Paneldebatt: Kampen om kompetens

NYHET Publicerad

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Hur ska Västernorrland vinna den hårda kampen om arbetskraft? Den frågan kom högst på dagordningen när Företagsekonomiska klubben ordnade paneldebatt.

Anna Hedensjö Johansson, Mathias Nylén, Therese Sjögren, Hans-Erik Nilsson och Carina Bergquist Palm.

Deltagare i panelen: Anna Hedensjö Johansson, Mathias Nylén, Therese Sjögren, Hans-Erik Nilsson och Carina Bergquist Palm.

Kompetensförsörjning – utmaning eller möjlighet för Sundsvall?, var ett ämne som lockade drygt 70 deltagare till lunch med debatt på Hotell Knaust.

På scenen fanns fem personer med god inblick på området: Anna Hedensjö Johansson, Svenskt Näringsliv, Therese Sjögren, Arbetsförmedlingen, Carina Bergquist Palm, CER-nätverket, Hans-Erik Nilsson, Mittuniversitetet och Mathias Nylén, Mittmedia, samt moderatorn Kjell Carnbro.

Mattias Nylén, Mittmedia

Mathias Nylén, utvecklingschef på Mittmedia, beskrev hur den avdelning han ansvarar för gör för att attrahera spetskompetens.

Starkaste intrycket gjorde Mittmedias utvecklingschef Mathias Nylén, som också hade de mest konkreta synpunkterna och exempel från den egna verksamheten.

Han beskrev hur företagets utvecklingsavdelning vuxit från en handfull medarbetare för några år sedan till att nu bestå av 36 personer. Det som drivit den utvecklingen är den snabba digitalisering som koncernen är mitt inne i, och behovet att kunna rekrytera digital kompetens och affärsutvecklare är stort. För att klara det har utvecklingsavdelningen tänkt nytt.

– Många i regionen jobbar inom it, men finns inom tyngre utveckling inte minst hos de statliga verken. Vi behöver dem som kan utveckla appar och upplevelser och som kan grafisk design. Det gör att vi till exempel har rekryterat kompetens från Spotify, sa Mathias Nylén.

För att kunna attrahera den här gruppen har Mittmedias utvecklingsavdelning ställt om sitt arbetssätt. Organisationen har plattats ut, man arbetar i team där titlar är borttagna och man arbetar agilt, det vill säga snabbrörligt och förändringsbenäget.

– Vi har dessutom medarbetare från många olika länder och har övergått till engelska som språk på jobbet. Detta ger oss också en konkurrensfördel eftersom vi får bättre kontakt med utländska studenter, sa Mathias Nylén.

Kamp om kompetens upplever även CER-nätverket som består av företag inom bank, försäkring och pension.

– Många av dem som utbildas på Mittuniversitetet rekryteras till branschen redan innan de är klara. Vi önskar fler utbildningsplatser inom ekonomi, sa Carina Bergquist Palm, som representerade CER-nätverket men som också är regionchef för Nordea.

– Jag är rädd att vi inte hänger med i digitaliseringen. Kanske behöver vi köpa uppdragsutbildningar av Mittuniversitetet för att klara oss, lade hon till.

Hans-Erik Nilsson från Mittuniversitetet beskrev nuläget som att man de senaste åren haft en bekymmersam 20-procentig neddragning av statliga medel, samt att det finns starkare incitament för att starta utbildningar inom välfärdssektorn än inom it och ekonomi.

– Men däremot finns en intressant marknad i Kina. Vi har förfrågningar från universitet i Bejing som vill skicka betalande studenter till oss, sa Hans-Erik Nilsson.

Ska kineser lösa våra kompetensbehov, eller kommer hjälpen från Norge? Therese Sjögren, chef för Arbetsförmedlingen i Sundsvall och Ånge, har i alla fall gjort försök att vända blicken västerut. Men det har inte lyckats.

– Det finns arbetslösa ingenjörer i Norge. Vi har därför erbjudit lokala företag här att följa med på arbetsmarknadsmässor i Oslo och presentera sig. Men tyvärr har inte ett enda företag nappat på det. Då måste vi ju också ställa frågan, om den påstådda bristen egentligen är så stor, berättade hon.

Hon underströk dock att det helt klart finns många företag som har svårt att hitta arbetskraft. 35 procent av privata företag upplever en brist och att många av dem därför tackar nej till order.

– Problemet är att missmatchen mellan behoven och de arbetssökande är större än den någonsin varit under efterkrigstiden. 75 procent av de arbetssökande tillhör vad som kallas en utsatt grupp, personer med funktionsnedsättning, avsaknad av gymnasiebetyg, utomeuropeiskt födda eller i åldern 55-64 år, sa Therese Sjögren.

I Sundsvall har 55 procent av de utomeuropeiskt födda en utbildning som motsvarar 9-årig grundskola eller lägre.

– De signaler vi får pekar tydligt på att det är en stor missmatch, bekräftade Svenskt Näringslivs regionchef Anna Hedensjö Johansson.

– Men det är också ett problem att det tar alldeles för lång tid för utrikes födda att komma i jobb. Vi måste korta tiden, minska krångel och validera snabbare. Jag vet att branschorganisationen Visita tillsammans med Arbetsförmedlingen satt igång ett projekt för att få fram nya kockar på bara en månad. Vi vill se fler sådana initiativ, fortsatte hon.

Sammanfattningsvis: Det är för stort avstånd mellan kompetensen hos de arbetssökande och företagens behov. Den utmaningen vill Svenskt Näringsliv se en kraftsamling för att möta, inte minst genom aktiva åtgärder som behovsstyrda yrkesutbildningar.

Text och foto: Anders Lövgren

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Industriföretag träffar kvinnor med ledarambitioner

HALLÅ DÄR Madelen Porserud, som tillsammans med tre andra civilingenjörer grundat Female Leader Engineer. Vad går det ut på?
NYHET Publicerad:

Bra företagsklimat bakom valframgång

RANKING 2018 Centerpartiet gör ett historiskt val och sitter kvar vid makten i Nordmaling. Ett av huvudskälen till den politiska framgången är en långsiktig satsning på företagsklimatet.
NYHET Publicerad:

Höganäs gläds åt framgången – blickar framåt

RANKING 2018 Efter många år i toppen, men utanför prispallen, hittar vi i år Höganäs på tredjeplatsen i kommunrankingen. ”Det är ett jätteroligt kvitto på vårt arbete”, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Schölander.
NYHET Publicerad:

Företagsklimatet 2018: ”Konkurrensen har hårdnat”

RANKING 2018 Solna toppar för elfte året i rad. Det visar rankinglistan över kommunernas företagsklimat som presenteras idag. ”Många kommuner jobbar intensivt med frågorna vilket är positivt. Samtidigt ser vi en del orosmoln när det gäller de större kommunerna”, säger Christer Östlund, ansvarig för kommunrelationer.
NYHET Publicerad:

Strömstad årets klättrare

RANKING 2018 Med en förbättring med 89 placeringar är Strömstad den kommun som klättrar mest i rankingen. Från att ha legat på plats 195 ligger kommunen nu på plats 106 och bakom framgången finns strategier och goda relationer med näringslivet.
NYHET Publicerad:

Fler insatser bör göras för att förbättra företagsklimat i Karlskrona

FÖRETAGSKLIMAT Trots insatser upplever företagen brister i företagsklimatet i Karlskrona. Bland annat behöver dialogen med kommunledningen stärkas och informationen om kommunens service förbättras.
NYHET Publicerad:

Digitaliseringen sätter Karlskrona på kartan

DIGITALISERINGEN I grunden handlar det om att åstadkomma bättre service för företag och privatpersoner. Så sammanfattar kommundirektören Carl-Martin Lanér Karlskronas digitaliseringsarbete.
NYHET Publicerad:

Fyra röster inför kommunrankingen

FÖRETAGSKLIMAT Inför 2018 års kommunranking pejlar vi förväntningarna och känslorna hos fyra kommuner runt om i Sverige. Samtliga svarande är kommunstyrelsens ordförande i respektive kommun.
NYHET Publicerad:

Prao kan locka unga till äldreomsorgen

PRAO Arbetsgivare välkomnar att prao blivit obligatoriskt igen. Stockholmsföretagaren Marita Eerola har tidigare försökt få kontakt med skolor för att erbjuda praoplatser men förgäves. "Jag tycker det är jättebra och oerhört viktigt att man tidigt kommer ut och får smaka på arbetslivet", säger hon.
NYHET Publicerad:

VA-prövning sänkte utbyggnad av konstskola för unga

REGELKRÅNGEL Företagarna Marita och Jon Jonsson ville bygga ut sin konstnärsverksamhet på Körsbärsgården på Gotland. Bygglovsansökan mottogs positivt av kommunen, men en VA-prövning drog ut åtta månader på tiden och nu har paret tvingats dra tillbaka ansökan och skrinlägga projektet.
NYHET Publicerad:

Korta vägar mellan kommun och näringsliv i Hofors

FÖRETAGSKLIMAT Resultatet i årets enkät om det lokala företagsklimatet vittnar om att samarbetsandan mellan näringsliv och kommun i Hofors är bra, något som bekräftas av företagaren Johanna Grönlund och kommunstyrelsens ordförande Linda-Marie Anttila, S.
NYHET Publicerad:

Kompetensförsörjningen ett växande problem

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Med ett medelvärde på 2,71 hamnar frågan om tillgång på medarbetare med relevant kompetens längst ned i årets enkät om det lokala företagklimatet. "Det är stora utmaningar att få tag i rätt kompetens", säger Johan Olsson på Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Kommuner konkurrerar ut privata företag

KONKURRENS Nästan 20 procent av företagen svarar ja på frågan om de upplever att kommunen eller kommunens företag driver verksamhet som de själva skulle kunna driva i eget bolag. Samtidigt finns det mycket att göra för att upphandlingsförfarandet ska fungera bättre. "Lösningen är en god dialog", säger jurist Birgitta Laurent.
NYHET Publicerad:

Rättviks kommun förstår företagen

ENKÄT Rättvik får högst betyg av alla kommuner på frågan om vägledning vid tillstånd, tillsyn och kontroll. Det är ingen överraskning för företagaren Linda Thorslund Leandersson. "Jag är inte alls förvånad. Kommunen har varit jättestöttande i vårt projekt", säger hon.
NYHET Publicerad:

Munkfors bäst på företagande

INFÖR RANKINGEN Med 4,6 i medelbetyg hamnar Munkfors högst upp i det sammanfattande omdömet om företagsklimatet. "Alla känner att kommunen bryr sig och uppmärksammar företagen", säger Pernilla Melén, vd på Munkforssågar, ett av ortens större företag.
NYHET Publicerad:

Kommuner måste lyssna på lokala företagare

KOMMENTAR Trenden är tydlig. Det lokala företagsklimatet blir bättre. ”Vårt bästa råd till kommuner som vill fortsätta att utvecklas är att lyssna på företagen och låta sig inspireras av de kommuner som presterar bättre", skriver Christer Öhlund, ansvarig för kommunrelationer.
NYHET Publicerad:

Allt bättre företagsklimat

ENKÄT Det lokala företagsklimatet fortsätter att förbättras. I år får rekordmånga kommuner betyget ”bra” i sammanfattande omdöme.  Allra högst betyg får Munkfors i Värmland. "Vi har sett en positiv utveckling under de senaste åren", säger Christer Östlund, ansvarig för kommunrelationer.
NYHET Publicerad:

Gilla Jobbskaparna bjöd på företagssafari

FÖRETAGSSAFARI Under april har kampanjen "Gilla Jobbskaparna" drivits av Svenskt Näringsliv runt om i landet. I Lekebergs kommun, Närke, arrangerades företagssafari och flera av kommunens företagare fick chans att visa vad de gör.
NYHET Publicerad:

Företagen står för hälften av Älvdalens intäkter – politiker ser inte sambandet

VÄLFÄRDSAVTRYCK Ett 40-tal företag arbetar gemensamt för att få kommunens politiker att förstå hur viktiga företagen är för Älvdalens välfärd. "Det är frustrerande att de inte förstår, säger Johanna Petersson", initiativtagare och ägare till Backlunds Skor på orten.
NYHET Publicerad:

HD-dom ger utländska studenter upprättelse

KOMMENTAR HD:s dom ger den amerikanska studenten Connie Dickinson pengarna tillbaka för en utbildning som inte höll måttet. En välkommen upprättelse, skriver Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation.