Paneldebatt: Kampen om kompetens

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Hur ska Västernorrland vinna den hårda kampen om arbetskraft? Den frågan kom högst på dagordningen när Företagsekonomiska klubben ordnade paneldebatt.

Anna Hedensjö Johansson, Mathias Nylén, Therese Sjögren, Hans-Erik Nilsson och Carina Bergquist Palm.

Deltagare i panelen: Anna Hedensjö Johansson, Mathias Nylén, Therese Sjögren, Hans-Erik Nilsson och Carina Bergquist Palm.

Kompetensförsörjning – utmaning eller möjlighet för Sundsvall?, var ett ämne som lockade drygt 70 deltagare till lunch med debatt på Hotell Knaust.

På scenen fanns fem personer med god inblick på området: Anna Hedensjö Johansson, Svenskt Näringsliv, Therese Sjögren, Arbetsförmedlingen, Carina Bergquist Palm, CER-nätverket, Hans-Erik Nilsson, Mittuniversitetet och Mathias Nylén, Mittmedia, samt moderatorn Kjell Carnbro.

Matias Nylén

Mathias Nylén, utvecklingschef på Mittmedia, beskrev hur den avdelning han ansvarar för gör för att attrahera spetskompetens.

Starkaste intrycket gjorde Mittmedias utvecklingschef Mathias Nylén, som också hade de mest konkreta synpunkterna och exempel från den egna verksamheten.

Han beskrev hur företagets utvecklingsavdelning vuxit från en handfull medarbetare för några år sedan till att nu bestå av 36 personer. Det som drivit den utvecklingen är den snabba digitalisering som koncernen är mitt inne i, och behovet att kunna rekrytera digital kompetens och affärsutvecklare är stort. För att klara det har utvecklingsavdelningen tänkt nytt.

– Många i regionen jobbar inom it, men finns inom tyngre utveckling inte minst hos de statliga verken. Vi behöver dem som kan utveckla appar och upplevelser och som kan grafisk design. Det gör att vi till exempel har rekryterat kompetens från Spotify, sa Mathias Nylén.

För att kunna attrahera den här gruppen har Mittmedias utvecklingsavdelning ställt om sitt arbetssätt. Organisationen har plattats ut, man arbetar i team där titlar är borttagna och man arbetar agilt, det vill säga snabbrörligt och förändringsbenäget.

– Vi har dessutom medarbetare från många olika länder och har övergått till engelska som språk på jobbet. Detta ger oss också en konkurrensfördel eftersom vi får bättre kontakt med utländska studenter, sa Mathias Nylén.

Kamp om kompetens upplever även CER-nätverket som består av företag inom bank, försäkring och pension.

– Många av dem som utbildas på Mittuniversitetet rekryteras till branschen redan innan de är klara. Vi önskar fler utbildningsplatser inom ekonomi, sa Carina Bergquist Palm, som representerade CER-nätverket men som också är regionchef för Nordea.

– Jag är rädd att vi inte hänger med i digitaliseringen. Kanske behöver vi köpa uppdragsutbildningar av Mittuniversitetet för att klara oss, lade hon till.

Hans-Erik Nilsson från Mittuniversitetet beskrev nuläget som att man de senaste åren haft en bekymmersam 20-procentig neddragning av statliga medel, samt att det finns starkare incitament för att starta utbildningar inom välfärdssektorn än inom it och ekonomi.

– Men däremot finns en intressant marknad i Kina. Vi har förfrågningar från universitet i Bejing som vill skicka betalande studenter till oss, sa Hans-Erik Nilsson.

Ska kineser lösa våra kompetensbehov, eller kommer hjälpen från Norge? Therese Sjögren, chef för Arbetsförmedlingen i Sundsvall och Ånge, har i alla fall gjort försök att vända blicken västerut. Men det har inte lyckats.

– Det finns arbetslösa ingenjörer i Norge. Vi har därför erbjudit lokala företag här att följa med på arbetsmarknadsmässor i Oslo och presentera sig. Men tyvärr har inte ett enda företag nappat på det. Då måste vi ju också ställa frågan, om den påstådda bristen egentligen är så stor, berättade hon.

Hon underströk dock att det helt klart finns många företag som har svårt att hitta arbetskraft. 35 procent av privata företag upplever en brist och att många av dem därför tackar nej till order.

– Problemet är att missmatchen mellan behoven och de arbetssökande är större än den någonsin varit under efterkrigstiden. 75 procent av de arbetssökande tillhör vad som kallas en utsatt grupp, personer med funktionsnedsättning, avsaknad av gymnasiebetyg, utomeuropeiskt födda eller i åldern 55-64 år, sa Therese Sjögren.

I Sundsvall har 55 procent av de utomeuropeiskt födda en utbildning som motsvarar 9-årig grundskola eller lägre.

– De signaler vi får pekar tydligt på att det är en stor missmatch, bekräftade Svenskt Näringslivs regionchef Anna Hedensjö Johansson.

– Men det är också ett problem att det tar alldeles för lång tid för utrikes födda att komma i jobb. Vi måste korta tiden, minska krångel och validera snabbare. Jag vet att branschorganisationen Visita tillsammans med Arbetsförmedlingen satt igång ett projekt för att få fram nya kockar på bara en månad. Vi vill se fler sådana initiativ, fortsatte hon.

Sammanfattningsvis: Det är för stort avstånd mellan kompetensen hos de arbetssökande och företagens behov. Den utmaningen vill Svenskt Näringsliv se en kraftsamling för att möta, inte minst genom aktiva åtgärder som behovsstyrda yrkesutbildningar.

Text och foto: Anders Lövgren

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

”Vi måste våga vara stolta”

FÖRETAGSKLIMAT Bodens företagsklimat blir allt bättre och är nu näst bäst i länet. "Fantastiskt kul, en positiv självbild är jätteviktigt för hur en ort uppfattas av omvärlden och det är upp till oss Bodensare att vara goda ambassadörer", säger Peter Uneby som driver Sportboden i Boden.
NYHET Publicerad:

Finskt besök i Nordmaling

FÖRETAGSKLIMAT Nordmalings framgångsrika arbete för ett bra företagsklimat uppmärksammas också utanför Sverige. Nyligen besökte en delegation från Finland Nordmaling för att få inspiration. Vi ringde upp Madelaine Jakobsson, kommunstyrelsens ordförande och bad henne berätta om besöket.
NYHET Publicerad:

Målinriktat arbete ska förbättra Varbergs företagsklimat

FÖRETAGSKLIMAT Nu är det dags igen för Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning av Lokalt Företagsklimat som kommer ligga ut från januari till mars i år. Därför har vi pratat med regionens näringslivschefer om vilka områden de vill förbättra baserat på förra årets resultat. Näst på tur är Varbergs kommun.
NYHET Publicerad:

Ale, Alingsås och Svenskt Näringsliv går samman för ett bättre företagsklimat

FÖRETAGSKLIMAT Under 2018 startar Svenskt Näringsliv ett utvecklingsprojekt för att förbättra företagsklimatet i några av landets kommuner. Målsättningen är att förbättra det lokala företagsklimatet genom bättre service, nöjdare företagare och därmed en högre placering i Svenskt Näringslivs ranking. Ale och Alingsås har valts ut från Västsverige och ska under projektet utbyta erfarenheter med andra kommuner från olika delar av Sverige.
NYHET Publicerad:

100 företagsbesök på 100 dagar i Timrå

FÖRETAGSKLIMAT Timrå kommun har ett övergripande mål att ha Norrlands bästa företagsklimat . Vi har ställt några frågor till Ewa Lindstrand (S) kommunalråd och till Tony Andersson (M) oppositionsråd om hur de ser på företagsklimatet i kommunen.
NYHET Publicerad:

Vallentuna växlar upp

HALLÅ DÄR Chanette Andersson, utvecklings- och näringslivschef och Magnus Isberg, näringslivsutvecklare i Vallentuna kommun. Ni verkar taggade inför det nya året och arbetet med att förbättra det lokala företagsklimatet. Om vi blickar i backspegeln, hur såg 2017 ut, Chanette?
NYHET Publicerad:

EU ger svenska städföretag rätt mot Samhall

KONKURRENS Svenska staten bryter mot EU:s statsstödsregler när de ger Samhall merkostnadsersättning. Det slår EU-kommissionen fast. Beslutet gläder Almega Städföretagen.
NYHET Publicerad:

”Få undersökningar med sånt genomslag”

FÖRETAGSKLIMAT Hur är företagsklimatet i Lycksele? Umeå? Ja, alla länets kommuner. I dagarna får över 3000 företagare i Västerbotten svara på frågor om företagsklimatet i sin egen kommun. Syftet med Svenskt Näringslivs undersökning är att belysa företagens synpunkter och skapa ett diskussionsunderlag i mötet mellan företagen och kommunen. I år innehåller enkäten några nyheter.
NYHET Publicerad:

”Det är roligt när skolorna vill”

SAMVERKAN Skolorna har börjat närma sig näringslivet för att samverka med företagen. Det är en märkbar förändring jämfört med bara för några år sedan. "Det är en stor skillnad, för bara 5–6 år sedan blev jag nästan aldrig kontaktad av någon skola för studiebesök. Nu har vi ett par besök i veckan vissa perioder", säger Anna Lindqvist, vd för Jeppssons i Karlshamn.
NYHET Publicerad:

70 000 företagare får enkät om företagsklimat

HALLÅ... Annie Widerberg, projektledare på Svenskt Näringsliv, ni genomför varje år en stor undersökning om det lokala företagsklimatet. Den andra januari 2018 skickas nästa enkät ut. Vilka frågor ställer ni den här gången?
NYHET Publicerad:

Kommunens fiskförbud upp i rätten

REGELKRÅNGEL Det har gått tre år sedan Jerk Åkerblad kunde erbjuda sina gäster färsk insjöfisk. Anledningen är att kommunen inte anser att fisken är säker att äta. "Varför får jag förbud i min kommun när samma hantering är ok i resten av Sverige", säger han.
NYHET Publicerad:

Få kommuner sätter upp mål

FÖRETAGSKLIMAT Av 290 kommuner har 120 satt upp ett mål för sitt företagsklimat och synliggör det på sin webbplats. Det visar en kartläggning från Svenskt Näringsliv. ”Att sätta konkreta mål som sedan följs upp kontinuerligt är viktigt för att åstadkomma förändring”, säger Christer Östlund, ansvarig för kommunrelationer.
NYHET Publicerad:

Vaxholm vill vända den negativa trenden

HALLÅ DÄR Mikaela Lodén, Näringslivschef i Vaxholms Kommun. Sedan 2013 har Vaxholm haft en negativ trend i Svenskt Näringslivs ranking av det lokala företagsklimatet. Vaxholm har idag plats 164 av Sveriges 290 kommuner och i år tappade de 8 placeringar. Vad tror du att placeringen beror på?
NYHET Publicerad:

Privata vårdcentralen: ”Landstinget försöker svälta ut oss”

OSUND KONKURRENS Norrbottens egna vårdcentraler har miljonkompenserats när de gått back, och de privata alternativen har tidigare fått samma ersättning. Nu sätter en ny dom stopp för kompensationen till de privata alternativen. ”Det ska vara sund konkurrens och lika villkor oavsett om vården sker i privat eller offentlig regi”, säger den privata vårdgivaren Ola Berg i Luleå.
NYHET Publicerad:

"Måste bli lättare för oss företagare att anställa"

HALLÅ DÄR German Hofmeister, vd för IT Smart i Västerås, snart är julen här! Hur har ditt företagarår varit så här långt? Och vad står på din önskelista inför 2018?
NYHET Publicerad:

Spånga stängde i protest mot kriminaliteten

KRIMINALITET Under torsdagen stängdes alla butiker och restauranger i Spånga centrum i protest mot den ökande otryggheten och kriminaliteten i området. ”Det är för att manifestera hur centrum kan se ut om vi inte får ett stopp på kriminaliteten här”, säger Jan Westerberg, sekreterare i Spångas företagarförening.
NYHET Publicerad:

Härryda vill inte se sig bli omsprungen 2018

FÖRETAGSKLIMAT Härryda kommun blev ny länsetta i Västra Götaland i årets undersökning av Lokalt Företagsklimat, och höjde sig dessutom till plats fyra i Sverige. ”Det är fantastiskt roligt, men det är viktigt att inte falla i behållafällan. Det gäller att arbeta framåt, och fokusera på de områden där vi kan bli bättre,” säger Fredrik Olsson, näringslivschef.
NYHET Publicerad:

Företaget som blir självförsörjande på ledare

KOMPETENSFÖRSÖRJNING ICA Maxi Birsta går sin egen väg för att rekrytera ledare. Man har helt enkelt startat en egen akademi där tio anställda om året utbildas.
NYHET Publicerad:

Spånga centrum stänger i protest mot kriminaliteten

KRIMINALITET Spånga centrum följer handlarna i Husby. På torsdag stänger de butikerna för att protestera mot den ökande kriminaliteten. ”Det här måste få ett stopp”, säger Jan Westerberg, sekreterare i Spångas företagarförening.
NYHET Publicerad:

Utomlands kan du få fängelse, i Västerås händer ingenting

FÖRETAGSKLIMAT "Ett trevligt möte där vi kunde lyfta flera olika områden kopplat till trygghet, säkerhet och polis". Så sammanfattar Ulf Antman det besök han nyligen haft av Roger Haddad, Liberal riksdagsledamot.