Mattias Holmström

Näringspolitisk rådgivare

Näringspolitisk rådgivare område norr

Latest Articles by Mattias Holmström

ARTICLE — 18 April 2024

Säkerhetsfokus i Södra Norrland

Tillsammans med företrädare från bland annat näringslivet, Polismyndigheten, Försvarsmakten, Säkerhetspolisen och Länsstyrelsen Västernorrland diskuterades hur företag och myndigheter bör tänka kring säkerhet och krisberedskap.
ARTICLE — 16 April 2024

Kvalitetssäkring ökar intresset för Moras besöksnäring

Nyligen certifierades restaurang- och livsmedelsprogrammet samt hotell- och turismprogrammet på Mora Gymnasium, något som välkomnas av både branschen och kommunen.
ARTICLE — 8 April 2024

Kvalitetssäkring stärker branschen

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita certifierar utbildningar för att säkerställa att de håller rätt kvalitet och möter branschens behov. Nyligen certifierades restaurang- och livsmedelsprogrammet på Härnösands gymnasium, Detta välkomnas av både branschen och kommunen.
ARTICLE — 5 April 2024

Kritik mot inställd restaurangutbildning i Skellefteå

Det utlovade restaurang- och livsmedelsprogrammet i Skellefteå kommer inte att starta till höstterminen. Kommunen uppger som skäl att det är för få behöriga sökande.
ARTICLE — 4 April 2024

Rekryteringssvårighet tillväxthinder för Nordic Road Safety

I över tre års tid har Nordic Road Safety i Timrå försökt rekrytera ingenjörer. ”Det är en enormt stor konkurrens om de få som utbildas. Vi har både försökt sköta rekryteringen själva och lagt ut det på rekryteringsföretag, men det är en närmast omöjlig uppgift”, säger vd:n Birger Larsson,.
ARTICLE — 12 March 2024

Kaunis Iron vd vill se tydlighet från regeringen

Efter den andra urspårningen på kort tid på Malmbanan tröttnade Klas Dagertun, vd för Kaunis Iron i Pajala. I ett öppet brev till regeringen riktar han bland annat kritik mot att regeringen varit osynlig under de två urspårningarna på Malmbanan.
ARTICLE — 7 March 2024

Nylander kickstartar offentlighetsprincipen

Entreprenören Jens Nylander – kanske mest känd för sin mp3-spelare under namnet Jens of Sweden – har på sin fritid byggt ett AI-system som har förmågan att hitta avvikelser bland fakturor.
ARTICLE — 23 February 2024

Dalarnas företag tror på ljusare tider

Sverige befinner sig i en lågkonjunktur och många branscher i Dalarna har fortsatt stora utmaningar framöver. Företagen har mindre försäljningsvolym, lägre investeringar och färre anställda än för ett år sedan – men hoppas på bättre tider det kommande året.
ARTICLE — 23 February 2024

Norrbottens företag hoppas på bättre framtid

Sverige befinner sig i en lågkonjunktur och företagen i Norrbotten har stora utmaningar framöver. Företagen har mindre försäljningsvolym, mindre investeringar och färre anställda än för ett år sedan – men hoppas på bättre tider det kommande året.
ARTICLE — 21 February 2024

Västerbottens företag tror på ljusare tider

Sverige befinner sig i en lågkonjunktur och företagen i Västerbotten har stora utmaningar framöver. Företagen har mindre försäljningsvolym, mindre investeringar och färre anställda än för ett år sedan – men hoppas på bättre tider det kommande året.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist