LogoLogo
LogoLogo

Gabriel Cardona Cervantes

Journalist

Latest Articles by Gabriel Cardona Cervantes

ARTICLE — 15 June 2021

Företagens lagerhållning ökar 

Svenska företagare håller fast vid globala värde- och leverantörskedjor trots pandemin. Däremot anser många att det har blivit viktigare med ökad lagerhållning och ett större leverantörsnätverk för att minska sårbarheten i framtiden. Det visar en ny rapport från Svenskt Näringsliv.
ARTICLE — 4 June 2021

Efter brexit: Tullsmäll för svenska företag

Nästan ett halvår efter brexit har fyra av tio svenska företag problem med tullar, visar siffror från företagarpanelen. ”Det här är ett kvitto på att det inte blivit vare sig friktionsfritt eller tullfritt”, säger Anna Stellinger, chef för internationella och EU-frågor.
ARTICLE — 7 April 2021

Därför kan EU:s nya regel bromsa jämställdheten

Den svenska modellens utveckling mot jämställda löner hotas av EU:s kommande direktiv om lönetransparens. ”Det leder oss tillbaka till ett kollektivt synsätt som stora delar av den svenska arbetsmarknaden redan har lämnat”, varnar Edel Karlsson Håål på Svenskt Näringsliv.
ARTICLE — 24 March 2021

Myndigheten kräver hans företag på en halv miljon – ”Totalt oproportionerligt straff”

Mjölby stadshotell lämnade in sin avstämning för korttidsstödet några dagar för sent. Men allt var grönt, enligt myndigheten. Nu flera månader senare kräver Tillväxtverket tillbaka vartenda öre – drygt en halv miljon kronor. ”Det är helt orimligt”, säger vd Markus Höglund.
ARTICLE — 18 March 2021

Ett år med krisen: Företagen går på knäna – ”Värsta på 122 år”

Strandade flyg, strypt färjetrafik och inställda buss- och taxiresor. Coronarestriktionerna har försatt den svenska transportbranschen i sin djupaste kris någonsin – och stiltjen pågår fortfarande. ”Den värsta och mest utmanande perioden någonsin”, säger företagaren Satish Sen till fPlus/Arbetsmarknadsnytt. 
ARTICLE — 11 March 2021

Öppna brevet till Löfven: ”Många står på ruinens brant”

”Ett svek, en komisk fars”. Desperationen bland Sveriges småföretagare sprider sig. ”Att man ska vänta på att få sina pengar i åtta månader, det är horribelt”, säger Mats Eriksson, som länge varit en röst för småföretagen. Nu kräver han i ett öppet brev till Stefan Löfven svar på fyra raka frågor.
ARTICLE — 9 March 2021

Höga marginalskatter stoppar kvalificerad utländsk kompetens

Företag kan tvingas betala skyhöga lönebelopp för att övertyga utländska medarbetare att etablera sig i Sverige. ”Borttagandet av värnskatten räcker inte för att skapa ordentlig konkurrenskraft”, säger Johan Fall, skattechef.
ARTICLE — 26 February 2021

Krögarsverige efter nya hårda beskedet – ”Vi är symboler”

Anders Tegnell säger att restauranger inte längre är någon riskmiljö. Samtidigt går regeringen fram med nya hårdare restriktioner mot just restaurangnäringen. ”Vi är orimligt hårt ansatta”, säger en företagare.
ARTICLE — 23 February 2021

Mer byråkrati och kostnader för företagen efter brexit 

Längre ledtider, större byråkrati och högre kostnader. Det är problem som svenska företag upplever i och med den nya gränsen mellan EU och Storbritannien, enligt en studie av Svenskt Näringsliv.
ARTICLE — 10 February 2021

Krisstödet: Myndigheten i skottgluggen

Det förlängda stödet för korttidsarbete börjar snart att gälla. Men företagen är inte nådiga i sin kritik mot Tillväxtverket. Inte sällan fastnar ärenden i en långsam och snårig handläggning.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist