SEMINARIUM / MÖTE Län: Uppsala län

En företagsam resa i Uppsalaregionen

Varmt välkommen med på en företagsam resa som ger dig en bild av den bredd Uppsala läns företag representerar och insikt i vilka möjligheter och utmaningar olika branscherna och företag står inför. Allt tidseffektivt och lustfyllt förpackat.
 
Vad sägs om att få veta hur det går till hos kaffeproducenten Lindvalls kaffe, robottillverkaren Unibap, lastbilspåbyggnadstillverkaren Zetterbergs, bussbolaget Högbergs buss och på gröna näringsgården Kiplingeberg? 
 
Inbjudna är politiker på lokal, nationell och europanivå, ledarskribenter och företagare.

Program

07.45-10.00 - En smaklig frukost med det färskaste kaffet du druckit. Möte med Ulf Lindvall, Lindvalls kaffe och Fredrik Bruhn, Unibap.

Fredrik Bruhn berättar om hur självlärande robotar ger mindre företag konkurrensfördelar. Vad Sverige behöver göra för att ha en chans att hålla sig framme när det gäller artificiell intelligens. Och vilket enda yrke som inte går att robotisera.

Ulf Lindvall delar med sig av hur ett litet familjeföretag lyckats överleva i kaffebranschen som domineras av två multinationella företag. Visste du att kaffe är världens näst största handelsvara? Vi får också se hur kaffe går från böna till drickbar produkt.

11.00-13.00 - Lunch i lantlig miljö och möte med Jakob och Liza von Engeström på Kiplingebergs gods, ett familjeföretag i 11 generationen. På Kiplingeberg samsas jord- och skogsbruk, jaktturism, fastighetsförvaltning och småskalig livsmedelsproduktion med produktion av förnyelsebar energi och ambitiösa vårdprogram för egendomens natur- och kulturmiljöer.

14.00-15.30 - Fika, möte och fabriksrundvandring med Lars Erfäldt på Zetterbergs i Östervåla, Heby kommun. Zetterbergs utvecklar, designar och levererar lastbilspåbyggnader. Hur har man lyckats behålla och vara konkurrenskraftig med svensk produktion i liten skala?

16.15 - Senast, tillbaka i Uppsala igen.

Högbergs buss träffar du hela dagen. Inger Högberg kör vår buss och berättar om Högbergs.

Antalet platser är begränsade så först till kvarn gäller. Målgrupp: Politiker/tjänstemän

Datum och tid

  • Måndag 13 maj 2019, kl. 07:45 – 16:15

Plats

Lindvalls Kaffe, Kungsgatan 60, Uppsala

Pris

Kostnadsfritt


Kontaktperson

Anna-Lena Holmström