"Jag hade bara mig själv och mitt leende"

NYHET Publicerad

ARBETSMARKNAD Viljan att arbeta på hotell var stark, men utan erfarenhet verkade inte förutsättningarna goda. Det tog en dags intensivt fotarbete med att knacka dörr bland hotellen i Göteborg. På sista försöket blev det napp och sedan dess har Lisette Bergman varit anställd. - Vi arbetsgivare måste våga prova okända förmågor, säger hotelldirektören som anställt många medarbetare direkt från gatan.

Bild Lisette Hotel Royal

Lisette Bergman knackade på och frågade om det fanns jobb. Det fanns det. - Vill man ha jobb så finns det jobb, säger hon.

Foto: Rasmus Lindberg

Ett stenkast från centralstationen i Göteborg ligger Hotell Royal, stadens äldsta. Miljön är klassisk, riktiga nycklar, röda mattor och blästrade glasdörrar.

– Att lämna in nyckeln i receptionen är ett möte, en öppning för några ord, ett samtal som bygger den sorts kontakt som våra gäster uppskattar och gärna återvänder till. Sådant uppstår inte med ett platskort i handen för att öppna dörren.

Det säger Markus Oddestad som sedan 1980 äger och driver det 80 rum stora hotellet tillsammans med familjen och utan att tillhöra någon av de olika hotellkedjorna.

– Vi vill klara oss själva så länge vi kan, säger han. Men vi föredrar att kalla det ett familjärt hotell, inte ett familjehotell.

En del i den filosofin är möjligheterna för personalen att ta egna beslut och påverka det egna jobbet. Och framför allt, påverka de egna möjligheterna att få ett jobb på hotellet.

– Vi anställer faktiskt människor som har det engagemanget i sig att de stiger in här, inte sällan spontant och söker jobb. Jag gillar det, det är ett ärligt sätt och som arbetsgivare måste jag våga prova okända förmågor.

En av de från början okända förmågorna slutade nyligen, 41 år efter att han själv stigit in direkt från gatan och frågat om det fanns något. Lika länge har inte Lisette Bergman arbetat på Royal men nu är det snart sex år sedan hon bestämde sig för att byta livet som förskollärare mot ett hotelljobb.

– Jag hade avsatt den här dagen, det var en fredag och började gå runt bland hotellen i Göteborg men utan större framgång. Alla ville ha betyg och papper och annat och det hade jag inte med mig. Dessutom kommer jag från Chile så det är lite svårt med betyg från ett annat land, berättar hon.

– Allt jag hade med mig var mig själv och mitt leende.

Det sista försöket för dagen, Hotell Royal ligger på väg till spårvagnen hem, gav resultat. Markus Oddestad erbjöd en provanställning, med fullt betalt och skarpt läge, från kommande måndag och det har ingen ångrat.

– Provanställning visar direkt om det fungerar eller inte, säger han. Krångligare än så behöver det inte vara. Dessutom ger de första minuterna, en känsla som brukar hålla.

Markus Oddestad ser hellre till den känsla och det mod som ett spontant arbetssökande ger, än till välskrivna papper och betygskopior.

– Inget ont i dem, men den sociala förmågan som är så viktig på ett hotell går inte att formulera i ett cv. Å andra sidan går det inte enbart att vara spontan, det måste finnas en kunskap om vad för ett jobb man söker.

Av de 5-10 spontana jobbsökare som dyker upp på hotellet varje vecka är merparten unga människor. Därtill många med en icke-svensk bakgrund. Enbart en fördel, menar Markus Oddestad.

– Vi arbetsgivare har ett jätteansvar för att utveckla mångfalden på arbetsmarknaden. Det krävs mod att ta direktkontakt med en arbetsplats, särskilt om man är nysvensk och kanske inte klarar språket perfekt. Även om vi inte kan anställa just den dagen, är det viktigt att stärka dem i deras ambition så att de går vidare till nästa möjliga jobb.

Det är en inställning som Lisette Bergman håller med om.

– Det finns mycket okunskap om hur det går till att söka jobb, säger hon. Den som sökt 350 jobb och inte fått något måste våga analysera varför det inte gått vägen.

– Att våga fråga är det viktiga. När jag gav mig ut bland hotellen hade jag bestämt mig att fanns det ett jobb, då skulle jag hitta det.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Nu får det vara nog

FREDAGSKRÖNIKA Så var det dags igen. Hamnarbetarförbundet varslar om ett stort antal strejker mot Sveriges Hamnar med start i nästa vecka. Ett nytt försök att försvåra svenska företags import och export – med mångmiljardbelopp som kostnad. Näringslivet har inte råd att vänta på ny lagstiftning som värnar fredsplikten för företag med kollektivavtal. Stefan Löfvens nya regering måste direkt kavla upp ärmarna och leverera.
NYHET Publicerad:

Tjörnbolag växte snabbt med Lov

HEMTJÄNST Under flera år drev Margreth Andersson ett hemtjänstföretag på Tjörn. Hon beskriver kontakten med de äldre som underbar men konstaterar också att livet som småföretagare är tufft.
NYHET Publicerad:

Dalsland kraftsamlar för företagens kompetensförsörjning

REKRYTERINGSBEHOV Rekryteringsbehovet bland företagen i Dalsland är stort, oavsett bransch eller yrke. Företagen behöver personal för att möta kommande pensionsavgångar och nå nya marknader. Samtidigt vill kommunerna växa och bli fler invånare. Därför gör nu Dalslands näringsliv, organisationer och kommuner gemensam sak och tar bussen till Stockholm - för att rekrytera. 
NYHET Publicerad:

Han tog Himalaya till Göteborg

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Efter att ha handlat med kläder i Nepal så ledde vägen via jordbävningar, Chalmers, en diskare på Friggatan Kumar Dhakal till Göteborg. 2008 öppnade han sin första restaurang och 2015 sin andra. En tredje i Stockholm är på gång, men att få tag i en kock är lättare sagt än gjort. ”Senast jag sökte en kock via Arbetsförmedlingen slutade det med att jag fick ta saken i egna händer sen vänta 16 månader innan pappersarbetet med Migrationsverket var klart”, säger Kumar Dhakal.
NYHET Publicerad:

Den dolda skatten på arbete

ARBETSGIVARAVGIFT. Arbetsgivare är ofta kritiska till arbetsgivaravgifterna, inte för förmånerna de bekostar utan för att en stor del av avgifterna är ren skatt. ”Den allmänna löneavgiften har successivt höjts och finansierar ingen försäkringsförmån för de anställda. Det är en ren skatt och nu föreslås den höjas ännu mer.”, säger Anna Gillek, regionchef Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Stigande patenttrend i Västra Götaland

IMMATERIALRÄTT. Innovativa, uppfinningsrika och kreativa företag är avgörande för att Västra Götaland och Sverige ska utvecklas. Göteborg är dessutom, med sina forskningsinstitut och innovativa företag, en viktig motor i ett innovativt Sverige. När Patent- och registreringsverket nyligen presenterade sin statistik för 2017, var det både glädjande och oroande utveckling för Västra Götaland.
NYHET Publicerad:

PRAO – viktigt för framtidens kompetensförsörjning

SKOLA NÄRINGSLIV. Daltorpskolan i Borås Stad har haft prao i många år och processen börjar med information i klasserna som sedan arbetas ytterligare med klassmentorena under lektionstid. Däremot önskar skolans studie- och yrkesvägledare Frida Hessleklint ännu mer engagemang från kommunens företagare, fler företag borde finna ett intresse i att ta emot praoelever.
NYHET Publicerad:

Fundera igenom ditt gymnasieval noga

SKOLA UTBILDNING Nu förbereder sig 110 000 elever för sina gymnasieval i början av nästa år.  Gymnasievalet är ett stort beslut. Inte livsavgörande – men viktigt. Ibland är det första gången som tonåringen mer eller mindre på egen hand fattar ett beslut som kan ha stor påverkan på framtiden. Men ofta spelar föräldrarna en viktig roll.
NYHET Publicerad:

Atom ska lyfta Alingsås

DIGITALISERING En utmaning som företag ofta pekar ut i kontakten med landets kommuner är för långa handläggningstider. Många företag får vänta onödigt länge på olika tillstånd. De senaste åren har det inte minst handlat om bygglov. Nu tar Alingsås ny hjälp i arbetet – av roboten Atom.
NYHET Publicerad:

Företagaråret som gått och företagaråret vi önskar

ÅRSKRÖNIKA Då närmar sig då 2018 sitt slut och 2019 knackar på dörren. Så vad har vi då gjort för att förbättra förutsättningarna för företagande i Västra Götaland under året…
NYHET Publicerad:

Framtidens Arbetsförmedling

FREDAGSKRÖNIKA. De senaste 20 åren har den svenska arbetsmarknaden genomgått stora förändringar. Den tekniska utvecklingen i kombination med globaliseringen har gjort arbetsmarknaden både rörligare och mer decentraliserad. Med denna utveckling har också nya vägar för rekrytering och arbetssökande tillkommit. Dessvärre har den förda arbetsmarknadspolitiken inte hängt med och strukturer anpassade för dåtidens arbetsmarknad har fått leva kvar. Det kanske tydligaste exemplet på detta är Arbetsförmedlingen som, trots enorma årliga anslag, misslyckas med sitt kärnuppdrag att matcha arbetssökande med rätt jobb.
NYHET Publicerad:

Hur ska den svenska skolan möta lärarbristen?

KOMPETENSFÖRSÖRJNING. Från olika delar av landet rapporteras om hård konkurrens om behöriga lärare och få eller inga sökande till utannonserade tjänster. Svenskt Näringsliv tror att det behövs en bred palett av initiativ och åtgärder för att vända trenden. ”Därför lanserar Svenskt Näringslivs en rapport ”Handlingskraft kan lösa lärarkrisen” med sex skribenter som har fått i uppdrag att tänka fritt kring möjliga vägar för att förbättra kompetensförsörjningen” säger Johan Olsson, utbildningspolitiska expert på Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

52 miljarder skäl att välja rätt utbildning från början

FREDAGSKRÖNIKA. Efter gymnasiet tog jag ett år och arbetade, innan det var dags för universitetets skolbänk. Det för att finna motivation, bli självständig, testa mina vingar och skaffa ytterligare en rad på CV:t. Ett andningshål som många unga längtar efter och nyttjar. Jag tror att många med mig tjänar på att skaffa sig arbetslivserfarenhet innan vidare studier, men studietiden får sedan inte bli för lång. I slutändan påverkar det vårt pensionssystem, våra offentliga finanser och individens livsinkomst.
NYHET Publicerad:

”Hur vi bäst möter globaliseringen? Vi flyttar hit kompetensen!”

JOBBSKAPARNA. Globalisering och teknikskiften har medfört att efterfrågan på arbetskraft förändrats i Göteborg. Inte sällan behöver företag nu rekrytera från utlandet, när särskilda kompetenser saknas lokalt. ”Det behövs kanske 1000 mjukvaruutvecklare per år i Göteborg de närmsta åren. Vi utbildar ca 150. Nettot på 850 – där har vi behovet av arbetskraftsinvandring, svart på vitt”, konstaterar Klas Persson, VD på Sigma Technology Development i Göteborg.
NYHET Publicerad:

Wallhamn – viktig hubb för svensk fordonsindustri

JOBBSKAPARNA. På Tjörn ligger landets enda helt privatägda allmänna hamn, där det varje vecka anlöper fartyg för att lasta eller lossa bilar, lastbilar, bussar och industrimaskiner. En viktig hubb för svensk fordonsindustri, där infrastrukturen blir en allt viktigare faktor för framtidens utveckling.
NYHET Publicerad:

Länsstyrelsen ger och Länsstyrelsen tar

FREDAGSKRÖNIKA Var fjärde företagare i Västra Götaland tycker att Länsstyrelsen påverkar tillväxten i den egna kommunen negativt. Man ger inte heller själva myndighetsutövningen betyget godkänt. Det är tydligt att fler företagare ser Länsstyrelsen som en hämmande kraft för tillväxten, än tvärtom. Detta trots myndighetens uppdrag om att främja hela länets utveckling och att man delar ut projektbidrag och stöd som ska ge jobb på landsbygden. Man ger med den ena handen men tar desto mer med den andra.
NYHET Publicerad:

Näringslivsstrategen: ”Länsstyrelsen måste förbättra sin dialog med kommun och näringsliv”

LÄNSSTYRELSEN Länsstyrelsens uppdrag är att fungera som regeringens företrädare i länen och främja länets utveckling och samordna olika samhällsintressen. Lyckas Länsstyrelsen med sitt uppdrag? Svenskt Näringsliv har intervjuat Anna Aldegren, näringslivsstrateg på Tjörn.
NYHET Publicerad:

Lantbrukarnas Riksförbund: ”Länsstyrelsen är alldeles uppenbart en hämmande kraft”

LÄNSSTYRELSEN. Länsstyrelsens uppdrag är att fungera som regeringens företrädare i länen och främja länets utveckling och samordna olika samhällsintressen. Lyckas Länsstyrelsen med sitt uppdrag? Svenskt Näringsliv i Västra Götalands län har intervjuat LRF:s regionchef Robert Larsson.
NYHET Publicerad:

Kommunalrådet: ”Länsstyrelsen måste komma närmare medborgare och näringsliv”

LÄNSSTYRELSEN. Länsstyrelsens uppdrag är att fungera som regeringens företrädare i länen och främja länets utveckling och samordna olika samhällsintressen. Lyckas Länsstyrelsen med sitt uppdrag? Per Eriksson (S), kommunalråd i Bengtsfors, är näst på tur i Svenskt Näringslivs artikelserie om Länsstyrelsen.
NYHET Publicerad:

Landsbygdsföretagaren: ”Länsstyrelsen är en bromskloss för tillväxt på landsbygden”

LÄNSSTYRELSEN. Länsstyrelsens uppdrag är att fungera som regeringens företrädare i länen och främja länets utveckling och samordna olika samhällsintressen. Lyckas Länsstyrelsen med sitt uppdrag? Svenskt Näringsliv har intervjuat Thomas Hagberg, VD för Myggenäs Gård i ö-kommunen Tjörn.