LogoLogo
LogoLogo

Johan Gustafsson

Regional manager

Maintains dialogue for the Confederation with member companies, policy-makers, and media in the county.

Latest Articles by Johan Gustafsson

ARTICLE — 29 April 2021

Linköpings företag nöjdare med kommunens service

Linköping klättrar i årets NKI-undersökning. Sedan 2018 har kommunen gått från plats åtta till plats ett bland landets tio största kommuner. God kommunal service är en viktig pusselbit för ett bra företagsklimat som gör det lättare att starta och driva företag.
ARTICLE — 22 April 2021

Lönerna har gått uppåt realt och rejält

Johan Gustafsson, Svenskt Näringsliv Östergötland svarar här på en debattartikel där Svenskt Näringsliv anklagas för att vända den svenska modellen ryggen och försöka försämra löner och arbetsvillkor med hjälp av den fria rörligheten på EU:s inre marknad.
ARTICLE — 13 April 2021

Östergötland kan göra mer för klimatet

Östergötland riskerar att halka efter både när det gäller klimatomställning och industrins investeringar. Bristerna i elsystemet är en allt större hämsko för näringslivets utveckling i vårt län.
ARTICLE — 22 February 2021

Kommuner ska inte konkurrera med företag

Hela den viktiga reformen av Arbetsförmedlingen riskeras om kommuner släpps in i upphandlingarna på villkor som inte är likvärdiga. Det skriver Johan Gustafsson och Edward Hamilton, Svenskt Näringsliv, i denna debatt.
ARTICLE — 11 February 2021

Visa hela skatten på lönebeskedet

Alla borde veta hur mycket de betalar i skatt, men det är det få som gör idag. Här kan arbetsgivare enkelt göra skillnad genom att visa hela skatten på lönebeskedet. Det skriver Johan Gustafsson, Svenskt Näringsliv Östergötland i denna debatt.
ARTICLE — 9 February 2021

Fler behövs till gymnasiets yrkesprogram  

Fler elever behöver läsa ett yrkesprogram på gymnasiet. Den som väljer att göra det kommer att ha goda utsikter till bra jobb i framtiden. Det skriver Johan Gustafsson, regionchef i Östergötland och Magnus Wallerå, chef för avdelningen för utbildning, forskning och innovation på Svenskt Näringsliv i denna debatt.
ARTICLE — 18 December 2020

Ett turbulent år går mot sitt slut

Johan Gustafsson, Svenskt Näringsliv i Östergötland summerar året då coronaviruset drog in över Sverige och Östergötland.
ARTICLE — 11 December 2020

Företag i konkurs när regeringen släpar benen efter sig

Företagen riskerar att få vänta upp till åtta månader på permitteringsstödet. Hur många kan trampa vatten så länge? Hur många sjunker under tiden? Det undra Johan Gustafsson, Svenskt Näringsliv Östergötland i denna kommentar.
ARTICLE — 11 December 2020

Det handlar om din och min välfärd

”Pandemin visar att det är företagen som skapar vårt välstånd – inte politikerna.” Det skriver Johan Gustafsson i denna krönika.
ARTICLE — 27 November 2020

Stöden behövs nu, Tillväxtverket

Debatt: Att regeringen och Tillväxtverket inte sätter in tillräckliga resurser för att hantera stöd som ska rädda företag och jobb i en unik kris är helt obegripligt och det är svårt att beskriva det som något annat än ett svek mot alla de företag som nu kämpar med att hålla näsan ovanför vattenytan.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist