UF har lärt mig för livet

NYHET Publicerad

GÄSTKRÖNIKA I början på höstterminen 2015 bildade vi UF-företaget L:eft UF. Då hade en del av oss som mål att tjäna pengar, medan andra ville ha bra betyg. Personligen siktade jag mot att få livserfarenhet, och tro mig, jag har fått lära mig och uppleva mer än jag någonsin gjort tidigare. Det har visserligen krävts många timmars hårt arbete, men vilken otrolig resa det har varit. Mitt namn är Jenny Karlsson, jag är 17 år och har precis avvecklat mitt första bolag.

L:eft UF

Jag är en av de 26 400 ungdomar i Sverige, 932 ungdomar i Västerbotten och 276 ungdomar på Dragonskolan som under det senaste läsåret har drivit ett UF-företag. Företaget L:eft UF, som jag var VD för, drevs av mig och tre killar i min klass. Vi ville erbjuda ett enklare, billigare och miljövänligare sätt att ta med sig dryck så vi bestämde oss för att ta fram en egen produkt: en dryck i tablettform.

Vi startade på ruta ett när vi började utveckla vår produkt. Vi hade i stort sett inga kunskaper om ämnet och ingen aning om hur vi skulle göra, men vi visste att vår produkt var något vi ville ta från idé till marknad. Från flera olika håll fick vi höra att det inte var något som var värt att lägga ner tid på eftersom att det ändå inte skulle gå att göra. Min pappa var en av de som var skeptiska och han avrådde mig från att fortsätta försöka. Trots det gav vi inte upp och efter många timmars slit fick vi till slut det resultat vi ville ha. Den 20 januari 2016 kunde vi äntligen lansera vår produkt.

Redan samma dag som produktlanseringen nådde vi vår nollpunkt då vi sålde flera förpackningar via Facebook och som det första UF-företaget någonsin sålde vi i både Utopia och på Umeå Flygplats. Under året jobbade vi ständigt med marknadsföring och försäljning, vi tog fram en grafisk profil för att skapa en identitet och uppskattade marknaden för att kunna anpassa oss efter våra kunder. Vi har deltagit i tävlingar, vunnit priser, hade äran att bli utsedda till Årets UF-företag i Västerbotten och fick delta i SM i Ung Företagsamhet 2016. Dessa saker är bara några av alla de upplevelser jag tar med mig.

Det har hänt en hel del sen förra hösten. Alla saker vi har lärt oss, kämpat oss igenom, fått uppleva och det vi har uppnått. Att bygga upp och driva ett företag utan några tidigare erfarenheter, att tillsammans växa som personer och att ständigt utvecklas som företagare och som team. När vi bildade företaget kände vi inte varandra så väl, men genom med- och motgångar har vi lärt känna såväl oss själva som varandra. Genom att lära av våra misstag, pusha, peppa och ge varandra konstruktiv kritik kunde vi fokusera på vad vi behövde förändra för att bli bättre och lyckas. Man brukar säga “Ingen kan göra allt, men tillsammans kan man åstadkomma mycket” och det stämmer otroligt bra. Allt det här skulle inte ha varit möjligt utan vårt samarbete i företaget.

Förra veckan hade vi bolagsstämma och avvecklade vårt UF-företag enligt Ung Företagsamhets koncept. Det är med blandade känslor jag tar farväl av L:eft UF. Vår resa har inte varit helt lätt och uppenbar, men det var värt varenda kämpande minut. Det är en speciell känsla att ha en produkt man har tagit fram själv, och tanken på att vi dessutom har drivit ett eget företag känns nästintill överväldigande. Att driva UF-företag har varit så mycket mer än jag förväntade mig och jag vill inte att UF-året ska vara över. Men bara för att vårt UF-företag nu är avvecklat betyder inte det att det är slutet, tvärtom tror jag att det är nu vi kan ta chansen att ta nästa steg.

