LogoLogo
LogoLogo

Karin Myrén

Redaktör

Latest Articles by Karin Myrén

ARTICLE — 1 December 2021

Äldre allt hetare på arbetsmarknaden: ”All arbetskraft behövs”

När regeringen vill göra det lättare för personer över 60 att lämna arbetsmarknaden i förtid går det på tvärs mot den skriande kompetensbristen. Det vore förödande, enligt Erica Sundberg på TRR.
ARTICLE — 26 November 2021

Så bidrar Volvo Cars till minskat utanförskap

Som stor arbetsgivare får Volvo Cars sin beskärda del av problemen kring kriminalitet och ökande utanförskap i samhället. Händelseutvecklingen i Göteborg de senaste åren har dessutom gjort det svårare att rekrytera. ”Vi är beroende av att staden är attraktiv”, säger Thomas Andersson på Volvo Cars.
ARTICLE — 25 November 2021

Så hänger det lilla mejeriet med i upphandlingsracet

Ha koll på behoven, kraven och avtalen. En bra dialog mellan upphandlare och leverantörer ger bättre affärer för båda parter. ”Kommunen har varit väldigt intresserad av att lyssna till oss lokala producenter”, säger Malin Jakobsson, vd för Dalspira Mejeri.
ARTICLE — 25 November 2021

Metoden som lyfter inköpen till en ny nivå

En angelägenhet för hela organisationen? Japp. Förändringsarbete? Visst. Besparingar? Jo. Bättre affärer? Absolut. Kategoristyrning har allt. Möt kommunerna Härryda och Mölndal när de stöper om inköpen.
ARTICLE — 18 November 2021

Oro för minskad forskning: ”Sverige hänger inte med”

Svensk forskning och utveckling tappar mark jämfört med andra länder. Men för att öka investeringarna behöver företagen uppbackning av politiken, visar en undersökning. ”Vi stimulerar inte våra företag att lägga FoU i Sverige, säger Sara Mazur på Knut och Alice Wallenbergs stiftelse.
ARTICLE — 3 November 2021

Vårdförsäkring självklar för många småföretag

Stryps sjukvårdsförsäkringarna befaras köerna till den offentligt finansierade vården bli ännu längre. För Thomas Harbom, delägare i företaget Alufront, är det en självklarhet att ha en sjukvårdsförsäkring för personalen. ” Alla vinner på det”, säger han.
ARTICLE — 27 October 2021

Myndighet får hård kritik

I en ny rapport framförs kritik mot hur Arbetsmiljöverket arbetar. Företagen anser att de inte får tillräckligt med stöd från myndigheten för att kunna efterleva omfattande och krångliga regler och de efterfrågar ett bättre bemötande från inspektörerna.
ARTICLE — 10 October 2021

Pandemiregler hinder för anställdas rehabilitering

När Försäkringskassan inte krävde läkarintyg förrän dag 22 och möjligheten till förstadagsintyg togs bort under pandemin försvann viktiga verktyg för arbetsgivarna.
ARTICLE — 20 September 2021

Familjeveckan försvårar återhämtningen i ekonomin

Kritiker kallar regeringens förslag om en familjevecka för feltänkt och felprioriterat. ”I slutänden blir det alla andra som jobbar som får betala för att landets föräldrar ska kunna vara mer lediga”, säger chefekonomen Jonas Frycklund. 
ARTICLE — 7 September 2021

Regeringen: Fler ska välja en yrkesutbildning

Regeringen presenterar flera förslag för att stärka svensk arbetsmarknad. Det handlar bland annat om att utöka yrkesutbildningen på gymnasiet och att bättre matcha utbildningar med den kompetens som näringslivet behöver. ”Det är välkommet att regeringen lyssnat”, säger Magnus Wallerå, avdelningschef för kompetensförsörjning.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist