LogoLogo
LogoLogo

Rudolf Antoni

Regional Head Västra Götaland

Manages regional operations in Västra Götaland County. Maintains dialogue for the Confederation with member companies, policy-makers, and media in the county.

Latest Articles by Rudolf Antoni

ARTICLE ‚ÄĒ 22 October 2021

Kompetensbristen ‚Äď en tickande bomb

Coronapandemins effekter på det västsvenska näringslivet börjar avklinga men kompetensbristen är en tickande bomb som oroar företagen. 
ARTICLE ‚ÄĒ 22 September 2021

Solna får lämna tronen när västsvenska kommuner går om

I tretton års tid har Solna regerat på toppen i Svenskt Näringslivs ranking av det lokala företagsklimatet. Men i år får kommunen se sig omsprungen av inte bara en utan två västsvenska kommuner. Vårgårda är bäst i Sverige, tätt följt av Härryda, när Svenskt Näringsliv släpper sin ranking av det lokala företagsklimatet 2021. 
ARTICLE ‚ÄĒ 17 September 2021

Så får vi mer värde för skattepengarna i Västra Götalands kommuner

Kommunerna och näringslivet är ömsesidigt beroende av varandra. Väl fungerande kommunala verksamheter är en viktig del i våra företags vardag och kommunsektorn är beroende av ett näringsliv som växer, utvecklas och anställer för att kunna säkra skatteintäkter.
ARTICLE ‚ÄĒ 23 April 2021

Svensk export gör klimatnytta på riktigt

Vill Sverige göra skillnad på riktigt i den globala klimatomställningen räcker det inte med minskade utsläpp inom landets gränser. Vårt största och viktigaste bidrag är istället vår framgångsrika exportindustri, skriver Rudolf Antoni i en krönika.
ARTICLE ‚ÄĒ 12 March 2021

En avgift man förstår

Från och med nyårsdagen 2024 blir det förbjudet för kommuner att ta ut avgifter i förväg för livsmedelskontroller. Kontroller som sedan kanske inte ens blir av. En modell som bör bli standard för alla kontroller hos företag. 
ARTICLE ‚ÄĒ 14 January 2021

‚ÄúS√• kan kommunerna i¬†V√§stra G√∂taland¬†g√∂ra fler och b√§ttre aff√§rer med n√§ringslivet‚Ä̬†

Rudolf Antoni kommenterar den sammanställning som vi presenterade tidigare i veckan där vi gått igenom hur stor andel av den kommunala verksamheten i Västra Götalands kommuner som köps in från företag, föreningar och stiftelser.
ARTICLE ‚ÄĒ 8 January 2021

En lag med tydliga brister

ARTICLE ‚ÄĒ 18 December 2020

Tänk om vi kan ta med oss detta…

ARTICLE ‚ÄĒ 8 December 2020

Avbruten återhämtning i den västsvenska ekonomin

De västsvenska företagens framtida förväntningar på produktion, försäljning, investeringar och antalet anställda faller. Samtidigt anger nästan fyra av tio företag att de nu upplever finansierings- eller likviditetsproblem. Det visar Svenskt Näringslivs regionala företagarpanel för det fjärde kvartalet.
ARTICLE ‚ÄĒ 27 November 2020

‚ÄĚKrisst√∂den m√•ste fungera nu‚ÄĚ

Många företag har drabbats hårt av coronakrisens andra våg och uthålligheten börjar sina. Därför måste krisåtgärderna fungera smidigt och de måste fungera nu.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist