Mattias Holmström

Näringspolitisk rådgivare

Näringspolitisk rådgivare område norr

Latest Articles by Mattias Holmström

ARTICLE — 23 February 2024

Dalarnas företag tror på ljusare tider

Sverige befinner sig i en lågkonjunktur och många branscher i Dalarna har fortsatt stora utmaningar framöver. Företagen har mindre försäljningsvolym, lägre investeringar och färre anställda än för ett år sedan – men hoppas på bättre tider det kommande året.
ARTICLE — 23 February 2024

Norrbottens företag hoppas på bättre framtid

Sverige befinner sig i en lågkonjunktur och företagen i Norrbotten har stora utmaningar framöver. Företagen har mindre försäljningsvolym, mindre investeringar och färre anställda än för ett år sedan – men hoppas på bättre tider det kommande året.
ARTICLE — 21 February 2024

Västerbottens företag tror på ljusare tider

Sverige befinner sig i en lågkonjunktur och företagen i Västerbotten har stora utmaningar framöver. Företagen har mindre försäljningsvolym, mindre investeringar och färre anställda än för ett år sedan – men hoppas på bättre tider det kommande året.
ARTICLE — 21 February 2024

Splittrad framtidsbild hos Jämtlands företag

Sverige befinner sig i en lågkonjunktur och företagen i Jämtland har stora utmaningar framöver. Företagen hoppas dock på ökad försäljningsvolym det kommande året.
ARTICLE — 20 February 2024

Åre och Bergs företagsamhet når toppen

Företagsamheten växer i Jämtland. Jämfört med tio år sedan har andelen invånare som är med och driver företag ökat i samtliga kommuner i länet. Åre och Berg ligger på en andra respektive åttonde plats när det kommer till företagsamma kommuner i landet.
ARTICLE — 19 February 2024

Välkommen perspektiv­förändring på flyget

Att flyga i tjänsten har kommit att betraktas som kontroversiellt i delar av samhällsdebatten. Trots att flyget är en viktig del av transportsystemet finns en ängslan över att bli utpekad som någon som inte bryr sig om klimatet. Det polariserade debattklimatet har Timrå kommun blivit påminda om.
ARTICLE — 15 February 2024

Dåligt vägunderhåll drabbar åkare i Västerbotten

14 procent av vägarna i Västerbotten är i mycket dåligt skick. Dåligt underhållna vägar leder också till högre risk för olyckor. Stefan Sjögren, vd på Bröderna Sjögrens Trafik AB, säger att såväl underhåll som snöröjning har blivit sämre under många år.
ARTICLE — 6 February 2024

Kompetensförsörjning stor utmaning för Lastvagnsservice

En av de största utmaningarna för Lastvagnsservice i Härnösand AB har sedan starten varit kompetensförsörjning – möjligheten att hitta rätt medarbetare. Tack vare ett gott samarbete mellan företaget och kommunen finns nu en utbildning till just lastbilsmekaniker på Härnösands gymnasium.
ARTICLE — 2 February 2024

Brister i både vägunderhåll och snöröjning

Många vägar i Västernorrland är i mycket dåligt skick. Dåligt underhållna vägar leder också till högre risk för olyckor. Richard Ferm är vd för Fermgruppen AB och har en lång erfarenhet av lastbilstransporter i länet. Han säger att skicket på vägarna successivt har försämrats under många år.
ARTICLE — 19 January 2024

Berners Tunga Fordon både investerar och ställer om

Familjeföretaget Berners Tunga Fordon gör för närvarande både stora investeringar och ställer om sin verksamhet för att kunna möta kunders krav på mer miljövänliga fordon. Den stora utmaningen framåt är kompetensförsörjning.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist