Norrbottens län

Storgatan 9, 1 tr

Storgatan 9

972 38 Luleå

Tel: 0920-679 70

Nu krävs avtal för stärkt konkurrenskraft

AVTALSRÖRELSE Ett av tre jobb i Sverige är direkt beroende av vår förmåga att konkurrera internationellt. Exporten står för närmare hälften av vår totala ekonomi. Vi är med andra ord extremt omvärldsberoende. Vår export tappar dock marknadsandelar. I 2017 års stora avtalsrörelse måste arbetsmarknadens parter komma överens om avtal som bidrar till starkare konkurrenskraft och fler jobb.

Jan-Olov Nordström 1
Ett dråpslag mot välfärden i Norrbotten
Läs Jan-Olov Nordströms kommentar »
Kommunal är inne på en farlig väg
Läs Jan-Olov Nordströms kommentar »
Jan-Olov Nordström 2
Se tillväxten för vad den är
Läs Jan-Olov Nordströms kommentar »
Jan-Olov Nordström
Backa hela vägen Borg!
Läs Jan-Olov Nordströms kommentar »
Jan-Olov Nordström
Brott drabbar nio av tio företagare
Läs kommentaren »
Jan-Olov Nordström
Ung och anställningsbar!
Läs kommentaren »

God jul önskar vi er alla!

JULHÄLSNING Tomten hos Svenskt Näringsliv Norrbotten vill passa på och önska er alla en god jul och ett gott nytt år. Tack för alla goda samarbeten under året. Hoppas att vi ses under 2017. Tillsammans gör vi skillnad!

Vinnare Norrbottens mest företagsamma människa 2016

VINNARE För femte året i rad har länets invånare röstat fram årets mest företagsamma människa. Detta genom en öppen röstning där alla som ville kunde vara med och tycka till. Och vi har ett resultat, årets vinnare är; Ann-Chatrine och Stefan Andersson, Delikatessfabriken i Norrbotten AB, Vidsel.

Flygskatten hotar ishotellets verksamhet

FLYGSKATT Icehotel i Jukkasjärvi är beroende av flygplatsen i Kiruna som 95 procent av de 60 000 gästerna använder årligen. En flygskatt skulle innebära ett mycket hårt slag mot verksamheten och hela trakten. ”Regeringen gör det oerhört svårt för oss att utveckla vår verksamhet. Man kväver turismen istället för att uppmuntra den”, säger Yngve Bergqvist, grundare.

Lindbäcks bygger för framtiden

GÄSTKRÖNIKA Vi på Lindbäcks bygg är sedan fyra generationer och snart 100 år fyllda, ett familjeägt byggföretag som satsat på att bygga flerfamiljshus. Många saker har gjort att vi idag är framgångsrika. Tre av orsakerna som lett till detta är att vi försöker handla med hjärtat, vi gör hållbara val både i material och personal samt att vi försöker jobba med de resurser och material som finns i närområdet. Vi har tagit ett medvetet beslut att bygga miljövänligt och resurssnålt i trä åt både privata och offentliga fastighetsägare.