Rudolf Antoni

Regional Head Västra Götaland

Manages regional operations in Västra Götaland County. Maintains dialogue for the Confederation with member companies, policy-makers, and media in the county.

Latest Articles by Rudolf Antoni

ARTICLE — 31 May 2024

145 000 jobb är skäl nog att bry sig den 9 juni 

145 000 jobb, finansieringen av vår välfärd och framtidens investeringar. Få saker är viktigare för välståndet i Västsverige än ett Europa om fungerar.
ARTICLE — 10 April 2024

Nu behöver Västra Götaland en politik för tillväxt

Det är fel tid för Regeringen att fortsätta hålla i skattepengarna. Den 15 april presenteras vårändringsbudgeten för 2024. Det finns nu alla möjligheter till en mer offensiv politik med reformer och investeringar som skapar bättre förutsättningar för tillväxt.
ARTICLE — 27 March 2024

Vad gör du den 9 juni?

I veckan hade jag förmånen att samtala med Fredrik Persson, som är ordförande för BusinessEurope. Med sina 20 miljoner medlemsföretag från 34 länder representerar denna organisation näringslivets samlade röst i Europa och då särskilt i Bryssel.
ARTICLE — 8 March 2024

Andelen kvinnliga företagare ökar i Västra Götaland – men stor potential för fler

Den 8 mars är internationella kvinnodagen. Med anledning av den presenterar Svenskt Näringsliv nya siffror som visar hur många kvinnor som är med och driver företag i någon av Västra Götalands 49 kommuner.
ARTICLE — 27 February 2024

Räck upp handen på nästa föräldramöte

Listan med fördelar av att driva UF-företag kan göras lång. Men möjligheten att som elev få göra det är beroende av skolans inställning till att inkludera UF i undervisningen.
ARTICLE — 26 February 2024

Prognoserna mer optimistiska i Västra Götaland

Ekonomin är fortsatt nedkyld och företagen i Västra Götaland har stora utmaningar framöver. Prognoserna bland företagen i Västra Götaland har dock vänt och utsikterna är mer positiva nu än tidigare kvartal. Det visar en ny undersökning från Svenskt Näringslivs Företagarpanel.
EVENT — 8 February 2024

Debatt om internationell handel

ARTICLE — 4 January 2024

Gymnasievalet 2024: Här är programmen med störst chans till anställning

Inom de kommande veckorna är det dags för Västra Götalands niondeklassare att göra sitt gymnasieval. För att hjälpa elever att göra genomtänkta val har Ekonomifakta, som är en del av Svenskt Näringsliv, tagit fram statistik om personer som avslutat gymnasiet på sajten Gymnasiepejl.
ARTICLE — 18 December 2023

En julhälsning

Ett nytt år står inför dörren och det ger tid för reflektion. Rudolf Antoni delar sina tankar om samtiden i denna julhälsning.
ARTICLE — 27 October 2023

Företagsklimat - viktigt för alla

Nu är det strax över en månad sen Svenskt Näringsliv presenterade sin årliga ranking av företagsklimatet som bland annat består av enkätsvar från 32 400 företagare. Resultaten i Västra Götalands kommuner är i stora delar positiva och glädjande.
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Contact our EU Office

Address

Rue du Luxembourg 3
BE-1000 Bruxelles
Subscribe to our Swedish newsletter
Publisher and editor-in-chief Anna Dalqvist