Rudolf Antoni

Regional Head Västra Götaland

Manages regional operations in Västra Götaland County. Maintains dialogue for the Confederation with member companies, policy-makers, and media in the county.

Latest Articles by Rudolf Antoni

ARTICLE — 27 February 2024

Räck upp handen på nästa föräldramöte

Listan med fördelar av att driva UF-företag kan göras lång. Men möjligheten att som elev få göra det är beroende av skolans inställning till att inkludera UF i undervisningen.
ARTICLE — 26 February 2024

Prognoserna mer optimistiska i Västra Götaland

Ekonomin är fortsatt nedkyld och företagen i Västra Götaland har stora utmaningar framöver. Prognoserna bland företagen i Västra Götaland har dock vänt och utsikterna är mer positiva nu än tidigare kvartal. Det visar en ny undersökning från Svenskt Näringslivs Företagarpanel.
ARTICLE — 4 January 2024

Gymnasievalet 2024: Här är programmen med störst chans till anställning

Inom de kommande veckorna är det dags för Västra Götalands niondeklassare att göra sitt gymnasieval. För att hjälpa elever att göra genomtänkta val har Ekonomifakta, som är en del av Svenskt Näringsliv, tagit fram statistik om personer som avslutat gymnasiet på sajten Gymnasiepejl.
ARTICLE — 18 December 2023

En julhälsning

Ett nytt år står inför dörren och det ger tid för reflektion. Rudolf Antoni delar sina tankar om samtiden i denna julhälsning.
ARTICLE — 27 October 2023

Företagsklimat - viktigt för alla

Nu är det strax över en månad sen Svenskt Näringsliv presenterade sin årliga ranking av företagsklimatet som bland annat består av enkätsvar från 32 400 företagare. Resultaten i Västra Götalands kommuner är i stora delar positiva och glädjande.
ARTICLE — 16 October 2023

Kompetenskrisen är uppenbar i den skakiga konjunkturen

Företagen gör allt för att behålla sin personal och det är positivt om lågkonjunkturen blir kortvarig. Men om Riksbanken fortsätter höja räntan kan det vända fort. I många branscher där företagen håller kvar sin personal är marginalerna små och ett mer pressat läge kan tvinga fram uppsägningar.
ARTICLE — 17 May 2023

Ny företagarpanel i Västra Götaland: Tecken på vändning i sikte

Näringslivet i Västra Götaland ser något mer positivt på framtiden och konjunkturläget stabiliseras. Det visar en ny konjunkturundersökning från Svenskt Näringslivs företagarpanel i Västra Götaland.
ARTICLE — 5 May 2023

Politiken i Göteborg missar poängen

Om politikerna i Göteborg slutar lyssna på vad företagen säger sänder det fel signaler och riskerar att försämra företagsklimatet, säger Rudolf Antoni, regionchef i Västra Götalands län.
ARTICLE — 16 January 2023

Gymnasiepejl – här får du fakta för ett genomtänkt gymnasieval

Nu startar årets gymnasieval för niondeklassarna i Västra Götalands län. För att hjälpa dem att göra genomtänkta val visar siten Gymnasiepejl hur elever från olika gymnasieprogram har klarat sig på arbetsmarknaden.
ARTICLE — 9 January 2023

Kloka beslut kan lyfta rekorddeppiga hushåll och företag i Västsverige

Det krävs strukturreformer på arbetsmarknaden och i energipolitiken för att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra lokala företag. Kloka beslut idag kan ge de både hushållen och näringslivet i Västsverige skäl att på sikt se ljusare på framtiden.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist