LogoLogo
LogoLogo

Anna Hedberg

Regionchef

Ansvarig för regionverksamheten i Värmlands län. Arbetar med att hålla en dialog med medlemsföretag, politiker och press i länet för Svenskt Näringslivs räkning.

Latest Articles by Anna Hedberg

ARTICLE ‚ÄĒ 25 November 2021

Spänning inför framtiden bromsar värmländska investeringar

Sverige har ända sedan de stora ingenjörernas tid och framstående företags födelse för flera sekler sedan varit i behov av kraft i olika former. Samhället har, som tur är, förändrats rejält sedan dess, men ändå behövs kraftinsatser för att tillverka, förändra och förbättra. Kraft för att bygga företag, kraft för att tillverka sina produkter, kraft att utveckla, men också kraft för att förändra.
ARTICLE ‚ÄĒ 9 November 2021

‚ÄĚVi kan inte ta l√•ngsiktiga beslut om vi knappt vet¬†hur h√∂gt¬†elpriserna ligger en vecka fram√•t‚Ä̬†

Sju av tio f√∂retagare har ett l√•gt f√∂rtroende f√∂r den nuvarande energipolitiken¬†och¬†ett av dem f√∂retagen √§r¬†pappersmassabruket Rottneros. ‚ÄĚVi beh√∂ver en l√•ngsiktighet i politiska beslut och en prognos p√• framtiden‚ÄĚ, konstaterar Nils¬†Hauri, direkt√∂r f√∂r innovation och strategiska projekt¬†p√• Rottneros.¬†
ARTICLE ‚ÄĒ 22 September 2021

Ny ranking: Grums bäst i länet, Hammarö klättrar och Arvika i botten   

När företagen har fått säga sitt är det Grums kommun som tar hem förstaplatsen i länet och som hamnar på plats 23 i landet i stort. Tätt efter tävlar Säffle och Munkfors. Hammarö gör en stor förbättring från tidigare år medan Arvika hamnar ännu längre ner i botten. Det visar Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat 2021 som redovisas idag.  
ARTICLE ‚ÄĒ 13 September 2021

Sunne är redo för nya tag för att förbättra företagsklimatet 

I Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram får utvalda kommuner lära sig av varandra och utveckla sitt arbete med det lokala näringslivet. I utvecklingsprogrammet ges under ett år stöd till kommuner som bestämt sig för att stärka företagsklimatet.  
ARTICLE ‚ÄĒ 8 September 2021

Bättre företagsklimat efter pandemin

Om pandemin fört något positivt med sig så är det att allt fler lärt sig att uppskatta vad företagande innebär, skriver Jens Hedström och Anna Hedberg.
ARTICLE ‚ÄĒ 8 July 2021

‚ÄĚVi blir bara b√§ttre om vi g√∂r det tillsammans med f√∂retagen‚ÄĚ

Under hösten arrangerar Karlstad kommun en mötesserie om offentlig upphandling.
ARTICLE ‚ÄĒ 15 June 2021

‚ÄĚGrunden √§r hj√§lp, v√§gledning och korta handl√§ggningstider‚ÄĚ

Säffle har förbättrat sitt lokala företagsklimat de senaste åtta åren och i årets mätning var det fortsatt stadigt uppåt när Säffleföretagen fick sätta sina betyg på kommunen. Men, vad ligger bakom framgångarna?
ARTICLE ‚ÄĒ 12 April 2021

Pandemilagen i Värmland, vad gäller?

Under ett dialogmöte fick våra medlemsföretagare möjlighet att ta del av, och ställa frågor kring, Länsstyrelsens senaste information om pandemilagen. Här finner ni det viktigaste. 
ARTICLE ‚ÄĒ 12 March 2021

Principiellt viktigt

Fr√•n och med ny√•rsdagen 2024 blir efterhandsdebiteringen ‚ÄĚdefault‚ÄĚ i alla kommuner. ‚ÄĚInte en dag f√∂r tidigt‚ÄĚ, skriver Anna Hedberg i en kommentar.
ARTICLE ‚ÄĒ 14 January 2021

Så kan kommunerna i Värmland göra fler och bättre affärer med näringslivet 

Anna Hedberg kommenterar den sammanställning som vi presenterade tidigare i veckan där vi gått igenom hur stor andel av den kommunala verksamheten i Värmlands kommuner som köps in från företag, föreningar och stiftelser.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist