Karl Hulterström

Regional Head Örebro

Manages regional operations in Örebro County. Maintains dialogue for the Confederation with member companies, policy-makers, and media in the county.

Latest Articles by Karl Hulterström

ARTICLE — 21 May 2024

Kumla ska bli liiiite bättre

Kumla kommun har genom åren legat ganska bra till i Svenskt Näringslivs undersökning av det lokala företagsklimatet. Det finns dock mer att ge och med anledning av det var Kumla med i den senaste omgången av Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram.
ARTICLE — 28 March 2024

Gud skapade fyra procents lutning – Länsstyrelsen vill att vi ska ha tre

Nya direktiv från EU och hur de tolkas i Sverige ställer till det för de små vattenkraftverken runt om i landet. 1600 mindre vattenkraftverk, som producerar el motsvarande ett och ett halvt kärnkraftverk, riskerar därmed att försvinna.
ARTICLE — 13 October 2023

”Nu ska vi arbeta för att fler ska älska Nora mer”

Noras nya näringslivsutvecklare, Josephine Hedlund, är installerad i kommunhuset och har redan dragit igång åtgärder för att förbättra företagsklimatet. Här berättar hon mer om sin första tid i kommunen och fokus framåt.
ARTICLE — 25 August 2023

Zinkgruvan helt fossilfri 2035

”Säkerhet och hållbarhet står högst upp på agendan och målet är att Zinkgruvan ska vara fossilfri 2035”, berättar vd Staffan Sandström när han och övriga ledningen tog emot flera av länets riksdagsledamöter.
EVENT — 28 April 2023

Fler jobb med sänkta marginalskatter

ARTICLE — 30 March 2023

Om uteserveringar, kommunikation och bristande förståelse

Ett säkert vårtecken är Nerikes Allehandas artiklar om uteserveringar och då främst det missnöje som finns hos krögare i Örebro.
ARTICLE — 9 December 2022

Blir det så bra om alla löner höjs lite extra?

I veckan släppte vi på Svenskt Näringsliv den sista konjunkturprognosen för året. De annars så optimistiska företagarna ser nu dystert på den närmsta framtiden. Extrema kostnadsökningar samtidigt som många privatpersoner håller hårt i plånboken pressar företagen.
ARTICLE — 28 September 2022

Oroväckande utveckling av företagsklimatet i regionen

Årets ranking av företagsklimatet i landets 290 kommuner är här. För några kommuner i regionen går det ganska bra. En av dem är Karlskoga som gjort en fantastisk resa på några år. Tyvärr ser det inte lika bra ut i regionen i stort.
ARTICLE — 28 December 2021

7 000 lediga jobb samtidigt som 15 000 får a-kassa

Besöksnäringen skriker efter kompetens samtidigt som många med branscherfarenhet får a-kassa. Är inte det både märkligt och orimligt? Det undrar Karl Hulterström i denna kommentar.
ARTICLE — 5 July 2021

Var sjunde vuxen i Örebroregionen bidragsförsörjd 

I coronakrisens spår är Sverige – och Örebro  län – med hög fart på väg in i en ny utanförskapskris. Var sjunde vuxen lever på sociala ersättningar, allra värst är situationen för utlandsfödda och unga. Många har svårt att komma in på arbetsmarknaden och riskerar att fastna i utanförskap. Det skriver Karl Hulterström, Svenskt Näringsliv i dennna debatt.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist