Nyhetsarkiv

Sök bland de senaste nyheterna som publicerats på svensktnaringsliv.se. Du kan filtrera på publiceringsår, ämnesområde och person som skrivit nyheten. För närvarande visas endast de 500 senaste nyheterna. För att söka fram äldre nyheter hänvisas till sökrutan i toppen på sajten.

Visar 1 - 20 av 8387
NYHETPublicerad: Svenskt Näringsliv Väst startar podd

Svenskt Näringsliv Väst startar podd

Svenskt Näringsliv i Väst startar 'Näringslivspodden'. En podcast om aktuella frågor inom politik och näringsliv i Västsverige.

NYHETPublicerad: Nödropet från Gotland: ”Vi känner oss som kanonmat”

Nödropet från Gotland: ”Vi känner oss som kanonmat”

Almedalsveckan ställs in. Ett hårt slag för Gotland som är beroende av besökarna under sommarhalvåret. Nu är sommarjobben borta, personal permitteras och skatteintäkter försvinner. ”Vi får allt mindre tid på oss att få de intäkter som ska täcka för hela året”, säger en företagare.

NYHETPublicerad: Kraftfullt agerande av flera kommuner i Västerbotten

Kraftfullt agerande av flera kommuner i Västerbotten

Coronakrisen har på några få veckor raserat framtidsutsikterna för många företag. Verksamheter som i slutet av februari hade fullt i orderböckerna står idag helt utan jobb. "Flera av förslagen vi nu ser i kommunerna sänker företagens kostnader, minskar intäktsbortfallet och ökar möjligheten att överleva krisen", säger Mats Andersson, regionchef Svenskt Näringsliv Västerbotten.

NYHETPublicerad: Stockholms kommuner stöttar företagen i coronakrisen

Stockholms kommuner stöttar företagen i coronakrisen

På många håll i Stockholms län fattas nu beslut om åtgärder som ska underlätta för företagen i den svåra kris de befinner sig i. Lidingö, Tyresö och Sundbyberg är tre kommuner som visat handlingskraft och kreativitet i sina åtgärdspaket.

NYHETPublicerad: Företagsledarens bästa tips i kristid

Företagsledarens bästa tips i kristid

I kristider ställs företagsledaren på utmaningar utöver det vanliga. Ann-Christine Lundqvist, ägare och vd för Nylands Städ med 20 anställda ger här sina bästa tips på hur oro inom företaget kan hanteras.

NYHETPublicerad: Ryns skor möter kunder på nya sätt

Ryns skor möter kunder på nya sätt

Sällanvaruhandeln är en av de branscher som drabbats hårdast av Coronakrisen. För Ryns skor i Västerås och Köping har det varit en dramatisk utveckling. ”Hela vår verksamhet har skakats om i grunden”, berättar ägaren Ulf Antman.

NYHETPublicerad: Uppsalaregionens kommuner kan göra mer

Uppsalaregionens kommuner kan göra mer

Extraordinära omständigheter kräver extraordinära insatser. Uppsalaregionens kommuner har alla tagit fram stödpaket för att stötta sina företag genom att frigöra tid och stärka deras likviditet. Stödpaketen bygger till stor del på Svenskt Näringslivs rekommendationer om ett ”basstödpaket”.

NYHETPublicerad: Ohållbart med 50-procentig självförsörjning i Sverige

Ohållbart med 50-procentig självförsörjning i Sverige

"Coronakrisen har fått fler och fler att äntligen inse att det är ohållbart med en självförsörjningsgrad på livsmedel på bara 50 procent i Sverige. Den andelen måste upp till 85 procent", säger Lotta Zetterlund, nyvald regionordförande i LRF Gävleborg.

NYHETPublicerad: Så kan fler kommunala åtgärder rädda företagen

Så kan fler kommunala åtgärder rädda företagen

Idag har nio av tio kommuner vidtagit någon form av åtgärd för att stödja det lokala näringslivet. I ett andra stödpaket från Svenskt Näringsliv ligger fokus på företagens kostnader och den kommunala ekonomin.

NYHETPublicerad: Fler lokala åtgärder behövs för att mota krisen

Fler lokala åtgärder behövs för att mota krisen

Allt fler företag påverkas av coronakrisen. Mer än sju av tio företag i Skåne upplever nu att försäljningen har minskat. Det visar en ny undersökning bland Svenskt Näringslivs medlemmar. ”Läget är extremt allvarligt. Många företag som i grunden är livskraftiga har nu stora och akuta problem”, säger Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke.

NYHETPublicerad: ”Vi gick från 100 procent till 0 på två dagar”

”Vi gick från 100 procent till 0 på två dagar”

Inom två dagar meddelade alla Linde Maskiners kunder att de stänger ner. ”Sedan i tisdags förra veckan har vi ingen produktion, inga utleveranser och inga kunder som efterfrågar våra produkter”, säger vd:n Dan Johansson som nu har korttidspermitterat alla fastanställda.

NYHETPublicerad: KI:s prognos en tydlig larmsignal

KI:s prognos en tydlig larmsignal

Konjunkturinstitutet räknar med kraftigt ökat krisstöd. Bland annat ytterligare hjälp till företagen för att undvika utslagning. ”Vi håller med KI om behovet av mer kraftfulla åtgärder”, säger vd Jan-Olof Jacke.

NYHETPublicerad: Coronavirus crisis: Seven trade actions that need to be taken now

Coronavirus crisis: Seven trade actions that need to be taken now

The coronavirus outbreak is placing unprecedented pressure on the EU and international trade. The goal should be to lay the foundations for the best possible conditions post-Corona that keeps as many companies – and jobs – viable. We have no time to wait, writes Anna Stellinger, Deputy Director General Confederation of Swedish Enterprise

NYHETPublicerad: Krisen tvingade Altitude Meetings att ställa om

Krisen tvingade Altitude Meetings att ställa om

Få företag är oberörda av den kris som följt i coronavirusets spår, men vissa branscher drabbas hårdare än andra. Altitude Meetings i Malmö arrangerar möten, konferenser och events och har på kort tid tappat i stort sett alla bokningar i sina lokaler. Nu paketerar de om sina erbjudanden för att fungera digitalt. "Det viktiga är att inte stanna upp utan att fortsätta framåt, om än i andra former", säger vd Yasemin Arhan Modéer.

NYHETPublicerad: Vikten av att göra

Vikten av att göra

"Bakom alla modiga beslut finns människor. Människor som gör. Människor som vågar fatta beslut, även om det hade känts bra att tänka lite till och sova på saken. Det finns inte tid till det nu." Det skriver Anna-Lena Holmström, Svenskt Näringsliv i sin krönika.

NYHETPublicerad: Surahammars kommun vill hjälpa företagen

Surahammars kommun vill hjälpa företagen

Surahammars kommun har infört en rad åtgärder för att underlätta för företagen under Corona-krisen. Detta välkomnas av kommunens företagare som bland annat kan få anstånd med avgifter, framskjutna tillsynsbesök och lätt hitta rätt i kontakten med kommunen genom ”en väg in”.

NYHETPublicerad: Företagens nytänkande lindrar coronakrisen

Företagens nytänkande lindrar coronakrisen

Nytänkandet är stort hos företagen i Gävleborg. När det gäller att lindra konsekvenserna av coronakrisen är idéerna många. Det handlar om att få företagen att överleva och att rädda så många jobb som möjligt. Mikael Ericsson, som är hotelldirektör på Elite Grand Hotel i Gävle är en av de som nu försökt hitta nya lösningar.

NYHETPublicerad: Kraftfullt agerande av flera kommuner i Norrbotten

Kraftfullt agerande av flera kommuner i Norrbotten

Coronakrisen har på några få veckor raserat framtidsutsikterna för många företag. Verksamheter som i slutet av februari hade fullt i orderböckerna står idag helt utan jobb. "Vi nu ser på bred front att kommunerna förlänger betaltiden på sina fakturor eller ger företagen möjlighet att ansöka om förlängda betaltider. Vi ser också att flera kommuner kortar ner sina betaltider till leverantörer vilket också stärker likviditeten", säger Hans Andersson, regionchef Svenskt Näringsliv Norrbotten.

NYHETPublicerad: "Vi måste fokusera på att undvika massarbetslöshet"

"Vi måste fokusera på att undvika massarbetslöshet"

Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna har lagt fram ytterligare ett krispaket på nästan elva miljarder kronor med fokus på jobb och omställning. ”Flera av utbildnings- och omställningssatsningarna är bra. Samtidigt måste vi fokusera på att undvika massarbetslöshet och rädda jobb och företag. Därför är det av yttersta vikt att förstärka systemet för korttidspermittering", säger vd Jan-Olof Jacke i en kommentar.

NYHETPublicerad:

Kommunala åtgärder under coronakrisen

Vad kan kommuner göra för att fler företag ska klara sig igenom coronakrisen?

1 2 3 4 5 6 7