SEMINARIUM / MÖTE Län: Västernorrlands län

Upphandlingsdagen i Västernorrland 2018

Upphandlingsdagen i Västernorrland är den självklara arenan där företagare och offentlig sektor kan mötas och prata om goda affärer. Det blir en dag fylld av inspiration, information och utbildning med experter, myndigheter och offentlig sektor på plats. Missa inte möjligheten att träffa aktörer från olika branscher och myndigheter, och lära dig mer om hur just du och din verksamhet kan bli ännu mer konkurrenskraftiga när det gäller upphandlingar.

Dialogen är viktig så även i år kommer vi att ha branschträffar inom Bygg- och anläggning, IT, Transport/logistik och Livsmedel. Nytt för i år är att vi även kommer att ha ett branschrum som inte är styrd till en specifik bransch.Dialogen kommer att handla om att ställa rimliga och relevanta krav i upphandlingar som gynnar alla inblandade parter.

Birgitta Laurent

Under dagen medverkar upphandlingsexpert Birgitta Laurent, Svenskt Näringsliv med följande programpunkter.

Uppdraget var att förenkla reglerna och minska antalet överprövningar – lyckades det?
Ett utredningsförslag som regeringen beställt rörande enklare och flexiblare nationella upphandlingsregler, avgifter och rättegångskostnadsansvar vid överprövningar av upphandlingar ligger nu på bordet. Om förslagen antas, blir det enklare att upphandla då och för vem blir det enklare? Kommer antalet överprövningar att minska? Vad händer nu på upphandlingsfronten i Sverige?

Upphandling i praktiken – rim och reson i kravställandet (Genomförs i ett av branschrummen i dialog med dig som deltar)
Att ställa rimliga och relevanta krav i upphandlingar gynnar alla inblandade parter. Oavsett om du är upphandlare eller anbudsgivare. Listan på krav kan många gånger upplevas lång och krånglig. I detta branschrum kan du ta del av och ha dialog om vad som är viktigt att tänka på såväl för upphandlaren som formulerar kraven i en offentlig upphandling som för leverantören som ska acceptera dem.

För mer info om program och anmälan klicka här

Datum och tid

  • Tisdag 20 november 2018, kl. 09:00 – 15:30

Plats

Quality Hotel Sundsvall, Esplanaden 29, Sundsvall

Kontaktperson