Karl Hulterström

Regional Head Örebro

Manages regional operations in Örebro County. Maintains dialogue for the Confederation with member companies, policy-makers, and media in the county.

Latest Articles by Karl Hulterström

ARTICLE — 14 October 2024

Ojämlika förutsättningar för Örebroregionens företag

I Örebroregionen upplever företagen en markant skillnad i företagsklimatet mellan de olika kommunerna – trots att lagstiftning och regelverk till stor del är lika över hela landet. Nu krävs det att lokalpolitiker tar sitt ansvar. Det skriver Karl Hulterström i denna debattartikel.
ARTICLE — 20 September 2024

Ljusnarsbergs nya näringslivschef på plats: ”Att hålla en hög service är viktigt”

Ann-Sofie Almén är ny näringslivschef i Ljusnarsbergs kommun. Vi har träffat henne för att ta reda på hur första tiden på nya jobbet varit och vad hon kommer prioritera för att förbättra företagsklimatet i kommunen.
EVENT — 16 September 2024

SNSD Bergslagen – Säkerhetskonferens

Svenskt Näringslivs Säkerhetsdelegation (SNSD) välkomnar dig till en konferens där vi adresserar de aktuella säkerhetsutmaningarna i Sverige. SNSD är ett forum för idé-, erfarenhets- och kunskapsutbyte i säkerhetsfrågor, med fokus på inre och yttre hot, totalförsvar och resiliensarbete.
ARTICLE — 21 May 2024

Kumla ska bli liiiite bättre

Kumla kommun har genom åren legat ganska bra till i Svenskt Näringslivs undersökning av det lokala företagsklimatet. Det finns dock mer att ge och med anledning av det var Kumla med i den senaste omgången av Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram.
ARTICLE — 28 March 2024

Gud skapade fyra procents lutning – Länsstyrelsen vill att vi ska ha tre

Nya direktiv från EU och hur de tolkas i Sverige ställer till det för de små vattenkraftverken runt om i landet. 1600 mindre vattenkraftverk, som producerar el motsvarande ett och ett halvt kärnkraftverk, riskerar därmed att försvinna.
ARTICLE — 13 October 2023

”Nu ska vi arbeta för att fler ska älska Nora mer”

Noras nya näringslivsutvecklare, Josephine Hedlund, är installerad i kommunhuset och har redan dragit igång åtgärder för att förbättra företagsklimatet. Här berättar hon mer om sin första tid i kommunen och fokus framåt.
ARTICLE — 25 August 2023

Zinkgruvan helt fossilfri 2035

”Säkerhet och hållbarhet står högst upp på agendan och målet är att Zinkgruvan ska vara fossilfri 2035”, berättar vd Staffan Sandström när han och övriga ledningen tog emot flera av länets riksdagsledamöter.
EVENT — 28 April 2023

Fler jobb med sänkta marginalskatter

ARTICLE — 30 March 2023

Om uteserveringar, kommunikation och bristande förståelse

Ett säkert vårtecken är Nerikes Allehandas artiklar om uteserveringar och då främst det missnöje som finns hos krögare i Örebro.
ARTICLE — 9 December 2022

Blir det så bra om alla löner höjs lite extra?

I veckan släppte vi på Svenskt Näringsliv den sista konjunkturprognosen för året. De annars så optimistiska företagarna ser nu dystert på den närmsta framtiden. Extrema kostnadsökningar samtidigt som många privatpersoner håller hårt i plånboken pressar företagen.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist