Paneldebatt: Kampen om kompetens

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Hur ska Västernorrland vinna den hårda kampen om arbetskraft? Den frågan kom högst på dagordningen när Företagsekonomiska klubben ordnade paneldebatt.

Anna Hedensjö Johansson, Mathias Nylén, Therese Sjögren, Hans-Erik Nilsson och Carina Bergquist Palm.

Deltagare i panelen: Anna Hedensjö Johansson, Mathias Nylén, Therese Sjögren, Hans-Erik Nilsson och Carina Bergquist Palm.

Kompetensförsörjning – utmaning eller möjlighet för Sundsvall?, var ett ämne som lockade drygt 70 deltagare till lunch med debatt på Hotell Knaust.

På scenen fanns fem personer med god inblick på området: Anna Hedensjö Johansson, Svenskt Näringsliv, Therese Sjögren, Arbetsförmedlingen, Carina Bergquist Palm, CER-nätverket, Hans-Erik Nilsson, Mittuniversitetet och Mathias Nylén, Mittmedia, samt moderatorn Kjell Carnbro.

Matias Nylén

Mathias Nylén, utvecklingschef på Mittmedia, beskrev hur den avdelning han ansvarar för gör för att attrahera spetskompetens.

Starkaste intrycket gjorde Mittmedias utvecklingschef Mathias Nylén, som också hade de mest konkreta synpunkterna och exempel från den egna verksamheten.

Han beskrev hur företagets utvecklingsavdelning vuxit från en handfull medarbetare för några år sedan till att nu bestå av 36 personer. Det som drivit den utvecklingen är den snabba digitalisering som koncernen är mitt inne i, och behovet att kunna rekrytera digital kompetens och affärsutvecklare är stort. För att klara det har utvecklingsavdelningen tänkt nytt.

– Många i regionen jobbar inom it, men finns inom tyngre utveckling inte minst hos de statliga verken. Vi behöver dem som kan utveckla appar och upplevelser och som kan grafisk design. Det gör att vi till exempel har rekryterat kompetens från Spotify, sa Mathias Nylén.

För att kunna attrahera den här gruppen har Mittmedias utvecklingsavdelning ställt om sitt arbetssätt. Organisationen har plattats ut, man arbetar i team där titlar är borttagna och man arbetar agilt, det vill säga snabbrörligt och förändringsbenäget.

– Vi har dessutom medarbetare från många olika länder och har övergått till engelska som språk på jobbet. Detta ger oss också en konkurrensfördel eftersom vi får bättre kontakt med utländska studenter, sa Mathias Nylén.

Kamp om kompetens upplever även CER-nätverket som består av företag inom bank, försäkring och pension.

– Många av dem som utbildas på Mittuniversitetet rekryteras till branschen redan innan de är klara. Vi önskar fler utbildningsplatser inom ekonomi, sa Carina Bergquist Palm, som representerade CER-nätverket men som också är regionchef för Nordea.

– Jag är rädd att vi inte hänger med i digitaliseringen. Kanske behöver vi köpa uppdragsutbildningar av Mittuniversitetet för att klara oss, lade hon till.

Hans-Erik Nilsson från Mittuniversitetet beskrev nuläget som att man de senaste åren haft en bekymmersam 20-procentig neddragning av statliga medel, samt att det finns starkare incitament för att starta utbildningar inom välfärdssektorn än inom it och ekonomi.

– Men däremot finns en intressant marknad i Kina. Vi har förfrågningar från universitet i Bejing som vill skicka betalande studenter till oss, sa Hans-Erik Nilsson.

Ska kineser lösa våra kompetensbehov, eller kommer hjälpen från Norge? Therese Sjögren, chef för Arbetsförmedlingen i Sundsvall och Ånge, har i alla fall gjort försök att vända blicken västerut. Men det har inte lyckats.

– Det finns arbetslösa ingenjörer i Norge. Vi har därför erbjudit lokala företag här att följa med på arbetsmarknadsmässor i Oslo och presentera sig. Men tyvärr har inte ett enda företag nappat på det. Då måste vi ju också ställa frågan, om den påstådda bristen egentligen är så stor, berättade hon.

Hon underströk dock att det helt klart finns många företag som har svårt att hitta arbetskraft. 35 procent av privata företag upplever en brist och att många av dem därför tackar nej till order.

– Problemet är att missmatchen mellan behoven och de arbetssökande är större än den någonsin varit under efterkrigstiden. 75 procent av de arbetssökande tillhör vad som kallas en utsatt grupp, personer med funktionsnedsättning, avsaknad av gymnasiebetyg, utomeuropeiskt födda eller i åldern 55-64 år, sa Therese Sjögren.

I Sundsvall har 55 procent av de utomeuropeiskt födda en utbildning som motsvarar 9-årig grundskola eller lägre.

– De signaler vi får pekar tydligt på att det är en stor missmatch, bekräftade Svenskt Näringslivs regionchef Anna Hedensjö Johansson.

– Men det är också ett problem att det tar alldeles för lång tid för utrikes födda att komma i jobb. Vi måste korta tiden, minska krångel och validera snabbare. Jag vet att branschorganisationen Visita tillsammans med Arbetsförmedlingen satt igång ett projekt för att få fram nya kockar på bara en månad. Vi vill se fler sådana initiativ, fortsatte hon.

Sammanfattningsvis: Det är för stort avstånd mellan kompetensen hos de arbetssökande och företagens behov. Den utmaningen vill Svenskt Näringsliv se en kraftsamling för att möta, inte minst genom aktiva åtgärder som behovsstyrda yrkesutbildningar.

Text och foto: Anders Lövgren

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Korta vägar mellan kommun och näringsliv i Hofors

FÖRETAGSKLIMAT Resultatet i årets enkät om det lokala företagsklimatet vittnar om att samarbetsandan mellan näringsliv och kommun i Hofors är bra, något som bekräftas av företagaren Johanna Grönlund och kommunstyrelsens ordförande Linda-Marie Anttila, S.
NYHET Publicerad:

Kompetensförsörjningen ett växande problem

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Med ett medelvärde på 2,71 hamnar frågan om tillgång på medarbetare med relevant kompetens längst ned i årets enkät om det lokala företagklimatet. "Det är stora utmaningar att få tag i rätt kompetens", säger Johan Olsson på Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Kommuner konkurrerar ut privata företag

KONKURRENS Nästan 20 procent av företagen svarar ja på frågan om de upplever att kommunen eller kommunens företag driver verksamhet som de själva skulle kunna driva i eget bolag. Samtidigt finns det mycket att göra för att upphandlingsförfarandet ska fungera bättre. "Lösningen är en god dialog", säger jurist Birgitta Laurent.
NYHET Publicerad:

Rättviks kommun förstår företagen

ENKÄT Rättvik får högst betyg av alla kommuner på frågan om vägledning vid tillstånd, tillsyn och kontroll. Det är ingen överraskning för företagaren Linda Thorslund Leandersson. "Jag är inte alls förvånad. Kommunen har varit jättestöttande i vårt projekt", säger hon.
NYHET Publicerad:

Munkfors bäst på företagande

ENKÄT Med 4,6 i medelbetyg hamnar Munkfors högst upp i det sammanfattande omdömet om företagsklimatet. "Alla känner att kommunen bryr sig och uppmärksammar företagen", säger Pernilla Melén, vd på Munkforssågar, ett av ortens större företag.
NYHET Publicerad:

Kommuner måste lyssna på lokala företagare

KOMMENTAR Trenden är tydlig. Det lokala företagsklimatet blir bättre. ”Vårt bästa råd till kommuner som vill fortsätta att utvecklas är att lyssna på företagen och låta sig inspireras av de kommuner som presterar bättre", skriver Christer Öhlund, ansvarig för kommunrelationer.
NYHET Publicerad:

Allt bättre företagsklimat

ENKÄT Det lokala företagsklimatet fortsätter att förbättras. I år får rekordmånga kommuner betyget ”bra” i sammanfattande omdöme.  Allra högst betyg får Munkfors i Värmland. "Vi har sett en positiv utveckling under de senaste åren", säger Christer Östlund, ansvarig för kommunrelationer.
NYHET Publicerad:

Gilla Jobbskaparna bjöd på företagssafari

FÖRETAGSSAFARI Under april har kampanjen "Gilla Jobbskaparna" drivits av Svenskt Näringsliv runt om i landet. I Lekebergs kommun, Närke, arrangerades företagssafari och flera av kommunens företagare fick chans att visa vad de gör.
NYHET Publicerad:

Företagen står för hälften av Älvdalens intäkter – politiker ser inte sambandet

VÄLFÄRDSAVTRYCK Ett 40-tal företag arbetar gemensamt för att få kommunens politiker att förstå hur viktiga företagen är för Älvdalens välfärd. "Det är frustrerande att de inte förstår, säger Johanna Petersson", initiativtagare och ägare till Backlunds Skor på orten.
NYHET Publicerad:

