SEMINARIUM / MÖTE Län: Västernorrlands län

Efter PUL kommer dataskyddsförordningen – har du koll på dina skyldigheter?

Efter PUL kommer dataskyddsförordningen – har du koll på dina skyldigheter?

Ditt företag påverkas av den nya förordningen som med största sannolikhet träder i kraft våren 2018. De nya reglerna är en förordning vilket innebär att alla länder inom EU kommer att ha samma regler. Förordningen ersätter nuvarande regler, i Sverige Personuppgiftslagen (PUL), och ställer mycket högre krav på företag och organisationer att systematiskt arbeta med dataskyddsfrågor.

Anna-Karin Strömqvist

Anna-Karin Strömqvist, Svensk Handel

Foto: Bjorn Mattisson

Anna-Karin Strömqvist, Svensk Handel, som håller i seminariet berättar;

– De nya reglerna ställer mycket större krav på företag som hanterar personuppgifter, vilket i princip är alla i dagens samhälle. Många idag vet inte om sina skyldigheter, vilket kan bli oerhört kostsamt med de nya reglerna.

2018 kan kännas avlägset men det är inte så mycket tid att vinka på. Det är hög tid att redan nu sätta sig in i vad de nya reglerna innebär för ditt företag och att lägga upp en plan för vilka anpassningar som behöver göras. Det kommer att handla om processer och rutiner liksom investeringar i IT-strukturen.

Om reglerna inte följs finns risk för höga sanktionsavgifter som vid allvarliga brister i dataskyddet kan uppgå till fyra procent av företagets globala omsättning.

Om du inte redan tagit steget och börjat förbereda dig och företaget så passa på nu genom att delta på lunchseminariet. Du som redan är igång med processen, passa på att uppdatera dig och få aktuell input till ditt fortsatta arbete.

Anmälan
Sista anmälningsdag är den 22 november. Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på lunchen.

Välkommen!

Datum och tid

  • Onsdag 30 november 2016, kl. 11:30 – 13:30

Plats

Quality Hotel Sundsvall, Esplanaden 29, Sundsvall

Kontaktpersoner

Anna Hedensjö-Johansson
  • Anna Hedensjö Johansson »