Startade eget som privat dagmamma

NYHET Publicerad

PRIVAT BARNOMSORG Madelen Malmström blev uppsagd från sitt jobb som kommunal dagmamma, då intresset bland barn och föräldrar i hennes stadsdel uppgavs vara för svagt. Idag är hon Gävles första privata dagmamma med full grupp och kö.

Madelen Malmström i pulkabacken med tre av de sex barn som valt henne som Gävles enda privata dagbarnvårdare, Jennifer, Anton och egna sonen Gustav. Madelens Småhallon har idag fullt och kö.

Foto: Anders Malmström

Madelens Småhallon håller till i familjen Malmströms radhus på Hallonvägen i Gävle.

I början av år 2010 fick 36-åriga Madelen, barnskötare, sin ansökan om att bli privat dagbarnvårdare godkänd. Sedan i maj jobbar hon med full grupp bestående av fem barn. Ett av dem är hennes egen son, två-årige Gustav.

- När jag skulle börja jobba efter mammaledigheten hade jag blivit uppsagd från mitt jobb som kommunal dagbarnvårdare. Man sa att intresset bland föräldrar och barn i vår stadsdel inte räckte till. Dessutom hade man anställt en dagmamma med många år i kommunal tjänst som flyttat in i närområdet, berättar Madelen Malmström och fortsätter:

- Visst, jag kunde säkert fått springvikariat på olika dagis, men det kändes så fel att lämna bort min egen son till någon annan dagbarnvårdare för att sedan jobba med att ta hand om andras barn.

Madelen började söka all information hon kunde om privat barnomsorg. Hon ringde kommunen och fick klart för sig att regeringen infört den så kallade barnomsorgspengen som öppnar för nya alternativ inom pedagogisk verksamhet. På nätet hittade hon några tjejer i Solna kommun – där barnomsorgspengen funnits i flera år – som jobbade tillsammans men där alla ändå var egna företagare.

- Jag gjorde en verksamhetsplan och tog fram min affärsidé, sedan åkte jag till Solna och besökte tjejerna där. Och blev superinspirerad, fortsätter hon.

Med stöd från nyföretagarorganisationer samt kommunens barn- och ungdomsförvaltning fick hon ihop sin budget. Sedan var det dags att presentera verksamheten för godkännande organ inom kommunen.

- Jag visste ju att jag hade en affärsidé som skulle fungera. Jag är det första privata alternativet i Gävle och jag vet att behovet finns. Samtidigt var jag ju orolig att de inte skulle tro på mig, berättar Madelen Malmström.

Men det hela gick vägen, på kort tid dessutom. Första besöket i Solna skedde i oktober 2009, och i maj 2010 drog Madelen igång den egna verksamheten.

- Kommunen anser att nattis inte är lönsamt och det är lång kö till det enda alternativ som finns i Gävle. Men hur ska man göra som förälder om man inte kan lämna så sent som halv sju på morgonen eller inte kan hämta klockan fem? Jag gör det här med barnens och familjens bästa i fokus, därför är jag väldigt flexibel i mina arbetstider, säger Madelen.

Det betyder att Madelens Småhallon håller öppet för barnen, från klockan sex på morgonen till klockan åtta på kvällen. Då hennes grupp på fem barn går omlott kan hon lägga schemat så att arbetsveckorna inte blir omöjliga att klara av.

- Vissa barn som kommer på eftermiddagen och är kvar till åtta på kvällen kan sedan vara lediga en hel vecka. Andra har lediga dagar mitt i veckan, så det funkar, säger hon.

- Måste jag hålla stängt på grund av sjukdom är det okej för föräldrarna att vara hemma med sitt barn, även om de båda är friska. Eftersom jag inte har någon vikarie fungerar Försäkringskassans regler så. Du är hemma med 80% av din lön och mina föräldrar har sett den lösningen som enbart positiv, fortsätter hon.

Då Madelen har tillstånd att bedriva pedagogisk verksamhet för barn upp till nio år har hon många planer för framtiden. I synnerhet då hon har flera familjer på kö till sitt företag.

- Dels vill jag göra som tjejerna i Solna, hitta andra privata dagmammor som vill jobba ihop med mig inom vissa delar. Sedan är ju ett fritids en affärsidé i sig. Idag har man grupper för skolbarn där 3.5 tjänster ska ansvara för upp till 60 barn. Det finns ingen möjlighet till några aktiviteter eller pedagogik. Det blir bara en förvaring, fortsätter hon.

Madelen lovordar möjligheten att sätta sitt barn i en mindre grupp i hemmiljö. Tillsammans med sina dagbarn kan spontant och på kort varsel styra varje dags aktiviteter.