Först ska jag ta sommarlov, ett välförtjänt sådant, men bli inte förvånade om produkten L:eft inom en snar framtid  syns i nya sammanhang. Och bli heller inte förvånade om ni ser namnet Jenny Karlsson kopplat till nya företag i framtiden. För om det är något jag lärt mig under året är det att allt är möjligt och den som ser till att det händer, det är jag. Detta är min hittills viktigaste livserfarenhet, erhållen genom att jag fick möjlighet att driva ett UF-företag.

Jenny Karlsson, L:eft UF

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Umeå vill skrota LOV – pressar omsorgsföretag

WEBB-TV Umeå kommun överväger att skrota valfriheten inom hemtjänsten. Brukare och företagare försöker vinna stöd för friheten att välja.
NYHET Publicerad:

Skogsägare stämmer staten för utebliven ersättning

ÄGANDERÄTT Staten har slutat att ersätta skogsägare i fjällnära områden. Frågan ställs nu på sin spets i ett ärende i Mark- och miljödomstolen i Umeå.
NYHET Publicerad:

Maskinförarna intog centrum

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Att vara maskinförare är att ha ett spännande framtidsyrke där du får jobba med den allra senaste tekniken i en bransch i stark utveckling. Det stod klart när bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna i Skellefteå höll öppet hus på Möjligheternas torg i lördags för alla ungdomar som står inför sitt gymnasieval. "Vi vill sopa undan fördomarna kring yrket och visa vilken kvalitativ utbildning man får om man väljer att utbilda sig till maskinförare på ME-skolan", säger Anita Ifrig, regionchef för ME Nord.
NYHET Publicerad:

Jämställt på verkstadsgolvet

ARBETSMILJÖ På monteringen gäller varannan damernas. Det är lika självklart att en man vabbar som en kvinna och dessutom är personalen friskare. Knepet är att integrera jämställdhetsarbetet i vardagen, enligt Indexators hr-chef Linda Lönnerskog.
NYHET Publicerad:

Taxiförarlegitimation: Individuell prövning avgör hur snabbt det går

REPLIK I en artikel kritiserar Patric Gustafsson, vd för Sorsele Buss och Taxi, Transportstyrelsen för långa handläggningstider i samband med förarlegitimationer för taxi. Här svarar myndigheten på kritiken.
NYHET Publicerad:

Väntan på godkänt körkort sätter käppar i hjulen

REGELKRÅNGEL Bristen på taxichaufförer blir inte hjälpt av att Transportstyrelsens handläggning är långdragen. Patric Gustafsson, vd för Sorsele Buss och Taxi, fick lägga om sin verksamhet för att myndighetens pappersjobb drog ut på tiden.
NYHET Publicerad:

Ring din arbetsgivarorganisation!

Hur ska du som arbetsgivare agera om en medarbetare som behöver körkort förlorar det? Har du alltid ett ansvar att omplacera? Eller beror det på? Arbetsgivardagen i Umeå inleddes med en interaktiv övning där deltagarna fick vara med och tycka till om hur situationen skulle lösas. Slutsatsen av övningen, om du är osäker ring din arbetsgivarorganisation för råd.
NYHET Publicerad:

Andra Gasellen på raken

GASELLVINNARE Personalkollen AB är årets Gasellvinnare i Västerbotten 2018. Den minnesgode kanske känner igen sig. Det är faktiskt företagets andra raka Gaselltriumf i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Sorsele har Norrlands bästa företagsklimat

KRÖNIKA I snart 20 år har Svenskt Näringsliv undersökt företagsklimatet i Sverige. Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta och utveckla framgångsrika företag. Nyckeln till att fler människor kan erbjudas jobb och skatteintäkterna ökar. Med andra ord samhällets nyckel till framgång om vi ska fortsätta att bygga vår fantastiska välfärd.
NYHET Publicerad:

