Zoran Cale

Digital redaktör

Redaktör på Tidningen Näringslivet och Svenskt Näringsliv

Latest Articles by Zoran Cale

ARTICLE — 2 June 2023

Företag vågar inte anställa på grund av krångliga regler

Vart tredje företag avstår från att anställa eller investera på grund av det krångliga svenska regelverket. Näringslivet efterlyser nu krafttag av regeringen. ”Vi är angelägna om att regeringen går från ord till handling i den här frågan”, säger Karin Johansson, vice vd.
ARTICLE — 1 June 2023

Företagens regelkostnader fortsätter att öka

Företagens regelkostnader ökar. ”Att sänka regelkostnaderna är en central del i att stärka de svenska företagens konkurrenskraft”, säger Christer Östlund, jurist och expert på regelförbättring och insolvensjuridik.
ARTICLE — 9 May 2023

Näringslivet måste få ett större inflytande på yrkesutbildningen

Yrkesutbildning är väldigt viktigt för näringslivets kompetensförsörjning. Svenskt Näringsliv hoppas att den pågående Yrkesvuxutredningen ska ge branscherna ett större inflytande över utbildningarna.
ARTICLE — 18 April 2023

Kritiken mot Arbetsförmedlingen: Håller kvar människor i arbetslöshet och bidrag

Arbetslösa drabbas och arbetsgivare får inte tag på arbetskraft på grund av Arbetsförmedlingens slarv, visar en granskning av tillsynsmyndigheten. ”Det kan få allvarliga konsekvenser”, säger Mathias Wahlsten, generaldirektör för IAF.
ARTICLE — 15 March 2023

Företagardagarna: ”Lågkonjunkturen slår ut företag – vi behöver strukturreformer”

Sänkta arbetsgivaravgifter, minskad regelbörda och större utrymme åt företagen att leda klimatomställningen. Det är några av de önskemål 350 företagare förde fram till 100 politiker under Företagardagarna.
ARTICLE — 6 March 2023

Ouppklarade mängdbrott drabbar företagen – säkerhetsnotan växer

Polisen måste börja bekämpa mängdbrott och grov organiserad brottslighet parallellt, anser experter. ”Bedrägerier mot företag finansierar gängskjutningar och terrorism”, säger Lena Nitz, expert på brottslighet mot företag.
ARTICLE — 29 November 2022

Ny trend: Myndigheter snuvar företagen på äganderätten

Myndigheter kräver nästan alltid samtliga immaterialrättigheter från företag vid upphandlingar. En ny bok vill höja den juridiska kunskapsnivån hos både myndigheter och näringslivet. ”Vi visste att det var illa men inte att det var så här illa”, säger Christina Wainikka, en av författarna.
ARTICLE — 19 April 2022

Välfyllda lager när importpriserna stiger

Stigande priser ställer till det för svenska importföretag. Det bäddar för ökad lagerhållning. Det är dyrt, men i en situation där företagen inte vet om eller när de får varorna kan det vara bättre att lägga varor i lager, menar Henrik Isakson, policyansvarig för handelspolitik.
ARTICLE — 17 March 2022

Kristersson om brotten: Höga kostnader och krossade livsdrömmar

Brottsligheten kostar svenska företag 100 miljarder kronor varje år, enligt beräkningar från Svenskt Näringsliv. ”Brottsligheten betyder inte bara svindlande kostnader utan också krossade livsdrömmar”, sa Moderaternas partiledare Ulf Kristersson på Företagardagarna.
ARTICLE — 16 March 2022

Johansson: Kriget kommer att få långsiktiga konsekvenser

Rysslands krig i Ukraina kommer att få långsiktiga konsekvenser för svenska företag. Samtidigt har näringslivet en viktig uppgift. ”Det är näringslivet som säkerställer stabilitet, trygghet, jobb och välstånd och är en del av vårt totalförsvar”, säger Karin Johansson, vice vd på Svenskt Näringsliv.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist