LogoLogo
LogoLogo

Johan Gustafsson

Regional manager

Maintains dialogue for the Confederation with member companies, policy-makers, and media in the county.

Latest Articles by Johan Gustafsson

ARTICLE ‚ÄĒ 16 September 2021

Fem prioriteringar för politiken efter krisen

Sveriges långsiktiga problem har förvärrats under coronakrisen. Det startas för få företag och de som startas har för svårt att växa snabbt. Sverige har tappat i konkurrenskraft och trots hög arbetslöshet är det brist på personer med rätt kompetens. Nu krävs att politiken prioriterar tillväxt och jobb.
ARTICLE ‚ÄĒ 16 August 2021

Näringslivet och miljön behöver fungerande tillståndsprocesser

Ekonomisk tillväxt, innovation och tydliga juridiska spelregler har varit och kommer att fortsätta vara förutsättningar för att värna klimat och miljö. Det måste vara utgångspunkten när en ny utformning av miljöprövningen nu utreds på uppdrag av regeringen. Det skriver Johan Gustafsson i denna kommentar.
ARTICLE ‚ÄĒ 7 June 2021

Var sjunde östgöte lever på bidrag

I coronakrisens sp√•r √§r √Ėsterg√∂tland med h√∂g fart p√• v√§g in i en ny utanf√∂rskapskris. Var sjunde vuxen lever p√• sociala bidrag. Allra v√§rst √§r situationen f√∂r utlandsf√∂dda och unga. M√•nga har sv√•rt att komma in p√• arbetsmarknaden och riskerar att fastna i utanf√∂rskap.¬†
ARTICLE ‚ÄĒ 1 June 2021

Växer snabbt trots pandemi och nya skatteregler

Cordinator Medical Service växer snabbt i Linköping och Norrköping, detta trots att både pandemi och nya skatteregler sätter krokben för verksamheten.
ARTICLE ‚ÄĒ 29 April 2021

Linköpings företag nöjdare med kommunens service

Linköping klättrar i årets NKI-undersökning. Sedan 2018 har kommunen gått från plats åtta till plats ett bland landets tio största kommuner. God kommunal service är en viktig pusselbit för ett bra företagsklimat som gör det lättare att starta och driva företag.
ARTICLE ‚ÄĒ 22 April 2021

Lönerna har gått uppåt realt och rejält

Johan Gustafsson, Svenskt N√§ringsliv √Ėsterg√∂tland svarar h√§r p√• en debattartikel d√§r Svenskt N√§ringsliv anklagas f√∂r att v√§nda den svenska modellen ryggen och f√∂rs√∂ka f√∂rs√§mra l√∂ner och arbetsvillkor med hj√§lp av den fria r√∂rligheten p√• EU:s inre marknad.
ARTICLE ‚ÄĒ 13 April 2021

√Ėsterg√∂tland kan g√∂ra mer f√∂r klimatet

√Ėsterg√∂tland riskerar att halka efter b√•de n√§r det g√§ller klimatomst√§llning och industrins investeringar. Bristerna i elsystemet √§r en allt st√∂rre h√§msko f√∂r n√§ringslivets utveckling i v√•rt l√§n.
ARTICLE ‚ÄĒ 22 February 2021

Kommuner ska inte konkurrera med företag

Hela den viktiga reformen av Arbetsförmedlingen riskeras om kommuner släpps in i upphandlingarna på villkor som inte är likvärdiga. Det skriver Johan Gustafsson och Edward Hamilton, Svenskt Näringsliv, i denna debatt.
ARTICLE ‚ÄĒ 11 February 2021

Visa hela skatten på lönebeskedet

Alla borde veta hur mycket de betalar i skatt, men det √§r det f√• som g√∂r idag. H√§r kan arbetsgivare enkelt g√∂ra skillnad genom att visa hela skatten p√• l√∂nebeskedet.¬†Det skriver Johan Gustafsson, Svenskt N√§ringsliv √Ėsterg√∂tland i denna debatt.
ARTICLE ‚ÄĒ 9 February 2021

Fler beh√∂vs till gymnasiets yrkesprogram‚ÄĮ¬†

Fler elever beh√∂ver l√§sa ett yrkesprogram p√• gymnasiet. Den som v√§ljer att g√∂ra det kommer att ha goda utsikter till bra jobb i framtiden. Det skriver Johan Gustafsson, regionchef i √Ėsterg√∂tland och Magnus Waller√•, chef f√∂r avdelningen f√∂r utbildning, forskning och innovation p√• Svenskt N√§ringsliv i denna debatt.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist