SEMINARIUM / MÖTE Län: Bryssel

Coronakrisen - hur motverkar vi hinder för handel inom och utanför EU?

Under den pågående krisen har flera länder rest olika hinder för handel. Det handlar om stängda gränser såväl som exportrestriktioner, försvårande av transporter och andra åtgärder som inneburit att handeln över gränserna ibland tvärstannat. Vissa av dessa hinder har varit nödvändiga, vissa onödiga och andra har varit direkt kontraproduktiva.

Oavsett vilket så får de stor påverkan för företagens möjligheter att handla över gränser – både inom EU och med länder utanför. Vad medför detta på kort och lång sikt för jobben, ekonomin och företagen? 

Vad kan regeringen, Europaparlamentet och andra göra för att motverka resta hinder och förhindra att framtida hinder uppstår? 

Välkommen att delta på ett webbinarium där vi diskuterar dessa frågor. Medverkande är utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S), Europaparlamentarikerna Karin Karlsbro (L) och Jörgen Warborn (M) och Anna Stellinger, chef för internationella och EU-frågor, Svenskt Näringsliv. Moderator är Oscar Wåglund Söderström, Internationell chef på TCO. Arrangör är Svenskt Näringsliv.

Se webbinariet här

För mer information mejla till: anders.rehnberg@svensktnaringsliv.se

Välkommen

Datum och tid

  • Fredag 29 maj 2020, kl. 11:00 – 12:00

Plats

Bryssel, Digitalt seminarium, Bryssel