Västra Götalands län

Södra Hamngatan 53

Box 404

411 06 Göteborg

Tel: 031 - 62 94 00

Fler kommuner bör ta efter Rättviksmodellen

REGELKRÅNGEL. Rättviksmodellen, som innebär att kommunal tillsyn faktureras i efterhand och präglas av dialog, gick från utskälld till att ha blivit föredöme för kommuner som vill förbättra kommunikationen med sina företagare. ”Rättviksmodellen visar att det går att minska regelbördan för företag, utan att tulla på säkerhet, kvalité och miljö. Den stärker dialogen mellan kommunen och företaget, vilket bidrar till ett bättre företagsklimat. Visita anser att fler kommuner i Västra Götaland bör ta efter Rättviksmodellen”, säger Clara Nilsson, Kommunikationsansvarig Visita Västra.

Anton Oskarsson
Vem ska ta över gården 2018?
Läs Anton Oskarssons kommentar »
Christina Riksén 2
Bråka inte bort företagsklimatet
Läs Christina Rikséns kommentar »
Anna
Rösta företagsvänligt!
Läs Anna Gilleks kommentar »
Ellen Karlsson
Glöm inte arbetsgivaravgiften
Läs Ellen Karlssons kommentar »
Kristian Johansson, bitr regionchef Svenskt Näringsliv Västra Götaland
In Sweden we have a system
Läs Kristian Rybergs kommentar »
Anton Oskarsson
Väljare – du glömmer väl inte din största utgift?
Läs kommentaren »
Ellen Karlsson
Skolavslutning för Stefan Löfven och regeringen
Läs Ellen Karlssons kommentar »
Kristian Johansson, bitr regionchef Svenskt Näringsliv Västra Götaland
Det är inte för företagens skull du ska bry dig om företagsklimatet
Läs Kristian Rybergs kommentar »
Christina Riksén 2
Förslaget om minskad arbetskraftsinvandring bygger på myter
Läs Christina Rikséns kommentar »
Ellen Karlsson
Låt valrörelsen handla om rätt saker
Läs Ellen Karlssons kommentar »

Lukas från Grästorp tävlar i Yrkes-EM

YRKESLANDSLAGET. Till hösten går EuroSkills, eller Yrkes-EM, av stapeln i Budapest. Under tre intensiva dagar kommer ungdomar från hela Europa att samlas för att visa sin yrkesskicklighet och tävla om de åtråvärda medaljerna. En av deltagarna i det svenska laget är Lukas Johansson från Grästorp.

Duell: Hermansson och Ransgård om Göteborgs företagsklimat

DEBATT. Kommunvalet i Göteborg kommer allt närmare men utgången är minst sagt oviss. Med 9 dagar kvar till val bjöd Svenskt Näringsliv därför in kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) och kommunstyrelsens vice ordförande Jonas Ransgård (M), till debatt och utfrågning om lokala näringslivsfrågor.

Hallå där, Alexander!

SVENSKT NÄRINGSLIV. Alexander Fägersten är ny praktikant på Svenskt Näringslivs regionkontor i Västra Götaland. Vi bad Alexander svara på några snabba frågor om varför han just sökte sig till Svenskt Näringsliv.

Besöksnäringen – inte enbart ett startskott i karriären

JOBBSKAPARNA. Hotell- och restaurangbranschen är inte bara en bransch där många får sitt första jobb; det är en bransch med mycket glädje, ansvar och betydelse för människor och en bransch där man kan göra karriär, om man vill. Vi har träffat Maria Kjellsson, VD på Gullmarsstrands Hotell och Konferens som berättar om branschens möjligheter, men också om dess utmaningar och om vad som bör göras för att åtgärda dem.

Jobbskaparna i Sommarsverige: Skara Sommarland

JOBBSKAPARNA. I Skara ligger Skandinaviens största vattenpark. En populär destination för barnfamiljer att glömma vardagen och roa sig med bland annat bad, karuseller och gokart. Skara Sommarland är också en viktig jobbskapare för hela Skaraborg, där många unga får sitt första jobb. Företagsamma människor är grunden för jobb och välfärd.

Välfärdspionjär önskar mindre regelkrångel

VÄLFÄRD. Aina Wallström var en av få kvinnliga tandläkare som på 80-talet studerade till specialisttandläkare i 4 år inom käkkirurgi. Hon stack ut än mer, när hon sedan startade eget företag på heltid inom samma specialitet. ”Mansdominansen i utbildningen kunde ibland göra klimatet tufft, men det blev ännu tuffare när jag startade eget”, säger Aina Wallström, ägare till Wenneberg & Wallström Käkkirurgi.