LogoLogo
LogoLogo

Mattias Holmström

Näringspolitisk rådgivare

Näringspolitisk rådgivare område norr

Latest Articles by Mattias Holmström

ARTICLE — 12 November 2021

Vindeln siktar på ett bättre företagsklimat

Vindeln är en kommun med såväl stora industrier som många småföretag och borde därför ha goda förutsättningar att ha ett bra företagsklimat. Det är dags att kommunen inte bara pratar utan också visar handling. Det säger Therese Berg, kommundirektör i Vindeln.
ARTICLE — 28 October 2021

Lycksele ska vässa sitt företagsklimat

I Svenskt Näringslivs utvecklingsprogram för kommuner får några utvalda kommuner lära sig av varandra och utveckla sitt arbete om hur de kan förbättra det lokala företagsklimatet. En av dessa kommuner är Lycksele, som de senaste åren har gjort en stor förbättring.
ARTICLE — 28 October 2021

Säter hoppas på en vändning 

Förklaringarna är många till varför Säter under de senaste åren har sjunkit i rankingen över kommunernas företagsklimat. Nu siktar kommunledningen framåt och hoppas att kunna vända trenden.  
ARTICLE — 14 October 2021

Kompetensbrist oroar Dalecarlia Hotel & SPA

När pandemin slog till avbokades allt på Dalecarlia Hotel & Spa i Tällberg – trots detta lyckades hotellet behålla sin personal. Nu när verksamheten mer och mer återgår till det normala råder en oro hur man ska lösa kompetensbehovet framöver.
ARTICLE — 6 October 2021

Konkurrenskraftigt elpris avgörande för Lamiroc

Sedan 1953 har Lamiroc, som tillverkar högtryckslaminat, varit verksamt i Nordmalings kommun. Sällan tidigare har elpriset varit ett sådant problem för företaget. ”Vi har länge haft ett konkurrenskraftigt och stabilt elpris som har skapat en trygghet i produktionen, men den konkurrensfördelen är tyvärr på väg att försvinna”, säger vd Fredric Åkerblom.
ARTICLE — 6 October 2021

Växande optimism bland Västernorrlands företag

Produktion och försäljning bland Västernorrlands företag utvecklas i positiv riktning, likaså optimismen inför framtiden. Tillväxttakten ligger dock klart lägre än i riket som helhet och är fortfarande en bit lägre än vad som rådde under tiden före pandemiutbrottet, visar siffror i Svenskt Näringslivs företagarpanel.
ARTICLE — 30 September 2021

”Hade vi inte haft bättre kvalitet hade vi inte funnits”

Nya Läroverket är Luleås första fristående grundskola och grundades 2006. Sedan starten har skolan vuxit stadigt och har i dag omkring 700 elever. Skolans vd Magnus Selberg tycker att friskoledebatten är osaklig och känslosam, vilket han menar gör att det är svårt att förmedla en korrekt bild.
ARTICLE — 29 September 2021

Fyra av tio företag i Norrbotten påverkas negativt av Cementa-krisen

Fyra av tio företag i Norrbottens län uppger att de skulle drabbas negativt om Cementas brytningstillstånd skulle upphöra. Det visar siffror i Svenskt Näringsliv företagarpanel.
ARTICLE — 29 September 2021

Cementkrisen är inte över  

Nästan fem av tio företag i Västerbotten anger att de skulle drabbas negativt om Cementas brytningstillstånd skulle upphöra. Oroväckande många företag signalerar att det kan leda till personalneddragningar. I byggsektorn slår det hårdast där nästan sex av tio signalerar personalneddragningar. Det visar en ny undersökning i Svenskt Näringslivs Företagarpanel Västerbotten.  
ARTICLE — 28 September 2021

Hälften av företagen i länet påverkas negativt av Cementa-krisen

Fem av tio företag i Jämtlands län uppger att de skulle drabbas negativt om Cementas brytningstillstånd skulle upphöra. Det visar siffror i Svenskt Näringsliv företagarpanel.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist