Västra Götalands län

Södra Hamngatan 53

Box 404

411 06 Göteborg

Tel: 031 - 62 94 00

Är vi redo för framtidens arbetsmarknad?

FREDAGSKRÖNIKA Trots att vi vet hur trenderna ser ut återstår frågan, hur ska vi egentligen rusta oss för framtiden? I dagens fredagskrönika skriver Christina Riksén om hur vi förbereder oss för framtidens arbetsmarknad.

Är vi redo för framtidens arbetsmarknad?
Läs Christina Rikséns kommentar »
Anton Oskarsson
Vilken kommun i Västra Götaland blir först med en krångelombudsman?
Läs Anton Oskarssons kommentar »
Antoni Rudolf
Great minds don't think alike
Läs Rudolf Antonis kommentar »
Antoni Rudolf
Så rustas Västra Götaland
Läs Rudolf Antonis kommentar »
Alexander Fägersten
Våra välfärdsskapares betydelse
Läs Alexander Fägerstens kommentar »
Jessica Tengeland
Någonstans mellan engagemang och krångliga regelverk
Läs Jessica Tengelands kommentar »
Christina Riksén
Ung företagsamhet — för framtidens företagsklimat
Läs Christina Rikséns kommentar »
Anton Oskarsson
Landsbygdens långsiktiga utmaningar (och en annan sida av Bengtsfors)
Läs Anton Oskarssons kommentar »
Antoni Rudolf
Dags att rusta sig för utmaningar
Läs Rudolf Antonis kommentar »
Antoni Rudolf
Välfärdsvaluta för pengarna
Läs Rudolf Antonis kommentar »

Great minds don't think alike

FREDAGSKRÖNIKA Hur överbrygger vi kompetensgapet, vänder utanförskap till integration och mångfald till affärsnytta? Det skriver Rudolf Antoni om i dagens krönika.

Hallå där, Simon Påhlman

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland välkomnar en ny studentmedarbetare – Simon Påhlman! Vi bad Simon att svara på några snabba frågor för att lära känna honom lite bättre.

Hallå där, Mathilda!

STUDENTMEDARBETARE Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland välkomnar en ny studentmedarbetare – Mathilda Ohlsson Larsson! Vi bad henne att svara på några snabba frågor för att lära känna henne lite bättre.

Någonstans mellan engagemang och krångliga regelverk

FREDAGSKRÖNIKA Under mina snart sex veckor på Svenskt Näringsliv har jag redan hunnit komma i kontakt med det driv och engagemang som finns bland våra medlemsföretag. Men jag har också hunnit höra berättelser från vardagen - en vardag bitvis fylld av myndighetskontakter, krångliga och oförutsägbara regler och dyra avgifter. Mitt eget engagemang för näringslivsfrågor är som mest påtagligt just där, någonstans mellan entreprenöriellt driv och krångliga regelverk.

Vårgårda – ett företagsklimat i toppklass

FÖRETAGSKLIMAT Vårgårda tog i år förstaplatsen när regionens bästa företagsklimat utsågs. Svenskt Näringsliv var med och lämnade över pokalen och fick även chansen att prata med näringslivssamordnare Johanna Heleander om receptet bakom kommunens framgångar.

Fler nya bostäder med regelförenklingar

BOSTADSBRIST I Västra Götalands län väntas befolkningen fortsätta växa till drygt 1,9 miljoner invånare år 2035. Samtidigt upplever i princip alla kommuner i länet ett underskott på bostäder, med undantag för Dals-Ed och Herrljunga som är de enda kommunerna i länet där man upplever en balans i kommunen som helhet. Underskottet på bostäder får konsekvenser som sträcker sig bortom individnivå. Många arbetsgivare får också svårt att rekrytera kompetens och därmed utvecklas och växa. Detta påverkar i sin tur möjligheten av utvecklas och växa vilket i förlängningen påverkar välfärden och reformutrymmet i kommunen.