Gotland

Hamngatan 3

621 57 Visby

Tel: 0498 - 24 96 60

Offentlig och privat samverkan

HJÄRTEFRÅGOR SOM BERÖR Lars Kroné, vd för Hanshahälsan i Visby framförde, på Svenskt Näringslivs Framtidsmöte i Visby, sin syn på privatisering av offentlig verksamhet. ”Vi har högst andel offentliga jobb på Gotland. De nya jobben kan inte skapas där – de måste skapas hos företagare”.

”Vi vill bidra mer!”

HJÄRTEFRÅGOR SOM BERÖR Katarina Ringstedt, vd för Projektengagemang kring arkitektur i Visby, framförde på Svenskt Näringslivs Framtidsmöte i Visby, sin önskan om att de offentliga företrädarna ser över hur man tillämpar Lagen om Offentlig Upphandling (LOU) ”Vi vill bidra med vårt kunnande och vår kompetens i större utsträckning och på det sättet får skattebetalarna mer valuta för pengarna”.

Anders Thomasson
Bara företagen kan skapa nya jobb
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
En framtvingad avindustrialisering kan komma att stå Gotland dyrt
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
Bortförklaringarnas tid är förbi!
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
Vilken välskött verksamhet står näst på tur?
Läs Anders Thomassons kommentar »
Anders Thomasson
Fortsatt kräftgång för Region Gotland!
Läs Anders Thomassons kommentar »
Michaela Birgersson, studentmedarbetare på Svenskt Näringslivs Gotlandskontor.
Kostar Arbetsförmedlingen mer än den smakar?
Läs kommentaren »

Hallå där Stefaan de Maecker!

VAL 2014 Dags för Stefaan de Maecker (MP), ledamot i regionstyrelsen på Gotland, att ge sin syn på företagens villkor och förutsättningar, hur högt står företagsklimatet på Stefaans agenda?

Hallå där Eva Nypelius!

VAL 2014 Nu har turen kommit till Eva Nypelius (C), ledamot i regionstyrelsen på Gotland, att ger sina svar på viktiga företagarfrågor inför valåret 2014.

Hallå där Gustaf Hoffstedt!

VAL 2014 Gustaf Hoffstedt (M), riksdagsledamot Gotlands län, ger sina svar på viktiga företagarfrågor inför valåret 2014.


"Det är viktigt att småföretagen gynnas"

VAL 2014 Inför valåret 2014 vill Svenskt Näringsliv ha reda på hur företagare ställer sig till ett antal frågeställningar som är av stort intresse inför valet och av stor vikt för Sveriges företagare. Vi har pratat med Allan Båtelsson på Byggman Gotland AB.

Oro när nyföretagandet minskar

FÖRETAGSAMHET Svenskt Näringslivs årliga mätning av företagsamheten är återigen genomförd. Resultatet för Gotland visar att länet är Sveriges mest företagsamma region, i år igen. Samtidigt publicerades för några veckor sedan resultatet av hur företagsklimatet upplevs runt om i landet. Någon upplevd förbättring av det gotländska företagsklimatet lyser däremot med sin frånvaro. Hur går den ekvationen ihop

Gör företagsproblem till forskningsprojekt

UTBILDNING För nästan 15 år sedan bildades högskolan på Gotland. För ett halvår sedan lades den ner – för att ombildas till Uppsala universitet - Campus Gotland. Det är inte bara Gotland som kommer kunna dra nytta av samgåendet i form av forskningsutveckling och samverkan med näringslivet. Även Uppsala hoppas på ett bredare kontaktnät och bättre tillgänglighet till det gotländska världsarvet.

Årets mest företagsamma Gotlänning

WEBBTV När Årets Mest Företagsamma Gotlänning 2013 skulle röstas fram hade juryn handplockat fem nominerade som alla är viktiga i rollen som jobbskapare på ön. Se reportaget från prisutdelningen på Frimis i Visby, hör kloka ord om synen på att skapa arbetstillfällen och träffa årets välförtjänta vinnare!

Gotlands mest företagsamma människa 2013 - här är finalisterna!

MEST FÖRETAGSAMMA 2013 Nomineringarna var många och valet svårt men nu har juryn valt ut fem finalister. Alla fem är personer som skapar jobb och möjligheter för fler, gör idéer till verklighet, utvecklar vår region och inspirerar andra. Här träffar du våra fem nominerade.