LogoLogo
LogoLogo

Karin Myrén

Redaktör

Reporter nyhetsbreven Jobba med lönen och Jobba med kompetensen.

Latest Articles byKarin Myrén

ARTICLE — 2 March 2021

Ekonomer: Pandemin stänger dörren till allt fler

Även om pandemin skulle avta kommer en växande grupp hamna allt längre från jobb, varnar ekonomer. Sveriges matchningsproblem sticker ut jämfört med andra länder, menar professor Johan Eklund.
ARTICLE — 26 February 2021

Krögarsverige efter nya hårda beskedet – ”Vi är symboler”

Anders Tegnell säger att restauranger inte längre är någon riskmiljö. Samtidigt går regeringen fram med nya hårdare restriktioner mot just restaurangnäringen. ”Vi är orimligt hårt ansatta”, säger en företagare.
ARTICLE — 24 February 2021

Smittbärarpenning väcker osäkerhet

Ofta är det oklart vilken ersättning den som stannar hemma på grund av eventuell covid-smitta har rätt till. ”Det måste vara enkelt att begränsa smittspridningen”, säger företagaren Lena Lilja.
ARTICLE — 24 February 2021

Gruvtillstånd i långbänk – då hamnar investeringar och arbetstillfällen utomlands

Tillståndsprocesser för gruvdrift på upp till 20 år. Samtidigt duckar näringsminister Ibrahim Baylan för att Sveriges internationella rykte som gruvnation störtdyker.
ARTICLE — 15 February 2021

Sålde sommarhuset för att betala personalens löner

De utlovade krisstöden släpar efter. Företagaren Lalle Moberg berättar att staten är skyldig honom en miljon kronor. Men han vågar inte vänta mer. Nu har han sålt sommarstugan och sagt upp hela personalstyrkan.
ARTICLE — 29 January 2021

Ny rapport: Så ska facken bli mer attraktiva

Även om fackens nedåtgående trend till viss del ser ut att ha brutits under coronakrisen den fackliga anslutningsgraden sjunkit kraftigt de senaste decennierna samtidigt som den har ökat för arbetstagarorganisationerna. Om den sjunkande trenden fortsätter riskeras den svenska modellen, enligt Lars Calmfors, aktuell med en ny rapport om vad som motiverar anställda att vara med i facket.
ARTICLE — 26 January 2021

Så sätter regeringen stopp för tusentals jobb i Norrbotten

Flera tusen nya jobb och större tillgång till koppar, som behövs för klimatomställningen. Det hade Boliden kunnat skapa i Älvsbyn – men regeringen sätter käppar i hjulet. Andra företag har redan valt bort Sverige på grund av krånglet och snart kan det anrika svenska metallföretaget välja att gå samma väg.
ARTICLE — 20 January 2021

Därför kan LO brytas sönder – ”Folk har varit arga på varandra på riktigt”

LO:s interna stridigheter ökar snabbt efter veckans besked om att en intern utredning slår fast att Kommunal och IF Metall bröt mot stadgarna när de anslöt till LAS-överenskommelsen. Experter som Arbetsmarknadsnytt har talat med tecknar bilden av en arbetarrörelse i kris. ”Folk har varit arga på varandra på riktigt och besvikna över att inte kunna hålla fast vid en gemensam linje ”, säger Irene Wennemo på Medlingsinstitutet.
ARTICLE — 19 January 2021

Leif Mannerström: Därför drabbas ungdomar hårdast av krisen

När de typiska förstajobben försvinner under pandemin riskerar ungdomar att hamna i arbetslöshet direkt efter skolan – länge. ”Ungdomarna är de stora förlorarna när ett restaurangjobb inte längre är en möjlig väg in på arbetsmarknaden”, säger stjärnkrögaren Leif Mannerström.
ARTICLE — 18 January 2021

Här är Sveriges nya Klondike – men därför kan jobben stoppas

Svenska och utländska företag planerar investeringar på över 1 000 miljarder. Norra Sverige håller på att bli ett nytt Klondike. Men guldet kan snabbt förvandlas till sand om inte uppsjön av myndighetskrav försvinner och flyttströmmen vänds, varnar flera experter. ”Systemet kortsluter sig självt när ingen tar ansvar för helheten”, säger Klas Nilsson på metallföretaget Boliden.
Contact our EU-Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles Open map
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU-Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles Open map
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU-Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles Open map
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU-Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles Open map
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist