Nyhetsarkiv

Sök bland de senaste nyheterna som publicerats på svensktnaringsliv.se. Du kan filtrera på publiceringsår, ämnesområde och person som skrivit nyheten. För närvarande visas endast de 500 senaste nyheterna. För att söka fram äldre nyheter hänvisas till sökrutan i toppen på sajten.

Visar 1 - 20 av 8622
NYHETPublicerad: Så stöttar TRR företag som står inför omställning

Så stöttar TRR företag som står inför omställning

Att vara företagsledare och chef har alltid sina utmaningar, men för många är det tuffare än någonsin just nu. Marie Killander, regionchef för TRR i Skåne, berättar om hur de stöttar företag som står inför omställning. 

NYHETPublicerad: Försiktig optimism hos västmanländskt företag

Försiktig optimism hos västmanländskt företag

Kadesjös i Västerås med cirka 60 anställda går likt många andra företag just nu en osäker framtid till mötes. Företaget har trots krisen haft full beläggning under hela våren och bland annat hjälpt vården i form av att tillverka bågar till de skyddsvisir som används. VD Birgitta Lindblad berättar dock att osäkerheten inför hösten är påtaglig och att det måste råda en försiktighet i planeringen inför framtiden.

NYHETPublicerad: Corona stoppar nöjescentrets högsäsong

Corona stoppar nöjescentrets högsäsong

Multi Challenge i Östersund är ett av Sveriges största nöjescenter. Sommarmånaderna med början i maj brukar vara den tid när företaget får intäkter för hela året. Men som en följd av coronakrisen prövas nu hela verksamheten och företagets ekonomichef är kritisk till hur stöden har utformats. 

NYHETPublicerad: Nytt råd ska hjälpa exportföretagen

Nytt råd ska hjälpa exportföretagen

Ett nytt råd ska se till att export- och investeringsstrategin fokuserar på rätt saker, så att exportföretagen snabbt kan få ingång verksamheten. Bakom förslaget står Svenskt Näringsliv, Teknikföretagen och Almega.

NYHETPublicerad: Permittering men ändå utveckling på Knaust

Permittering men ändå utveckling på Knaust

Det har under coronakrisen öppnats möjligheter för företag att kompetensutveckla permitterad personal. På Elite Hotel Knaust i Sundsvall använder man detta för att i större utsträckning kunna jobba över avdelningsgränserna. 

NYHETPublicerad: Dahl: "Parterna kan komma överens om betydligt bättre regler"

Dahl: "Parterna kan komma överens om betydligt bättre regler"

Fem personer får undantas från turordningsreglerna vid uppsägningar, föreslår utredningen om en moderniserad arbetsrätt. Samtidigt utökas arbetstagarnas rätt till kompetensutveckling. "Utredningen har förslag som ökar företagens vilja att anställa, men också förslag som skulle försämra möjligheterna till fler jobb", säger vice vd Mattias Dahl, i en kommentar.

NYHETPublicerad: Noors Slott efterlyser mer flexibla krisåtgärder

Noors Slott efterlyser mer flexibla krisåtgärder

Noors slott i Knivsta ekar tomt och företaget har drabbats hårt i och med den pågående coronakrisen. Företaget som just nu borde gå in i sin bästa period står istället med avbokade konferenser, bröllop och fester. Trots hjälp i form av krispaket kämpar ägare Sofia och Håkan Hjärner för att för att hålla företaget flytande. ”Jag vet ju att man måste gå efter likabehandlingsplan och det ska vara lika för alla företag, men alla är inte drabbade på samma sätt”, säger Sofia.

NYHETPublicerad: Europas digitala omvandling får arbetsgivarnas stöd

Europas digitala omvandling får arbetsgivarnas stöd

Svenskt Näringsliv är positiv till EU:s plan att skapa en gemensam digital inre marknad. Färre tekniska och rättsliga hinder och kompetenssatsningar är viktiga inslag i strategin.

NYHETPublicerad: Så ska EU ta tillbaka förlorad mark

Så ska EU ta tillbaka förlorad mark

Företagsledare och beslutsfattare diskuterar konkurrensfrågor när tidningen Politico arrangerar ett heldagsseminarium i Bryssel den första juli.

NYHETPublicerad: Bedrägerierna du behöver hålla utkik efter

Bedrägerierna du behöver hålla utkik efter

I första avsnittet av Svenska säkerhetspodden listar Nigel Iyer, internationell bedrägeriexpert, sju olika typer av bedrägerier och korruption och berättar om vad som kännetecknar brotten och vad man kan göra för att undvika dem.

NYHETPublicerad: Starkare WTO krävs för att bota haltande världshandel

Starkare WTO krävs för att bota haltande världshandel

Det är omöjligt att återstarta Sverige utan att handeln inom och utanför EU kommer igång, menar Anna Stellinger, internationell chef på Svenskt Näringsliv.

NYHETPublicerad: ”Arbetsrätten är inte anpassad för att hantera en krissituation”

”Arbetsrätten är inte anpassad för att hantera en krissituation”

Coronakrisen slår hårt mot städbranschen, en plötsligt minskad efterfrågan har fått stora konsekvenser. Svenskt Näringsliv har talat med Torkel Kristoffers som är vd på städföretaget Vardagsfrid AB. Han berättar om de konsekvenser coronakrisen haft på verksamheten och de uppoffringar företaget och dess medarbetare har fått göra.

NYHETPublicerad: Nyrekrytering till Svenskt Näringsliv i väst

Nyrekrytering till Svenskt Näringsliv i väst

I augusti tillträder Susann Haggren som ny näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv i Västra Götaland.

NYHETPublicerad: Åtgärdspaketen som ska ta företagen ur krisen

Åtgärdspaketen som ska ta företagen ur krisen

Svenskt Näringsliv tar ledningen i ett nytt, stort projekt för att återstarta ett coronadrabbat Sverige. Redan i juni, trots att krisen är långt ifrån över, kommer de första förslagen. ”Vi är i det här tillsammans. Om vi ska få fart på Sverige måste företagen få fart”, säger vd Jan-Olof Jacke.

NYHETPublicerad: Kungsörsföretag hjälper vården

Kungsörsföretag hjälper vården

Många företag landet över upplever just nu stora bekymmer där efterfrågan störtdykt men utgifter förblivit oförändrade. Västmanland är inget undantag, men det finns också företag där verkligheten är en annan. Ronny Berglund, vd på Packing Kungsör AB, har tack vare en snabb omstrukturering av verksamheten istället fått se en ökad omsättning.

NYHETPublicerad: Nya styrelseledamöter invalda vid stämman

Nya styrelseledamöter invalda vid stämman

En ny styrelse har klubbats vid Svenskt Näringslivs ordinarie stämma den 28 maj. Omvald som ordförande är Fredrik Persson. Utöver det välkomnas bland annat tre nya ledamöter valda av stämman.

NYHETPublicerad: Återstarta Sverige med bättre villkor för jobb och företagande

Återstarta Sverige med bättre villkor för jobb och företagande

Förutsättningarna för företagande, arbete, forskning och utveckling, investeringar och handel avgör hur bra och hur snabbt Sverige tar sig tillbaka till ett nytt normalläge. Projekt ”Återstarta Sverige” bidrar med konkreta reformförslag och prioriteringar, skriver vd Jan-Olof Jacke på DN Debatt.

NYHETPublicerad: ”Fysiska möten värdesätts mer i framtiden”

”Fysiska möten värdesätts mer i framtiden”

Företag och anställda kommer att jobba på ett annat sätt på andra sidan corona. Det säger Mattias Dahl, vice vd. ”Det som annars hade hänt under tio år händer på ett år när det gäller digitalisering, men samtidigt upptäcker vi hur mycket det mänskliga mötet betyder”, säger han.

NYHETPublicerad: Permitteringsstöd och utdelningsstopp

Permitteringsstöd och utdelningsstopp

Tillväxtverket har lämnat besked om att stoppa permitteringsstöd till företag som gör aktieutdelningar. Varför är aktieutdelningar så viktiga? Vad innebär utdelningsstoppet i praktiken? Hur påverkar det företagen och företagandet?

NYHETPublicerad: LO: ”Coronahöjning” för vissa grupper fungerar inte

LO: ”Coronahöjning” för vissa grupper fungerar inte

Att höja lönen kraftigt för vissa grupper på grund av corona fungerar inte. Lönebildningen måste vara långsiktigt hållbar. Det menar LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson. ”Sedan kanske det kommer en ny kris och då vill en annan grupp ha mer betalt”, säger han.

1 2 3 4 5 6 7