Gotland

Hamngatan 3

621 57 Visby

Tel: 0498 - 24 96 60

”Branschen andas optimism”

UPPHANDLING Per Stephani, VD för Nybergs Entreprenad på Gotland, har tagit ett eget initiativ till att belysa möjligheterna med LOU.  Genom frukostmöten har politiker bjudits in för att få möjligheten att lära sig mer om LOU:s användningsområden. ”Regionen är för försiktig för att utnyttja LOU:s omfattning och dess spelregler. Varför inte öppna upp blicken och se hur man gör på andra ställen?”, framhåller Per Stephani.

Anders Thomasson
Bättre företagsklimat lika med fler jobb
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
Bara företagen kan skapa nya jobb
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
En framtvingad avindustrialisering kan komma att stå Gotland dyrt
Läs Anders Thomassons kommentar »
Michaela Birgersson, studentmedarbetare på Svenskt Näringslivs Gotlandskontor.
Kostar Arbetsförmedlingen mer än den smakar?
Läs Michaela Birgerssons kommentar »
Anders Thomasson
Fortsatt kräftgång för Region Gotland!
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
Vilken välskött verksamhet står näst på tur?
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
Bortförklaringarnas tid är förbi!
Läs Anders Thomassons kommentar »

En bransch med utmaningar

MATCHNING Matchningsproblematiken är ett faktum inom plåtslageribranschen och uppskattningsvis saknas det mellan 1500-2000 plåtslagare runt om i Sverige. Det konstaterade Stefan Gardell, ägare för Gardells plåtslageri på Gotland, under ett företagsbesök med Jens Spendrup, ordförande för Svenskt Näringsliv.

Gotlands mest företagsamma människa 2014

DAGS ATT NOMINERA Jobb skapas av människor – av företagsamma människor som satsar och investerar, som vågar anställa, utveckla, styra om och ta konsekvenserna när allt inte går som det ska.
Nu riktar vi ljuset mot Gotlands mest företagsamma människor 2014. Vi söker förebilder som är värda att hyllas. Förebilder som ser möjligheter, som anställt sig själva och andra. Vilka företagsamma förebilder har du i din närhet? Kanske är det du själv?

Skaparna av jobben saknas i valdebatten

VAL 2014 Om mindre än en vecka är det dags för det svenska folket att ta ställning till vem/vilka som ska få förtroendet att inneha regeringsmakten de fyra följande åren. Debatterna flödar. Det duelleras om skola, välfärd och försvar. Det diskuteras klimat, integration och jobb. Vad saknas då i valrörelsen, då duellerna och debatterna täcker upp de flesta parametrar som har betydelse för vårt samhälle? Önskvärt vore om det handlade mer om våra nyskapande entreprenörer och jobbskapare. Det tycker Anders Thomasson, regionchef för Svenskt Näringsliv på Gotland.

Ägna en fikarast åt säkerheten på företaget

SÄKERHET - Ägna en fikarast åt säkerheten på företaget nu inför sommaren och semestern. Det är en god investering och ett bra sätt att få igång diskussionerna och involvera alla medarbetare, säger Tommy Svensson, som är säkerhetsexpert på Svenskt Näringsliv och har mångårig erfarenhet av säkerhetsarbete.