- Den kommunala verksamheten är oerhört stelbent många gånger. För oss är det inget problem att göra en utflykt utan att boka i flera veckor i förväg. Lyser solen är vi ute hela dagen, kommer snön åker vi pulka. Det är inte ett måste att frukosten dukas av exakt klockan åtta varje morgon. Barnen får själv önska om de vill pyssla, sjunga eller baka, tillsammans med dem och föräldrarna styr vi den här verksamheten som vi själva vill. Barnen kan känna sig trygga här, de får vällagad mat och träffar samma grupp kompisar varje dag, säger Madelen Malmström.

- Det kan inte vara meningen att vi ska fostra våra barn att från tidig ålder anpassa sig till jättestora grupper. Dels tycker jag det är självklart att de föräldrar som vill vara hemma längre med sina barn ska ha en ekonomisk möjlighet att göra det, dels måste vi gynna de små alternativen till barnomsorg. Alla barn trivs inte i jättegrupper, fortsätter hon.

- Dagmamma är ett utdöende yrke. Vi måste få de unga som utbildar sig idag att se det här som ett alternativ. Tack vare barnomsorgspengen kan du vara egen företagare och ändå jobba med barn.

Fler liknande nyheter

NYHET Publicerad:

Inga höga tankar om företagsklimatet i Gävle

FÖRETAGSKLIMAT Inte på 10 år har företagarnas sammanfattande omdöme om företagsklimatet i Gävle varit så negativt som nu. Det visar de nya enkätsvaren från Svenskt Näringsliv.
NYHET Publicerad:

Ockelbo förbättrar sig

WEBB-TV Enkätresultatet av företagsklimatet är här. Ockelbo är den kommun i Gävleborg som förbättrar sitt betyg av det lokala företagsklimatet mest. Ockelbo tar sig över gränsen för betyget ”godkänt” i det sammanfattande omdömet.
NYHET Publicerad:

Sämsta betyget någonsin för företagsklimatet i Ljusdal

FÖRETAGSKLIMAT Inte i någon av de mätningar av det lokala företagsklimatet som Svenskt Näringsliv gjort under årens lopp har det sammanfattande omdömet från företagarna i Ljusdal varit så negativt som den här gången. Ljusdal får dessutom det lägsta betygen bland de 10 kommunerna i Gävleborgs län.
NYHET Publicerad:

Högsta betyget någonsin för företagsklimatet i Hofors

FÖRETAGSKLIMAT Företagarna i Hofors ger kommunen det högsta betyget någonsin i det sammanfattande omdömet om företagsklimatet. Inte i någon annan kommun i Gävleborg är företagarna så positiva som här.
NYHET Publicerad:

Sämre företagsklimat i sju av länets tio kommuner

ENKÄTSLÄPP I sju av Gävleborgs tio kommuner ger de lokala företagen ett sämre betyg av företagsklimatet än vid föregående mätning. Det visar de nya enkätsvaren som Svenskt Näringsliv publicerar idag. Totalt sjunker betyget på det nationella företagsklimatet till rekordlågt resultat.
NYHET Publicerad:

Nya vattenavgifter drabbar Gävleföretag

HÖGRE TAXA Installera nya mätare, annars höjs vattenkostnaderna. Det är budskapet från kommunala Gästrike Vatten till företag och privatpersoner i Gävle. "Vi har fått en prishöjning på drygt 600 procent. Det här är en politisk konstruktion som till och med de själva har svårt att förklara hur det fungerar", säger en företagare.
NYHET Publicerad:

Oxtorgets Hälsocentral bäst i Gävleborg i år igen

VÄLFÄRD Patienterna ger Oxtorgets Hälsocentral i Söderhamn högsta betyg bland alla hälsocentraler i Gävleborg. Det visar den nya enkäten från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Det är andra året i rad som Oxtorgets Hälsocentral placerar sig i topp. "Vi är glatt överraskade", säger Robert Hill, verksamhetschef och en av sex delägare i Doktorama AB.
NYHET Publicerad:

Ökat kostnadsansvar slår hårt mot jobb och företagande

KRÖNIKA Regeringens förslag om ökat kostnadsansvar för arbetsgivare kommer att leda till ökat utanförskap och sämre förutsättningar för orter med svag arbetsmarknad. 88 procent av företagarna i vår region uppger att de kommer bli mer försiktiga med att nyanställa om regeringen gör verklighet av sitt förslag om medfinansiering, skriver Lotta Petterson i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Ockelbo Ost satsar på export

