Lotta Petterson

Regional Head Gävle

Manages regional operations in Gävleborg County. Maintains dialogue for the Confederation with member companies, policy-makers, and media in the county.

Latest Articles by Lotta Petterson

ARTICLE — 2 January 2024

Var med och skapa ett bättre företagsklimat

I dagarna har företag runt om i hela landet fått årets enkät om hur det är att driva företag i sin kommun. Enkäten ger både stora och små företag en chans att med gemensam röst lyfta vad kommunen behöver förbättra. Enkäten gör det möjligt för alla att bidra till förändring.
ARTICLE — 22 November 2023

Prioritera mängdbrotten viktigt när den grova organiserade brottsligheten ska bekämpas

Varje dag nås vi av nya våldsdåd och fruktansvärda händelser. Att bekämpa brottsligheten och öka tryggheten har hamnat högst upp på allas önskelistor, inte minst hos företagen i Gävleborg som drabbas hårt av den ökade kriminaliteten.
ARTICLE — 7 November 2023

Vad blir konsekvenserna när sjuklöneersättningen stryps?

I samband med att regeringen tillsammans med Sverigedemokraterna för en månad sedan presenterade höstbudgeten framkom det att regeringsunderlaget avser att ta bort företagens högkostnadsskydd för sjuklönekostnader. Detta kommer slå hårt mot företagen och Sveriges tillväxt och konkurrenskraft.
EVENT — 27 April 2023

Kastar vi ut innovationer med badvattnet i Gävleborg?

ARTICLE — 28 March 2023

Årets UF-mässa i länet är här

Torsdag den 30 mars är det dags för Ung Företagsamhets årliga mässa – UF-mässan 2023 – Gävleborgs största mässa med unga företagare!
ARTICLE — 24 March 2023

Någon finns här i Gävleborg

Att Någon borde göra nåt. Den omtalade nånannanismen. Detta känner vi igen, eller hur? Uttalanden brukar följas av en suck eller kanske en axelryckning. Men vi kan också välja att tänka positivt.
ARTICLE — 20 January 2023

Viktigt att välja rätt i gymnasievalet

Årets ansökan till gymnasiet har nu öppnat och Sveriges alla niondeklassare ställs inför ett viktigt val. Det kan kännas nervöst, för såväl ungdomarna som deras föräldrar. Därför är det viktigt att tänka på att valet, trots att det kan kännas så nu, är långt ifrån livsavgörande.
EVENT — 20 January 2023

Hur bygger vi ett bättre Gävleborg?

Oavsett om det handlar om bygg, installation, väg, järnväg, flyg, hamnar är begreppet infrastruktur en mycket viktig fråga för näringslivet i Sverige och i allra högsta grad i Gävleborg.
ARTICLE — 24 November 2022

Alla måste bidra till välfärden

”När det blir mindre lönsamt att arbeta kommer färre att göra det. Därför behöver skillnaden mellan eget arbete och bidragsförsörjning vara tydlig.” Det skriver Lotta Petterson, Svenskt Näringsliv Gävleborg i denna debatt.
EVENT — 4 October 2022

Lyft företagarkraften i Gävle och Sandviken!

Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist