"Jag hade bara mig själv och mitt leende"

NYHET Publicerad

ARBETSMARKNAD Viljan att arbeta på hotell var stark, men utan erfarenhet verkade inte förutsättningarna goda. Det tog en dags intensivt fotarbete med att knacka dörr bland hotellen i Göteborg. På sista försöket blev det napp och sedan dess har Lisette Bergman varit anställd. - Vi arbetsgivare måste våga prova okända förmågor, säger hotelldirektören som anställt många medarbetare direkt från gatan.

Bild Lisette Hotel Royal

Lisette Bergman knackade på och frågade om det fanns jobb. Det fanns det. - Vill man ha jobb så finns det jobb, säger hon.

Foto: Rasmus Lindberg

Ett stenkast från centralstationen i Göteborg ligger Hotell Royal, stadens äldsta. Miljön är klassisk, riktiga nycklar, röda mattor och blästrade glasdörrar.

– Att lämna in nyckeln i receptionen är ett möte, en öppning för några ord, ett samtal som bygger den sorts kontakt som våra gäster uppskattar och gärna återvänder till. Sådant uppstår inte med ett platskort i handen för att öppna dörren.

Det säger Markus Oddestad som sedan 1980 äger och driver det 80 rum stora hotellet tillsammans med familjen och utan att tillhöra någon av de olika hotellkedjorna.

– Vi vill klara oss själva så länge vi kan, säger han. Men vi föredrar att kalla det ett familjärt hotell, inte ett familjehotell.

En del i den filosofin är möjligheterna för personalen att ta egna beslut och påverka det egna jobbet. Och framför allt, påverka de egna möjligheterna att få ett jobb på hotellet.

– Vi anställer faktiskt människor som har det engagemanget i sig att de stiger in här, inte sällan spontant och söker jobb. Jag gillar det, det är ett ärligt sätt och som arbetsgivare måste jag våga prova okända förmågor.

En av de från början okända förmågorna slutade nyligen, 41 år efter att han själv stigit in direkt från gatan och frågat om det fanns något. Lika länge har inte Lisette Bergman arbetat på Royal men nu är det snart sex år sedan hon bestämde sig för att byta livet som förskollärare mot ett hotelljobb.

– Jag hade avsatt den här dagen, det var en fredag och började gå runt bland hotellen i Göteborg men utan större framgång. Alla ville ha betyg och papper och annat och det hade jag inte med mig. Dessutom kommer jag från Chile så det är lite svårt med betyg från ett annat land, berättar hon.

– Allt jag hade med mig var mig själv och mitt leende.

Det sista försöket för dagen, Hotell Royal ligger på väg till spårvagnen hem, gav resultat. Markus Oddestad erbjöd en provanställning, med fullt betalt och skarpt läge, från kommande måndag och det har ingen ångrat.

– Provanställning visar direkt om det fungerar eller inte, säger han. Krångligare än så behöver det inte vara. Dessutom ger de första minuterna, en känsla som brukar hålla.

Markus Oddestad ser hellre till den känsla och det mod som ett spontant arbetssökande ger, än till välskrivna papper och betygskopior.

– Inget ont i dem, men den sociala förmågan som är så viktig på ett hotell går inte att formulera i ett cv. Å andra sidan går det inte enbart att vara spontan, det måste finnas en kunskap om vad för ett jobb man söker.

Av de 5-10 spontana jobbsökare som dyker upp på hotellet varje vecka är merparten unga människor. Därtill många med en icke-svensk bakgrund. Enbart en fördel, menar Markus Oddestad.

– Vi arbetsgivare har ett jätteansvar för att utveckla mångfalden på arbetsmarknaden. Det krävs mod att ta direktkontakt med en arbetsplats, särskilt om man är nysvensk och kanske inte klarar språket perfekt. Även om vi inte kan anställa just den dagen, är det viktigt att stärka dem i deras ambition så att de går vidare till nästa möjliga jobb.

Det är en inställning som Lisette Bergman håller med om.

– Det finns mycket okunskap om hur det går till att söka jobb, säger hon. Den som sökt 350 jobb och inte fått något måste våga analysera varför det inte gått vägen.

– Att våga fråga är det viktiga. När jag gav mig ut bland hotellen hade jag bestämt mig att fanns det ett jobb, då skulle jag hitta det.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Inför rankingen 2019 – Utgångsläget i Västra Götaland

FÖRETAGSKLIMAT. Den 24 september släpper Svenskt Näringsliv resultatet av den årliga rankingen av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Men, varför mäter vi företagsklimatet och hur ser förutsättningarna för Västra Götaland ut i år?
NYHET Publicerad:

Bli studentmedarbetare hos Svenskt Näringsliv Västra Götaland

PLATSANNONS Inför vårens arbete söker Svenskt Näringsliv i Västra Götaland studentmedarbetare för att stärka upp arbetet. Är du den vi söker?
NYHET Publicerad:

Dags att rusta sig för utmaningar

FREDAGSKRÖNIKA Svenskt Näringslivs företagarpanel för tredje kvartalet 2019 visar på dystra framtidsutsikter i både Västra Götaland som riket i stort. Samtidigt som förväntningarna framöver minskar visar Västra Götaland även på en något lägre produktion/försäljningsvolym under de senaste 6 månaderna än i övriga riket.
NYHET Publicerad:

Donsö sätter sjöfarten på kartan

SKOLA OCH NÄRINGSLIV Nästan 2000 gymnasie- och högskoleelever, över 100 yrkes- och studievägledare och utbildningsminister Anna Ekström samlades förra veckan på Donsö för att delta på en studiedag i sjöfartens tecken.
NYHET Publicerad:

Fler nya bostäder med regelförenklingar

BOSTADSBRIST I Västra Götalands län väntas befolkningen fortsätta växa till drygt 1,9 miljoner invånare år 2035. Samtidigt upplever i princip alla kommuner i länet ett underskott på bostäder, med undantag för Dals-Ed och Herrljunga som är de enda kommunerna i länet där man upplever en balans i kommunen som helhet. Underskottet på bostäder får konsekvenser som sträcker sig bortom individnivå. Många arbetsgivare får också svårt att rekrytera kompetens och därmed utvecklas och växa. Detta påverkar i sin tur möjligheten av utvecklas och växa vilket i förlängningen påverkar välfärden och reformutrymmet i kommunen.
NYHET Publicerad:

Välfärdsvaluta för pengarna

FREDAGSKRÖNIKA Vilken välfärd får du för dina skattepengar? 
Det beror på var du bor. Det till synes självklara sambandet mellan vad du betalar och den kvalitet du får tycks dock saknas. 
NYHET Publicerad:

Välkommen Jessica Tengeland

NY PÅ JOBBET Jessica Tengeland ny projektledare vid Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland. Vi bad henne svara på några snabba frågor för att lära känna henne lite bättre.
NYHET Publicerad:

Mindre dyrt att köpa och sälja sin bostad

BOSTADSBRIST I Västra Götalands län väntas befolkningen fortsätta växa till drygt 1,9 miljoner invånare år 2035. Samtidigt upplever i princip alla kommuner i länet ett underskott på bostäder, med undantag för Dals-Ed och Herrljunga som är de enda kommunerna i länet där man upplever en balans i kommunen som helhet. Underskottet på bostäder får konsekvenser som sträcker sig bortom individnivå. Många arbetsgivare får också svårt att rekrytera kompetens och därmed utvecklas och växa. Detta påverkar i sin tur möjligheten av utvecklas och växa vilket i förlängningen påverkar välfärden och reformutrymmet i kommunen.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Hanna!

SVENSKT NÄRINGSLIV Vi välkomnar Hanna Waerland-Fager som ny skolnätverksansvarig till Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland. Hanna kommer i sin roll som skolnätverksansvarig att arbeta med att öka samverkan mellan skola och näringsliv genom att förmedla Svenskt Näringslivs kostnadsfria skolmaterial.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Moltas Kallur!

NY PÅ JOBBET Moltas Kallur är vår nya praktikant för hösten på regionkontoret i Göteborg. Vi bad honom svara på några snabba frågor för att lära känna honom bättre.
NYHET Publicerad:

Rimligare hyror för fler bostäder

BOSTÄDER I Västra Götalands län väntas befolkningen fortsätta växa till drygt 1,9 miljoner invånare år 2035. Samtidigt upplever i princip alla kommuner i länet ett underskott på bostäder, med undantag för Dals-Ed och Herrljunga som är de enda kommunerna i länet där man upplever en balans i kommunen som helhet. Underskottet på bostäder får konsekvenser som sträcker sig bortom individnivå. Många arbetsgivare får också svårt att rekrytera kompetens och därmed utvecklas och växa. Detta påverkar i sin tur möjligheten av utvecklas och växa vilket i förlängningen påverkar välfärden och reformutrymmet i kommunen.
NYHET Publicerad:

Oroande patentutveckling i Västra Götaland

PATENT Sverige som land ligger ofta i topp när det görs undersökningar över vilka länder som är mest innovativa. Självklart ligger Västra Götaland på många sätt högt i sådan ranking, med många innovativa företag och många lärosäten.
NYHET Publicerad:

”Privata aktörer riskerar dö sotdöden innan reformen är sjösatt”

KOMMENTAR Privata aktörer ska ta över viktiga delar av Arbetsförmedlingen uppdrag. Under sommaren har det visat sig att samma leverantörer inte får tillräckligt många arbetslösa anvisade till sig. Det äventyrar möjligheterna till en framgångsrik reform, skriver arbetsmarknadsexpert Edward Hamilton.
NYHET Publicerad:

Rudolf Antoni – Ny regionchef för Svenskt Näringsliv Västra Götaland

NY PÅ JOBBET Den 12 augusti tillträdde Rudolf Antoni tjänsten som regionchef för Svenskt Näringsliv Västra Götaland. Vem är Rudolf, hur ser han på Västra Götaland utifrån ett näringslivsperspektiv och vad hoppas han uppnå i sin nya roll?
NYHET Publicerad:

Svenska företag bidrar till att rädda klimatet – varje dag

KLIMAT Klimatutmaningen är en av vår tids största utmaningar. Forskningen är tydlig, den globala uppvärmningen måste begränsas, helst till under 1,5 grader. För att klara det måste världens utsläpp gå mot netto-noll till mitten av seklet.
NYHET Publicerad:

Stort behov av ökad digitalisering i Västra Götaland - störst i Göteborg

FÖRETAGSKLIMAT En tidigare undersökning från Svenskt Näringsliv har påvisat en tydlig önskan från företagarna i Västra Götaland. De västsvenska kommunerna måste öka digitaliseringstakten, en ståndpunkt som Svenskt Näringslivs enkät om kommunernas företagsklimat befäster. Störst efterfrågan finns i Göteborgsregionen och framförallt Göteborgs Stad.
NYHET Publicerad:

Hallå där, Alexander Fägersten, ny projektledare

NY PÅ JOBBET Från och med 5 augusti är Alexander Fägersten ny projektledare vid Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland. Alexander är en före detta praktikant och studentmedarbetare som nu tagit steget upp till en projektledartjänst. Vi bad honom svara på några snabba frågor för att lära känna honom lite bättre.
NYHET Publicerad:

Västsvenska kommuner måste bli bättre på digitalisering

FÖRETAGSKLIMAT Idag kan vi som privatpersoner sköta det mesta digitalt genom smarta och tidseffektiva e-tjänster. Det har blivit en självklarhet i vår vardag. Som företagare i kontakt med landets kommuner, är det dock inte lika självklart. En ny undersökning visar att nästan hälften av företagen i Västra Götaland använder e-tjänster i sina kontakter med kommunen. Samtidigt finns det en stor efterfrågan på utökade e-tjänster.
NYHET Publicerad:

Wilma tävlar för Sverige i Yrkes-VM

YRKESLANDSLAGET I augusti i år går Yrkes-VM av stapeln i Kazan i Ryssland. Fler än 1200 ungdomar från 70 länder kommer då tävla i över 50 olika yrkesgrenar. En av dem är Wilma Augustsson, frisör från Vårgårda.
NYHET Publicerad:

Klimatneutralt flyg – viktigt för västsvenska företags konkurrenskraft

INFRASTRUKTUR Antalet flygresenärer ökar varje år och Göteborg-Landvetter Airport är en global hubb för den västsvenska turismen och handeln. För att matcha regionens behov att komma närmre omvärlden är flygplatsen mitt i en expanderingsfas, där allt arbete sker med fokus på hållbar utveckling. En klimatneutral flygbransch är högt prioriterat, men mycket har redan gjorts.