DRIVKRAFT Nu blickar Ockelbo Ost utanför Sveriges gränser och redan om ett par veckor går den första osten på export till Finland. "Sedan ska vi börja bearbeta Danmark och England. Exporten är ett sätt att sprida riskerna", förklarar Göran Ström, som är Ockelbo Osts vd och grundare och som äger företaget tillsammans med hustrun Stina Sahlén och sonen Fredrik Ström.
NYHET Publicerad:

Bristande kundorientering fick Jens att starta eget

VÄLFÄRDSFÖRETAG Med en kund och fem anställda startade han JA-assistans AB för nio år sedan. "Som LSS-handläggare såg jag många möjligheter att göra verksamheten bättre och mer kundorienterad. Det var då tanken på ett eget assistansföretag började ta form. Jag ville göra skillnad", förklarar Jens Runesson.
NYHET Publicerad:

Orimliga krav i offentlig upphandling

UPPHANDLING För att öka intresset från företagen att lämna anbud anordnar Gävle kommun tillsammans med inköpsorganet Inköp Gävleborg en serie informations- och dialogmöten. De närmare 40 företagen som deltog vid mötet hade många frågor som de önskade få besvarade. "Frågorna och kravspecifikationerna är ofta helt orimliga, man upplever att de inte riktigt är insatta i vår värld", säger Laila Hjelte, Industriprofil i Gävle, en av de deltagande företagen vid mötet.
NYHET Publicerad:

Nytänkande hos Bilmetro för att hitta medarbetare

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Nu börjar HR-funktionen på Bilmetro ta form med ett standardiserat rekryteringsförfarande. "Det gör oss mer träffsäkra i samband med anställningar. Riskerna för kostsamma felrekryteringar minskar kraftigt", påpekar Birgitta Nygren.
NYHET Publicerad:

Privat sjukhus optimerar resurserna

VÄLFÄRD "Vi vill fortsätta att vara en förebild, men för att lyckas med det krävs ständiga förbättringar. Privat vård måste hela tiden driva på utvecklingen. Annars har den inget berättigande", säger Elisabeth Winsjansen, sjukhuschef för Aleris Specialistvård och Primärvård Bollnäs.
NYHET Publicerad:

Jobben förändras

KRÖNIKA Ny teknik och digitalisering förändrar nu jobb och kompetenskrav i snabb takt. I ett av fyra företag har kompetenskraven förändrats i hög utsträckning eller helt och hållet under de senaste fem åren,  skriver Lotta Petterson i sin krönika.
NYHET Publicerad:

Nya näringslivschefen vill göra kommunen till en serviceorganisation

FÖRETAGSKLIMAT "Kommunen måste bli ännu mer av en serviceorganisation för företagen. Det ska vara lätt att ha med oss att göra", säger Johan Tunhult, Gävles nya näringslivschef. Han menar att ett bra företagsklimat bygger på ett nära samarbete mellan kommunen och företagen.
NYHET Publicerad:

Nya kommunalrådet lovar tydlig skillnad för företagen

FÖRETAGSKLIMAT "Företagsbesök är A och O. Jag försöker vara ute på några företag varje vecka. Våra frukostmöten är ett annat viktigt forum för kontakter", säger Inger KällgrenSawela. Hon menar att politiker generellt sett behöver lära sig mer om företagens vardag.
NYHET Publicerad:

Lemne: Succé för Gilla företagsamhet

WEBB-TV Carola Lemne, vd, sammanfattar i en studiointervju kampanjen Gilla #företagsamhet med orden: ”Den är enormt positivt mottagen.”
NYHET Publicerad:

Gilla #företagsamhet i Gävleborg

WEBB-TV Under mars månad möter företagare runt om i Sverige och i Gävleborg politiker och allmänhet för att prata om vikten av företagsamma människor som startar, driver och utvecklar sina företag. Lördag den 19 mars mötte företagare i Sandviken och Gävle allmänheten på stan.
NYHET Publicerad:

Svagare utveckling än riket

FÖRETAGARPANELEN När företagen i Gävleborgs län får svara på frågan om hur det senaste halvåret varit blir svaret lägre produktion/försäljning, lägre andel investeringar och färre andel anställda jämfört med riket. Prognoserna framåt är dock mer positiva. Det framgår av svaren från Gävleborgs läns företag i Svenskt Näringslivs Företagarpanel för kvartal 1 2016.
NYHET Publicerad:

Teknikutveckling och digitalisering förändrar jobben

KOMPETENSFÖRSÖRJNING Ny teknik och digitalisering förändrar nu jobb och kompetenskrav i snabb takt. I ett av fyra företag har kompetenskraven förändrats i hög utsträckning eller helt och hållet under de senaste fem åren. Det visar Svenskt Näringslivs nya rekryteringsenkät med svar från mer än 6 000 företag, varav 229 företag i Gävleborgs län.