Lottas Omsorg expanderar till Örnsköldsvik

VALFRIHET Hemtjänstföretaget Lottas Omsorg har expanderat rekordsnabbt i Umeå. Nu inleder företaget en ny satsning på sydligare breddgrader. Med 20 anställda direkt från start är grundare, vd och delägare Lotta Lundsten förväntansfull, "Ingen kan säga vart det tar vägen men vi ser fram emot att erbjuda våra tjänster inom personlig assistans, städning och hushållsnära tjänster nu även till boende i Örnsköldsviks kommun".
NYHET Publicerad:

Boliden rekryterar på bred front

KOMPETENS Smältverket Boliden Rönnskär i Skelleftehamn står inför en stor utmaning. De närmaste åren går var fjärde medarbetare i pension, och det har fått företaget att tänka om och bredda sin rekrytering. Fokus ligger på cheferna.
NYHET Publicerad:

Sverige behöver ett ledarskap som prioriterar företagen

VALET 2018 Som ny regionchef har jag lagt tid på att följa den politiska debatten och föga är man förvånad över att det lovas vitt och brett i valtider från de olika partierna. Men eftersmaken biter sig kvar, hur blir det egentligen efter valet?
NYHET Publicerad:

Flygskatten slår hårt mot norrlandsort

TRANSPORTER Flygbolaget BRA drar ner verksamheten i Umeå och minskar flygandet till Stockholm med 40 procent. 15 personer blir arbetslösa och miljövänliga flygplan byts mot äldre jetmaskiner. Boven är den omdiskuterade flygskatten.
NYHET Publicerad:

Företagarupprop: Bärplockarskatt hotar jobben

ÖPPET BREV TILL REGERINGEN Regeringens förslag att beskatta bärplockare hotar svenska jobb inom livsmedelsindustrin, som i sin tur leder till lägre skatteintäkter och minskade exportintäkter. Vi begär att regeringen omgående stoppar förslaget, skriver 13 företagare i ett öppet brev till regeringen.
NYHET Publicerad:

”Fler måste komma i riktiga arbeten”

VALET 2018 Bengt Nises, vd för Fastighetssnabben, ger sin syn på vad han som företagare tycker är viktigt och förväntar sig av politiker inför kommande mandatperiod.
NYHET Publicerad:

Ny regionchef i Västerbotten

NY PÅ JOBBET Den 13 augusti tillträdde Mats Andersson tjänsten som regionchef på Svenskt Näringsliv Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Välfärden säkras genom effektivitet och ny teknik

VALET 2018 Välfärden står inför stora utmaningar. Bristen på arbetskraft, fler som blir äldre och en ökad försörjningsbörda. Situationen kräver ett trendbrott. Sverige behöver ta ett nytt välfärdskliv och det finns lösningar därute. Lösningar för förbättrad effektivitet och lösningar genom ny teknik. Kan vi genomföra lösningarna kan vi också i framtiden få en välfärd i världsklass. Det skriver Matilda Henningsson, Svenskt Näringsliv i Västerbotten.
NYHET Publicerad:

Västerbotten behöver en kompetensförsörjning i världsklass

REKRYTERING Kompetensförsörjningen är en av de största utmaningarna för företagen. Många har svårt att rekrytera och Svenskt Näringslivs rekryteringsenkät visar på att ett av fyra rekryteringsförsök misslyckas. Bristen finns i nästan alla branscher och yrken.
NYHET Publicerad:

ROT och RUT skapar jobb

VALET 2018 Över 30 000 nya arbetstillfällen har skapats genom RUT under reformens första 10 år konstaterar Almega. Av dessa jobb har 23 000 gått till människor som har stått utanför arbetsmarknaden. Den sänkta skatten på hushållsnära tjänster har visat sig vara en framgångsrik jobbskapare.
NYHET Publicerad:

Företagen önskar förändringar i LAS

REGELKRÅNGEL Företagare i Västerbotten vittnar om att de vill anställa fler nya medarbetare, men att osäkerheten ofta är för stor. En felrekrytering riskerar att bli mycket kostsam, i synnerhet för små företag där varje krona spelar stor roll på marginalen. Osäkerheten beror i stor utsträckning på LAS.