Norrbotten

Storgatan 9, 1 tr

Storgatan 9

972 38 Luleå

Tel: 0920-679 70

En flygskatt är ingen miljövinst!

FLYGSKATT En svensk flygskatt skulle få allvarliga negativa konsekvenser: Färre flyglinjer, nedlagda flygplatser, förlorade jobb, och ytterligare centralisering av näringslivet till storstadsregionerna.

Jan-Olov Nordström 1
Ett dråpslag mot välfärden i Norrbotten
Läs Jan-Olov Nordströms kommentar »
Kommunal är inne på en farlig väg
Läs Jan-Olov Nordströms kommentar »
Jan-Olov Nordström 2
Se tillväxten för vad den är
Läs Jan-Olov Nordströms kommentar »
Jan-Olov Nordström
Backa hela vägen Borg!
Läs Jan-Olov Nordströms kommentar »
Jan-Olov Nordström
Brott drabbar nio av tio företagare
Läs kommentaren »
Jan-Olov Nordström
Ung och anställningsbar!
Läs kommentaren »

Kilometerskatt läggs på dagens mjölkpris

KILOMETERSKATT "Kilometerskatten på 24 kronor milen skulle bli ett hårt slag för hela Norrbotten med alla transporter av skog och malm!" säger Maria Heikkilä, Br. Junttis Åkeri AB i Övertorneå.

Mjölken kan inte åka med tåg till mejerier…

KILOMETERSKATT ”Vi kan ju inte transportera mjölken på järnväg till mejerier! Egentligen har vi inga produkter i dagliga jordbruket som kan sändas per järnväg, men en hög kilometerskatt ska vi ändå tvingas betala av miljöskäl” säger Herbert Nyman, ordförande LRF Norrbotten.

Långväga beslut oroar hemkär Lulebo

PROFILEN Anders Hermanson siktar in sig på det som företaget BenearIT kan bidra med för att utveckla såväl region som samhälle. Hans lokala fokus riskerar att få sig en knäck av politiska förslag på riksnivå som han kallar företagsfientliga.

Nytt naturreservat upprör skogsägare

MILJÖ Skogsägarna i Jokkmokk är upprörda över Länsstyrelsen Norrbotten metoder vid bildande av naturreservat. De anser att myndigheten har införlivat gamla ströängar från enskilda markägare till statliga reservat utan att kontakta markägaren eller betala ersättning. "Kan staten verkligen göra så här år 2016", frågar sig skogsägaren Per-Erik Bergkvist i Jokkmokk, som är en av de drabbade.