LogoLogo
LogoLogo

Gabriel Cardona Cervantes

Journalist

Latest Articles by Gabriel Cardona Cervantes

ARTICLE — 26 October 2021

Privata försÀkringar kortar vÄrdköer 

Regeringen vill strypa tillgĂ„ngen till privata sjukvĂ„rdsförsĂ€kringar. Det Ă€r inte bara skadligt för företagen, utan det slĂ„r ocksĂ„ mot en redan eftersatt svensk sjukvĂ„rd, menar Svenskt NĂ€ringslivs vĂ€lfĂ€rdsexpert Anders Morin. ”Det leder till lĂ€ngre vĂ„rdköer”, sĂ€ger han.
ARTICLE — 28 September 2021

Restriktionerna hĂ€vs – detta mĂ„ste företaget ha koll pĂ„

FrÄn den 29 september hÀvs mÄnga av restriktionerna i samhÀllet, dÀribland rekommendationerna att arbeta hemifrÄn. Arbetsmiljöexperten Cecilia Andersson reder ut vilka regler som företagen mÄste ha koll pÄ vid ÄtergÄngen till jobbet.
ARTICLE — 15 June 2021

Företagens lagerhÄllning ökar 

Svenska företagare hÄller fast vid globala vÀrde- och leverantörskedjor trots pandemin. DÀremot anser mÄnga att det har blivit viktigare med ökad lagerhÄllning och ett större leverantörsnÀtverk för att minska sÄrbarheten i framtiden. Det visar en ny rapport frÄn Svenskt NÀringsliv.
ARTICLE — 4 June 2021

Efter brexit: TullsmÀll för svenska företag

NĂ€stan ett halvĂ„r efter brexit har fyra av tio svenska företag problem med tullar, visar siffror frĂ„n företagarpanelen. ”Det hĂ€r Ă€r ett kvitto pĂ„ att det inte blivit vare sig friktionsfritt eller tullfritt”, sĂ€ger Anna Stellinger, chef för internationella och EU-frĂ„gor.
ARTICLE — 9 March 2021

Höga marginalskatter stoppar kvalificerad utlÀndsk kompetens

Företag kan tvingas betala skyhöga lönebelopp för att övertyga utlĂ€ndska medarbetare att etablera sig i Sverige. ”Borttagandet av vĂ€rnskatten rĂ€cker inte för att skapa ordentlig konkurrenskraft”, sĂ€ger Johan Fall, skattechef.
ARTICLE — 23 February 2021

Mer byrÄkrati och kostnader för företagen efter brexit 

LÀngre ledtider, större byrÄkrati och högre kostnader. Det Àr problem som svenska företag upplever i och med den nya grÀnsen mellan EU och Storbritannien, enligt en studie av Svenskt NÀringsliv.
ARTICLE — 10 February 2021

Sena utbetalningar lamslĂ„r företagen: Ӏr det hĂ€r verkligen meningen?” 

MÀrkligt, cyniskt och bekymmersamt. SÄ beskriver Göran Grén, avdelningschef för företagsjuridik, TillvÀxtverkets orimliga förseningar med korttidsstöd.
ARTICLE — 19 January 2021

Jacke uppmanar regeringen att öka tempot: ”Företag kommer inte att orka”

Svenskt NÀringslivs vd Jan-Olof Jacke ger tummen upp till de nya stöden. Det Àr en tydlig signal frÄn regeringen och samarbetspartierna att man Àr villig att satsa pÄ att rÀdda företagen.
ARTICLE — 10 December 2020

Gymnasieskolans utbud matchar inte arbetsmarknadens behov 

Matchningsproblem, lÄgt utbud och fÀrre andel sökande. Det Àr de stora bristerna i dagens svenska gymnasiala yrkesutbildning vilket skapar stora utmaningar för den framtida kompetensförsörjningen. Det visar en fÀrsk rapport frÄn Svenskt NÀringsliv.
ARTICLE — 2 December 2020

”Sluta se de olika energislagen som varandras fiende”

Slopa subventioner för förnybar el, vÀrna kÀrnkraften och snabba pÄ tillstÄndsprövningen. Det Àr nÄgra av Svenskt NÀringslivs rekommendationer frÄn projektet Kraftsamling elförsörjning till politikerna för att skapa en trygg svensk elförsörjning.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist