Andreas Jaldevik, RO-gruppen.jpg
Foto: Emelie Asplund

Boråsföretaget: ”Behövs rejält omtag för byggbranschens utmaningar”

NYHET Publicerad

ARBETSMARKNAD Det är viktigt med goda värderingar och schyssta attityder för att skapa förtroende hos både kunder och anställda. Genom att sätta människan i centrum skapar man en framgångsrik företagskultur. ”Men ytterst är det politiken som sätter spelreglerna”, säger Andreas Jaldevik, VD RO-gruppen.

Företaget startade 1982 i Borås som ett familjeföretag inom byggbranschen. År 2005 tog Andreas över verksamheten tillsammans med sin kollega Pär Jorstadius och idag är företaget en ledande aktör inom entreprenad, byggservice, konceptbyggnation och bostäder. Med 180 anställda och en omsättning på 1.2 miljarder har företaget idag hela Skandinavien som arbetsplats.

Byggbranschen är inte något undantag vad gäller den rådande kompetensbristen i Sverige. Enligt Svenskt Näringslivs rekryteringsenkät upplever 7 av 10 företag svårigheter vid rekrytering och drygt vart fjärde rekryteringsförsök misslyckas. Trots en allt hårdare konkurrens inom branschen har RO-gruppen lyckats hitta en långsiktig strategi för att lösa bemanningsproblematiken. Enligt Andreas Jaldevik och RO-Gruppen handlar det i grunden om att låta rätt värderingar styra företagandet och på så sätt attrahera rätt kompetens.

– Vid starten av RO-Gruppen var vår målsättning att bygga ett bolag där vi själva skulle trivas, utvecklas och må bra. Det är tack vare denna företagskultur vi har skapat det stora förtroende vi har idag hos både kunder och anställda, säger Andreas Jaldevik.

Han menar att det i praktiken handlar om att attityder och värderingar ska genomsyra hela bolagets verksamhet. Det gäller allt ifrån lönesamtal och utvecklingssamtal till mötet med kunden som ska vara förankrat i företagskulturen. Ett exempel på detta är deras egenutvecklade mobilapp som skickar ut information och nyheter till alla anställda, med målet att skapa delaktighet och transparens.

– Genom att bygga ett bolag med människan i fokus har vi skapat ett starkt varumärke man känner förtroende för. Resultatet av detta är att människor söker sig till oss. När våra anställda och kunder är nöjda kommer också lönsamheten, säger Andreas Jaldevik.

Även om det går bra för RO-Gruppen lyfter han fram utmaningar för företaget, utmaningar som återfinns i hela byggbranschen. Det handlar om den rådande bostadspolitiken som Andreas anser har stannat upp. Bostadsbristen får långtgående konsekvenser för näringslivets kompetensförsörjning, då medarbetare har svårt att hitta bostad nära sin arbetsplats. Branschen flaggar även för att det finns för många regler och restriktioner som försenar, förhindrar och fördyrar bostadsbyggandet idag. För att kunna bygga fler bostäder krävs regelförenklingar och sänkta krav.

– De senaste åtta åren har det hänt för lite, när det verkligen behövts stora reformer. Politikerna behöver ta ett rejält omtag för att lösa framtidens utmaningar i byggbranschen, säger Andreas Jaldevik.

RO-Gruppen har erfarenhet av de stora skillnaderna mellan Sveriges kommuner, gällande tillståndsfrågor. I vissa kommuner kan processen med detaljplaner och bygglov gå väldigt fort medan det tar allt för lång tid i andra, menar Andreas. Han lyfter även problematiken med den nästintill oinskränkta möjligheten att överklaga detaljplaner och bygglov.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Där integration och kompetensutveckling går hand i hand

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Kristina Christofferson, Hotelldirektör på Nääs Fabriker Hotell och Restaurang hade flertalet nyanlända som arbetade i restaurangen och på hotellet under hösten 2018. Kristina ville göra mer och såg också stor utvecklingspotential hos sina medarbetare.
NYHET Publicerad:

Klimatet - en fråga om konkurrenskraft

FREDAGSKRÖNIKA Sverige behöver aktivt arbeta för ett gott näringslivsklimat och en stark konkurrenskraft. Med starka och framgångsrika svenska företag ökar vår möjlighet att uppnå klimatmålen väsentligt.
NYHET Publicerad:

Arena Arbetsliv – samverkan mellan skola och näringsliv

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Öckerö kommun, en ö-kommun strax utanför Göteborg med cirka 12 000 invånare, har länge arbetat aktivt med att öka samverkan mellan kommun, skola och det lokala näringslivet.
NYHET Publicerad:

En något annorlunda julkalender

FREDAGSKRÖNIKA Snart är mörka november till ända. Framför oss har vi en lite ljusare tid fylld med adventsmys, adventskalendrar och julbestyr. Vad passar då bättre än en kalender fylld med riktigt bra tips inför jul? Vår kalender är dock en något annorlunda sådan. Med start den 1 december ger vi er våra 24 bästa tips för ett bättre företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Så får fler i Göteborgs utsatta förorter jobb

Branschorganisationen för tjänsteföretag, Almega, har släppt en rapport över vilka yrken som är vanligast bland boende i Göteborgs utsatta områden och presenterar fem förslag för hur fler ska komma i arbete.
NYHET Publicerad:

Näringslivsakademi för morgondagens beslutsfattare

FREDAGSKRÖNIKA Att unga engagerar sig i samhällsutvecklingen är av stor vikt. Dels för deras personliga utveckling men framförallt för att det är en viktig demokratisk byggsten för ett bättre framtida samhälle.  
NYHET Publicerad:

Årets praoplats utsedd: Tidaholms Sparbank tar hem priset

PRAO På en praoplats får ungdomar en första inblick i arbetslivet. För att uppmärksamma företag som på ett engagerat sätt ger ungdomar en försmak av detta delades för första gången priset Årets praoplats ut under Näringslivsfesten i Tidaholm.
NYHET Publicerad:

Näringslivsakademi för unga beslutsfattare

UTBILDNING Svenskt Näringsliv i Västra Götaland startar en spetsutbildning för unga – Näringslivsakademin Väst. Utbildningen ger deltagarna en chans att fördjupa sig i näringslivsfrågor och bli riktigt duktiga på vad som krävs för att skapa ett välmående företagsklimat.
NYHET Publicerad:

Kvinnorna tar Volvo Cars ur kompetenskrisen

MÅNGFALD Målet är att ha lika många kvinnor som män på ledande positioner. Att öka mångfalden är ett måste för att vinna kampen om kompetensen, konstaterar Katarina Matson på Volvo Cars.
NYHET Publicerad:

Hyllad kampanj lockar kvinnor till Semcon

JÄMSTÄLLDHET När företaget Semcon gick ut och bad om tips på produkter som fungerar dåligt för kvinnor kom över 500 förslag in. En konsultgrupp, med enbart kvinnor, utvecklade en dragkrok som är enklare att hantera och samtidigt nåddes kampanjens mål – fler kvinnliga sökande.
NYHET Publicerad:

Är vi redo för framtidens arbetsmarknad?

FREDAGSKRÖNIKA Trots att vi vet hur trenderna ser ut återstår frågan, hur ska vi egentligen rusta oss för framtiden? I dagens fredagskrönika skriver Christina Riksén om hur vi förbereder oss för framtidens arbetsmarknad.
NYHET Publicerad:

Arbetsgivarfrågor i fokus

ARBETSGIVARDAG Över 170 personer från 130 företag deltog under en förmiddag fylld med givande föreläsningar och erfarenhetsutbyten.
NYHET Publicerad:

Vilken kommun i Västra Götaland blir först med en krångelombudsman?

FREDAGSKRÖNIKA Som första kommun i landet tar Helsingborg ett spännande initiativ och inför en ”krångelombudsman”. Vilken kommun i Västra Götaland blir först att följa efter?
NYHET Publicerad:

Skyll inte på lagstiftningen - så sparar vi 70-100 miljarder

UPPHANDLING I TV, tidningar och på sociala medier pågår en intensiv debatt kring nyligen gjorda upphandlingar. Oavsett upphandling så skyller mer eller mindre alla som deltar i debatten på lagen om offentlig upphandling och kräver att denna ska ändras.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Simon Påhlman

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland välkomnar en ny studentmedarbetare – Simon Påhlman! Vi bad Simon att svara på några snabba frågor för att lära känna honom lite bättre.
NYHET Publicerad:

Skaraborg satsar på företagsklimatet 

FÖRETAGSKLIMAT 2018 presenterade Skaraborgs kommunalförbund projektet ”Stärkt företagsklimat i Skaraborg”. Ett år in i projektet har mycket hänt.
NYHET Publicerad:

Great minds don't think alike

FREDAGSKRÖNIKA Hur överbrygger vi kompetensgapet, vänder utanförskap till integration och mångfald till affärsnytta? Det skriver Rudolf Antoni om i dagens krönika.
NYHET Publicerad:

Industrinatt – för inblick och kompetensförsörjning

FÖRETAGSKLIMAT Götene kommun arbetar aktivt tillsammans med näringslivet för att skapa ett så gott företagsklimat som möjligt. Ett bra exempel är att de tillsammans med Näringslivsföreningen arrangerade Götene Industrinatt för andra gången, kvällen den 23 oktober.
NYHET Publicerad:

Så rustas Västra Götaland

FREDAGSKRÖNIKA Vi ser en oväntat snabb försvagning av konjunkturen och vi går en tuffare framtid till mötes. För att möta dessa utmaningar blir kommunernas arbete med att stärka de lokala förutsättningarna för företagande allt viktigare.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Mathilda!

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland välkomnar en ny studentmedarbetare – Mathilda Ohlsson Larsson! Vi bad henne att svara på några snabba frågor för att lära känna henne lite bättre.