HD-dom ger utländska studenter upprättelse

KOMMENTAR HD:s dom ger den amerikanska studenten Connie Dickinson pengarna tillbaka för en utbildning som inte höll måttet. En välkommen upprättelse, skriver Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation.
NYHET Publicerad:

Dags att ta temperaturen på företagsklimatet

KOMMUNRANKNING "Företagsklimatet blir gradvis bättre. Vi vill tro att det bland annat är för att Svenskt Näringsliv för upp frågan på den kommunala agendan. Många kommuner sitter på helspänn och inväntar resultatet, säger Annie Widerberg, projektledare.
NYHET Publicerad:

Öppnar ungas ögon för ingenjörsyrket

TEKNIK Under veckan har Högskolan i Skövdes ingenjörsstudenter träffat 1200 åttondeklassare från hela Skaraborg. Möjligheternas Värld har arrangerats för femte året i rad.
NYHET Publicerad:

Brott mot butik var 15:e sekund – Nu ska alla anmälas

BROTT Fyra stölder i minuten. Sex miljarder kronor. För landets handlare har brott blivit vardagsmat – och bara två procent av brotten polisanmäls. Nu uppmanas handlare att anmäla brott under en vecka i april. ”Brottsligheten har ökat och det har blivit ett tuffare klimat”, säger Ica-handlaren Andreas Bylger.
NYHET Publicerad:

"Myndighetsutövningen behöver bli mer rådgivande"

REGELKRÅNGEL ”Om vi vill att fler ska starta verksamheter i Sverige så måste vi göra regelverken mer användarvänliga. Att fortsätta producera blanketter som ska fyllas i kommer inte att ge högre tillväxt”. Det säger Markus Svensson och Martin Clarstedt från Tillväxt & Tillsyn.
NYHET Publicerad:

Digitalisering nödvändig för att klara välfärden

FÖRETAGSKLIMAT ”Ta ett aktivt beslut och gör en tidsplan för hur ni i kommunerna ska digitalisera ert arbete. Då frigör ni resurser och klarar välfärden." Det är Per Mossebys, expert på digitaliseringsfrågor, råd till kommunala politiker och tjänstemän som vill förbättra företagsklimatet för offentlig sektor.
NYHET Publicerad:

Munkfors hyllat för sitt samarbete med företag

UTMÄRKELSE Munkfors kommun mottog priset Årets Inspiration under Svenskt Näringslivs inspirationsdag i Göteborg. "Det här är ett bevis på att vi jobbar på rätt sätt och har en god samverkan med våra företag", säger Birgitta Svensson, turism- och näringslivschef i kommunen.
NYHET Publicerad:

Att hjälpa företagen ledde till stor succé

FÖRETAGSKLIMAT Det blev stora rubriker när Rättviks kommun slutade ta betalt av företagen för tillsyn som aldrig gjordes. Samtidigt började kommunen skifta fokus, från att enbart bestraffa företag som gör fel till att försöka hjälpa till. ”Företag i dag vill göra rätt”, sade Markus Svensson, hållbarhetsstrateg på Rättviks kommun. Han var en av föreläsarna på Svenskt Näringslivs inspirationsdag i Hässleholm, där ett 80-tal politiker och tjänstemän samlades för att lära sig mer om hur man kan skapa bättre förutsättningar för företagande.
NYHET Publicerad:

En Motalafrukost utan gränser

INTEGRATION Det bjuds på frukost i Motala en solig tisdag i mars och det är inte vilken tisdagsfrukost som helst – det är Gränslös Frukost. Kompetenssökande företag och nyanlända med spetskompetens samlades för en morgon fylld med kontaktskapande och match-making.
NYHET Publicerad:

Samarbete högt på kommunernas agenda

FÖRETAGSKLIMAT När Svenskt Näringslivs inspirationsdag för ett förbättrat företagsklimat hölls i Umeå var det fullsatt med inbjudna politiker och tjänstemän. Föreläsningar och workshops stod på programmet. ”Under 2017 började vi arbeta med företagsklimatet på ett annat sätt i Åsele. Nu är det mer tydligt att vi gör det här tillsammans”, säger Linnea Lindberg, kommunalråd Åsele kommun.
NYHET Publicerad:

Förenkla regelverket och turismsatsningar

FÖRETAGSKLIMAT För att små företag ska ha en rimlig chans att leverera till det offentliga måste det till förenklingar i upphandlingarna. Det var en av de frågeställningar som företagare i Ronneby framförde när de på ett 9-möte mötte politikerna i dialog om den lokala näringslivsutvecklingen.