Gotland

Hamngatan 3

621 57 Visby

Tel: 0498 - 24 96 60

Offentlig och privat samverkan

HJÄRTEFRÅGOR SOM BERÖR Lars Kroné, vd för Hanshahälsan i Visby framförde, på Svenskt Näringslivs Framtidsmöte i Visby, sin syn på privatisering av offentlig verksamhet. ”Vi har högst andel offentliga jobb på Gotland. De nya jobben kan inte skapas där – de måste skapas hos företagare”.

Anders Thomasson
Bara företagen kan skapa nya jobb
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
En framtvingad avindustrialisering kan komma att stå Gotland dyrt
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
Bortförklaringarnas tid är förbi!
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
Vilken välskött verksamhet står näst på tur?
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
Fortsatt kräftgång för Region Gotland!
Läs Anders Thomassons kommentar »
Michaela Birgersson, studentmedarbetare på Svenskt Näringslivs Gotlandskontor.
Kostar Arbetsförmedlingen mer än den smakar?
Läs kommentaren »

Hallå där Stefaan de Maecker!

VAL 2014 Dags för Stefaan de Maecker (MP), ledamot i regionstyrelsen på Gotland, att ge sin syn på företagens villkor och förutsättningar, hur högt står företagsklimatet på Stefaans agenda?

Hallå där Eva Nypelius!

VAL 2014 Nu har turen kommit till Eva Nypelius (C), ledamot i regionstyrelsen på Gotland, att ger sina svar på viktiga företagarfrågor inför valåret 2014.

Hallå där Gustaf Hoffstedt!

VAL 2014 Gustaf Hoffstedt (M), riksdagsledamot Gotlands län, ger sina svar på viktiga företagarfrågor inför valåret 2014.


Pigge Werkelin tvingas skrota villavagnar

FÖRETAGSKLIMAT I över tio år försökte Gotlandsprofilen Pigge Werkelin skapa en toppmodern camping i närheten av Visby. Nu tvingas han efter en lång juridisk process montera ned anläggningen. ”Det ser ut som kriget har dragit fram här”, säger han.

"Vi tror på fortsatt utveckling på Gotland"

FÖRETAGSBESÖK Nybergs Entreprenad grundades som ett gotländskt familjeföretag år 1930 och är idag ett helägt dotterföretag till NCC. Företaget omsatte år 2013 143 miljoner samt har 89 anställda. Arbetsområdena är mark/anläggning, bygg, drift och skötsel samt sprängning. Efter glädjande nyheter om att 15 jobb nu räddas delger Vd:n för Nybergs Entreprenad - Per Stephani, sin syn på betydelsen och innebörden av att jobben bevaras.

Nu kartlägger vi Gotlands kompetensutmaning

REKRYTERINGSENKÄT Alldeles i dagarna skickas Svenskt Näringslivs rekryteringsenkät ut till drygt 17 500 företag i Sverige, varav ca 351 på Gotland. Undersökningen kartlägger företagens utmaningar med att hitta medarbetare med rätt kompetens. Tidigare undersökningar har visat att det råder en betydande mismatch på svensk arbetsmarknad och att vart femte rekryteringsförsök misslyckas.

Årets mest företagsamma Gotlänning

WEBBTV När Årets Mest Företagsamma Gotlänning 2013 skulle röstas fram hade juryn handplockat fem nominerade som alla är viktiga i rollen som jobbskapare på ön. Se reportaget från prisutdelningen på Frimis i Visby, hör kloka ord om synen på att skapa arbetstillfällen och träffa årets välförtjänta vinnare!

Gotlands mest företagsamma människa 2013 - här är finalisterna!

MEST FÖRETAGSAMMA 2013 Nomineringarna var många och valet svårt men nu har juryn valt ut fem finalister. Alla fem är personer som skapar jobb och möjligheter för fler, gör idéer till verklighet, utvecklar vår region och inspirerar andra. Här träffar du våra fem nominerade.

Ett livsverk som imponerar

FÖRETAGSBESÖK Trots Gotlands dokumenterade dåliga företagsklimat har PayEx lyckats ta sig framåt. Detta kan bero på att Max Hanssons enorma drivkraft och långsiktiga ägarstruktur genomsyras i företaget och bland de anställda. Expansion och utveckling är självklara ambitioner för PayEx, men det är flera pusselbitar som behöver falla på plats för att fortsatt expansion ska gå att genomföra.