Henrik Navjord

Regionområde Norr, Dalarnas län

Latest Articles by Henrik Navjord

ARTICLE — 12 September 2022

Valet klart i Dalarna – dags för handling

Valrörelsen är över, röster räknas och mandat ska fördelas. Det har stundtals varit höga toner i debatten och vallöften har utfärdats åt höger och vänster, men nu är det dags att samla sig. På riksplanet har ett val sällan varit så jämnt – och osäkert – som detta val.
ARTICLE — 6 July 2022

3:12-företagen skapar jobb och tillväxt i Dalarnas län

Sedan 1990-talet har så många som fyra av fem nya jobb skapats i små- och medelstora företag. Men en osäkerhet kring framtida skattevillkor kan få stora effekter.
ARTICLE — 3 January 2022

3:12-företagen skapar jobb och tillväxt

Entreprenörskap är centralt för jobbskapande och värdeskapande. Det driver på den tekniska utvecklingen och därmed tillväxten. För detta finns det stort stöd i forskning och om detta är alla i grunden överens. I politiken framförs nu förslag om att försämra entreprenörsskatten vilket är oroande skriver Henrik Navjord.
ARTICLE — 17 December 2021

Fjärde adventsljuset tänds... För Dalarnas välfärds­skapare

När vi tänder det fjärde ljuset är det många som börjar fundera på julens ledighet. Men det är minst lika många som planerar sina kommande dagar på jobbet. Tillsammans med sina medarbetare är det företagen som skapar de skatteintäkter som sedan omvandlas till offentlig välfärd. Till sådant som skola, sjukvård, äldreomsorg och rättsväsende.
ARTICLE — 10 December 2021

Tredje adventsljuset tänds… För de kommuner som ger god service till företagen

Det tredje ljuset i Dalarnas adventsljusstake tänder vi för de kommuner som tagit service till länets företag på allvar. Det är ni som lyser upp vardagen för många företagare som behöver stöd, råd och en hand att hålla i när det är halt längs regelvägen.
ARTICLE — 3 December 2021

Andra adventsljuset tänds... För alla företagare som anställer och utvecklar

Det andra ljuset i adventsstaken tänder vi i Dalarna för alla företag som långsiktigt och medvetet arbetar för att anställa medarbetare och utveckla sina verksamheter. Detta trots att drivkrafterna idag inte är de mest gynnsamma, varken för att anställa, jobba eller utbilda sig.
ARTICLE — 26 November 2021

Första adventsljuset tänds: För uppföljning och dialog i offentliga upphandlingar 

Första advent tänder vi ett ljus för alla de kommuner som upphandlar varor och tjänster av företag. Som väljer att minska sin egen konkurrens gentemot näringslivet och som ser till företagens bästa.
ARTICLE — 25 October 2021

Brott och otrygghet ett reellt hot mot företagen

Allt fler dalaföretag drabbas av brottslighet. Trots detta tillåts de sällan att vara varken en del av analysen eller lösningen. Nu finns det tillfälle att ändra på detta. Ett par lovvärda initiativ tillsammans med Länsstyrelsen och Polisen pågår för att utveckla denna samverkan, skriver Henrik Navjord i en krönika.
EVENT — 9 April 2021

Ungdomar och framtidens arbetsmarknad

ARTICLE — 23 March 2021

Bättre och tydligare avgiftsstrukturer vid kommunal tillsyn

2024 blir det förbjudet för kommuner att ta ut avgifter i förväg för livsmedelskontroller. En viktig delseger mot bättre och tydligare avgiftsstrukturer vid kommunal tillsyn i näringslivet i Dalarna.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist