SEMINARIUM / MÖTE Län: Västra Götalands län

Generationsväxling Dalsland!

Ungefär 25 % procent av alla företag i Dalsland har ägare som är över 64 år. Dalslands näringsliv står inför en stor generationsväxling. Seminariet Generationsväxling Dalsland vänder sig till dig som funderar på, eller vill börja planera för, ägarskifte och generationsväxling samt till dig som är intresserad av att köpa eller sälja företag.

Lyckade ägar- och generationsskiften är avgörande för både företag och anställda samt för företagsklimatet och välfärden i Dalsland. Det är oerhört viktigt att företagen lever kvar.

Vi önskar dig välkommen till Dalslands Center i Håverud 19 september då Svenskt Näringsliv, Företagarna Västra Götaland, Bengtsfors kommun, Dals-Eds kommun, Melleruds kommun och Åmåls kommun arrangerar en dag som tar dig från tanke till handling.

Ni kommer bland annat få lyssna till Anders Ydstedt - entreprenör, rådgivare, författare och uppskattad föredragshållare som har lång erfarenhet av ägar- och generationsskiften. Anders kommer berätta om både den mentala och praktiska processen och vikten av att planera ett ägar- eller generationsskifte i god tid.

I programmet medverkar även Dalslands Sparbank, Almi Väst, Connect Väst, Ägarskifte Micro, Nyföretagarcentrum, IUC Väst, eDIT-ett Dalsland i tillväxt samt lokala företagare med erfarenhet av ägarskifte och generationsväxling.

Du får under dagen:

  • veta vad du behöver tänka inför ditt ägar- och generationsskifte
  • lyssna till hur andra lokala företag gjort
  • information om vilken hjälp som finns tillgänglig
  • tillgång till experter och möjlighet till information och rådgivning
  • träffa företag från hela Dalsland

Program

09:00 Registrering och fika

09:30 Start och introduktion av generationsväxling.
 

10:30 Hur hanterar man ett generationsskifte? - Anders Ydstedt, Svenskt Näringsliv

12:00 Lunch
           
12:45 Så här gjorde vi! Lokala företagare berättar om sina erfarenheter från generationsväxling i det egna företaget.

13:15 Vilka aktörer finns? - Almi Väst, Connect Väst, Ägarskifte Micro, Nyföretagarcentrum samt Dalslands Sparbank berättar hur de kan hjälpa till.

14:15-15:00 Rådgivning/fika!

Vi behöver er anmälan senast den 12 september!

Varmt Välkommen!

Datum och tid

  • Onsdag 19 september 2018, kl. 09:00 – 15:00

Plats

Dalslands Center, Kanalvägen 4, Håverud