Johanna Allhorn

Editor and Reporter

Editor and reporter at Tidningen Näringslivet, TN.se

Latest Articles by Johanna Allhorn

ARTICLE — 29 April 2024

Efter tunga EU-rapporten – nu krävs handling: ”Avgörande”

Enrico Lettas rapport om EU:s inre marknad har mötts av både ris och ros. Nu höjs röster för ett ökat fokus på unionens konkurrenskraft. ”Det behövs krafttag på den inre marknaden”, säger Anna Stellinger, chef för internationella och EU-frågor.
ARTICLE — 26 April 2024

Beskedet från företagen: EU är avgörande för vår tillväxt

EU-valet närmar sig med stormsteg och de svenska företagen efterfrågar en stark inre marknad och satsningar på konkurrenskraft. ”Vår gemensamma ekonomiska styrka i EU är viktig om vi ska vara en balanserande kraft i en geopolitiskt skakig omvärld”, säger Asees Ahuja, policyansvarig för EU-frågor.
ARTICLE — 14 February 2024

Näringslivet kritiskt till EU:s tillståndsprocesser – ”Påverkar viljan att investera”

Komplexa processer och långa väntetider för att få olika tillstånd är ett hinder för att investera i EU, visar en ny rapport av Business Europe. Nu krävs en ordentlig översyn. ”Det nuvarande systemet är både ineffektivt och oförutsägbart”, säger miljöjurist Lina Hagström.
ARTICLE — 2 January 2024

”Behövs en stark svensk röst för företagande och tillväxt i EU”

Med ett osäkert geopolitiskt läge, nya medlemsländer på väg in i unionen och ett rekordstort behov av satsningar på konkurrenskraft, är valet till Europaparlamentet kanske mer avgörande än på länge.
ARTICLE — 19 December 2023

Toppolitikern Enrico Letta på exklusivt turnéstopp – träffade svenska företag

Italiens före detta premiärminister Enrico Letta har fått i uppdrag av de 27 EU-länderna att ta fram en rapport om EU:s inre marknad. Som en del i arbetet besökte han nyligen Svenskt Näringsliv för ett samtal om konkurrenskraft, regelkrångel och riskerna med statsstöd.
ARTICLE — 28 November 2023

EU:s krisplan för vindkraft kan försämra elsystemet

Med hjälp av ett nytt åtgärdspaket ska EU öka tempot i utbyggnaden av europeisk vindkraft. Men även om det finns vissa fördelar kan satsningen leda till snedvriden konkurrens och ett hinder för nya innovationer, varnar Svenskt Näringslivs expert Stefan Kvarfordt.
ARTICLE — 21 November 2023

Jacob Wallenberg: Så ska konkurrenskraften forma EU-agendan

Det svenska ordförandeskapet i EU riktade välbehövligt ljus på vikten av konkurrenskraft. Nu lanseras den europeiska satsningen Europe Unlocked på initiativ av Svenskt Näringsliv. Målet är att nästa EU-kommission fortsätter hålla tillväxt och konkurrenskraft högt på agendan.
ARTICLE — 30 October 2023

EU-vänliga vindar i Polen banar väg för svenska företag

Polen får en ny regering och ser ut att röra sig i en mer EU-vänlig riktning. Det kommer i så fall att öppna dörren för nya affärsmöjligheter. ”Inte minst inom miljöteknik och den gröna omställningen”, säger Charlotte Andersdotter, chef på EU-kontoret i Bryssel.
ARTICLE — 12 October 2023

EU kommer att växa och förändras i grunden: ”Frågan är inte om utan när”

”Diskussionen om vilket EU vi ska ha i framtiden pågår på riktigt nu”, säger Anna Stellinger, chef för internationella och EU-frågor.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist