LogoLogo
LogoLogo

Karin Myrén

Redaktör

Reporter nyhetsbreven Jobba med lönen och Jobba med kompetensen.

Latest Articles by Karin Myrén

ARTICLE — 26 April 2021

Arbetsgivare betalar notan för oklar smittbärarpeng

Den som har en familjemedlem med misstänkt covid-19 förväntas stanna hemma i väntan på testresultatet, men får bara smittbärarpenning om det är positivt. Ofta slutar det med att arbetsgivaren betalar lönen. ”Det är väldigt frustrerande”, säger Maud Spencer, vd på Svalson. 
ARTICLE — 7 April 2021

Klassiskt kafé gjorde allt rätt – fastnade i Tillväxtverkets onda spiral

Ditt café följde regeringens uppmaning att hålla i, hålla ut och korttidspermittera. Men hade ägaren Fredrik Olsson vetat hur strulig processen kring stödpengarna skulle bli hade han inte velat ha några. ”Oro, ångest och sömnlösa nätter”, säger han.
ARTICLE — 1 April 2021

Myndighetens haveri har stoppat coronastöden – ”Ytterst anmärkningsvärt”

Tillväxtverkets undermåliga hantering av korttidsstöd till företag får nu massiv kritik från många håll. ”Det mest bekymmersamma är att det bakom varje överklagande finns ett företag som lider”, säger juristen Göran Grén. Nu vill han se en snabb lagändring för att rädda kommande stödperiod.
ARTICLE — 30 March 2021

Allt fler röster för vaccination på jobbet

Nu tar fler regioner hjälp av företagshälsoföretag för att en stor del av massvaccineringen ska kunna ske på eller nära arbetsplatserna.
ARTICLE — 24 March 2021

Regionens drag för att massvaccinera i rekordfart – ”Hoppas fler följer efter”

I Östergötland diskuteras nu att tre företagshälsoföretag ska direktupphandlas för att i princip alla ska kunna vaccinera sig på jobbet.
ARTICLE — 17 March 2021

Experter: Så kan vaccinering på jobbet bromsa pandemin

Krånglande vaccinleveranser kommer att ställa ytterligare krav på att regionernas massvaccinering kan ske i rekordfart. Inte minst på arbetsplatserna. Några regioner ligger steget före. ”Det finns många som kan hjälpa till”, säger Peter Munck af Rosenschöld, vd på Sveriges Företagshälsor.
ARTICLE — 10 March 2021

Så räddades unga företagare igenom coronakrisen

När pandemin slog till för ett år sedan spreds en oro inom Ung Företagsamhet, men organisationen lyckades snabbt ställa om till digitala mässor och tävlingar. ”Det blev en skarp övning i att tänka på ett nytt sätt”, säger vd:n Cecilia Nykvist.
ARTICLE — 2 March 2021

Ekonomer: Pandemin stänger dörren till allt fler

Även om pandemin skulle avta kommer en växande grupp hamna allt längre från jobb, varnar ekonomer. Sveriges matchningsproblem sticker ut jämfört med andra länder, menar professor Johan Eklund.
ARTICLE — 26 February 2021

Krögarsverige efter nya hårda beskedet – ”Vi är symboler”

Anders Tegnell säger att restauranger inte längre är någon riskmiljö. Samtidigt går regeringen fram med nya hårdare restriktioner mot just restaurangnäringen. ”Vi är orimligt hårt ansatta”, säger en företagare.
ARTICLE — 24 February 2021

Smittbärarpenning väcker osäkerhet

Ofta är det oklart vilken ersättning den som stannar hemma på grund av eventuell covid-smitta har rätt till. ”Det måste vara enkelt att begränsa smittspridningen”, säger företagaren Lena Lilja.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist