SEMINARIUM / MÖTE Län: Stockholms län

Vem äger vad? Immaterialrättsförvärv och relationernas betydelse

Kunskapsbaserade tillgångar, såsom patent, upphovsrätt och varumärken, blir allt viktigare för allt fler typer av företag. Det faktum att de är kunskapsbaserade innebär att de har sitt ursprung i det någon eller några har i sina huvuden. Från företagsperspektiv är det alltså så att ursprunget för de här tillgångarna är hos olika individer.

De rättsliga reglerna kring vem som äger vad av de kunskapsbaserade tillgångarna är komplexa. Det som styr är såväl vilken rättighet det är frågan om och vilken relation företaget har till personen ifråga. Det skiljer sig alltså åt om det är en upphovsrättighet för något skapat av en arbetstagare eller om det är en patenterad uppfinning för något skapat av någon som är inhyrd.

Svenskt Näringsliv bjuder in till ett seminarium där vi ger en överblick över reglerna men också diskuterar hur det fungerar i praktiken. Finns reformbehov?

Bland talarna återfinns Christina Wainikka, policyexpert för immaterialrätt, Svenskt Näringsliv, Charlott Richardson, VD för Medieföretagen och Marcus Dahlsten, biträdande förhandlingschef för Teknikföretagen.

Datum och tid

  • Tisdag 23 april 2019, kl. 09:00 – 11:00

Plats

Näringslivets Hus, Styrelserummet, Storgatan 19, Stockholm

Ladda ner