Gotland

Hamngatan 3

621 57 Visby

Tel: 0498 - 24 96 60

Anders Thomasson
Bättre företagsklimat lika med fler jobb
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
Bara företagen kan skapa nya jobb
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
En framtvingad avindustrialisering kan komma att stå Gotland dyrt
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
Bortförklaringarnas tid är förbi!
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
Vilken välskött verksamhet står näst på tur?
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
Fortsatt kräftgång för Region Gotland!
Läs Anders Thomassons kommentar »
Michaela Birgersson, studentmedarbetare på Svenskt Näringslivs Gotlandskontor.
Kostar Arbetsförmedlingen mer än den smakar?
Läs Michaela Birgerssons kommentar »

Jordbrukets betydelse för Gotland

Jordbrukets betydelse för Gotland är och har sedan länge varit stort och näringen bidrar till sysselsättningen på Gotland med 4144 antal sysselsatta enligt Region Gotlands ”Gotland i siffror 2014”. Det framhålls även att jord- och skogsbruket inklusive livsmedelindustrin på Gotland år 2011 omsatte 4155 miljoner kronor och att antalet jordbruks- och skogsföretag är 2022 stycken.

Jobba jämställt!

KRÖNIKA Vad ska du göra i höst? Den frågan får många ungdomar den här årstiden från släktingar och vänner. Svaret är sällan givet eller enkelt. Men valet av utbildning och yrke påverkar såväl individens förutsättningar och företagens rekrytering som jämställdheten i arbetslivet. Därför vill jag rikta mig särskilt till dig som är ung i denna sommarkrönika.

Bristande matchningen är ett av Sveriges största samhällsproblem

ALMEDALEN "Tecknar ner dessa rader ett par timmar innan det är dags att återvända till fastlandet efter några intensiva dagar i Visby. Den så kallade politikerveckan har växt enormt sedan jag för säkert ungefär 20 år sedan för första gången satte min fot i Almedalen." Tobias Krantz, Svenskt Näringslivs chef för utbildning, forskning och innovation refflekterar över en vecka i Almedalen och arbetsmarknadens utmaningar.

Friskolan som sätter eleven i centrum

VALFRIHET Grundskole- och gymnasieskolan Guteskolan har bedrivit verksamhet sedan 2007. Verksamheten, som varit förlagd både i Visby och Klintehamn, kommer från och med i höst förläggas helt i Visby, då antal sökande elever till Klintehamn har minskat. Anna Engström, rektor och Jerry Engström, vd och ägare, kommer lägga än mer kraft på att utveckla och förvalta enheten i Visby. ”Samtidigt som elevkullarna har minskat i stort så har antal elever på Guteskolan ökat”, säger Jerry Engström.