dominerade när företagare från länet fick träffa riksdagskandidaterna för moderaterna, Edward Riedl och Elisabeth Björnsdotter Rahm. Ett möte där företagarna fick ge en uppdaterad bild vad gäller näringslivets förutsättningar i Västerbotten och Sverige. Politikerna fick ge sin syn på villkoren för att driva företag i Sverige idag, och hur de borde förändras.
NYHET Publicerad:

Årets betyg från expertjuryn

FÖRETAGSKLIMATET Vi har ett resultat! Expertjuryn, på 1450 företagare, har sagt sitt. Nio kommuner i Västerbotten får högre betyg för sitt företagsklimat. Och en av kommunerna når betyget godkänt för första gången på elva år.
NYHET Publicerad:

Skruv på sin business

ENTREPRENÖRSKAP Det började som en idé mellan tre skateboardåkande gymnasiekompisar. Nu har tanken på att revolutionera marknaden inom muttrar kommit darrande nära verklighet. "Målet är att kunna starta tillverkning i Skellefteå och ge något tillbaka till stan", säger Alexander Harpa, ägare av Combolt AB.
NYHET Publicerad:

Hotelldirektör suddar ut negativ attityd till besöksnäringen

REKRYTERING Låg arbetslöshet och ett oförtjänt rykte om att vara en genomfartsbransch gör att hotelldirektör Sara Johansson jobbar proaktivt för att kunna anställa engagerad personal. "Vi måste synas och visa på goda exempel från branschen", säger hon.
NYHET Publicerad:

Företagen i Västerbotten väljer bort Arbetsförmedlingen

ARBETSFÖRMEDLINGEN Förtroendet för Arbetsförmedlingen vacklar. Bara 17 procent av företagen planerar att ta hjälp av myndigheten för att hantera kompetensbehovet de närmaste åren. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv. Hela 80 procent av företagen i Västerbotten kommer framöver att välja bort Arbetsförmedlingen. ”Det är ett kraftigt underbetyg för myndigheten. Förtroendet är kört i botten”, säger Karina Folkesson, regionchef för Svenskt Näringsliv i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Samarbete eller kannibalism

REKRYTERING IT-konsulten Tieto i Umeå är ett av alla företag som har svårt hitta medarbetare. "Ledsamt att tänka på att jobben försvinner härifrån," säger Patrik Jonsson, sajtchef på Tieto i Umeå. "Vi skulle kunna ha mellan 30-40 personer fler anställda."
NYHET Publicerad:

Ingen medarbetare att finna till var femte jobb

REKRYTERINGSENKÄTEN 2018 Det blir allt svårare för länets företag att hitta medarbetare. Det visar Svenskt Näringslivs nya rekryteringsenkät. Företagen tvingas tacka nej till order, deras planer på att expandera stoppas och lönsamheten påverkas.
NYHET Publicerad:

Vill du vara VD för en dag?

#GILLAJOBBSKAPARNA Är du ung, bor i Västerbotten och nyfiken på vad det innebär att vara jobbskapare? Då kan du delta i tävlingen ”VD för en dag”. Vinnarna har möjlighet att få testa på att vara VD för en dag hos Josef Alenius på Texor i Lycksele, Anna Larsson på Nygatan 57 i Skellefteå eller Anna Strandgren på Modigt/Gränslöst i Umeå.
NYHET Publicerad:

Våra jobbskapare i rampljuset!

#GILLAJOBBSKAPARNA Jobb skapas av företagsamma människor. Med rätt förutsättningar vågar fler förverkliga idéer och utveckla sina företag. Deras företag skapar jobb och framtidstro långt utanför storstäder och tillväxtregioner. Under april månad vill vi rikta extra uppmärksamhet mot alla jobbskapare ute i landet. ”Nu drar vi igång kampanjen Gilla Jobbskaparna i sociala medier och med aktiviteter runt om i Västerbotten”, säger Karina Folkesson, regionchef Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Kretskort betalar läkarbesök

VÄLFÄRDSAVTRYCK Företaget Techsam Electronics med 46 anställda bidrar med 6 100 000 kr till välfärden varje år. Det motsvarar kostnaden för 4 116 läkarbesök i primärvården, 62 grundskoleplatser eller löner till 11 barnmorskor. "Jag har ju haft koll på summorna men inte att det genererar så mycket till välfärden. Det känns bra! Inte ens de som styr landet tänker nog på detta", säger Håkan Johansson, vd för Techsam Electronics.
NYHET Publicerad:

Västerbottningen allt företagsammare

FÖRETAGSAMHET Sorsele har flest företagsamma, flest företagsamma kvinnor och starkast nyföretagsamhet i länet. Det visar Svenskt Näringslivs Företagsamhetsrapport. Men företagsamheten ökar i alla kommuner i länet. Ett varningstecken är dock att över 20 procent av alla företagsamma är över 64 år.
NYHET Publicerad:

Samarbete högt på kommunernas agenda

FÖRETAGSKLIMAT När Svenskt Näringslivs inspirationsdag för ett förbättrat företagsklimat hölls i Umeå var det fullsatt med inbjudna politiker och tjänstemän. Föreläsningar och workshops stod på programmet. ”Under 2017 började vi arbeta med företagsklimatet på ett annat sätt i Åsele. Nu är det mer tydligt att vi gör det här tillsammans”, säger Linnea Lindberg, kommunalråd Åsele kommun.
NYHET Publicerad:

Storm i skogspolitiken – äganderätten hotas

ÄGANDET Privata skogsägare blir utan ersättning när staten inför avverkningsförbud. Nu har en kritikstorm blåst upp. Politikerna skyller på varandra i den infekterade frågan om äganderätt och miljöhänsyn. En spricka framträder mellan regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
NYHET Publicerad:

Chips för integration

ENTREPRENÖRSKAP Kan chips öka acceptansen för ett mångkulturellt samhälle? Ja, det kan i alla fall ge ett bidrag, och inspirera till att uppskatta andra kulturer. Så resonerar UF-företaget Kulturchips som är ett av företagen som deltar i Ung Företagsamhet mässa "Entreprenörskap på riktigt 2018" i Umeå.
NYHET Publicerad:

Ett högst barnvänligt företagande

ENTREPRENÖRSKAP Varför ska det som kvinna vara en motsättning i att skaffa barn och driva eget företag samtidigt? Jenny Berg har under de senaste fem åren byggt upp Norrlands enda chokladfabrik samtidigt som hon fött två barn, och aldrig haft en tanke på att det ena skulle hindra det andra.